Şimdi Ara

LCD TV ve yüksek voltaj (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
31.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • * Trust akım koruyucu kablo almıştım hepsi buradadan 25 ytl ye geçen hafta... Migrosta dün gördüm 19 liraymış, ihtiyacı olan varsa baksın.
  • * Anlamadığım konu, güzel açıklamışsınız teşekkürler de; peki bu UPS leri bilgisayarlarımızda kullanıyoruz yıllardır, madem UPS ler koruyucu değil, elektrik kesildiğinde niye bilgisayarlarımızda sorun olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ihg70 ... Bu kesintiyi siz gözünüzle hissedebilirsiniz veya hissedemezsiniz, fakat cihazınız kesinlikle hisseder!
    Yani bu tür UPS'lerde elektrik kesilinceye kadar invertörler devrede değildir. Bu yüzden bu tür UPS'ler yüksek voltaj, harmonik, ani enerji dalgalanmalırına karşı koruyucu etki gösteremezler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* Anlamadığım konu, güzel açıklamışsınız teşekkürler de; peki bu UPS leri bilgisayarlarımızda kullanıyoruz yıllardır, madem UPS ler koruyucu değil, elektrik kesildiğinde niye bilgisayarlarımızda sorun olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ihg70 ... Bu kesintiyi siz gözünüzle hissedebilirsiniz veya hissedemezsiniz, fakat cihazınız kesinlikle hisseder!
    Yani bu tür UPS'lerde elektrik kesilinceye kadar invertörler devrede değildir. Bu yüzden bu tür UPS'ler yüksek voltaj, harmonik, ani enerji dalgalanmalırına karşı koruyucu etki gösteremezler...

Şimdi 2 konu var ve bunu birbirinden çok kesin ayırmak gerekiyor:

1- Cihazları voltaj (yüksek akım) tehlikelerine karşı korumak
    2- Cihazın elektrik kesintisine rağmen çalışmasını devam ettirmek.

1. maddeyi inceleyelim:
    Cihazları voltaja karşı korumanın 2 yolu var:
    a) Regülasyon yapan bir cihaz kulanmak - Regülatörler
    Regülatör cihazının regülasyon kalitesi ve regülasyon aralığının limiti dahilinde koruma yaparlar.
    Mutlak koruma sağlamaz, sınırları vardır.
    Piyasada yaygın ve ucuz satılanlar için söylüyorum;
    Regülatörler gecikmeli regülasyon yaptıkları için ani voltaj yükselmeleri veya
    alçalmalarına karşı duyarsızdırlar. Bu oynamalar regüle edilene kadar voltaj elektronik cihazınıza çoktan ulaşmış olur.
    Eğer çalışma aralıkları dışında (170-250 V) voltaj geldiğinde ototmatik kesici özelliği (devre dışı kalma) yoksa
    (ki piyasada satılanların çoğunda yoktur) bu voltajı aynen ilettiklerinden bu koşullarda regülatörlerin de yapacakları
    bir şey yoktur.

b) Cihazı doğrudan şebeke cerayanı ile muhattap etmemek.
    Bunun için cihazınızı bir aküden invertör vasıtası ile çalıştırırsınız.
    Akünün DC çıkışını bir invertör ile AC'ye çevirirsiniz.
    Akü voltajında dalgalanma olmaz. Buradan alacağınız AC voltaj,
    deyim yerindeyse milim oynamaz. Sabit 220/50Hz.
    Şebeke cereyenını sadece aküleri şarj etmek için kullnanırsınız.
    Mutlak koruma sağlar.

2. maddeyi inceleyelim:
    Cihazların elektrik kesintisinden etkilenmemesini ne için isteriz?
    Elektrik kesintisinin bize zaman ve veri kaybettirdiği koşullarda.
    - Download yapıyorsak kesilmesi, bir şey üzerinde çalışıyorsak, yazıyorsak, çiziyorsak
    yaptığımız iş, o çalışma esnasında kaydedilmemişse yaptıklarımızın kaybolması
    - CD, DVD gibi şeyleri yazdırıyorsak o medyanın kullanılamaz hale gelmesi ve yapılan işin yarım kalması
    vs vs. örnekler çoğaltılabilir.

Burada dikkati çeken şey bu işerin hep bilgisayar ile alakalı olması.
    TV seyretmenin yarıda kalması bir kayıp değildir.
    TV'nin sürekli, kesilmeden on-line beslenmesine gerek yoktur.
    Elektrik kesilir TV kapanır. Bir veri kaybı söz konusu değildir.
    Varsa jenaratörün çalıştırısın ve kaldığın yerden izlemeye devam edersin.

UPS'ler bilgisayarlarda koruyucu olsun diye değil, veri kaybı olmasın, yapılan iş yarım kalmasın, herşeyi kaydedip bilgisayarı kapatacak zaman olsun diye kullanılıyor. Zaten her UPS'de (line interaktif) dandik de olsa bir regülasyon katı vardır. Gerçek bir regülatör gibi olmasa da küçük bir limit dahilinde koruma yapar.

Gecikmesi (şebeke kesildiğinde akü-invertör moduna geçme zaman aralığı) 4 ms altında olan Line-interaktif UPS'ler bilgisayarın kapanmasını, restart atmasını engelleyebilir. Buradaki en önemli faktör bilgisayarın güç ünitesinin (PSU) kalitesidir:
    1-PSU, UPS ile iyi anlaşacak
    2-PSU, UPS'in aküye geçme zamanı içinde (2-3 ms'de) bilgisayarı ayakta tutacak.

PSU'nuz iyise, UPS bir kaç milisaniye içinde yeniden enerji sağlayana kadar, bilgisayarı çalışır vaziyette tutacak, zaman kazandıracaktır.

Sonuç olarak:
    1- Bilgisayara regülatör gerekmez (ekstradan takmanın da zararı yoktur, koruma korumadır),
    çünkü kendi Power ünitesi vardır. Bilgisayar bileşenleri PSU'dan aldıkları DC voltajla çalışırlar, doğrudan şebeke voltajına maruz değiller. Bilgisayar için herhangi bir UPS (line-interaktif) iş görür. Fakat bu UPS'in bilgisayarın Güç ünitesi (PSU) ile uyumlu olması önemlidir. UPS aldığı halde elektrik kesintilerinde, PSU uyumsuzluğu/yetersizliği yüzünden kesinti/restart yaşayan çoktur.

2-TV'ye UPS gerekmez,
    çünkü TV'nin kapanması, bir kaç saniye için kapanması bir kayıp değildir.
    TV'yi sürekli online elektrikte tutmanın bir gerekliliği de bir anlamı da yoktur .

3- TV'ye şarttır!

4- On-line UPS en iyi çözümdür ama pahallıdır (en ucuz 500 YTL ve yukarı maliyeti vardır).
    Ev kullanıcısı için hem zorlukları vardır hem de çoğu zaman gereksizdir.

5- On-line UPS'e en yakın ve en ucuz çözüm bir Regülatör ve bir Line-interaktif UPS'in beraber kullanılmasıdır.
    Yani regülatörü şebekeye bağlarsınız, UPS'i de bu regülatörün çıkışından kullanacaksınız
    (UPS bilgisayarınızın PSU'suna uyum göstermelidir; veya adam gibi bir PSU kullanacaksınız!!)
    Bu şekilde 50 YTL regülatör + 70-150 YTL arası bir Line interaktif UPS ile maksimum 200 YTL'ye On-Line UPS benzeri bir sistem kurmuş olursunuz.
    Hem voltaj koruması yaparsınız hem de 3-4 dakika da olsa size harekete geçip önlem almacak kadar zaman kazandırır.

En kötü koruma bile doğrudan şebekeye bağlamaktan iyidir!

Edit: kelime hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 23 Ekim 2008; 14:22:10 >

• günümüz lcd/plazma panellerinde regulatör kullanmak tamamen gereksizdir. üstelik regulatör üzerinde harcanan extra güç de cabası.
    parananız çok galiba.
    regulatör eski tvler!de filan kullanılrdı.bunların beslemeleri şimdiki gibi smps değil ,normal sabit oranlı bir trafo üzerinden
    sağlanırdı.bu sebeble iç besleme voltajları şebeke voltajının belli bir oranı idi ve şebeke ile bereber dalgalanırdı.
    hatırlıyorum,bizim tv ekranı voltajın düşmeye başalmasıyla birlikte küçülmeye başlar,ekranın ortasında küçük bir pencere olarak
    kalırdı.
    zaten tv'nin voltaj değerlerine bakarsanız,100-240 volt arası yazar. yani global ürertiliyor,sadece amerika için değil.
    sizin tv!niz 100 volt ile güle oynaya çalışabilirken,
    hiçbir regulator, 100 voltu 220 e sağlıklı şekilde çıkartamaz.

gerilim dalgalanmasından yanacak olsa önce bilgisayar psu'su,lcd monitör yanardı.

ups korur mu?

bir anlık gerilim yükselmesi sonucu,TV'niz yanabiliryorsa, ups'in besleme katı da yanabilir.

bundan sonrasında ne olacağını da sadece Allah bilir. (siz hiç patlayan akü gördünüz mü?)

profesyonel uygulamalarda aküler ayrı bir oda izole olarak muhafaza edilir.

yaşam alanlarına akü ne kadar sağlıklı siz karar verin.

• quote:

Orjinalden alıntı: nowanda

günümüz lcd/plazma panellerinde regulatör kullanmak tamamen gereksizdir. üstelik regulatör üzerinde harcanan extra güç de cabası.
    parananız çok galiba.
    regulatör eski tvler!de filan kullanılrdı.bunların beslemeleri şimdiki gibi smps değil ,normal sabit oranlı bir trafo üzerinden
    sağlanırdı.bu sebeble iç besleme voltajları şebeke voltajının belli bir oranı idi ve şebeke ile bereber dalgalanırdı.
    hatırlıyorum,bizim tv ekranı voltajın düşmeye başalmasıyla birlikte küçülmeye başlar,ekranın ortasında küçük bir pencere olarak
    kalırdı.
    zaten tv'nin voltaj değerlerine bakarsanız,100-240 volt arası yazar. yani global ürertiliyor,sadece amerika için değil.

gerilim dalgalanmasından yanacak olsa önce bilgisayar psu'su,lcd monitör yanardı.

ups korur mu?

bir anlık gerilim yükselmesi sonucu,TV'niz yanabiliryorsa, ups'in besleme katı da yanabilir.

bundan sonrasında ne olacağını da sadece Allah bilir. (siz hiç patlayan akü gördünüz mü?)

Bir çok fikrinize katılmıyorum:

TV'yi kendi voltaj sınırlarının çok daha içlerinde kullanmak daha iyidir.
    Kimse zaten tam 220 beklemiyor regülatörden.
    TV'em, şebeke gerilimi 160 V olduğunda, regülatör ile 200 V çalışması varken niye 160 V olarak çalışmaya devam etsin ki?

Kimse zaten gerilim dalgalanmasından bilgisayar psu'su veya monitör, TV yandığını söylemiyor.
    Bunları yakan ani voltaj yükselmeleri.
    Regülatörün ani voltaj yükselmesine faydası olmadığını zaten bende yukarıda yazdım.
    Amaç cihazın en verimli çalıştığı voltajı yakalamaya çalışmak veya buna yaklaşmak.

UPS'in besleme katının, regülatör'ün yanması ile TV'nin besleme katının veya daha ilerisinde boardlarının yanması aynı şey değil.

50 liralık harci bir cihazın yanmasını TV'nin besleme katının yanıp servislik olmasına tercih ederim. İşin yoksa o heyula gibi TV'yi paketle, servise götür, onarılmasını bekle, günlerce TV'siz kal, bir sürü malzeme ve işçilik parası ver.
    Yanacaksa UPS'in bir kartı yansın.

Bu konuda sizinle hemfikirim. Ben zaten (birazda mecburiyetten) online UPS'imi balkonda muhafaza ederek kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 23 Ekim 2008; 15:04:04 >

• quote:

TV'yi kendi voltaj sınırlarının çok daha içlerinde kullanmak daha iyidir.
    Kimse zaten tam 220 beklemiyor regülatörden.
    TV'em, şebeke gerilimi 160 V olduğunda, regülatör ile 200 V çalışması varken niye 160 V olarak çalışmaya devam etsin ki?

cihazın kendi voltaj sınırı göreceli bir konu bizim için 220v iken amerikalı için 110v tur.
    cihaz 110v ile çalışırken biz çok rahatsız oluruz,cihaz zarar görür mü diye düşünürüz. amerijkalı için bu ideal durumdur.
    bu rahatsızlık psikolojik,cihazların psikolojisi olmadığın rahatsız olmazlar. merak etmeyin:)

quote:

Amaç cihazın en verimli çalıştığı voltajı yakalamaya çalışmak veya buna yaklaşmak.

böyle bir değer cihaz için yok,ancak bizim için var kendimizi rahat hissettiğimiz voltaj =220v
    ama bu cihaz için bir anlam ifade etmez. 100-240 arası en verimli illa bulacaksak ,bu değer çoğu durum için tam orta değerdir
    bu hesap bizi 170v voltun bu cihaz için en verimli voltaj değeri olduğunu verir. şimdi 170 volt sizi tatmin eden bir değer midir?

quote:

UPS'in besleme katının, regülatör'ün yanması ile TV'nin besleme katının veya daha ilerisinde boardlarının yanması aynı şey değil.

50 liralık harci bir cihazın yanmasını TV'nin besleme katının yanıp servislik olmasına tercih ederim. İşin yoksa o heyula gibi TV'yi paketle, servise götür, onarılmasını bekle, günlerce TV'siz kal, bir sürü malzeme ve işçilik parası ver.
    Yanacaksa UPS'in bir kartı yansın.

tabi kimse tv nin kartının yanmasını istemez. fakat gelen anlık yüksek gerilim ups yakacağı gibi devamında tv yi de yakabilir.
    bu gibi cihazların verimin %70-80 gibi olduğunu sanıyorum. örneğin
    cihaz 200W harcarken size maliyeti 240W olur.
    10 yılda bir böyle bir olayda ups in işe yaradığını düşünsek,
    bu süre zarfında maliyeti :
    sadece fazladan harcadığınız 40W'ın elekrik faturası 414 lira.
    +bir kaç akü değişimi =500 lira.
    tabi 10 yıl bir akü ile aynı ortamda kalmanın sağlık maliyeti= (bu kendinize verdiğiniz değere göre değişecektir.hesaplayamadım:)

10 yıl sonra sizin TV'nin değeri bu maliyeti kurtaracak mı bakalım?

• Şu yazdıklarınızı okuduktan sonra (ki her bir satırı ayrı ayrı bir saçmalık içerdiğinden her birine ayrı ayrı cevap yazmak bana eziyetten başka bir şey değil) konuyla uzaktan yakından ilgili, bilgili olmadığınıza karar verdim. Size bir şey anlatmanın ya da izah etmenin bir anlamı yok.
    Cihazlarınızı dilediğiniz gibi ve nasıl hesaplıyorsanız öyle güle güle kullanın.
    Hayatta başarılar ve mutluluklar dilerim.
  • mediamarkette satılan alman malı brennestuhl voltaj ve akım koruyuculu marka priz aldım

http://www.brennenstuhl.com/content.php?Produkte%2F%2F&seite=shop/produkte.php&hauptrubrik=481
  • Beylikduzu cumhuriyet mah. oturuyorum bugun saat 16:00 da voltaj degeri 223.8, saat 21:00 da 221 di
  • sevgili nowanda
    Daha 4 ay önce 82 ekran löwe tv min elektrik nedeniyle kendi içindeki besleme kartı yandı ve servis tamir için 400 ytl istedi.
    Bir şekilde tamirini sağlasam bile artık eski verimi alamaz oldum.
    Bunun sebeblerini araştırabilmem mümkün değil.Ani yükselen voltaj en kuvvetli ihtimal.Ancak sizin dediğiniz gibi olsa idi sanırım bunu yaşamazdım.
    Kaldıki lcd lerin elektrik konusunda daha hassas olacaklarını düşünüyorum.
    Yanılıyorda olabilirim ancak Türkiyede voltaj ve elektrik konusu ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor.
    Burada amaç kendi efsanelerimizi yaratmak değil,düşünce ve deneyimlerimizi paylaşmak.Gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde önlem almak .
    Hiçbirşey yapmamak sanırım bu ülkede pekte geçerli değil.
  • kardeş anlıyorum,bu konuda belli bir hassasiyet var. fakat, sizin tv'nin yandiğı olayda ,
    sorun ani voltajdan kaynaklansaydı,çevrede başka tv ve cihazların da yanması gerekirdi.
    gelen gerilim sadece bize gelmiyor.
    besleme kartının arızalanması sadece ani yüksek gerilimden kaynaklanmaz,bir üretim hatası sonucu,
    soğutma performansının düşmesi nedeniyle vs vs bir çok sebeble de olabilir.
    servisler bu gibi arızalarda direk voltaja işi bağlarlar,garanti dışı kalır.
    siz diyecek bir laf bulamazsınız ,onlar bi ton para kazanır.

yeni zayılabilecek bir zamanda anakartımın güney köprüsü yandı.durup dururken hiçbir sebeb yokken.
    kesinlikle üretim hatasından veya kaos teoremi gereği milyonda bir olasılığın gerçekleşmesinden.
    servise gitsem voltaja işi bağlayacak,bir anakart parası isteyecek. uğraşmadım direk yeni bir kart aldım.

quote:

Orjinalden alıntı: agurkan

sevgili nowanda
    Daha 4 ay önce 82 ekran löwe tv min elektrik nedeniyle kendi içindeki besleme kartı yandı ve servis tamir için 400 ytl istedi.
    Bir şekilde tamirini sağlasam bile artık eski verimi alamaz oldum.
    Bunun sebeblerini araştırabilmem mümkün değil.Ani yükselen voltaj en kuvvetli ihtimal.Ancak sizin dediğiniz gibi olsa idi sanırım bunu yaşamazdım.
    Kaldıki lcd lerin elektrik konusunda daha hassas olacaklarını düşünüyorum.
    Yanılıyorda olabilirim ancak Türkiyede voltaj ve elektrik konusu ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor.
    Burada amaç kendi efsanelerimizi yaratmak değil,düşünce ve deneyimlerimizi paylaşmak.Gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde önlem almak .
    Hiçbirşey yapmamak sanırım bu ülkede pekte geçerli değil.

• konu guzel gitmiş ama kalmış...
  • Evet, gayet güzel devam ederken bitmiş. Bu konu benim gibi ilk panelini alacaklar için çok faydalı bence. Benim de kafamda siz tecrübeli arkadaşların fikirleri ile kendi mantığımı birleştirip, voltaj regülatörü ve akım koruyucu priz almak oluştu.
    Zira ben de farklı bir sektör olsa bile (otomotiv) akülerle iç içe olan biriyim, ve aynı odada ne kendim bulunurum, ne de çoluk çocuğumu bulundururum, ayrıca sesini de çekmem.
  • Arkadaşlar hepsi yalan şu anda kullanmış olduğunuz LCDler hepsi SW mode power supply dediğimiz yani çalışma voltaj bandı geniş aletlerdir bunlar üretici firmaya göre değişiklik gösterebilir fakat uzun süre kullanmayacağınız ürünü ana anahtardan kapatırasanız iyi olur günümüzde çoğu yerde gecekondular hariç voltajlar fazla değişim göstermemektedir fakat elekrik kesilmesi çok olan bölgelerde ups gerekebilir onun dışındakilere gerek yok sadece elektrik gittiğinde fişten çeker veya anahtardan kapatırsanız yeterlidir çünkü elektrik geldiğinde şebekede kullanıcı sayısı az olduğu için voltaj ani olarak yüksek gelebilir kulanıcı sayısı artınca bu belli bir noktada sabitlenir bence hiç gerek yok ups sadece pc ler için uygundur bunun amacıda veri kaybını önlemektir...
    Gerisi yalan..
  • alın bir tane belkin işinizi gorur...bende bundan var şu ana kadar bi sorun yok...

http://www.darty.com.tr/e_commerce/ELEKTRIK-PRIZI/BELKIN/7-SOKET-3M-CBL-TEL/AV/RJ45-324-p-21826-c-80.htm
  • ( SON NOKTA ) :
    ( UPS) Kesintisiz Güç Kaynakları: On-Line ve Line Interactive diye 2'ye ayrılır.

1.On-Line ups :( Gerçek Sinüs Dalga ) : tıpkı regulatörler gibi cihazınızın çıkışına 220 net verir + elektirikler gidince hemen akü devreye girer cihazınız kapanmaz pc kulanıyosanızda veri kaybınız olmaz. genellikle cok hassas cihazlar için kullanılır 220 net isteyen cihazlarda, hastahanelerde,eczacılar genellıkle kepenkleri kapatabılmek için alırlar , Eğer bulundugunuz bölgede voltajlar cok düşük yada anlık gidip gelmeler sık sık oluyorsa On-Line ups almanızı kesinlikle tavsiye ederim...

2.Line Interactive (of-Lıne) : Bu modellerin ortalama (170 V - 280 V) aralıgında olmakla beraber 220 'yi cihazların cıkışına net vermezler 220 yakın bir degerde regüle eder ve cıkışa verırler.Fiyatı uygundur eger
    Voltajların Cok düşük olmadıgı bölgelerde oturuyosanız rahatlıkla kulanabılırsınız özellikle Pc'ler için tasarlanmıştır.

LCD tv için en az : 1000 Va ups yada 1000 Va Regulatör yada Enerji Koruma Prizi (Surge Protector 714 Joules ) tavsiye ederim.

1pc : kasa+ekran +modem: 600 Va ile 900 Va arası ups tavsiye ederim.Ortalama destek süresi :10/15 dk

2pc içinde en az : 1000 Va Ups almaya bakın ortalama destek süresi 20/ 30 dk arası...

NOT 1 :Arkadaşlar yazılacak cok şey var ama yazmakla bitmez size tavsiyem kafadan dolma laflarla hareket etmeden önce firmaların kendılerıne danışmayı deneyelim çünkü kullandıgınız cıhazların kaç wat çektiğini bilmenız gerek aşağıdaki linkler sizi direk Tunçmatik firmasının soru -cevap sayfasına yönlendırıcek bilmek istediklerinizi sorabilirsiniz ...
    http://www.tuncmatik.com/tr-TR/qa.asp?ctID=340 http://www.tuncmatik.com/tr-TR/

NoT 2 : SON CÜMLE İSTER UPS İSTER REGULATÖR İSTER KORUMALI PİRİZ KULLANIN BUNLARI TOPRAKLI BİR HATTA KULLANMAZSANIZ BİR FAYDASI OLMAZ :))

NOT 3 : SAÇ KURUTMA MAKINANIZI UPS'E BAGLAMAYINIZ !!!! :))

• Philips'in servisi,standbye da bırakmayın demişti.Tv açıkken,standbye a göre kendni daha fazla koruyormuş voltaj dalgalanmalarından.Tabii ki elemanın söylemesi,bu konularda hiçbir bilgim yok.Pek de mantıklı gelmedi bana ama.

Ayrıca voltaj dalgalanmasından oluşan hasarın,garanti kapsamında olduğunu da söylemişti.Garanti bittiyse,maliyeti 700-800 TL civarıymış.Tv 32" di buarada.

Bazı arkadaşlar garanti kapsamında değil demiş ama en azından Philips de garanti kapsamında.Markadan markaya değişir mi bilemem.Ama garanti kapsamında olması gerekiyor çünkü kesinlikle kullanıcı hatası değil.Ne yani elektriği ben mi üretiyorum

Saygılar..
  • Bu konu hiç eskimeyecek galiba diyerek bu güzel konuya sorularımı ekleyeyim:

1- Plazmamı beklemede ( standa-by) bırakmadan direk kapatıyorum geceleri.
    TV'nin prizle alakasını kesmenin fazladan bir yararı var mı? ( fişten çekrek veya anahtarla )

2- Tv'nin çoklayıcı prizde 4-5 cihazla birlikte çalışmasının bir zararı var mıdır?

Son olarak nowanda 'nın verdiği örnek aklıma yattı, regülatör almaktan vazgeçtim:
    quote:

tv'nin voltaj değerlerine bakarsanız,100-240 volt arası yazar. yani global ürertiliyor,sadece amerika için değil.
  • En büyük tehlike elektrik kesintisi sonrası ilk dağıtımdaki yüksek voltaj gece yaterken prizde bırakmayın ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKREP_34

LCD tv için en az : 1000 Va ups yada 1000 Va Regulatör yada Enerji Koruma Prizi (Surge Protector 714 Joules ) tavsiye ederim.

merhaba,

LCD Tv için bir KGK alacağım. Dediğiniz gibi 1000 VA düşünüyorum.(Aslında önce 600 VA almıştım ama iade ediyorum).Bunun için de gerçek sinüs dalga verdiğini yazan bir markayı fiyat olarak, diğer bilinen markaların 2 katı olmasına rağmen tercih ettim.Ancak araştırmalarımda (buna APC markası da dahil), surge protec değerlerinin 1000 Va larda 300 -500 arasında olduğunu gördüm.Bu da sizin verdiğiniz 714 Joules değerinden oldukça düşük. Acaba KGK ile birlikte iyi bir Surge Protector de kullanılabilir mi?
    Bu konuda bazı formlarda olumsuz görüşler okuduğum için tereddüt ettim.

Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.