Şimdi Ara

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
2
Favori
134.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben teknosada LG 26 inc lcd tvisini gördüm fiyatı 699 ytl.linkini wereyim bütçem tam bu kadar xbox 360 mı bağlıcam eski tvim 82 ekran shov bunun görüntü kalitesi nsl performan alabilirmiyim acaba lütfen yardım!!!!
    teknosadaki tvnin linki::
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010972&CS_Category=_SBA_853_1662_824_3851&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853

• Merhaba Arkadaşlar,

Uzun süren bir kararsızlık döneminden sonra HD READY tvmi satıp onun yerine bir FULL HD TV almaya sonunda karar vermiş bulunmaktayım.Ama sanırım yeni bir karar dönemine giridm tekrardan.Bu seferde şu soru önem kazanıyor: HANGİ FULL HD?.Aşağıda beğendiğim tvye ait linkleri verdim lütfen fikirlerinizi paylaşırmısınız.Amacım PS3 den en iyi şekilde istifade etmek,1.3 HDMI keyfini yaşamak.Saygılar.

http://www.samsung.com/tr/consumer/detail/spec.do?group=tv&type=tv&subtype=lcdtv&model_cd=LE40F86BDX/XEE&fullspec=F

tabiki bazı sorularım olacak sizlere özellikle de full hd kullanan deneyimli arkadaşlara.Soruları sıralamak gerekirse:

1-alacağım tvyi hem pcde monitör hemde PS3 de kullanacağım.PS3 ve blu-ray film izleme dışında normal tv izlemeyeceğim.tvyi normal monitör mesafesinde kullanacağım (50-60 cm en çok 1 metre pc için-2 mt ps3 için)durum böyle olunca 40 inç büyükmü gelir.Yada pikselleri ve görüntü hatalarını çok hissedermiyim?

2-1.3 hdmı desteği olan hangi tvler var önerebileceğiniz.

3-hafıza kartı usb vsyi aleti direk panelden bağlayabileceğimiz lcd modelleri hangileridir.

4-100 hz 82 lclerde varmıdır?yada benim kullanım alanıma göre çok gereklimidir?(yani kullanım amacı mesafesine göre)

5-kontrast oranı ne kadar olmalı?

6-tepki süresi kaç ms olmalı?

7-elimde olan 82 samsung 32r72b modelini satıp üzerinde bir miktar para koyarak alacağımı düşünürsek elimdeki tvyi 850 ytlye satsam mesela toplamda ilave ile birlikte 2300 ytl gibi bir nakit olacak.Bu durumda lütfen bana bir lcd tv önerin.Artık bu 1080p olayı iyice sıktı beni mutlaka böylşe bir tvyi almak istiyorum.

Arkadaşlar lütfen forumdaki topiclere bak araştır bu konular daha önce çok konuşuldu falan demeyiniz benim için görüşleriniz çok önem taşıyor.Bunu özellikle rica ediyorum.Eğer görüşlerinizi alabilirsem hafta sonuna kadar tvyi almayı planlıyorum.Bu arada benim tv tahmini ne kadar eder acaba 2007 ortalarında almıştım herhalde

• ARKADASIM SONY LCD TERCİH EDİLECEK EN SON MARKA BEN SANA MODEL WERİM ONLARA BAK PFL7403 PHILIPS BU BİRDE LG6000 BUDA LG BU TV LERİ ARASTIR
  • sony 40w3000 için ne dersiniz arkadaşlar
  • arkadaşlar, tosh. 42xv501 lcd tv aldım, herşeyi ile iyi fakat x360 ı componentten bağladım ayarlardan da 720p yi seçtim, görüntü gayet net fakat sadece pembe, yeşil ve beyaz renkleri gösteriyor, mavi renk hiç yok. x360 ın giriş ekranıda bu şekilde, oyunlarda bu şekilde.
    denemek için vga bağlantısınıda denedim onda da aynı sorun mevcut.
    bilgisi olanlara danışmak isterim, şimdiden teşekkürler.
  • musadenle bende bı soru sormak ıstıyorum hazır acılmıs topık varken...

CREA CLV42DSH HDMI SİYAH LCD TV
    1000ytl ye alıcam arkdastan..
    Tepki Süresi 8ms
    Çözünürlük 1366*768
    Renk Siyah
    Ekran Formatı 16:9
    Kontrast 1600:1
    Sinyal Girişi HDMI

ozellıkler budur..sizce alınımı xboxta 1600kontrast oranı cok fark ettırımı
  • quote:

Orjinalden alıntı: pozitiftek

musadenle bende bı soru sormak ıstıyorum hazır acılmıs topık varken...

CREA CLV42DSH HDMI SİYAH LCD TV
    1000ytl ye alıcam arkdastan..
    Tepki Süresi 8ms
    Çözünürlük 1366*768
    Renk Siyah
    Ekran Formatı 16:9
    Kontrast 1600:1
    Sinyal Girişi HDMI

ozellıkler budur..sizce alınımı xboxta 1600kontrast oranı cok fark ettırımı

Tepki Süresi çok yüksek. Büyük ihtimalle Ghosting sorunu yaşarsın yani hareketli sahnelerde nesnelerin iz bırakar ilerlemesi. Kontrastı da düşük
  • bende samsung 32 hd ready lck kullanıyorum.tepki süresi 8 ms.ama ghosting yok.ama kontrast 5000/1
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurmer

bende samsung 32 hd ready lck kullanıyorum.tepki süresi 8 ms.ama ghosting yok.ama kontrast 5000/1

gülünecek bişi yok ki bunda
    ben kampüsten bi arkadaşın evinde 17" de oynadıklarını da duydum
  • o anlamda gülmedim.8 ms tavsiye etmemişler ghosting olur diye.sonuçta iyi bir marka olursa ghosting falan hikaye.be nedenle güldüm ve hatta tekrar gülüyorum.
  • 1080i de xboxda kullandım sonuc gayet ıyı ne ghostıng sorunu ne de baska bır sey..sadece sd yayınlarda performans kotu o da sanırım lcd tvlerın ortak sorunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ouz55

sony 40w3000 için ne dersiniz arkadaşlar

bir kişide şu soruya cvp verse
  • aynı serinin w4000 modelini gördüm carrefourda çok güzeldi.
    quote:

quote:

• arkadaslar samsung u n bi modeli baya indirime girmiş 32" olan bi model 999 liraydı mediamark ta nasıl bisey o acaba
  • quote:

quote:

ev elektroniği kısmında bu ürünün detaylı incelemeleri var oraya bi bak istersen.
  • Arkadaşlar Bende LCD TV Almak İstiyorum.

Aklımda Fiyat Performans Olarak 42LG5000 ve 47LG5000 Var.

Benim İçin Digitürk Uydu Muydu Önemli Değil. Xbox Önemli PS3 Önemli DVD Blue-Ray Önemli.

Bahsettiğim TV'ler Nasıl. Kullananlar Oyun Performansı Hakkında Bilgi Verebilirmi?
  • beyler bi sorum olcak lcd tv almayi dusunuyorumda 2 tane buldum ;

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010700&CS_Category=_LCD_TV853&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE32A558-LCD-TV,5256.html

simdi buyk olsun istiyorum bi acidan ama 32" olanin 35:000 kontrast var . 8.000 kontrast bana yeter mi ? renkler canlı olur mu (kontrast manyagı degilim ama renklerde canlı olsa fena olmaz yani 8.000 yeter mi ?)

hangisini onerirsiniz ?

• Arkadaşlar:
    Oyun oynamak için almayı düşündüğü 2 Lcd Tv arasında kararsız kaldım. Bölümün ilk dört sayfasından sonra direk son sayfaya atladım; umarım sorulmamıştır.
    Dediğim gibi iki alternatifim var. Sizlerinde bilgilerine güvenerek bi' kıyaslamanızı rica ediyorum. Linkleri veriyorum.
    İlk Seçenek (LG 42")
    İkinci Seçenek (Samsung 32")

Şimdi ben kendi naçizane kıyaslamamı yapayım ikisi arasında. İkisininde kontrast oranı bi hayli yüksek fakat ilk sayfalardan anladığım kadarıyla bunlar doğru rakamlar değillermiş. LG bana biraz fazla şişiriyor gibi geliyor, Samsung'u bilmiyorum. Sorum şu: Bu iki ürünün de kontrastı 50000:1(Dinamik kontrast) Bunu normal rakamlara indirgersek Samsung kaç olur LG kaç olur? İkisi de 50000:1 de kalırlar mı yoksa?

Tepkime süreleri arasında 1 ms fark var; LG önde. Çok farkeder mi?

32" lerde HD, Full HD farkı fazla etki etmez diyorlar, öyle mi? Öyle ise LG'yi mi alayım?

Ve son sorum: insan kaç kontrasttan sonrasını gözleriyle ayırt edemez?

Edit: Eğer "Sen bunları boşver, bak bu ürün çok daha kaliteli." diyorsanız da tüm tavsiyelere açığım. 2000 YTL(KDV dahil) üstü olmazsa iyi olur. Teşekkürşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mind Flayer -- 22 Kasım 2008; 22:42:50 >

• ya bende bugün çıktım almaya ne elektronik dükkan varsa dolaştım yok abi alamadım yahu her adam ayrı konuşuo gene elim boş döndüm eve
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazytown_

ya bende bugün çıktım almaya ne elektronik dükkan varsa dolaştım yok abi alamadım yahu her adam ayrı konuşuo gene elim boş döndüm eve

Doğru söze ne denir... Konuştuğum her yetkili başka bir modeli tavsiye ediyor, herkes farklı konuşuyor valla. 1 ay önce ben de Vatan Bilgisayar, Bimeks ve Teknosa'yı gezdim; bir türlü karar kılamadım. Ama eğer alabilecek durumun varsa Sony 40W4000 al derim, dizayn olarak harikulade olmanın yanı sıra hayli de methedildi bana. Benim 40" ini almaya gücüm yetmediği için 32" ine sardım şu an ama LG'nin 42LG5000 ürünü de kafamı karıştırmaya başladı. Yani boyut, özellikler açısından çok iyi de 32W4000'le aynı fiyat gibi hemen hemen. Demek ki bir eksisi var diye kafamı kurcaladı. Şu forumdan birisi bu ikilemime yardımcı olsa çok güzel olacak cidden. =) Yani 32" salona yetersiz gelecek gibi bir his yarattı bende; ama dizaynı da bir harika-özellikleri gibi-. LG'nin 42LG5000'i içinde aslında sadece forumdan onay bekliyorum. Benim için tam biçilmiş kaftan ama bir eksisi var sanki diye korkuyorum. Bakalım hangisini alacağım sonunda.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.