Şimdi Ara

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.571
Cevap
2
Favori
134.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. bende Philips 32" PFL 5322 Lcd Tv var. Yalnız bazı oyunlarda parlama sorunu yaşıyorum. Nedir bu sorun hemen bakalım.

Aşağıdaki resimde suyun ve silahın beyaz beyaz parladığını görüyorsunuz.

LCD ve Plazma Hakkında Bütün Sorularınız ve Yorumlarınız [ANA KONU]

Yine bu resimde silahın parladığını göreceksiniz. Beyaz lekeler var.

Bu resimde de parlamalar ve karakterimizin silah tutan kolunun kenarlarında çizgiler belli oluyor.

Not: Resimleri dijital fotoğraf makinem olmadığı için cep telefonu ile çektim. Biraz bozuk ama derdimi anlatmaya yeter sanırım.

İsterseniz televizyon ve ps3 ayarlarımı vereyim.

Philips PFL 5322 Görüntü Ayarları:

Parlaklık: 50
    Renk: 50
    Kontrast: 65
    Keskinlik: 2
    Renk Isısı: Normal
    Kontrast+: Açık

Ps3 Görüntü Ayarları:

Oyun Modu: 720p
    Cross Color Reduc. Filter: On
    RGB Full Range(HDMI): Limited
    Super White(HDMI): On

Arkadaşlar resimler Uncharted: Drake's Fortune adlı oyundan ancak diğer oyunlarda da bu yağlı boya gibi görüntü olabiliyor. Misal Pure Demo veya Siren Demo. Böyle yağlı boya gibi bir görüntü var, Jericho oynadıysanız ne demek istediğimi anlarsınız. Acaba sorun televizyonda mı yani Hd Ready olduğu için mi yoksa benim yaptığım ayarlarda mı bir sorun var? Şimdiden Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 5 Eylül 2008; 23:51:46 >

• Arkadaşlar, 32" LCD Tv bakıyorum. İki farklı markada karar kıldım, siz ne düşünürsünüz:
    1- SONY BRAVIA KDL-32W4000 LCD TV
    2- SAMSUNG LE32A656 LCD TV
    3- PHILIPS 32PFL9603D LCD TV
    sizce bu ikisinden hangisi tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phibes -- 6 Eylül 2008; 10:03:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Phibes

Arkadaşlar, 32" LCD Tv bakıyorum. İki farklı markada karar kıldım, siz ne düşünürsünüz:
    1- SONY BRAVIA KDL-32W4000 LCD TV
    2- SAMSUNG LE32A656 LCD TV
    3- PHILIPS 32PFL9603D LCD TV
    sizce bu ikisinden hangisi tercih etmeliyim?

Bugün Philips in 42 inç modeline baltım.Hangi model olduğunu hatırlamıyorum.Fiyatı da 2999 ytl idi.Onca Lcd arasında gördüğüm en iyi görüntü onda idi.
    Önereceğim Philips olur.Fiyatı da biraz tuzlu tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 8 Eylül 2008; 4:30:06 >

• bende yardım bekliyorum yeni bi lcd alıcam sizce ne marka ve kaç ekran olsun
  • ya şimdi salonda falan mı kullanacaksın yoksa pc ile birliktemi. salonda ise 40w4000 al derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: K®ATOS

ya şimdi salonda falan mı kullanacaksın yoksa pc ile birliktemi. salonda ise 40w4000 al derim

hocam w4000 serisinin 32" olanını tavsiye eder misin?
  • Arkadaşlar odamda 37 ekran bir televizyon var onu 55 ekran bir crt televizyonla değiştirmeyi düşünüyordum fakat 6 aya kadar ps3 alıcam.Ama biraz bütçemi zorlayabilirim.Demek istediğim 55 ekran crt tv ile şu gösterdiğim 3 lcd tv arasında ps3 oynarken görüntüde çok fark olur mu aslında 55 ekran crt işimi görürde ilerde ps3 almayı düşünüyorum bir dahada tv değiştiremem. Sizin önereceğiniz modellerde olabilir. Aynı zamanda tvde uydu yayınıda izlicem.

Crt olaral şu modeli

Vestel 55 ekran

Lcd olarak

LG 55 EKRAN 634 YTL

Samsung 55 ekran Full HD

Samsung 65 ekran HD

Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar belki "ne alaka buraya" diyeniniz olucak ama PS3 başlığı altında sadece ekranları kapsıyacak bu bölüm vardı o yüzden maruzatımı buraya aktaracağım.

Yeni aldığım PS3'ü Benq X2200W 22" bilgisayar ekranında kullanıyorum.Ekran 22' ve haliyle full hd gibi bir şansım olmayacak hiçbirzaman.Şimdi şudur ki oyunlarda gözlemlediğim kadarıyla bazı kırılmalar var.Sizce bu kırılmalar full hd bir ekran kullanmadığım için midir yoksa oyunun kendisindenmidir yoksa PS3'ten doğru ayarları yapmadığım için midir? Yani ekrandaki görüntü 1680x1050 gibi bir görüntü çözünürlüğüne upscale edildiğinden dolayımıdır kısacası? Bana ps3'te bunu giderebilecek gerekli ayarları söylebilirseniz gerçekten çok sevineceğim arkadaşlar..Bu son günlerde çok kafama takıldı ve sizlere sormak istedim son olarak.Cevaplarınız için teşekkür ediyorum şimdiden.Ayrıca sorduğum sorunun yeri burası değilse lütfen beni yönlendiriniz.Boşuna kirlilik yaratmış olmak istemem :)

• beyler bende ps3 için lcd tv alıcam merak ettiğim
    hd ready ile full hd arasında ne kadar fark vardır kalite olarak biliyorsunuz full hd ler oldukça pahalı
  • bi sorum daha olacak istanbul bilişim iyi midir
  • arkadaşlar sizce SONY wireless LCD TV yi yakında çıkarır mı veya neden bu zamana kadar çıkarmadı. düşünceleriniz nelerdir
  • 100 Hz Motion Plus ne demek??
    ps3 için lcd tv alıcam. aşağıdaki 2 modelden birini alıcam. fakat "100 Hz Motion Plus" özelliği ps3 için çok gereklimi?? bu özellik samsungta var lg de yok..
    bu 2 modelden hangisini tavsiye edersiniz??
    ---------------------------- samsung LE40A616-------------------------------LG 42LG5000
    EKRAN GENİŞLİĞİ.........:40" Ekran Genişliğ------------------------------------42" Ekran Genişliği
    ÇÖZÜNÜRLÜK...............:1920x1080 Çözünürlük -FULL HD--------------------1920x1080 Çözünürlük -FULL HD
    KONTRAST...................:30.000:1 Kontrast-------------------------------------50.000:1 Kontrast
    PARLAKLIK...................:500 cd/m2 Parlaklık-----------------------------------500 cd/m2 Parlaklık
    EKSTRA ÖZELLİKLER.....:100 Hz Motion Plus, , Clear Panel--------------------3xHDMI, , FULL HD

• arkadaşlar 1.200 ytl ye kdar en iyi tv nedir?
    kontrast oranı en az kaç olmalı?
    hdmi 1.2 ile 1.3 arasnda çok fark warmı?

lg hkknda ne dşünüosnz ve lg5000 le lg6000 özellkleri aynı ama biri 1.150 ytl bri 1.1450 ytl civarı niye bu fark?
  • arkadaşlar ben ps3 için monitör almayı düşünüyorum..

1- ne öneririsiniz marka model? 22 inç düşünüyorum..
    2- nerden ses alıcam?
    3- dvi yada hdmi girişi olması görüntü kalitesini etkilermi.. yani hdmi dvi dönüştürücü kaliteyi düşürüyomu.. direk hdmi girişi olması daha mı iyi olur..

önerilerinizi bekliyorum saygılar..

son soru daha ms olayı düşük olunca mı iyi oluyor yüksek olunca mı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekken5 -- 25 Eylül 2008; 0:51:51 >
  • samsung > LE-40R81B 40" LCD TV

Tür LCD
    Ekran Boyutu 102 Ekran
    Görüntü Formatı 16:9
    Ses Sistemi 2 x 10 Watt
    Teletext Var
    Picture in Picture (PIP) Var
    Bağlantılar HDMI, Scart, Component
    Garanti Süresi 24 Ay

Panel:
    Ekran Boyutu: 40 inch (102 cm)
    Aspect Ratio: 16:9 Widescreen
    Parlaklık: 550 cd/m2
    Kontrast: 8000:1
    Renk: PAL
    Tepki Süresi: 8 ms
    İzleme Açısı: 178 derece
    Sistem: Digital Natural Image Engine (DNIe)
    Active Matrix TFT LCD Panel

Çözünürlük:
    Aktif Çözünürlük: 1366x768p
    PC Sinyal Algılama: XGA
    Video Sinyal Uyumluluğu: 576i, 480p, 576p, 1080i, 720p, 1080p
    High Definition: HD Ready

Giriş Terminalleri:
    Tuner: 1 Adet
    Component bağlantı
    2 x Scart
    3 x HDMI
    PC Giriş:
    S-Video
    Composite Video
    RS232
    Var (D-sub 15pin)

Çıkış Terminalleri:
    Kulaklik Çıkışı: Var 3,5 mm
    Audio Out: Var (Yan)
    Audio Out: Var L/R (Arka)

Ekstra Özellikler:
    HD Ready
    Wide Colour Enhancer
    Colour Gamut: PAL 100%
    Tepki Süresi: 8 ms.
    İzleme Açısı: 178 derece
    Movie Plus
    Hidden Speaker Type
    HDMI-CEC
    HDMI Version
    Digital Natural Image Engine
    SRS TruSurround XT
    Sleep Timer
    Clock
    On & Off Timer
    Still Picture
    Teletext
    Otomatik Kanal Arama
    Picture In Picture
    Auto Power Off
    On Screen Display
    Auto Volume Leveller
    Game Mode
    Movie Mode

Ses:
    Hoparlör: 20 W (10W+10W) (L,R)
    Stereo: (A2 / NİCAM)
    Surround: SRS Trusurround XT
    5 Ses Modu (Sound Waveguide Type)

Enerji:
    Stand by: <1 W
    Çalışırken: 190 W

Fiziksel Özellikler:
    Boyutlar: 992 mm x 655 mm x 107 mm
    Ağırlık: 17,9 kg

arkadaşlar bu tvye sahibim ve ps3 ntsc almak istiyorum. tvde pal özellik gösteriyor bu alet ps3 ntsc ile çalışırmı. bilen varmı?

• 1)PS3 de HardDisk sadece save dosyalarını kaydetmeye mi yarıyor?Eğer öyleyse en düşük HD ye sahip modeli alacağım.
    2)PS3 de HD değişebiliyor mu?Sanırım laptop HD leri ile değişebiliyormuş.
    3)Ben 55 ekran Arçelik TV 7455 FLAT SLIM kullanıyorum.Ancak bir lcd tv alacağım model olarak vb önerebilir misiniz?Bugün sony bayisine baktım PS3 Ready denen bir şey vardı?Onun tam olarak işlevi nedir?
    4)HD Ready mi yoksa FullHD mi daha iyidir PS3 için?Ve 1080p denen bir şey var o görüntü kalitesi midir?

1 ay içinde hem lcd tv hem de ps3 alacağım ancak bu sorular aklımı feci halde karıştırdı teşekkür ederim.

Ps3 ü kesin 1 aya alıyorum ancak tv sorunum var artık bir LCD edinmek istiyorum ps2 ve psp yi satıp xbox alma gibi bir niyetim de var zaten 2xhdmi olması tercihimdir(tak çıkar olmasın)
    acil cevaplarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: professional-gamer

1)PS3 de HardDisk sadece save dosyalarını kaydetmeye mi yarıyor?Eğer öyleyse en düşük HD ye sahip modeli alacağım.
    3)Ben 55 ekran Arçelik TV 7455 FLAT SLIM kullanıyorum.Ancak bir lcd tv alacağım model olarak vb önerebilir misiniz?Bugün sony bayisine baktım PS3 Ready denen bir şey vardı?Onun tam olarak işlevi nedir?
    4)HD Ready mi yoksa FullHD mi daha iyidir PS3 için?Ve 1080p denen bir şey var o görüntü kalitesi midir?

1 ay içinde hem lcd tv hem de ps3 alacağım ancak bu sorular aklımı feci halde karıştırdı teşekkür ederim.

Ps3 ü kesin 1 aya alıyorum ancak tv sorunum var artık bir LCD edinmek istiyorum ps2 ve psp yi satıp xbox alma gibi bir niyetim de var zaten 2xhdmi olması tercihimdir(tak çıkar olmasın)

1)ps3 ün harddisk ine bazı oyunların bir kısmınıda yüklemek gerekebiliyor bunun dışında demo da indirebilirsin ps store dan yada harici bir harddisk sayesinde yada pc yi bağlayarak video kopyalayıp harddisk ine onları izleyebilirsin
    2)ps3 ün harddisk i değişebiliyor. bilgilerin doğru o konuda
    3)tv olarak samsung öneririm normal hd olarak R serisi fullhd olarak ise M veya A serisini öneririm bunun dışında eğer fullhd alacaksan 40" alma altında olacaksan R serisini tercih et forumda tv bölümü var orayı tv almadan kesinlikle okumanı öneririm çok bilgili kişiler var o bölümdede kullanıcı yorumlarını incelemeden karar verdiğin tv yi alma
    4)fullhd daha iyidir ama gerekli olup olmadığı tartışılabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: dombilibili

quote:

1)PS3 de HardDisk sadece save dosyalarını kaydetmeye mi yarıyor?Eğer öyleyse en düşük HD ye sahip modeli alacağım.

1)ps3 ün harddisk ine bazı oyunların bir kısmınıda yüklemek gerekebiliyor bunun dışında demo da indirebilirsin ps store dan yada harici bir harddisk sayesinde yada pc yi bağlayarak video kopyalayıp harddisk ine onları izleyebilirsin
    3)tv olarak samsung öneririm normal hd olarak R serisi fullhd olarak ise M veya A serisini öneririm bunun dışında eğer fullhd alacaksan 40" alma altında olacaksan R serisini tercih et forumda tv bölümü var orayı tv almadan kesinlikle okumanı öneririm çok bilgili kişiler var o bölümdede kullanıcı yorumlarını incelemeden karar verdiğin tv yi alma

Saol tülü tv de ps3 ün çok kötü performans österdiği yazılmıştı yazılar falan okunmuyormuş inşallah yarın bir ps3 alacağım ve 2 aya kadar da uygun bir lcd almak istiyorum çok saol ilgilendiğin için
    bu arada teknosada 1.2 milyara bi lcd gördüm samsung o nasıl acaba yardımcı olursan çok sevinirim tekrar teşekkürler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dombilibili

quote:

Saol tülü tv de ps3 ün çok kötü performans österdiği yazılmıştı yazılar falan okunmuyormuş inşallah yarın bir ps3 alacağım ve 2 aya kadar da uygun bir lcd almak istiyorum çok saol ilgilendiğin için
    bu arada teknosada 1.2 milyara bi lcd gördüm samsung o nasıl acaba yardımcı olursan çok sevinirim tekrar teşekkürler

modelini bilemediğim için yorum yapamam ama tv alırken istanbul bilişim ide araştırmanı öneririm istanbuldaysan dükkanlarınada uğrayabilirsin sanırım mecidiyeköy deymiş
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/-SAMSUNG-LCD-TV,66,1416.html
    kendileri ithal ediyorlar tv leri o yüzden fiyatı daha uygun oluyor tv bölümündede baya alışveriş yapan var buradan bu firmayıda araştırmanı öneririm ürün alırken

• Maksimum 1500 YTL için TV önerisi yapabilir misiniz? Bir de HD Ready ve Full HD arasındaki farkı biri anlatır mı bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biperva_ -- 1 Ekim 2008; 13:13:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.