Şimdi Ara

Le Max 2 - IMEI Değiştirme (Detaylı Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
11
Favori
10.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnternette bir süre aradım ama tam detaylı ve net bir anlatıma rastlayamadım. Sonrasında bazı kişilerle iletişime geçip işlemlerin nasıl yapıldığını öğrendim ve herkesin yararalanması için burda yayınlamaya karar verdim.

Buyrun siz de yararlanın.

*** Yapılacak işlemler öncesinde bazı dosyaları edinmiş olmanız gerekmektedir. Basitçe anlatmak gerekirse ; ADB USB Driver , Minimal ADB and Fastboot , Write IMEI yazılımı. Bu yazılımları aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

ADB Driver Installer -http://adbdriver.com/downloads/ veya
    облако mail.ru
    Файл из Облака Mail.ru
    https://cloud.mail.ru/public/3s4M/Vc2GqMGhH

Yukarıdaki Driver ile PC niz Telefonu görmezse -
    xda developers
    [OFFICIAL][TOOL][WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118

Write IMEI -

*** Öncelikle telefonunuzda "Geliştirici Seçenekleri" kısmından "USB Hata Ayıklama" seçeneğini aktif etmeniz gerekmektedir.
    *** Telefonunuzda "Geliştirici Seçenekleri" diye bir bölüm yoksa Settings - About Phone - Build yazısının üzerine 9-10 defa tıklayın. Geliştirici mod aktif olacaktır.
    *** Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.
    ***Minimal ADB and Fastboot un bulunduğu klasöre gidin.

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>

*** Aşağıdaki komutları çalıştırın

adb shell
    adb shell
    su
    setprop sys.usb.config diag,adb

*** Bu komutları çalıştırdığınızda telefonunuzun ekranında işlem için onay isteyen bir mesaj çıkacaktır. Bunu onaylayın.
    *** Komutlardan sonra Aygıt Yöneticisi ni açın. Ports kısmından telefonunuzu bulun ve sağ tıklayıp "Update Driver Software" seçeneğini seçin.
    *** Açılan pencereden "Browse My computer for Driver Software" seçeneğini seçin. Sonraki ekranda diren NEXT e basın.
    *** Ekranda 2 seçenek göreceksiniz. Altta bulunan Quallcomm olan seçeneği seçin ve işlemleri tamamlayın.
    *** Aygıt Yöneticisinde , Ports kısmında telefonunzu hangi portta görüyorsa not alın. Mesela Port7
    *** Write IMEI programını açın. Otomatikman Port7 yi görmesi gerekir. Görmüyor ise işlemlerin bir aşamasında hata yapılmış demektir. Yeniden başlayıp tekrarlayın.
    *** Write IMEI yazılımında IMEI 1 ve IMEI 2 kısımlarına yeni IMEI lerinizi girin ve START a basın.
    *** Write IMEI yazılımda büyük yeşil göstergede PASS yazısını görmenniz gerekmektedir.

İşlem tamamlanmıştır. Telefonunzuu reboot edin.
    Açıldığında *#06# ile IMEI lerinizi kontrol edebilirsiniz.

Herşey bu kadar... :)
    Güle güle Rom yükleyip güle güle kullanın.

• Sonunda bu telefona özel anlatım geldi

Teşekkürler

hint romunda bu işlemleri yapabilirmiyiz bir sorun çıkar mı sizce
  • black_67 kullanıcısına yanıt
    root varsa yaparsınız sorun olmaz
  • emrahgultekin E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
    yarın telefonum gelmiş olacak .
    deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahgultekin

Merhaba Arkadaşlar
    İnternette bir süre aradım ama tam detaylı ve net bir anlatıma rastlayamadım. Sonrasında bazı kişilerle iletişime geçip işlemlerin nasıl yapıldığını öğrendim ve herkesin yararalanması için burda yayınlamaya karar verdim.

Buyrun siz de yararlanın.

*** Yapılacak işlemler öncesinde bazı dosyaları edinmiş olmanız gerekmektedir. Basitçe anlatmak gerekirse ; ADB USB Driver , Minimal ADB and Fastboot , Write IMEI yazılımı. Bu yazılımları aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

ADB Driver Installer -http://adbdriver.com/downloads/ veya
    облако mail.ru
    Файл из Облака Mail.ru
    https://cloud.mail.ru/public/3s4M/Vc2GqMGhH

Yukarıdaki Driver ile PC niz Telefonu görmezse -
    xda developers
    [OFFICIAL][TOOL][WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118

Write IMEI -

*** Öncelikle telefonunuzda "Geliştirici Seçenekleri" kısmından "USB Hata Ayıklama" seçeneğini aktif etmeniz gerekmektedir.
    *** Telefonunuzda "Geliştirici Seçenekleri" diye bir bölüm yoksa Settings - About Phone - Build yazısının üzerine 9-10 defa tıklayın. Geliştirici mod aktif olacaktır.
    *** Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın.
    ***Minimal ADB and Fastboot un bulunduğu klasöre gidin.

C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>

*** Aşağıdaki komutları çalıştırın

adb shell
    adb shell
    su
    setprop sys.usb.config diag,adb

*** Bu komutları çalıştırdığınızda telefonunuzun ekranında işlem için onay isteyen bir mesaj çıkacaktır. Bunu onaylayın.
    *** Komutlardan sonra Aygıt Yöneticisi ni açın. Ports kısmından telefonunuzu bulun ve sağ tıklayıp "Update Driver Software" seçeneğini seçin.
    *** Açılan pencereden "Browse My computer for Driver Software" seçeneğini seçin. Sonraki ekranda diren NEXT e basın.
    *** Ekranda 2 seçenek göreceksiniz. Altta bulunan Quallcomm olan seçeneği seçin ve işlemleri tamamlayın.
    *** Aygıt Yöneticisinde , Ports kısmında telefonunzu hangi portta görüyorsa not alın. Mesela Port7
    *** Write IMEI programını açın. Otomatikman Port7 yi görmesi gerekir. Görmüyor ise işlemlerin bir aşamasında hata yapılmış demektir. Yeniden başlayıp tekrarlayın.
    *** Write IMEI yazılımında IMEI 1 ve IMEI 2 kısımlarına yeni IMEI lerinizi girin ve START a basın.
    *** Write IMEI yazılımda büyük yeşil göstergede PASS yazısını görmenniz gerekmektedir.

İşlem tamamlanmıştır. Telefonunzuu reboot edin.
    Açıldığında *#06# ile IMEI lerinizi kontrol edebilirsiniz.

Herşey bu kadar... :)
    Güle güle Rom yükleyip güle güle kullanın.

Bazen telefon port acmayabiliyor kendi telefonumda olduğu gibi port için başka işlemler gerekebiliyor bilginize kendimce eksik kalan bi bölümü doldurmuş olayım herşeyi doğru yapmanız durumunda port açılmazsa benim gibi kafayı yemeden araştırma içine girersiniz anlatım için teşekkürler çoğu kişinin işini görecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RPDiFOR -- 6 Ekim 2016; 22:42:10 >

• Baska islemler gerekiyor eksik olan bolumler var sanki.Portunu açmak icin
    Başka işlemler gerekiyor
    Portu açmadan asla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agree -- 6 Ekim 2016; 22:51:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agree

Baska islemler gerekiyor eksik olan bolumler var sanki.

Aynen katiliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Detayli anlatim icin tesekkurler arkadasim.ben de siparis verdim bakalim eger elimize ulasirsa diye biraz arastirmaya girdim ve yazinizi gordum.merak ettigim bi iki sey var.bende iki tane eski tel var evde hicbi ise yaramiyo artik.onlarin imeilerini atmayi dusunuyorum ama cok eski model biri digeri de dual core lu android 2.x.x bi telefon.sizce olur mu?bi de bu islemi yaptiktan sonra bu imeiler kalici mi oluyo yani update rom atma gibi islemlerden sonra tekrar bu islemi yapmak gerekecek mi?bi de teli ilk aldigimdan itibaren ne yapmam gerekir yani simi falan takmadan wifi den falan baglanmadan temizkenmi bu islem yapilirsa daha iyi olur?cunku bu telde biraz arastirinca heralde bazi rom degisikleri falan gerekebilir gibi gordum.zaman ayirip bi cevap verirseniz sevinirim dostum
  • Benim telefonum geldi bugün anlatım için teşekkür ederım başarılı olan arkadaşlar varmı ? port olayı nedir ?
  • anlatım için çok teşekkürler hemen hemen tüm leetv ailesi için geçerlidir galiba.
  • redkid06 kullanıcısına yanıt
    hocam test ettınız mı oluyor mu ?
  • 1-Hocam cihazda imei tamir yöntemi için root olması gerekiyor mu?
    2-Ve Hint 19s sürümündeyim şifreli diyorlar yazılım için acaba şifreden nasıl kurtulurum?
  • *#*#76937#*#*
    Kodunu arama kısmına yazın karşınıza bir ekran gelecek o ekranda enable AT Port u seçmeniz yeterli.bunları yapmadan once bilgisayarınızda snapdaragon ve ilgili telefonun sürücüleri kurulu olması lazım.geri kalan kisimlar yukarida anlatılmıştır.
  • agree A kullanıcısına yanıt
    denicem teşekkürler win8 de port tanımamıştı bu kodla denıyım bıde
  • arkadaşlar acil yardım edermisiniz

imei repair yapıcam

21s

bu rom kurulu

http://www.stechguide.com/root-and-install-twrp-recovery-on-leeco-le-max-2/

budan da twrp kurup root layacağım

twrp kurulumunda hata vermiyor kurululuyor ama twrp menü açılmıyor dolayısıyla rootlayamıyorum

root gereklimi ne yapabilirim burdan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_67 -- 24 Aralık 2016; 13:04:51 >

• Root ladım

Adb shell komutu olmuyor

Su komutunu verdiğimde telefondan uyarı çıkıyor ama adb shell yazdıktan sonra telefonda yetki isteyen uyarı gelmiyor

Birisi yardımcı olsun arkadaslar şimdiye kadar yapan birileri vardır illaki
  • adb shell komutunu bir kez verdikten sonra su ve diğer konut sırasıyla yapınca oluyormuş

Hallettim unoffical cm13 kurdum %100 türkçe şarj konusunda şimdilik birşey diyemem pek iyi gibi durmuyor

Teleon adam benzedi :) cm13 + miui 8 tema
  • Yapamayan varsa özelden yazsin.
  • letv lemax2 imei tamiri için görsel anlatım yapacak delikanlı aranıyor :)
  • Arkadaşlar Lemax 2 ye imei atmaya çalışıyorum..Adb shell komutundan sonra telefonda hiç bir hareket yok..Aygıt yöneticisinde telefon ve Qualcomm driverları görünüyor.Neden olabilir..Bilen ve yardımcı olabilecek biri varmı aranızda..Üzerinde stabil 19S rom var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.