Şimdi Ara

LCD TV ve yüksek voltaj (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
31.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bahsettiğiniz Tunçmatik akım regülatörünün fiyatı uygunmuş. Peki bunu kullandığım zaman ani akım değişikliklerine karşı 46 inç lcd tv mi koruyabilirmi? Birde bu tunçmatik akım regülatörünü nereden satın alabilirim?

Teşekkür ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bodrum

Sn. Albani

Bahsettiğiniz Tunçmatik akım regülatörünün fiyatı uygunmuş. Peki bunu kullandığım zaman ani akım değişikliklerine karşı 46 inç lcd tv mi koruyabilirmi? Birde bu tunçmatik akım regülatörünü nereden satın alabilirim?

Teşekkür ederim...

İyi günler Bodrumlu

Evet dediğim gibi 40 kağıt+Vatan dan alabilirsin(bende oradan aldım internetten sipariş verdim,ertesi gün elimde oldu)
    Nerede oturduğunu bilmiyorum,ama İst.isen Karaköye git,oradan Bankalar Cad.yukarılara doğru çık,bu işin Türkiye deki merkezi orasıdır!

Ama sen paradan bahsedince,daha kaliteli bulacaklarında elbette daha pahalı gelebilir sana!
    Ben Ant.olduğum için,seçeneklerim yoktu,yoksa Karaköy e gitsem kralını alırdım+
    Tunçmatik ler biraz dandik>> o paraya o kadar ama en azından,Regülatör bu!

Ben buna(500W) Tosh 46"ZF355+Tosh EP30 HDDVD Player+Logitech Z-5500 bağladım OK dir +Tunçmatik in Akım Koruma prizi grubu++

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Ağustos 2008; 12:48:41 >

• quote:

Cevabın için teşekkür ederim ama voltaj regülatörü alacak param yok ya ofline bir ups yada akım önleyizi bir priz alacam bu ikisinden hangisini almam sizce daha mantıklı diye soruyorum.

Senin yerinde olsam priz alırdım ki bende priz almayı düşünüyorum

online ups'ler epey pahalı hemde boyları çok büyük.
  • Sn. Albani

Cevabınız doğrultusunda bende regülatör almaya karar verdim bende İstanbul da olmadığım için vatandan internet üzerinden sipariş veeceğim. 46 inç samsung + 800 watt samsung ses sistemini bağlayacağım. Tunçmatik akım korumalı prizi nerden bulabilirim? Bi bilgi verebilirmisiniz?

Akım korumalı priz vatan da varmış ordan alacağım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodrum -- 20 Ağustos 2008; 15:18:00 >
  • Albani senin kullandığın cihaz bı mu?
    http://www.tuncmatik.com/tr-TR/productDetail.asp?RecID=200
  • http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=100565&productid=bd98776 bende su aleti aldım . 42" lik lcd yi koruma da yeterli olur mu yoksa geri verip başka birşey mi alayım ?
  • Bende 500VA 'lık regülatör'ün 40"lcd + 405W ses sistemi + PS3 'ü rahat kaldırıp kaldırmayacağını merak ediyorum. Bir de akım koruyucuyu mu regülatöre bağlamalı, regülatörü mü akım koruyucuya bağlamalı ? :)
  • bizim evde cok sık elektrik gidebiliyor bazen...regülatör tv ve diger urunleri normal kapatmamı sağlayacak kadar süre veren bir alet degil sanırım degil mi?
  • akım duzenleyıcı prızlerın yeterlı oldugunu soyledıler.bende bu konuyu dun tv yı takmaya gelen yetkılı servıse sordum.sanırım 50 ytl cıvarında alınabılıyormus.sanırım bu haftasonu ondan alıcam.cunku bılındıgı gıbı voltajdan dolayı meydana gelen hasarlar kullanıcı hatası oluyor ve garantı kapsamı dısında.oncekı mesajlarda okudugum bır yazıda tv lerın kalıtelı oldugu ve bu durumlarla bas edebılecegı yazılmıs ama servıse sordugumda bu sorunla karsılasanlar oldugunu soyledıler.
  • * Ben bilgisayarda kullandığım powercom 600 va lık UPS yi 46" lcd ve digitürk+plus a taktım bakalım ne olacak.
  • * Dün elektrik kesildiğinde işe yaradı...
    quote:

Orjinalden alıntı: tcmb

* Ben bilgisayarda kullandığım powercom 600 va lık UPS yi 46" lcd ve digitürk+plus a taktım bakalım ne olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: budwieser

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=100565&productid=bd98776 bende su aleti aldım . 42" lik lcd yi koruma da yeterli olur mu yoksa geri verip başka birşey mi alayım ?

kardeş onu alacağına keşke voltaj regülatörü alsaydın.. asıl önemli olan odur. bu da işe yarar ama farklı mantık. voltaj regülatörüde alırsan tam korursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rextr

Bende 500VA 'lık regülatör'ün 40"lcd + 405W ses sistemi + PS3 'ü rahat kaldırıp kaldırmayacağını merak ediyorum. Bir de akım koruyucuyu mu regülatöre bağlamalı, regülatörü mü akım koruyucuya bağlamalı ? :)

kardeş şebekeden voltaj regülatörüne ondan sonrada akım koruyucuya bağla. oradan zaten dağıtırsın.
    500VA tam yeterli değil gibi. çünkü lcd 150w + ses sistemi 405 W + 100w PS3 olsa (değerlerden emin değilim) toplamda 655 w max. değer ulaşırsın. normalde ups felan alırken max değerlere göre alınır ama cihazlar her zaman bu güçte çalışmazlar. görüntüye, sese, kullanıma göre güç çekimi azalır artar. bence aldığın alet için kötü seçim yapmamışsın ama 600 olsa daha iyi olurdu.
    saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: caution

bizim evde cok sık elektrik gidebiliyor bazen...regülatör tv ve diger urunleri normal kapatmamı sağlayacak kadar süre veren bir alet degil sanırım degil mi?

regülatörün kesintilerde bir esprisi yoktur. sadece kesinti olmayan hatlarda voltajın cihaza düzenli gitmesini sağlar. eğer sen elektrik gidip gelmeleri sık oluyor diyorsan bütün özellikleri bir arada bulunduran bir cihaz olan on-line ups almalısın. yok kesinti olmuyor dalgalanma oluyor diyorsan voltaj regülatörü+akım koruyucu en ideal bağlantıdır.
    saygılar.
  • @twist of face

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...
  • arkadaşlar dün vatan bilgisayardan tunçmatik 1kva regülatör aldım 97ytl/12 taksit ayda 8 ytl rahat ödenir.ilk başta 500 va lık alıcaktım ancak bu 500 va lık regülatör cocuk oyuncağı kadar bişe çok dandik geldi bana. almışken tam olsun deyip 1000 lik aldım. şunu da ekliyim her ne kadar tunçmatik te olsa ambalajı regülatörün üstünde kocaman made in china
    yazıyo.birde kitapçığında kapasiteyle ilgili tespit yapılırken kulandığınız tv nin gücünü x2 olarak dikkate alın diyo. 140-260 v arasındaki gerilimi 220 v a sabitliyo alet.
  • @taner11, aldığın 1k VA lık regülatörün ses durumu nasıl? Herhangi bir ses çıkarıor mu çalışırken?
  • Panelini çok seven ve parası çok olan 1 KW online UPS alsın. Ne de olsa UPS ler aynı zamanda dünaynın en iyi ragülatörleridirde, Çalışma voltajı sorunları yoktur, voltaj çalışma sınırının altına düştüğünde aküden besler yine 220 verir. elektrik kesildiğini anlamazsınız bile, sonuçta eğer paneli koruyacağız diyorsak ani elektrik gidip gelme durumundan da korumak zorundayız değil mi? Haa ben ne mi yapıyorum HİÇBİRŞEY Sitenin kendi trafosu olduğundan bizde zaten voltaj dalgalanması 3-5 voltu hiçbir zaman geçmez, elektrik kesilirse yapacak bir şey yok.
  • @twist of face tesekkürler...

online ups icin bütce ayırmaya başlıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution

@twist of face tesekkürler...

online ups icin bütce ayırmaya başlıyım

en iyisini yapıyorsun. senin durum farklı olduğu için kesin on-line ups lazım.
    diğer taraftan bugün ayrıntılı araştırmalar yaptım. kesinti ve dalgalanma çok olmayan yerlerde line interactive kullanmakta mantıklı. bu ups voltajı direk 220 V' ta tutmasada belirli sınırlar içinde +/- %10 civarı tolerans ile voltaj dalgalanmalarını düzeltiyor ve kesintiye karşı cihazı koruyor. eğer hiç elektrik kesintisi yok ise voltaj regülatörüde kullanılabilir ama fiyatlara bakınca line interactive ups daha mantıklı gibi.. akım koruyucu ihtiyacı olan durumlar daha da nadir göründüğü için en son düşünülmesi gereken ürün.akımın çok yüksek geldiği durumlar pek görülmüyor.
    bir diğer nokta alış-veriş sitelerinden ürün almadan mutlaka özelliklerini birde direk üretici sayfasından kontrol edin. on-line diye yazabiliyorlar olmayanlara. (ben inform bayisi arkadaşımdan 215usd+kdv fiyat aldım 1 kva on-line ups için..)
    on-line ups hem pahalı hem çok ağır hem de akü sistemi bakım isteyebilir ama gerçek koruma budur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.