Şimdi Ara

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
2
Favori
134.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 200 ve 300 ytl arası PS3 için lcd monitör önerilerinizi bekliyorum bu konuda yardımlarınızı esirgemeyiniz lütfen :)
  • arkadaşlar LG 32lc41 model tv kullanıyorum ps3 ile hdmi kabloyla bağlantı kuruyorum . ps3 te 1080p yi seçtiğim zaman ps3 menü sünün olduğu satırda hareketli anlarda ( oyun oynarken veya menü üzerinde music dosyasından kullanıcı listesine giderken ) kararmalar oluyo. kararma görüntü sabit ken hareket olmadığında olmuyo bunun harici sağ alt köşede arada sırada çıkan options kutucuğundada titremeler oluyo. ilk ps3 üm zamanındada bu oluyodu servise gitti başka makina verdiler bu gelen makinadada bu oluyo. hadmi kabloyu değiştirdim sorun devam ediyo görüntü 720p deykense hiçbi sorun yok. ürünü teknosa dan aldım ordaki elemanlar servisin tv ye güncelleme yapıp halledebiliceklerini söyledi servisi aradım fakat tvlerde güncelleme olmadığını böyle bişeyi duymadıklarını söylüyolar ne tavsiye edersiniz bana.
  • oncelıkle arkadaslar aranıza yenı katıldım ne zmandır hep okurdum ama yazmak yenı nasıp oldu selam herkese

sımdı aldıgım tv egıtımlerı cercevesınde bıldıklerımı anlatayım bıkac sorunuzada cevap verıyım...

quote:

Orjinalden alıntı: Mind Flayer

Arkadaşlar:
    Oyun oynamak için almayı düşündüğü 2 Lcd Tv arasında kararsız kaldım. Bölümün ilk dört sayfasından sonra direk son sayfaya atladım; umarım sorulmamıştır.
    Dediğim gibi iki alternatifim var. Sizlerinde bilgilerine güvenerek bi' kıyaslamanızı rica ediyorum. Linkleri veriyorum.
    İlk Seçenek (LG 42")
    İkinci Seçenek (Samsung 32")

Şimdi ben kendi naçizane kıyaslamamı yapayım ikisi arasında. İkisininde kontrast oranı bi hayli yüksek fakat ilk sayfalardan anladığım kadarıyla bunlar doğru rakamlar değillermiş. LG bana biraz fazla şişiriyor gibi geliyor, Samsung'u bilmiyorum. Sorum şu: Bu iki ürünün de kontrastı 50000:1(Dinamik kontrast) Bunu normal rakamlara indirgersek Samsung kaç olur LG kaç olur? İkisi de 50000:1 de kalırlar mı yoksa?

Tepkime süreleri arasında 1 ms fark var; LG önde. Çok farkeder mi?

32" lerde HD, Full HD farkı fazla etki etmez diyorlar, öyle mi? Öyle ise LG'yi mi alayım?

Ve son sorum: insan kaç kontrasttan sonrasını gözleriyle ayırt edemez?

Edit: Eğer "Sen bunları boşver, bak bu ürün çok daha kaliteli." diyorsanız da tüm tavsiyelere açığım. 2000 YTL(KDV dahil) üstü olmazsa iyi olur. Teşekkürşer

oncelıkle kontrastla baslayalım bu kontrast sıyahın beyaza zıtlıgı ne kadar zıtsa o kadar fazla renk goruyoruz bu kontrast ıkı sekılde olculuyor bırı dınamık olarak* (her fırma kendı degerlerıne gore olcuyo) dıgerı statık olarak uluslarar arası bı standardı var buna gore olculuyor.

herhangı bı urunun statık olarak olarak cıkabılıcegı en yuksek kontrast degerı 2500 cıvarında

*yanı yazılan 50000 lık yada 1000000:1 gıbı kontaslarda fırmalar olcum yaparken farklı farklı sıyah beyaz kullanıyor.

sımdı tv alıcaksak neye gore secıcez bence buyuk bı tv yerıne teknık olarak daha ıyı olan 1 veya ıkı boy kucuk almak daha mantıklı gelıyor

suan 42'' lerde teknık olarak alıcagınız en ıyı cıhaz 42pf7433 (100hz+fullhd+3ms tepkıme suresı +ana renklerde daha basarılı tabıı buunun en buyuk nedenlerı arasında 4trılyon renge ve pksel plus 3 e sahıp olması war) tabıı daha ıyılerı war ama fıyat olarak cok ucuklar ust modellerı ıcın yılbasından sonrası beklenmelı bence ;)

eger ps3 te oyun oynanıcaksa eger 3000 ytl verılıcekse 42lg6100 lg ve 40w4500 40w4000 40v4230 sıralaması sony ıcın kotu sayılmaz o kadar cıkılmıycaksa fıyat oalrak 37lg6000 ıyı bı cıhaz full hd olmasının yanında akıllı sensor ozellıgıyle hem enerjı tasarufu saglamakta hemde gozu fazla yormuyor. tabıı gene 37pfl5603 te fena degıl bununların yanında bence mukayese bıle edılmez ama fıyat olarak daha uygun oldugu ıcın samsungun fll hd 94 ekranıda dusunulebılır .

quote:

Orjinalden alıntı: Mind Flayer

Doğru söze ne denir... Konuştuğum her yetkili başka bir modeli tavsiye ediyor, herkes farklı konuşuyor valla. 1 ay önce ben de Vatan Bilgisayar, Bimeks ve Teknosa'yı gezdim; bir türlü karar kılamadım. Ama eğer alabilecek durumun varsa Sony 40W4000 al derim, dizayn olarak harikulade olmanın yanı sıra hayli de methedildi bana. Benim 40" ini almaya gücüm yetmediği için 32" ine sardım şu an ama LG'nin 42LG5000 ürünü de kafamı karıştırmaya başladı. Yani boyut, özellikler açısından çok iyi de 32W4000'le aynı fiyat gibi hemen hemen. Demek ki bir eksisi var diye kafamı kurcaladı. Şu forumdan birisi bu ikilemime yardımcı olsa çok güzel olacak cidden. =) Yani 32" salona yetersiz gelecek gibi bir his yarattı bende; ama dizaynı da bir harika-özellikleri gibi-. LG'nin 42LG5000'i içinde aslında sadece forumdan onay bekliyorum. Benim için tam biçilmiş kaftan ama bir eksisi var sanki diye korkuyorum. Bakalım hangisini alacağım sonunda.

soledıklerıne kısmen takılıyorum bende calıstıgım ıcın herkes eelındekını ovuyo

40w4000 yerıne bıraz daha cıkılırsa fıyat olarak 40w4500 100hz oldugu ıcın ps3te daha ıı bence, yayın olarak zatenn 100 hzlık bı goruntumuz olmadıgı ıcın sorun olmuyo :)

42lg5000 ıyı bı model ama lg6000 yada 6100 le arasında cok fark war :( kesınlıkle en azından bı kucuk boy 6000 daha ıı .

bıde samsungun 40A656 modelı war ama acıkcası ps3 pes2009da benı memnun etmedı gercı normal maclardada cok parlak verıyo sahayı sankı cım degıl halı gıbı bıde clear panel olması plazma gıbı yansıma yapmasına neden oluyo rahatız edıcı :(

quote:

Orjinalden alıntı: iburak

arkadaşlar LG 32lc41 model tv kullanıyorum ps3 ile hdmi kabloyla bağlantı kuruyorum . ps3 te 1080p yi seçtiğim zaman ps3 menü sünün olduğu satırda hareketli anlarda ( oyun oynarken veya menü üzerinde music dosyasından kullanıcı listesine giderken ) kararmalar oluyo. kararma görüntü sabit ken hareket olmadığında olmuyo bunun harici sağ alt köşede arada sırada çıkan options kutucuğundada titremeler oluyo. ilk ps3 üm zamanındada bu oluyodu servise gitti başka makina verdiler bu gelen makinadada bu oluyo. hadmi kabloyu değiştirdim sorun devam ediyo görüntü 720p deykense hiçbi sorun yok. ürünü teknosa dan aldım ordaki elemanlar servisin tv ye güncelleme yapıp halledebiliceklerini söyledi servisi aradım fakat tvlerde güncelleme olmadığını böyle bişeyi duymadıklarını söylüyolar ne tavsiye edersiniz bana.

tam olarak solıyemme sorununu ama cogu hd cıhaz full hd goruntulerı acabılıyo tabıı kendı cozunurlugunde bunu yazılım destegıyle yaptıgı ıcın bazen yazılım bu sekıled sorunlar cıkarabılıyo ama ıstersen bı ara teknk servısle konusurum :)

SAYGILARIMLA

• henüz yeni bir ps3 kullanıcısıyım ve ucuz yollu hdmi lcd monitör veya lcd tv almam gerekiyor çünkü tüplüde yazık oluyor,tavsiyeleriniz nelerdir acaba ( ekonomik olması önemli,öğrenci adamız :P )
  • quote:

Orjinalden alıntı: glazer

henüz yeni bir ps3 kullanıcısıyım ve ucuz yollu hdmi lcd monitör veya lcd tv almam gerekiyor çünkü tüplüde yazık oluyor,tavsiyeleriniz nelerdir acaba ( ekonomik olması önemli,öğrenci adamız :P )

cevap bekliyorum hala
  • quote:

Orjinalden alıntı: glazer

henüz yeni bir ps3 kullanıcısıyım ve ucuz yollu hdmi lcd monitör veya lcd tv almam gerekiyor çünkü tüplüde yazık oluyor,tavsiyeleriniz nelerdir acaba ( ekonomik olması önemli,öğrenci adamız :P )

ekononık derken bı fıyat aralıgı solersen vede dusundugun marka ızlıycegın mesafe gıbı bılgılerı werırsen daha ıyı yardımcı olucagımızı sanıyorum...
  • 500ytl'ye kadar olması ve hdmi olması tercihimdir
  • ethem burak kardeşim toshibalardan ne önerirsain hep sony örnek vermişinde birde sunu sorcagım bende alt seviye toshiba var ama gözüme cok hoş geliyor acaba daha önce hiç kaliteli görüntü almayışımdanmıdır birde samsungların parlak görünüşleri bana hep yapmacıkmış gibi geliyor yoksa ben mi farklı algılıyorum ayrıca söylediğin bir çok lcd tv yi incelem fırsatım olmadı acab su sonyleri incelesem mi büyük teknoloji mağazalarında hep başka markalar var birde sonylere mi baksam acaba...
  • arkDASLAR BENDE ps3 u plazma ya baglamaya calısıyorum fakat ekran karanlık bugun altın uclu component kablo alıp component gırısınden bagladım benım plazmada hd yok cunku ama ekran karanlık ne yapmam gerekır acaba bılen varmıdır
  • Arkadaşlar TeknoSA'dan yeni aldığım Samsung 32A451'de 3.gün uzun süre oyun oyadıktan sonra, tamamen karanlık sahnelerde 4 köşeden de içeri doğru azalan ışık sızmaları farkettim. Film izlerken problem yaratacağını düşünüyorum.
    Herhangi bir LCD'de böyle bi sorun yaşayıp monitörü garantiye veren oldu mu hiç.
    Ya da bu problem ilerler mi yani önemsemeli miyim?

Fikirlerinize ihtiyacım var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mempa
    Arkadaşlar TeknoSA'dan yeni aldığım Samsung 32A451'de 3.gün uzun süre oyun oyadıktan sonra, tamamen karanlık sahnelerde 4 köşeden de içeri doğru azalan ışık sızmaları farkettim. Film izlerken problem yaratacağını düşünüyorum.
    Herhangi bir LCD'de böyle bi sorun yaşayıp monitörü garantiye veren oldu mu hiç.

ona backlight deniyor...keske kontrol edip alsaydin cogu lcd de bu sorun mevcuttur..ozellikle samsunglarda....plazmalarda ise boyle bir sorunla karsilasmassin....

konsolda lcd daha mantikli..

tv de ise plazma tercih edilmelidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Divine_

quote:

Orjinalden alıntı: mempa
    Arkadaşlar TeknoSA'dan yeni aldığım Samsung 32A451'de 3.gün uzun süre oyun oyadıktan sonra, tamamen karanlık sahnelerde 4 köşeden de içeri doğru azalan ışık sızmaları farkettim. Film izlerken problem yaratacağını düşünüyorum.

ona backlight deniyor...keske kontrol edip alsaydin cogu lcd de bu sorun mevcuttur..ozellikle samsunglarda....plazmalarda ise boyle bir sorunla karsilasmassin....

konsolda lcd daha mantikli..

tv de ise plazma tercih edilmelidir.

Aslında kontrol ettim alırken, ama 2. gün 2-3 saatlik oyundan sonra farkettim bunu. Televizyon ısınınca ortaya çıktı. Bunun garanti kapsamında onarılması mümkün mü peki biliyo musun?

• arkadaslar bende xbox360 kullanicisiyim ve ozellikle xbox da kullanmak uzere asagidalinkte tv bolumunde actigim iki cihaz arasinda kaldim sizin tavsiyeniz nedir;

Samsung 32A656 vs Philips PFL7803

http://forum.donanimhaber.com/m_28388638/tm.htm
  • Arkadaşlar xbox 360a bağlamak için bir LCD monitör arıyordum hdmi olursa 500'ytlyi geçmeyen 19 inç 22inç civarı bir makine bulabilir miyim sizin tavsiye edeceğiniz monitör hangisidir? Bir de bunu X360'a bağlamak için nelere ihtiyacım var ve X360 ARCADE'de monitör full had diyelim hd görüntü alabiliyor muyuz, cevaplarsanız sevinirim.
  • arkadaşlar elimde samsung 2232bw war monitörün analog girişinden pc dvi girişinden ps3 bağlamak istiyorum
    pc açıkken playstation3 geçiş yapabileceğim pratik bir yol warmıdır?
    bi yol gösterirseniz sevinirim..
  • arkadaşlar elimde samsung 2232bw war monitörün analog girişinden pc dvi girişinden ps3 bağlamak istiyorum

kullandığın monitörü bilmiyorum, ancak ben philips CRT monitörü, hem pc , hemde xbox360' ı 2portlu KVM switch bildiğimiz vga kablo ile bağladım tek tuş ile iki makine arasında geçiş yapabiliyorum. cihazın fiyatı 25-30 YTL idi.Ben aldığımda okmeydanı-perpa 8. katta bu tip şeyler satan iki yer var bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Secateurs

arkadaşlar elimde samsung 2232bw war monitörün analog girişinden pc dvi girişinden ps3 bağlamak istiyorum

Source tuşu yok mu monitörde?
  • Selam arkdaşlar!

SONY BRAVIA KDL-32L4000 LCD TV teknosada k.kartına 1,199ytl/12 taksit şeklinde bugün gördüm

xbox360 ve pc 'yi bağlamayı düşünüyorum.Arada bir de kablo tv izlerim.Sizce bu fiyat/performans açısından uygunmudur?max. çözünürlük 1360*768 xbox360 için yeterli bir çözünürlük müdür?Pc içinde 1024*768 diyor teknik özelliklerinde pc için bana biraz düşük geldi bu çözünürlük siz ne dersiniz?Yorumlarınız benim için önemli karar verme sürecindeyim.veya sizin bu fiyat aralığında benzer bir ürün tavsiyeniz var mı?
  • dostum bendede 2232bw var ps3 dvı pc vga bagladım monitörün altta sagdan ikinci dügmeye bastıgında dijital,analog geçiş yapabilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: Secateurs

arkadaşlar elimde samsung 2232bw war monitörün analog girişinden pc dvi girişinden ps3 bağlamak istiyorum
  • ps3 salonu için 32" lcd tv öneriniz nedir
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.