Şimdi Ara

Leadtek 6600GT'yi sattım. X800GTO aldım. Bayağı fark var. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne yazdın hdr hakkında merak ettim + olarak ve verdiğin sitede yazan bir satır:

Rthdribl is a "Real-time High Dynamic Range Image-Based Lighting" demo. DirectX(R) 9.0 high-precision texture formats and version-2.0 of Pixel Shader represent real-time true HDR rendering.

Burda simüle ettim yazmıyor Real-time HDR tabanlı ışıklandırma demosunu ps2 ve dx9 ile sunduğunu yazıyor.
    Sistem gereksinimleri de

Intel(R) 80x86-compatible CPU
    Microsoft(R) Windows(R) 98, ME, 2000, or XP
    DirectX(R) 9.0 or later
    A video card that supports Vertex Shader 2.0 and Pixel Shader 2.0

Şimdi burda nedir savunduğunuz nokta. Emülasyon ve performans düşüşü demişsin sana verdim kaynağı texture quality leri karşılaştır ,benchmarklarada bak nedir performans düşüşü yada simüle edilmiş hdr kendin gör. Neden burda bana ahkam kesmeye çalışıyorsun, ben sana bilgim ve araştırmam dahilimdekileri söylüyorum yeri gelir senden de bişey öğrenirim ama kalkıp !benim sayemde hdr uzmanı oldu diyorsun sana hdr hakkında dökümanı verdim ilk uygulamalarını , dikkat edersen ilk sayfada slaytlar ATI sunumundan alınmıştır yazıyor , ha çok mu önemli ATI yada s3 olması nvidia olması. İkisininde bana bir getirisi olmadığı açık zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 3 Kasım 2005, 23:29:03 >

• Ona bakarsanız amd gerçek 64 bit desteği verirken intel simule ediyor desem yanlış mı söylemiş olurum?
    Yani Intel almayıp amd mi alalım?

Şu anda piyasadaki hiçbir kart gerçek sm3 desteğine sahip değil.Gerçek sm3 ati x1000 serisiyle geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Sapphire x800gto

bu arada x800gto ların agp leri gelecek yakında burdan bu haberi vereyim.

x800 GTO² AGP de gelecekmi acaba ..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkans

HDR 9500 den beri atinin zaten hali hazırda bünyesinde bulundurduğu bir teknolojidir bunun yanlı yansız bir yanı yok.

Shader model 3.0 ise atinin yalnızca yeni seri kartlarında desteklediği bir modelleme.Nvidia ise 6 serisiyle buna çoktan geçti.
    İkisini sanki aynışeymiş gibi göstermeyelim.

Hdr 9500 den beri vardı doğru ama Fp16 komutlarıyla yapıyordu bunu ve simüle olarak geçiyor sitelerdede arkadaş aşağıda belirtmiş gerçi ama.Sonuçta o kartlardaki hdr ile bizim bahsettiğimiz hdr arasında çok fark var.Zaten performansı sm3 değil hdr düşürür.Ayrıca beyazbüyüde 9550 demiş ama 9550 de hdr desteği yok.9500-9700-9800 serisinde var oda fp 16 ile çiziliyor.
    quote:

12. oyunlarda EMULASYON DİİL TRUE HDR YANİ GERÇEK HDR efekleri kullanılmaktadır. zaten kart bir ton işlem için uğraştığından SM2.0 ile oyunlarda realtime efect açmak pek mantıklı diil.

Zaten onun için nvida fp32 ile geforce 6xxx serisine koydu.Hdr çok kasıyor ve 6xxx serisinden önceki hiçbir sm2 kartın bunu kaldıracağını sanmıyorum.Zaten hdr olan oyunda sm3 de vardır.Sm3 performansı artırır,ama birde sm 2 ile fp32 hdr açılmaya kalkılırsa o kart yerlerde sürünür.Doğru söylüyorsun.
    quote:

ve hala X800 DE GERÇEK HDR desteği yoktur diye idda ediyorum.
    bunu eğer atinin sitesinde TRUE HDR diye X800 de en ufak bi şi gösterirsen senden bu forumdan meşkul ettim tüm insanlardan da özür dileyeceğim

Haklısın ama biraz daha yumuşak davran kıçı kırık ekran kartları için birbirimizi kırmaya değmez değilmi?Herkez herşeyi bilmeyebilir bakarsın onunda senden daha iyi bildiği şeyler vardır.Ayrıca böyle devam ederseniz ikinizde ceza alacaksınız.
    quote:

Şimdi burda nedir savunduğunuz nokta. Emülasyon ve performans düşüşü demişsin sana verdim kaynağı texture quality leri karşılaştır ,benchmarklarada bak nedir performans düşüşü yada simüle edilmiş hdr kendin gör. Neden burda bana ahkam kesmeye çalışıyorsun, ben sana bilgim ve araştırmam dahilimdekileri söylüyorum yeri gelir senden de bişey öğrenirim ama kalkıp !benim sayemde hdr uzmanı oldu diyorsun sana hdr hakkında dökümanı verdim ilk uygulamalarını , dikkat edersen ilk sayfada slaytlar ATI sunumundan alınmıştır yazıyor , ha çok mu önemli ATI yada s3 olması nvidia olması. İkisininde bana bir getirisi olmadığı açık zaten.

Kardeş aslında sende bir yerde haklısın milletin aklına emülasyon dedinmi performans düşüşü gelir ama bu hdr da biraz farklı.Ayrıca hdr performansını sm 2 pek etkilemez.Yani fp32 ye sahip sm2 li bir kart ile fp32 ye sahip sm3 lü kart arasında pek fark olmaz.Görüntü farkıda olmaz.Ama bizim burda anlatmaya çalıştığımız olay farklı.Bahsettiğin x800 xt gibi kartlar hala r3xx serisindeki gibi fp16 ile renderlama yapıyorlar.Performans düşmese bile ışıklandırma teknikleri hdr 32 kadar iyi değil.
    quote:

Ona bakarsanız amd gerçek 64 bit desteği verirken intel simule ediyor desem yanlış mı söylemiş olurum?
    Yani Intel almayıp amd mi alalım?

Şu anda piyasadaki hiçbir kart gerçek sm3 desteğine sahip değil.Gerçek sm3 ati x1000 serisiyle geliyor.

Bunlarıda nereden çıkarttın arkadaşım?İntelde gerçek 64 bit desteği veriyor amd nin komut seti var yeni işlemcilerinde.Sm3 konusuna gelince dediğin şey henüz ispatlanmış değil yani 6xxx serisiyle gelen sm3 yalanmıydı?Madem öyle neden görüntüde ve performansda farklar oluşuyor bunu açıkla bana.Eğer gerçek sm3 x1xxx serisiyle gelseydi o zaman x1xxx serisinin sm3 uygulamalarında daha fazla performans vermesi lazımdı eşdeğer nvidia kartlarıyla.Yanlışmıyım?Nvidia fx serisindeki kadar yüzsüz değil bence

• quote:

Orjinalden alıntı: infosist

quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Sapphire x800gto

bu arada x800gto ların agp leri gelecek yakında burdan bu haberi vereyim.

x800 GTO² AGP de gelecekmi acaba ..?

gt ve gto bekleniyor gto2 lerde pcı-ex gelmeyecek kaldı ki agp si hiç gelmeyebilir.

• gurkans arkadaşım ben X800GTo da HDR yok derken SM3.0 ın verdiği görüntü kalitesinde HDR yok demek istemiştim.şimdi soruyorum SM3.0 ın verdiği HDR mi daha kalitelidir SM2.0 ın mı.yani şöyle 6600GT nin mi HDR si daha kaltelidir X800GTO nun mu direk başka yerlere çekmişsiniz sm2.0 ın verdiği hdr yi napıyım ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

x800 gto 12 pipe 6600gt 8 pipe.Arada %40 performans farkı var.X800GT 8 pipelı haliyle bile 6600gt den daha performanslı.Paran varsa 7800gt de alırsın gtx de,x1800xt de.Ama ya yoksa

işte yoksa biriktiririm diyorum yani 6600gt den x800gto ya geçmek pek mantıklı değil bence
  • GTO 2 ne ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

GTO 2 ne ?

dünyada sadece 10000 adet üretilen,Türkiye'ye ise sadece test amaçlı 2 adet getirilecek olan,x850xt pe'ye direkt modlanabilen bir model...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

GTO 2 ne ?

dünyada sadece 10000 adet üretilen,Türkiye'ye ise sadece test amaçlı 2 adet getirilecek olan,x850xt pe'ye direkt modlanabilen bir model...

Diğer 99.998 tanesi nereye gitcek peki?
  • beyler iyi güzel tartışmışsınız da sonuç ne peki??

200 dolara kadar yeni bir kart almak isteyenler için mantıklı olan X800 GT dir
    eğer elinizde 6600 GT warsa çok az performans war diye bu karttan X800 GT ye geçmek çok gereksiz.her testte geçemiyor.
    Open gl de Nvidia baskın zaten,ama biçok oyun direct 3d destekli ve biçok direct 3D uygulamalarında ortalama 4 frame önde X800 GT.ayrıca ben bioyunun HDR desteği warsa açmak isterim.sanıyorum 800x600 2XQ AA(BAKIN 2X DEĞİL) 4X AF açabilirm,ama tabiii nereye kdr onu bilemem...
  • bence x800gto alan arkadaşın en büyük hatsı fansız modelini alması.şimdi o ses yok diye akıllılık ettiğini sanıyor ama iki gün sonra bios mod yada oc yapacağı zaman yaptığı hatayı anlar..
  • gurkans arkadaşımızın dediği gibi HDR ati 9500'den beri var, ama tenezzül edipte oyununa ati için HDR desteği koyan yok, nvidia parayı bastırıyor kendine has HDR yaptırıyor.
    brothers in arms'ta ve HL2'de ati'ler ilede HDR açılabildiğini unutmayalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemoka

sen benim ne yazdığımı okumaksızın msg atıyorsun..

HDR Desteği ile ilgili atinin sitesinden bir örnek verebilirmisin....

Bunu bir sidik yarışı olarak düşünmesek iyi olucak sanırım. Atinin sitesinden örnek istemiştin

http://www.ati.com/gitg/gaming/gamemaker/madfx/

İlgili paragraf:

quote:

Q: What feature of the Radeon 8x00 / 9x00 do you like the most? And why?

A: On the 8x00 series, I found TruForm to be quite exciting and useful in our application. Also the fact that these cards supported an updated Pixel Shader 1.4 standard as apposed to NVidia’s 1.1 limit which they where stuck at for quite a while. Now one of the MOST exciting features which ATI supports on it’s 9700 series (and up) is support for 64 and 128 bit floating point textures. This allows us to do very exciting cinematic effects such as HDR (High Dynamic Range) rendering, Motion Blur, Depth of Field, Post Rendering Filters, and everything you see used in ShaderWorks.

Sanırım öne çıkan desteklenen teknolojiler değil pazarlama ve reklam yeteneği bunu bildiğim halde ati nin sitesinde buna dair bir satır bulabilmek için yoğun çaba harcadım.

• bu hdr nereye girse kavga çıkartıyor
  • http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=K7d3yXJp8hQA85CupcFEcokBoW9Rr8&ad=ekran_karti&ur_no=585
    bu kart oc ile hangi saat hızlarına çıkabilir?üzerinde fanı varmı?1-2 hafta içinde almayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

quote:

Orjinalden alıntı: plateau

quote:

GTO 2 ne ?

Diğer 99.998 tanesi nereye gitcek peki?

kalan 9998 tanesi Türkiye'den başka çoğu Avrupa ülkesine gider heralde.sorun enteresan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuning_monster

200 dolara kadar yeni bir kart almak isteyenler için mantıklı olan X800 GT dir

200$ seviyesindeki f/p en mantıklı kart x800gt değil,x800gto...fiyatı 207$+kdv
  • Arkadaslar Sm3.0 Performans artırır diyosunuz da, Ben leadtek 6600 GT extremeile Splinter cell Chaos theory de bir performans artisi goremedim, aksine Sm 3.0 i acinca fps belirgin bi sekilde dusuyor oyun oynanmaz hale geliyor , kim diyo performans arttırdıgını
  • arkadaslar simdi ne dersiniz.bende ayni sorunla basbasayim. kimi arkadas duz 6600 al modla diyo kimisi ise x800gto al diyo.
    6600 149usd+kdv x800gto 207usd+kdv ben bu karti yeni sitemime alcam maximum 200 usd ayirabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.