Şimdi Ara

Leadtek 6600GT'yi sattım. X800GTO aldım. Bayağı fark var. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Bethesta

Sapphire X800GTO Ultimate aldım. Fansız modeli. Şu an PC'yi topluyom.

X800GTO Fİrebladse alsaydın keske.

Kart 12pipeline li X850XT PE iste. Hersey aynı, ramler, GPU, sogutucu ve cıkabildigi saat hızları.

Kart orta segmentte tek secenek. Performans olarak 6800GT yi ve X800XL i kesinlikle aratmıyor ve cok daha ucuz.

Yani bu kadar parası olan ve yeni kart alacak kisiler bos yere dusunmesin ve gitsin bu kartı alsın artık.
  • suan everest programını kurdum x850 pro r480 goruyo
  • Fireblade yoktu, mecburen Ultimate aldım. Ne farkı var? Yani daha doğrusu çok mu fark var?
  • quote:

Fireblade yoktu, mecburen Ultimate aldım. Ne farkı var? Yani daha doğrusu çok mu fark var?

Fıreblade dışındaki modellerin ram leri 2.0ns , fıreblade 1.6ns yani daha iyi o/c oluyor daha yüksek saat hızlarına çıkabiliyor..
    üzerinde gelen soğutucu biraz sesli ama full bakır ve arka kısımda ramleri de birlikte soğutuyor. fan sesi istenilen seviyeye
    düşürülebiliyor.

Aldığınız ürün için şunu söyleyebilirim o/c yapıldığında yada karta tam yüklendiğinizde üzerindeki pasif soğutucu %80 lik
    bir başarı gösteriyor ancak daha da performanslı olabilmesi için üzerine bir fan üfletmenizde fayda var.

Güle güle kullanın
  • Ben karttan memnunum. Hiç ses yok, çünkü fan yok

Birlikte verilen Trixx Overclock programı ve Asus anakartımla gelen Aİ-Booster Overclock programını kullandım. Özel bir ayar yapmadım, Hazır 30% overclock seçeneğini kullanarak 3DMark05'ten 5197 Puan aldım. Cumartesiden beri açık ve hiçbir sorun yok alette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 31 Ekim 2005, 9:12:44 >
  • Vay be güzelmiş. Ama 6600GT'den geçmek sence mantıklı mı? Bu aralar benim de kafamı kurcaluyo bu kart. 6600'ü satıp 70-80 dolar fazladan vermeye gerek var mı sence? Oyunlarda bariz perf farkı oldu mu ve görüntü kalitesinden memnun musun?
  • Bence 6600GT'ni zarar ederek satıp bu kart alınmaz. Ben komple sistemimi zararsız sattım ve bu yüzden X800GTO aldım.
  • quote:

Bence 6600GT'ni zarar ederek satıp bu kart alınmaz. Ben komple sistemimi zararsız sattım ve bu yüzden X800GTO aldım.

Hayırlı olsunda bir şeyi merak ediyorum neden 6600gt ile x800gto kıyaslanıyor halen.

6600gt 128mb 128bit 8 pipelıne
    x800gto 256mb 256bit 12 pipelıne

aradaki bu farklılık bile yeterli sanırım.

6600gt vs. x800gt derseniz ona amenna ama x800gto iş hattı nedeniyle 6600gt ile yanyana duracak bir ürün değil.
  • @Beyaz Büyü:
    Fireblade serisinde Trixx ile Extreme seçeneğinde Memory ve Core frekansı olarak hangi değerleri buluyor? Aklından yaklaşık olarak biliyormusun?

Bu arada Fireblade yoktu EKsende, mecburen Ultimate aldım. Fakat Ultimate'in sessizliğinden memnunum. Ama performansı Fireblade'den çok mu kötü? Sen 580/654 de çalıştırmışsın... Yani Trixx Extreme modunda mı buldu değerleri, sen custom olarak mı ayarşadın bu değerleri?
  • Hocam ben aldığım ürünler ile birlikte gelen yazılım olarak sadece sürücüyü o da deneme amaçlı kullanıyorum Trixx kullanmadım tavsiye de etmem x800gt kullanan arkadaşlar bu yazılımdan çokta memnun değillerdi.

Ekran kartı overclock için size tavsiyem Rivatuner dan başkası olamaz bu yazılım hem nvidia hem ati ekran kartları için kullanılabiliyor.

Ayrıca vpu recovery seçeneğini ekran kartı özelliklerinden kapatın yoksa o/c esnasında yada testlerde size sorun çıkarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 31 Ekim 2005, 13:07:37 >
  • Tamam, bugün Riva Tuner'la deneyeceğim.
  • güzel kart agp versiyonlarıda gelse keşke bir an önce
  • way be, zamanında sm3 desteği var diye 66ooGt ye laf ettirmeyenler, şiddetle savunanlar şimdi eşşek şeyine sokar olmuş kartı...

helal olsun walla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPaCeLoRD -- 3 Kasım 2005, 13:29:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tertip47

quote:

Anladım, peki SM 3.0 tam olarak ne işe yarar? Ne gibi faydası var? Neden 6600GT'de kesmez de ancak bir 6800GT'de keser?

SM3 bazi destekleyen oyunlarda Spintercell vs. gibi görüntü daha kaliteli oluyor.
    ama sen bu oyun 6600GT ile oynarsan zaten 20FPS gibi bişey alırsın onun üstüne
    birde SM3 açarsan olur 10-15FPS ve bu oyun oynamak için yeterli değil.
    onun için 6600GT kesmez

arkadaşım 100 kere söyledik anlamadınız, yine söylüyorum, sm3.0 performans düşürmez, tam tersine performansı arttırır. performansı düşüren HDR'dır, lütfen şunu öğrenin artık. sm3.0; 2.0'daki ayrık ayrık olan shader komutlarını birleştirip tek bir seferde geçirmeye ve dolayısıyla performansa arttırmaya yarayan bir özelliktir. grafik güzelleştirmesi ile alakası yoktur, tek görevi budur. grafikleri HDR güzelleştirir, hatta mükemmel yapar, ama performansıda yarı yarıya düşürür.

• http://www.clubic.com/actualite-12835-far-cry-les-performances-sm2-vs-sm3.html

Sanırım sm3 performansı hakkında daha üstelemenin anlamı yok prformansı düşürmüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tertip47

SM3 anca bir 6800GT gibi bir kart da keser sen tek 6600GT de SM3 açarsan zaten fps değirler çok düşecek
    ve oyunu oynamakta zorluk çekeceksin onun için SM3 den konuşurken 6800GT den başlamak lazım veya SLI

sm3.0 kullansak nolur kullanmasak nolur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 3 Kasım 2005, 17:45:04 >
  • Daha verimli kodlar taşıyor bu modelleme. Bu da performans ve görüntü anlamında iyileştirmeler demek.
    Fps düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 3 Kasım 2005, 17:48:27 >
  • Arkadaslar ben 2 cıle forumdan Asus 6800 gt aldım ve nerdeyse 1 haftadır 350w lık swıching marka psu ıle kullanıyorum sımdılık bır problem gozukmuyor ama ılerde problem cıkartırmı bırde ekran kartında 2 tane guc gırısı var ve ben 1 ını kullanıyorum öylede calısıyormus ama merak ettıgım madem 1 tanede calısıyor neden 2 tane koymuslar?
  • bu zmndan sonra 6600gt satılıpta x800gto alınmaz bence 6600gt yi satacaksan en az 6800ultra veya 7800gt alınır ayrıca sm3.0 süper birşey HL2:Lost Coast u hatırlatırım HDR yi açınca görüntünün nasılda coştuğunu (tabi artık 6600gt lost coast ta hdr açıkken pek performanslı oynatmaz) sırf sm3.0 işin içinde olduğundan x800gto ya bakmam fiyat farkı olsa bile para biriktirir 7800gt alırım en az.sonuçta sm3.0 ı paşalar gibi açar hdr yide kökler
  • Hdr ile sm3 ün bağlantısı nedir.

Hdr için s. model 3.0 gerekli değildir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.