Şimdi Ara

Leadtek 6600GT'yi sattım. X800GTO aldım. Bayağı fark var. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanma klavuzunda yazar.Sitesinde de bilgi vardır.DrX e falan sorabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: cemo07

Arkadaslar ben 2 cıle forumdan Asus 6800 gt aldım ve nerdeyse 1 haftadır 350w lık swıching marka psu ıle kullanıyorum sımdılık bır problem gozukmuyor ama ılerde problem cıkartırmı bırde ekran kartında 2 tane guc gırısı var ve ben 1 ını kullanıyorum öylede calısıyormus ama merak ettıgım madem 1 tanede calısıyor neden 2 tane koymuslar?
  • X800 GTO ve elindeki parayla ilgili olarak;
    207-200=7 dolar fazla.Eğer 7 dolar+37 dolar(kdv) denkleştirebilirsen X800 GTO alırsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: db06

arkadaslar simdi ne dersiniz.bende ayni sorunla basbasayim. kimi arkadas duz 6600 al modla diyo kimisi ise x800gto al diyo.
    6600 149usd+kdv x800gto 207usd+kdv ben bu karti yeni sitemime alcam maximum 200 usd ayirabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 5 Kasım 2005, 8:52:38 >
  • 37 ne oluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ancestor

Arkadaslar Sm3.0 Performans artırır diyosunuz da, Ben leadtek 6600 GT extremeile Splinter cell Chaos theory de bir performans artisi goremedim, aksine Sm 3.0 i acinca fps belirgin bi sekilde dusuyor oyun oynanmaz hale geliyor , kim diyo performans arttırdıgını

işte ortada.İspatlayın geforcelarda gerçek sm3 olduğunu.

FX serisinde de directx 9 desteği vardı hani.Nvidia öyle söylüyordu hani.
    Şimdi de nvidia sm3 koyduğunu söylüyor.Aklı başında olan inansın bakalım.Geçenlerde tartışılmıştı.Ya burada ya da teknoloji televizyonu forumunda.
    http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&domains=theinquirer.net&q=nvidia%20sm3&sa=Search&sitesearch=theinquirer.net

@Tiestorn un dediği gibi bastır parayı yazdır karta uygun kodu.7800GTX de bile gerçek sm3 yok.
    http://www.theinquirer.net/?article=27084
    7800GTX in performansı astronomik pipeline ve çalışma hızlarından ileri gelmektedir.
    ST Micro Electronics(3DFX den ayrılan) zamanında "Tile based rendering" i geliştirdi.Ati de buna karşılık "HyperZ" olayını gerçekleştirdi.Bu iki yapı da görünmeyen detayların işlenmemesi tekniğidir.Böylelikle performans artışı sağlanmıştır.

Nvidia ise "LightSpeed memory Architecture" ile karşılık verdi.Bu da yüksek saat hızlarıyla olası performans kayıplarının önüne geçmek mantığını taşıyor.İşin kolayına kaçtı yani.Tek artısı s3tc,yani şimdiki adıyla DXTC olayını simule ederek kartlarına uyguladı.Bu da doku sıkıştırması işlemidir.

Nvidia özellik kırpma olayında bir numaradır.Zamanında çoğumuzun hevesle aldığı Geforce 4 MX kartlarında Direct X7 desteği varken Geforce4 Ti kartlarında DX8.1 desteği vardı.Sadece çalışma hattı(pipeline) kırpmamış yani. Bütün bunları yapan bir şirkete sempati duymak bilmem ne kadar doğrudur.

64 bit olayına gelince;
    Amd buldu 64 bit olayını.Intel 2 sene uğraştı bulamadı.Sonra SSE3 e karşılık 64 bit mimarisi avan projesi intele verildi.Intel ve amd işlemci yapıları farklı olduğundan intelin yaptığına emule 64 bit dersek yanlış olmaz.
    O mimariyi evirip çevirip kendi işlemcilerine uyguladı çünkü.Bu demek değil performans düşecek diye.Ona göre ayarlamalarını yaparlar.Zaten amd piyasada yokken intel vardı.Microsoft ile göbek bağları kopmuş değil henüz.

iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 5 Kasım 2005, 2:04:40 >

• Fark $68.44.-, $37 değil..
  • x800gto da bios mod işe yaramıyor.Çok kişi denedi yapamadı.Overclock ta 50 MHz az yapar o kadar.
    quote:

Orjinalden alıntı: beyazfatih

bence x800gto alan arkadaşın en büyük hatsı fansız modelini alması.şimdi o ses yok diye akıllılık ettiğini sanıyor ama iki gün sonra bios mod yada oc yapacağı zaman yaptığı hatayı anlar..
  • SM 3.0 ve HDR teknolojileri için ekran kartı alacak isek çok işimiz var.

Son kullanıcı mantığı uygun fiyat ve yüksek performansı alacağı ürünü doğru seçmesi olmalı zira x800gt ve gto serisi bu özellikleri barındırmıyor diye 128mb 128bit sm3.0 ve HDR destekli bir ekran kartını piyasada aynı fiyat ortalamasında 256mb 256bit 12 pipelıne bir ürün var iken almak mantıksız.

6600gt güzel bir ürün ancak bu ürün piyasaya girdiğinde x800gt ve gto lar yoktu ama şimdi var ve alırken bir daha düşünmek lazım derim.
  • e netice nedir.bu arada gto2 leri modlayanlari duydum ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

bu hdr nereye girse kavga çıkartıyor

aile kavgasına döndü umarım boşanmazlar
  • quote:

Arkadaslar Sm3.0 Performans artırır diyosunuz da, Ben leadtek 6600 GT extremeile Splinter cell Chaos theory de bir performans artisi goremedim, aksine Sm 3.0 i acinca fps belirgin bi sekilde dusuyor oyun oynanmaz hale geliyor , kim diyo performans arttırdıgını

evet hemen gerekli cevabı vereyim;
    çünkü o oyunda nvidia 6/7 serisi ile sm2.0 açamazsın, ya 1.1 açarsın yada 3.0 açarsın. 3.0'ı bir nevi 2.0 olarak düşünebilirsin(görsellik bakımından), yani shader efektlerinin 1.1 ile alakası olmayan, mükemmel olan bir seçenek olarak düşün. eğer seçeneklerde 2.0 seçeneği olsaydı, 3.0 ile aynı grafiği ordada görürdün ama daha performanssız olurdu. lütfen 1.1 ile 3.0'ı karşılaştırmak gibi saçma karşılaştırmalar yapmayalım bir daha. 1.1'de hızlı çalışması gayet normal. eğer 2.0 ve 3.0 açabildiğin bir oyun görürsen orada dene bunu.

not: ha ayrıca o oyuna 1.04 yaması ile ati'lere HDR desteği geldiğinide hatırlatayım, yapımcılar koymaya tenezzül ettikten sonra ati'dede HDR var yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 5 Kasım 2005, 2:35:13 >

• arkadaslar hic yokmu ya gto alan ya.maviblgisayarda 207+kdv aslinda duz x800gt alsakta xtye modlasak olmuyomu?yada tavsiylere neler.
  • quote:

arkadaslar hic yokmu ya gto alan ya.maviblgisayarda 207+kdv aslinda duz x800gt alsakta xtye modlasak olmuyomu?yada tavsiylere neler.

x800gt leri ancak gpu mod ile 8 olan iş hattını 12 yapabilirsiniz. xt ye modlanmıyorlar
  • o zaman gto bulmak farz demektir.ben buldum mavide de korkuyorum simdilik ya modlanmazsa.207 usd ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dbaggio

o zaman gto bulmak farz demektir.ben buldum mavide de korkuyorum simdilik ya modlanmazsa.207 usd ?

x800GTO modlanmıyor dostum.Modlansa bile çalışmaz çünkü ek güç girişi yok.x850xt de ek güç girişi var çünkü.
  • quote:

arkadaslar hic yokmu ya gto alan ya.maviblgisayarda 207+kdv aslinda duz x800gt alsakta xtye modlasak olmuyomu?yada tavsiylere neler.

forumda arama yaparsanız hangi kartların modlandığı mevcuttur.

gto2 ler bios mod ile modlanarak 16 pipelıne açıyor ve x850xt olan gpu 12 değil 16 pipelıne olarak çalışmaya devamediyor.
    gt ve gto serisinde sadece Connect 3D markalı x800gto modlanabiliyor.

http://www.techpowerup.com/articles//overclocking/vidcard/127/2

• mavideki gto oc ile 2003ten kaç alır acaba?gigatekte 150$+kdvye 6600 diamond var 6600gt hızlarına rahat çıkıyomuş,kullanan biri varsa gtoyu,merak ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

çünkü o oyunda nvidia 6/7 serisi ile sm2.0 açamazsın, ya 1.1 açarsın yada 3.0 açarsın. 3.0'ı bir nevi 2.0 olarak düşünebilirsin(görsellik bakımından), yani shader efektlerinin 1.1 ile alakası olmayan, mükemmel olan bir seçenek olarak düşün. eğer seçeneklerde 2.0 seçeneği olsaydı, 3.0 ile aynı grafiği ordada görürdün ama daha performanssız olurdu. lütfen 1.1 ile 3.0'ı karşılaştırmak gibi saçma karşılaştırmalar yapmayalım bir daha. 1.1'de hızlı çalışması gayet normal. eğer 2.0 ve 3.0 açabildiğin bir oyun görürsen orada dene bunu.

not: ha ayrıca o oyuna 1.04 yaması ile ati'lere HDR desteği geldiğinide hatırlatayım, yapımcılar koymaya tenezzül ettikten sonra ati'dede HDR var yani.

Haklısın 2.0 olmayabilir buna dikkat etmedim acıkcası ama bu yapilan senin dedgin gibi sacma birkarsilastrıma degil, nasil 2.0 la 3.0 ı karsilastirabiliyorsan, 2.0 ile de 1.1 i karsilastrman normalidr, aynı farkı (2.0 ve 3.0 arasindaki farkı) bu iki grupta da ayri ayri gorebilmen lazım. Yani 1.1 le de 3.0 ı karsilastrmak gayet normal, cunku eger bu 3.0 performans artırıyorsa 1.1 den 2.0 a geciste de performans artırmasi lazım dogal olarak 1.1 den 3.0 a gecistede performans artırmasi lazım tabi bunlarin yapilis amaclari farklı degilse.. Yani yaptigim sacma bir karsilastirma degil Lutfen cevap verirken saygı gosterin !! Olaya bilimsel yaklasmak gerekir..

• SİLDİM;
    YANLIŞ ALINTI YAPMIŞIM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticocacola -- 5 Kasım 2005, 12:45:55 >
  • quote:

quote:

quote:

Haklısın 2.0 olmayabilir buna dikkat etmedim acıkcası ama bu yapilan senin dedgin gibi sacma birkarsilastrıma degil, nasil 2.0 la 3.0 ı karsilastirabiliyorsan, 2.0 ile de 1.1 i karsilastrman normalidr, aynı farkı (2.0 ve 3.0 arasindaki farkı) bu iki grupta da ayri ayri gorebilmen lazım. Yani 1.1 le de 3.0 ı karsilastrmak gayet normal, cunku eger bu 3.0 performans artırıyorsa 1.1 den 2.0 a geciste de performans artırmasi lazım dogal olarak 1.1 den 3.0 a gecistede performans artırmasi lazım tabi bunlarin yapilis amaclari farklı degilse.. Yani yaptigim sacma bir karsilastirma degil Lutfen cevap verirken saygı gosterin !! Olaya bilimsel yaklasmak gerekir..

Tiestornnun dediğini anlamamışsın sanırım.2.0 ile 3.0 arasında pek efekt ve grafiksel fark yok demek istemiş.Yani sm2 oyunu sm3 ile açarsan performansın biraz artabilir ancak sm 1.1 ile oynadığın oyunu sm 3 ile açmaya kalkarsan performansının düşmesi hiçde anormal bir durum değil doğru söylemiş.Ancak senin mantığında doğru 1.1 ile 2.0 arasındaki farkı 2.0 ile 3.0 gibi görmemiz lazım demişsin ama öyle bir durum yok ne yazıkki.

• quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

quote:

quote:

Tiestornnun dediğini anlamamışsın sanırım.2.0 ile 3.0 arasında pek efekt ve grafiksel fark yok demek istemiş.Yani sm2 oyunu sm3 ile açarsan performansın biraz artabilir ancak sm 1.1 ile oynadığın oyunu sm 3 ile açmaya kalkarsan performansının düşmesi hiçde anormal bir durum değil doğru söylemiş.Ancak senin mantığında doğru 1.1 ile 2.0 arasındaki farkı 2.0 ile 3.0 gibi görmemiz lazım demişsin ama öyle bir durum yok ne yazıkki.

Biz kullanicilarin yapabilicegi en iyi yaklasim mantıksal yaklasim, teknolojilerin uretim amaclari ve beklenen sonuclari hakkinda baska bir yorum yapamayiz, zaten yapabilseydik burda olmazdik. Ama yine de cogu insanda benim bekledgimi bekler , ki beklenen de odur performans artisi ama 6600 GT bunun icin yetersiz!!

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.