Şimdi Ara

Le Max 2 - Rom Yükleme (Detaylı Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
4
Favori
8.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnternette bir süre aradım ama tam detaylı ve net bir anlatıma rastlayamadım. Sonrasında bazı kişilerle iletişime geçip işlemlerin nasıl yapıldığını öğrendim ve herkesin yararalanması için burda yayınlamaya karar verdim.

Buyrun siz de yararlanın.

*** Yapılacak işlemler öncesinde bazı dosyaları edinmiş olmanız gerekmektedir. Basitçe anlatmak gerekirse ; ADB USB Driver , ADB yazılımı , Yükleyeceğiniz ROM ve İlgili ROM dosyasına ait Recovery dosyası. Ben Le Max 2 için orjinal 19S Rom unu yükleyeceğim. Bu sebeple anlatacağım işlemlerde aşağıdaki linklerden ilgili dosyaları indiriniz.

ADB Driver Installer -http://adbdriver.com/downloads/
    Yukarıdaki Driver ile PC niz telefonu görmezse -
    xda developers
    [OFFICIAL][TOOL][WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118

ADB Fastboot (Windows İçin) -
    androidfilehost
    minimal_adb_fastboot_v1.4_setup.exe | by shimp208 for Utilities
    https://www.androidfilehost.com/?fid=24521665358595410

Le Max 2 - 19S Rom (Türkçe Dil Desteği Yok)-https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=iKK_&id=0B7TImVKwZ-NXX2FoaVphdVBFZzg
    Le Max 2 - Komple Türkçe Olan Rom -
    Le Max 2 - Yukarıdaki Rom lar İçin Recovery Dosyaları -

*** Öncelikle işlemleri yapmadan önce ilgili ROM dosyasını telefonunuzun root dizinine kopyalayın ve telefonu kapatın.
    *** Telefonunuzu Ses Kısma + Güç butonuna basarak "Fastboot" modunda açın. Ekranda yazıları gören kadar butonlara basmaya devam edin.
    *** İlgili Rom dosyasına ait Recovery dosyasını ADB Fastboot programlarının olduğu klasöre kopyalayın ve adını Recovery.img olarak değiştirin.
    *** ADB Fastboot programlarının olduğu klasörde Command Prompt çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir siyah komut satırında olmalısınız.

C:\Users\emrahgu\Desktop\Le MAx 2 Dosyalar\ADB>

*** Burada aşağıdaki komut satırlarını sırasıyla uygulayın.

fastboot oem unlock
    fastboot boot recovery.img
    fastboot recovery recovery.img

*** Bazı durumlarda (Telefonunuzda önceki hangi Rom varsa değişkenlik gösterebilir) 2. komuttan sonra telefonunuzun ekranında TWRP menüsü açılabilir. Bazı durumlarda ise 3. komuttan sonra TWRP menüsü gelebilmektedir.
    *** Yukarıdaki komutları uyguladığınıda telefonun ekranında TWRP menüsü gelmiyorsa ADB USB driver larda sorun var ve PC telefonu görmüyor demektir. Bunu kontrol etmelisiniz.
    *** TWRP üzerinde öncelikle telefonu WIPE etmeli (En Üstte Sağdaki Seçenek) ve silmelisiniz. WIPE butonuna bastığınızda sonraki ekranda çıkan kaydırma butonunu soldan sağa kaydırmanız ve işlemi onaylamanız gerekiyor. Merak etmeyin telefonu komple silmiyor. İçindeki Rom u siliyor.
    *** WIPE ettikten sonra en üstte soldaki seçenek olan "INSTALL" butonuna basınız. Butona bastığınızda telefonun belleği karşınıza gelecek ve Rom dosyasını seçmenizi isteyecek. İlgili rom dosyasını seçtikten sonra yine onaylama işlemi için kaydırma butonunu soldan sağa çekiniz.
    *** Bir dizi komut satırı göreceksiniz. Bı sırada yükleme işlemlerinin durumunu gösteren bir bar göreceksiniz. İşlemler yapıldıkta bar ilerleyecek. Yükleme işlemlerine ait bu komut satırları tamamlandıktan sonra Reboot seçeneği karşınıza gelecek.
    *** Yapmanız gereken tek şey telefonu reboot etmek. Sonrasında yüklediğiniz Rom açılacak ve ilk açılırken 1 kereye mahsus bir dizi işlem yapacak. Merak etmeyin bu da kısa süüryor.
    *** Telefonunuz açıldıktan sonra ilgili dil seçeneğini ve sonrasındaki işlemleri yaparak kullanabilirsiniz.
    *** Yukarıda anlattığım adımlardan herhangi birinde sorun olursa veya yanlış Rom ile yanlış Recovery dosyasını kullanarak işlemleri yapmaya çalışırsanız telefonunuz hiç açılmadığı bir pozisyona geçebilir. Bu durumda telefon kapalıylen ise Ses Açma + Güç Butonuna basık tutup telefonu Recovery moduna almanız gerekiyor. Recovery yazısını görene kadar butonlara basılı tutun.
    *** Recovery modda açınca telefonu PC ye bağlayın. Telefonun içini görüp ulaşabilir durumda olacaksınız. Yeniden doğru rom dosyasını telefona kopyalayıp işlemleri baştan yapmalısınız.

*** Yukarıda anlattıklarımı görsel olarak izleyip fikir edinmek isterseniz aşağıdaki linkte bulunan videoyu izleyebilirsiniz. Video malesef İspanyolca. Türkçe veya İngilizcesini bulamadım. Ama yapılan işlemler hemen hemen aynı zaten. Size yardımcı olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=IZ-F82aUFaE

Herşey bu kadar... :)
    Güle güle Rom yükleyip güle güle kullanın.

• Teşekkürler eline sağlık , Tamamen Türkçe olan rom hız ve pil konusunda 19s e nazaran nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkan

Teşekkürler eline sağlık , Tamamen Türkçe olan rom hız ve pil konusunda 19s e nazaran nasıl?

1.9s cok daha hızlı su an yeni cıkan 1.9s turkce rom u kullanıyorum stoktan extra olarak Çin programlar cikarilmis playstore ve chrome entegre ayrıca kendinden rootlu yuklemesi biraz karisik rom 2 parça ancak onuda cozdum incelemeyi eklerim kısa zamanda kalın sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahgultekin

Merhaba Arkadaşlar
    İnternette bir süre aradım ama tam detaylı ve net bir anlatıma rastlayamadım. Sonrasında bazı kişilerle iletişime geçip işlemlerin nasıl yapıldığını öğrendim ve herkesin yararalanması için burda yayınlamaya karar verdim.

Buyrun siz de yararlanın.

*** Yapılacak işlemler öncesinde bazı dosyaları edinmiş olmanız gerekmektedir. Basitçe anlatmak gerekirse ; ADB USB Driver , ADB yazılımı , Yükleyeceğiniz ROM ve İlgili ROM dosyasına ait Recovery dosyası. Ben Le Max 2 için orjinal 19S Rom unu yükleyeceğim. Bu sebeple anlatacağım işlemlerde aşağıdaki linklerden ilgili dosyaları indiriniz.

ADB Driver Installer -http://adbdriver.com/downloads/
    Yukarıdaki Driver ile PC niz telefonu görmezse -
    xda developers
    [OFFICIAL][TOOL][WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=48915118#post48915118

ADB Fastboot (Windows İçin) -
    androidfilehost
    minimal_adb_fastboot_v1.4_setup.exe | by shimp208 for Utilities
    https://www.androidfilehost.com/?fid=24521665358595410

Le Max 2 - 19S Rom (Türkçe Dil Desteği Yok)-https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=iKK_&id=0B7TImVKwZ-NXX2FoaVphdVBFZzg
    Le Max 2 - Komple Türkçe Olan Rom -
    Le Max 2 - Yukarıdaki Rom lar İçin Recovery Dosyaları -

*** Öncelikle işlemleri yapmadan önce ilgili ROM dosyasını telefonunuzun root dizinine kopyalayın ve telefonu kapatın.
    *** Telefonunuzu Ses Kısma + Güç butonuna basarak "Fastboot" modunda açın. Ekranda yazıları gören kadar butonlara basmaya devam edin.
    *** İlgili Rom dosyasına ait Recovery dosyasını ADB Fastboot programlarının olduğu klasöre kopyalayın ve adını Recovery.img olarak değiştirin.
    *** ADB Fastboot programlarının olduğu klasörde Command Prompt çalıştırın. Aşağıdaki gibi bir siyah komut satırında olmalısınız.

C:\Users\emrahgu\Desktop\Le MAx 2 Dosyalar\ADB>

*** Burada aşağıdaki komut satırlarını sırasıyla uygulayın.

fastboot oem unlock
    fastboot boot recovery.img
    fastboot recovery recovery.img

*** Bazı durumlarda (Telefonunuzda önceki hangi Rom varsa değişkenlik gösterebilir) 2. komuttan sonra telefonunuzun ekranında TWRP menüsü açılabilir. Bazı durumlarda ise 3. komuttan sonra TWRP menüsü gelebilmektedir.
    *** Yukarıdaki komutları uyguladığınıda telefonun ekranında TWRP menüsü gelmiyorsa ADB USB driver larda sorun var ve PC telefonu görmüyor demektir. Bunu kontrol etmelisiniz.
    *** TWRP üzerinde öncelikle telefonu WIPE etmeli (En Üstte Sağdaki Seçenek) ve silmelisiniz. WIPE butonuna bastığınızda sonraki ekranda çıkan kaydırma butonunu soldan sağa kaydırmanız ve işlemi onaylamanız gerekiyor. Merak etmeyin telefonu komple silmiyor. İçindeki Rom u siliyor.
    *** WIPE ettikten sonra en üstte soldaki seçenek olan "INSTALL" butonuna basınız. Butona bastığınızda telefonun belleği karşınıza gelecek ve Rom dosyasını seçmenizi isteyecek. İlgili rom dosyasını seçtikten sonra yine onaylama işlemi için kaydırma butonunu soldan sağa çekiniz.
    *** Bir dizi komut satırı göreceksiniz. Bı sırada yükleme işlemlerinin durumunu gösteren bir bar göreceksiniz. İşlemler yapıldıkta bar ilerleyecek. Yükleme işlemlerine ait bu komut satırları tamamlandıktan sonra Reboot seçeneği karşınıza gelecek.
    *** Yapmanız gereken tek şey telefonu reboot etmek. Sonrasında yüklediğiniz Rom açılacak ve ilk açılırken 1 kereye mahsus bir dizi işlem yapacak. Merak etmeyin bu da kısa süüryor.
    *** Telefonunuz açıldıktan sonra ilgili dil seçeneğini ve sonrasındaki işlemleri yaparak kullanabilirsiniz.
    *** Yukarıda anlattığım adımlardan herhangi birinde sorun olursa veya yanlış Rom ile yanlış Recovery dosyasını kullanarak işlemleri yapmaya çalışırsanız telefonunuz hiç açılmadığı bir pozisyona geçebilir. Bu durumda telefon kapalıylen ise Ses Açma + Güç Butonuna basık tutup telefonu Recovery moduna almanız gerekiyor. Recovery yazısını görene kadar butonlara basılı tutun.
    *** Recovery modda açınca telefonu PC ye bağlayın. Telefonun içini görüp ulaşabilir durumda olacaksınız. Yeniden doğru rom dosyasını telefona kopyalayıp işlemleri baştan yapmalısınız.

*** Yukarıda anlattıklarımı görsel olarak izleyip fikir edinmek isterseniz aşağıdaki linkte bulunan videoyu izleyebilirsiniz. Video malesef İspanyolca. Türkçe veya İngilizcesini bulamadım. Ama yapılan işlemler hemen hemen aynı zaten. Size yardımcı olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=IZ-F82aUFaE

Herşey bu kadar... :)
    Güle güle Rom yükleyip güle güle kullanın.

Bu arada Emrah kardesim anlatimin icin teşekkürler pek çok kişinin işini gorecektir ancak le Max 2 de her twrp her romu desteklemez ayrıca bazen twrp ms dostan yüklenirken gerekli izinleri alamaz telefonunuz soft Hard brick olabilir soft sorun diilde hardbrick olursa tuğla olur diil recovery hiç açılmaz Özel bir fix olmadan asla donduremezsiniz kendi telefonum 3 kere soft 1 kere hardbrick oldu bu durumu yasadım ayrıca hardbrickten telefonu cikarsanız dahi imeileri Null oluyor birde finalde bunu duzeitmeniz gerekiyor le Max 2 de bataryaya müdahale edemediğiniz için hardbrick durumunu fix olmadan duzeltmeniz imkansız ekranı sokmeniz ve bataryaya ayırmanız gerekiyor sahsen ben yapmam bilgisayara baglayipta flashla yazmiyorsunuz belirtmek isterim ki ilk defa bu işlemi yapacaklar çok dikkatli olsunlar uyarıyorum kendinize guvenemiyorsaniz kalkışmayın...

• Tamam,yani bir custom rom bulursak Twrp recovery ile beraber indirip önce Twrp değiştirip sonra rom u yüklemek gerekli! Doğru mu anlamışım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkan

Tamam,yani bir custom rom bulursak Twrp recovery ile beraber indirip önce Twrp değiştirip sonra rom u yüklemek gerekli! Doğru mu anlamışım?

Tam olarak Öyle degil Örneğin kendi kullandığım twrp Çoğu romu sorunsuz desteklerken bi alt surumunu kullanırken full wipe yaptığım sırada twrp çakıldı ve telefonum hardbrick oldu diğer forumdan tanıyorsun beni bu işlere aşina olmama rağmen 1 gece ugrastım bazı telefonla 1ay ugrastıgımıda bilirim naçizane tavsiyem İspanyol rom twrp vs le Max 2 de uzak durun

• Hocam 19s sürümündeyim rom için şifreli diyorlar bu yöntemle farklı bir rom yüklesem bir sıkıntı çıkar mı?
    Data belleğini kilitliyormuş cihaza erişemiyormuşuz.Qfil ile çözülüyormuş ondaan bir bilginize danışayım dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selamlar. yarım yamalak turkce 14 s surumundeyim. 19s inlizce surume yukseltmek istiyorum.root işlemi gereklimi bunun iç,in ? benim telefon rootsuz
  • hocam 19s den memnunmusunuz bende şuan 18s var yarı türkçe
  • Sevgili arkadaşım senin verdiğin romu yüklerken sorun oldu ve şu an telefon açılıp kapanıyor.Fastboot moduna aldım ve twrp yüklemek istedim ama twrp deyüklemiyor.en azından twrp yükleyebilirsem başka rom atabilirim.bu arada rom atma ve imei atma konusunda daha önce deneyime sahibim.acil cevap yazabilirseniz çok sevinirim.teşekkürler.
  • Twrp konusunu hallettim ama Emrah kardeşim bu rom iki parça demişsin verdiğin linkteki romun boyutu 0,93gb falan yani küçük.romun nasıl yüklendiğini tam olarak açıklar mısın.Tam Türkçe dediğiniz romun tam adres ve yükleme şekillerini açıklar mısınız lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilkirikkale -- 27 Şubat 2017; 11:50:29 >
  • Arkadaşlar, le max 2 yi 2. El olarak aldım twrp ve miui 8 rom yüklüydü, twrp ile son mokee rom yükledim ama ondan da kamera olarak memnun kalmadım, bana orjinal eui rom a nasıl geçebileceğimi tarif edebilirmisiniz?

• androidfilehost
    LeECO_Le2_X820_MAX_5.9.023S_V80_CUOCO92.zip | by Cuoco92 *Official Release* for LeEco Le2 Max X820
    https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767153635

• Arkadaşlar Lemax 2 ye imei atmaya çalışıyorum..Adb shell komutundan sonra telefonda hiç bir hareket yok..Aygıt yöneticisinde telefon ve Qualcomm driverları görünüyor.Neden olabilir..Bilen ve yardımcı olabilecek biri varmı aranızda..Üzerinde stabil 19S rom var.
  • X829 icin uygun mudur bu rom

• Acaba rom yüklerken Windows sürümü fark ediyor mu? Win7 32 veya 64 fark eder mi?
  • benim telefondada mokee var kamera performansından hiç memnun değilim slowmotion zaten çalışmıyor siip orjinal son sürüm stock roma geçmek istiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

benim telefondada mokee var kamera performansından hiç memnun değilim slowmotion zaten çalışmıyor siip orjinal son sürüm stock roma geçmek istiyorum..

Stock rom'a geçebildiniz mi?

Ben ilk defa rom atmayı deneyeceğim. Yazınlanlar bana biraz karışık geldi. Acemilik zor iş
  • yok mokee rom da android 7 geçdi güncelleme geldi bende bırakdım :)
  • Arkadaşlar merhaba, indian 19s stok romdan 26s chin stok roma nasıl geçiş yapabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.