Şimdi Ara

LCD TV ve yüksek voltaj (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
31.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben vatan bilgisayardan 500w regülatör+tunçmatik akım koruyuculu priz aldım bugün bir sorun olmazsa elimde olacak geldiğinde yorumlarımı yazarım.
  • regülatörü daha lcd ye bağlayamadım tv sehpasının ayarlanması falan gerek.bu hafta sonu o işi de halledicem kısmetse.ancak regülatörün fişini prize taktım ancak regülatörden besleme almadan şöle bir denedim ses falan yoktu en ufak.ısınma olayını da kontrol ettim ısınma da yok.ancak regülatörden besleme alınca belki ses ve ısınma olabilir bir miktar.deneyip görücez.
    quote:

Orjinalden alıntı: rextr

@taner11, aldığın 1k VA lık regülatörün ses durumu nasıl? Herhangi bir ses çıkarıor mu çalışırken?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

quote:

Orjinalden alıntı: caution

@twist of face tesekkürler...

online ups icin bütce ayırmaya başlıyım

en iyisini yapıyorsun. senin durum farklı olduğu için kesin on-line ups lazım.
    diğer taraftan bugün ayrıntılı araştırmalar yaptım. kesinti ve dalgalanma çok olmayan yerlerde line interactive kullanmakta mantıklı. bu ups voltajı direk 220 V' ta tutmasada belirli sınırlar içinde +/- %10 civarı tolerans ile voltaj dalgalanmalarını düzeltiyor ve kesintiye karşı cihazı koruyor. eğer hiç elektrik kesintisi yok ise voltaj regülatörüde kullanılabilir ama fiyatlara bakınca line interactive ups daha mantıklı gibi.. akım koruyucu ihtiyacı olan durumlar daha da nadir göründüğü için en son düşünülmesi gereken ürün.akımın çok yüksek geldiği durumlar pek görülmüyor.
    bir diğer nokta alış-veriş sitelerinden ürün almadan mutlaka özelliklerini birde direk üretici sayfasından kontrol edin. on-line diye yazabiliyorlar olmayanlara. (ben inform bayisi arkadaşımdan 215usd+kdv fiyat aldım 1 kva on-line ups için..)
    on-line ups hem pahalı hem çok ağır hem de akü sistemi bakım isteyebilir ama gerçek koruma budur.

peki online ups ses yapıyormu...?yapıyorsada salonda rahatsız edici duzeydemidir?tesekk

• online UPS lerde soğutma için fan olduğundan mutlaka bir miktar ses yapar ama ses düzeyi markadan markaya değişebilir düşük güçlülerde çok sorun olacağını sanmıyorum
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

quote:

@twist of face tesekkürler...

online ups icin bütce ayırmaya başlıyım

en iyisini yapıyorsun. senin durum farklı olduğu için kesin on-line ups lazım.
    diğer taraftan bugün ayrıntılı araştırmalar yaptım. kesinti ve dalgalanma çok olmayan yerlerde line interactive kullanmakta mantıklı. bu ups voltajı direk 220 V' ta tutmasada belirli sınırlar içinde +/- %10 civarı tolerans ile voltaj dalgalanmalarını düzeltiyor ve kesintiye karşı cihazı koruyor. eğer hiç elektrik kesintisi yok ise voltaj regülatörüde kullanılabilir ama fiyatlara bakınca line interactive ups daha mantıklı gibi.. akım koruyucu ihtiyacı olan durumlar daha da nadir göründüğü için en son düşünülmesi gereken ürün.akımın çok yüksek geldiği durumlar pek görülmüyor.
    bir diğer nokta alış-veriş sitelerinden ürün almadan mutlaka özelliklerini birde direk üretici sayfasından kontrol edin. on-line diye yazabiliyorlar olmayanlara. (ben inform bayisi arkadaşımdan 215usd+kdv fiyat aldım 1 kva on-line ups için..)
    on-line ups hem pahalı hem çok ağır hem de akü sistemi bakım isteyebilir ama gerçek koruma budur.

peki online ups ses yapıyormu...?yapıyorsada salonda rahatsız edici duzeydemidir?tesekk

ses olayı bilgisayar kasasının sesini geçmez.

• * Ben bilgisayar için kullandığım normal UPS i LCD+digitürk e takmıştım. Elektrikler kesilince lcd yi kapatmaya yetecek süreyi bana tanıyor, ayrıca ev içinde diğer elektrikli araç-gereçlerde aynı anda çalışmaya başlarsa yani akım azaldığında yine devreye girip çıkıyor. Online UPS den farkı daha fazla olabilecek akım düşmelerinden koruması mı? Bence sadece UPS yeterli olacak gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* Ben bilgisayar için kullandığım normal UPS i LCD+digitürk e takmıştım. Elektrikler kesilince lcd yi kapatmaya yetecek süreyi bana tanıyor, ayrıca ev içinde diğer elektrikli araç-gereçlerde aynı anda çalışmaya başlarsa yani akım azaldığında yine devreye girip çıkıyor. Online UPS den farkı daha fazla olabilecek akım düşmelerinden koruması mı? Bence sadece UPS yeterli olacak gibi.

aynen bunu bende denedim...bilgisayarınkini aldım lcd tv ve yine bilgisayarı bagladım..yetiyor...bende merak ediyorum sorunun cvbını...
  • * Ben 600 lük UPS e 46"LCD, digitürkplus takmıştım, dün elektrikler çok kısa süreli gidip gelince toparlayamadı ve LCD nin elektriği de gitti, kaldıramadı garibim herhal ikisini de , sadece LCD yi taktım bu kez bakalım ne olacak.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tcmb
    * Ben bilgisayar için kullandığım normal UPS i LCD+digitürk e takmıştım. Elektrikler kesilince lcd yi kapatmaya yetecek süreyi bana tanıyor, ayrıca ev içinde diğer elektrikli araç-gereçlerde aynı anda çalışmaya başlarsa yani akım azaldığında yine devreye girip çıkıyor. Online UPS den farkı daha fazla olabilecek akım düşmelerinden koruması mı? Bence sadece UPS yeterli olacak gibi.

aynen bunu bende denedim...bilgisayarınkini aldım lcd tv ve yine bilgisayarı bagladım..yetiyor...bende merak ediyorum sorunun cvbını...

• Ben 600 lük UPS'i LCD, Laptop ve Ses Sistemine takıyorum. Ses sistemini elektrikler kesilince hemen kapanacak şekilde bağladım. Riskli ama diğer "2" UPS prizine Laptop ve LCD'yi bağlıyorum. Daha hiç elektrik kesilmediği için kesin bir sonuç söyleyemiyorum.
  • * Tek LCD yi kaldırmadı, ilk taktığımda hem LCD hem de digitürk plus ı kaldırmıştı. 600 va UPS, üzerinde max. 300 yazıyor, LCD nin kullanım klavuzunda ise 284 galiba tüketim, niye kaldırmadıysa, 1000 lik taksam kaldırır mı acep?
  • Beyler selamlar

1-Değil Türkiye de,bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile böyle cihazlar için "Koruyucu" kullanılmaktadır,NEDEN!
    İngiltere/USA/Canada gibi ülkelerde o kadar fazla kullanılırki,şaşarsınız,NEDEN!

2-Yukarıda okumaktayım,kimileri UPS den bahsediyor veya kullanıyor,YALNIŞ!

-On-Line;gerçek sinüslü UPS ler OK dir,ama bunlarında adam gibisini bayağı bir rakam vererek alacaksınız,ses yapar(az/çok,sistemin
    yapısına/kalitesine v.s)
    Bu aslında bir profesyonel uygulamadır,bundan doğru verim alabilmek içinde,iş olsun mahiyetinden,hesaplı/ucuz gibi olanı
    değil,doğru-dürüst ve oldukça pahalı bir sistemi almanız gerekmektedir(Arıza oranları yüksektir!!!Servis lik işleri olabilir,günlerce
    UPS siz kalabilirsiniz! v.s v.s onun için profesyonel sistem demekteyim!)
    İş olsun diye On-Line alınmaz!

3-Dışardan örnek verdim,özellikle USA da çok fazla kullanılmaktadır,ama kullanılan neredeyse tek cihaz """VOLTAJ REGÜLATÖRÜDÜR"""
    Adı üstünde,voltajı regüle edip,akımı düzene sokmak,diğer UPS dediğinizi,zaten herkes biliyor,ne işe yaradığını.......
    Bunlara genelde voltajıda regüle ediyor deniyor;YALNIŞ!!>>bunun yaptığı regülasyon,diğeri gibi değildir!
    Fazla teknik ayrıntıya giripte,olayı dağıtmadan>>Türkiye de Voltajlar felaket kötüdür,tek kelimeyle rezalettir
    hatta bazı kesimlerde(Sanayi yöreleri)tam berbat haldedir!>>>Meskenlere gelen akım,güçsüz yetersiz voltta,kötü mahalle Trafoları v.s.v.s

A-Sisteminizi,adam gibi bir Elektrikçinin elinden geçiriniz!

B-Topraklama>>Bina dahili ve yine yönetmeliğe uygun(yeni meskenlerde bile hala çoğu dandiktir!!!)çok çok önemlidir ve
    Bina eskiyse,zaten bu sistem olmadığı için zeminden(topraktan) yeni bir hat çekilecek o prize!!!

C-"Klima" varsa>>sistemin kurulu olduğu yerde>>>akımı bu prizden almamalıdır!!!(burasıda çok çok önemlidir)+
    Klima ve Sistem ayrı beslenmelidir!
    Panel akım kablosunun üstünden aynı zamanda sinyal geçiyor,bu kabloyu kesinlikle diğer kablolarla birleştirmeyiniz ve hiç bir yere
    değdirmeden prize takınız!(diğer kabloları birleştirebilirsiniz)

4-Mutlaka ucuzundan(YTL 15/20 kadardır) Analog bir Voltmetre alınız!!(Multimetre diyede geçer)sürekli akımınızı ölçün,ama sakın
    şoka girmeyin manzarayı görünce
    Digital Voltmetre alırsanız,daha iyi(bunlarında ucuzları vardır)ekrandan takip ettiğiniz zaman bizim Efeler gibi oynadığını görürsünüz

5-Mutlaka bir VOLTAJ REGÜLATÖRÜ kullanınız!
    Piyasada sanırım çok fazla çeşit yok(amatör/ev kullanımı için)en çokta TUNÇMATİK bulunmaktadır,ben bunu kullanıyorum 500W lık olanını,
    sanırım Vatandan YTL 40 aldım>>buna bağladığım sistemim>>>ZF355+Z-5500+Humax Receiver+Tosh EP-30 HDDVD Player

Çok kaliteli bir ürün değil,zaten hepsi ÇİN malı>>halbuki Tunçmatik kendisi yapsa kralını yapar ama rekabet ve fiyatlar v.s,herkesi
    Çin e yönlendirmektedir!!!
    --------------------------------------

Toparlıyoruz>>
    --Adam gibi bir "Topraklamalı Priz"(bu prize gelen akımdan Klima beslenmemelidir,Sigortadan Amper arttırmakla aslında olmaz;
    genelde böyle yapılmaktadır!)

--Voltaj Regülatörü,kullanacağız(elinizin altında yukarıda dediğim Voltmetreden de bulunsun)

--Surge-Protection dediğimiz Akım-Korumalı(iyi kalite olsun,piyasada bir sürü dandik mal var böyle satılan!)Grup prizi kullanıyoruz>>>
    Regülatörden çıkan akım>>Grup prize giriyor ve siz kabloları buraya takıyorsunuz++

Kolay gelsin
    Saygılar

• Albani açıklamalı bilgi için teşekkürler.
  • Güzel açıklamalar albani teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırans -- 25 Eylül 2008; 12:06:19 >
  • albani arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum ama On-Line ups fiyatını görenler sürekli UPS olur mu Protect piriz olur mu gibi sorular sormuşlar herkes dönüp dolaşıp en ucuza bu işi nasıl hallederim e dönüyor. Ama kesin çözüm On-Line ups dir bu işin ucuz yollu başka çözümü yok Şu şekilde bir uygulama da olabilir şebekeye bağlı bir Regülatör çıkışına UPS bağlarsanız ani gidip gelen elektrikten On-Line benzeri bir koruma sağlarsınız ama On-Line cihazlar kadar tepki süresi ve koruması yüksek olmayacaktır.
    albani arkadaşın söylediği denemeyi de Voltmetre ile yaptım ve şimdi gerçekten tedirgin oldum. ben herhangi bir koruma kullanmıyorum oturduğum semtte sanayi elektriği var (ist-Beylikdüzü) Voltmetre ile yaptığım ölçümlerde 230~20± ölçüm yaptım (genelde 223-248V arasında sürekli dalgalanıyor) hatta bazen inanılmaz 264V gördüm ekranda .
    Ben On-Line UPS için bir bütçe ayıramam çünkü şirketteki cihazdan bildiğim kadarıyla bakım masrafı da yüksek birde o koca üniteyi koyacak yer yok içinden sürekli fan sesi ve röle tıkırtılarından dolayı salonda duramaz. Regülatör alarak bu dalgalanmayı min. a indirmeyi düşünüyorum elektrik de kesilirse yapacak bişey yok.
    milyarlar verip aldığımız hatta bir süre önce bunların gazı bitiyor dediğimiz plazma lcd gibi cihazlarımızı bu elektrik şartlarında biz ömrünü tüketiyoruz (tabi bizden çok devlet suçlu bu fiyata bu kalitesiz elektrik) bence değer 100-200tl lik bir masrafa.

• Sn.Ufuk

Sizin ordaki Voltaj aslında iyi yani 220 civarı OK ama,240 üstü ciddi sıkıntı taratır,cihazları duman edebilir!264V duman eder valla
    Ama bizim memlekette böyle işte,şimdi kalkıp bunu hükümete iletsek,ulen sen elektriği bulduğuna şükret deyip birde adamı döverler bile!!!

Onun için herkes başının çaresine az-çok bir şeyler bularak kendisi halledecektir!

Voltaj-Regülatörü en kestirme vede doğru yoludur
    UPS ler bu iş olmaz!

ON-LINE ise,herkesin kullanacağı pratikte,fiyatta,sesi sorunu,büyüklüğü!! v.s v.s,evde bu iş pek olmaz!

Selamlar

• Arkadaşlar bugün BAUHAUS'u baya bir gezdim seçenek çok, Orta Seviye Regülatör fiyatı:100ytl Bir dünya para ver panel al olmaz en az 100 kağıtınıza kıyıcaksınız NOT:500w regülatör+tunçmatik (KOMBİ REGÜLATÖRÜ)hakkında çok şikayet varmış patlıyanda olmuş , almadan önce mümkünse sigortası üstündemi iyi bakın Kampanyalı fiyat'ı 35'e düşmüş Resimi büyük verdim bakarsınız diye saygılar...
     LCD TV ve yüksek voltaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 27 Eylül 2008; 2:30:15 >
  • Arkadaşlar birde 6 lı bi voltaj korumalı priz vardı ve tek tek her prizin anahtarları vardı.Markasını modelini bilen varmı ?
  • elektronik marketlerden priz alcaksiniz arkadaslar , elektrik gidip gelmesi ve voltaj gibi seylere karsi etkili prizler var .
  • Pazar günü Vatan'dan Tunçmatik marka (Made in China!) On-Line UPS aldım, 1 KVA.
    Artık içim rahat.

Voltajın elektronik cihazlar için 2 türlü tehlikesi vardır.

1-Stabil olmayan voltaj
    Normalde Türkiye'deki AC(dalgalı akım) beslemeli cihazlar 220 VAC/50 Hz kaynaklara bağlanması lazım. Fakat Türkiye'deki elektrik dağıtım şebekesi Allahlık olduğundan doğru dürüst 220 volt göremezsiniz. Yerine göre 160-170 voltlara kadar düşer, gece belli saatlerden sonra 240'ları bulur, hatta üzerine bile çıkabilir. ÇBu dalgalanma hattınızın geldiği trafoya, çevrenizdeki elektrik kullanım yüküne ve diğer etmenlere bağlıdır. Stabil olmayan voltaj elektronik cihazlarınızın verimli çalışmasını engelleyebilir, özellikle cihazların doğrultucu katına (AC'nin DC'ye çevrildiği yer), buradaki devre elemanlarına hasar verebilir.

Stabil olmayan voltajdan korunmanın yolu Regülatör kullanımıdır.
    Regülatörler belli bir aralık içinde gelen voltajı (örneğin 165-270 volt) 220'ye yakın tutmaya çalışırlar. Evinize gelen elektrik bu aralık içinde ne kadar dalgalanırsa dalgalansın siz 220'ye yaklaştırılmış (yani az dalgalanmış) bu voltajı kullanırsınız.
    Regülatörlerin de belli bir çalışma aralığı vardır, bu aralığın dışına çıkıldığında yeterli koruma sağlayamayabilirler.
    Ani elektrik kesilmesi ve ani elektrik gelişinde (voltaj yüklemesi) beklenildiği gibi koruma sağlayamayabilirler.

Eğer voltaj regülatörün çalışma aralıklarının altında veya üstünde gelirse regülatörünüz sizi koruyamaz. Özellikle de Yüksek Voltaj'dan. "Yüksek Voltaj", Alçak Voltaj'la mukayese edilmeyecek kadar tehlikelidir. Voltaj düştüğünde en fazla cihazınız yeterli enerji gelmediği için kapanır. Fakat yüksek voltaj direk hassas elektronik devre elemanlarını yakarak kullanılmaz hale getirir, kalıcı ve pahallı zararlara yol açar.

Bu yüzden regülatörler sadece şebekedeki normal oynamaları regüle eder fakat yüksek voltaja karşı koruyamaz diyoruz. Ayrıca harmonik ve faz kaymalarını da kontrol edemezler. Regülatör asıl tehlikeye karşı yetersiz bir korumadır.

2-Eşik gerilimi, Harmonikler, voltaj patlamaları.

Bu tür elektriksel tehlikeleri sigortalı priz, akım korumlaı priz gibi aletlerle önleyemezssiniz. Bunlar çok kısa sürelerde (milisaniyeler mertebesinde) geçekleşir ve anlık olarak zarar verir. Sigorta koruması bunları algılayana, reaksiyon verene kadar çoktan zararı verir.

Regüle edilmiş ve araya sigorta konulmuş olsa bile doğrudan şehir şebekesine bağlı tüm cihazlarda her zaman risk vardır. Özellikle de Türkiye'de!

Gerçek koruma istiyorsanız bunun yolu sürekli İnvertör üzerinden 220V almaktır.

-Yani şehir cereyanı ile bir aküyü şarj edeceksiniz
    -Akünün DC voltajını bir invertör ile 220 volta çevireceksiniz.

İnvertör aküden sabit bir DC voltaj alacağından, şehir cereyanı ile hiç bir şekilde iritbatlı olmayacak, şebekede nasıl bir dalgalanma olursa olsun sabit 220 vermeye devam edecektir.. Özellikle de harmonikleri geçirmeyecektir çünkü akü çıkışında harmonik olmaz.

İşte ONLİNE UPS sistemleri bu düzeneğe sahiptirler.
    İçlerinde aküler, bu aküleri şarj eden bir kontrol ünitesi ve akü çıkışını sabit 220'ye çeviren invertörler vardır.

LİNE-İNTERAKTİF UPS'ler ise normalde çıkışını dahili regülatörü üzerinden BY_PASS olarak verirler. Yani şehir cereyanını regülatör ile 220'ye yaklaştırmaya çalışıp bunu doğrudan çıkışa verir. Line-İnteraktif UPS'ler, elektrik kesilinceye kadar sıradan bir regülatör olarak çalışırlar. Elektrik kesildiği anda bunu algılayan sistem aküden invertör vasıtası ile 220 verme konumuna geçer. Bu geçişte (bypass'tan akü-invertör çıkışına geçiş) arada kesinti olur. Bu kesintiyi siz gözünüzle hissedebilirsiniz veya hissedemezsiniz, fakat cihazınız kesinlikle hisseder!
    Yani bu tür UPS'lerde elektrik kesilinceye kadar invertörler devrede değildir. Bu yüzden bu tür UPS'ler yüksek voltaj, harmonik, ani enerji dalgalanmalırına karşı koruyucu etki gösteremezler.

Edit: kelime hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 23 Ekim 2008; 12:01:02 >

• 42 LCD tv,pioneer anfi,dvd player,ps3 bunları korumak için kaçlık regülatör yetrli olur?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.