Şimdi Ara

Led'e Geçmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oto elektrikçi ile görüştüm çift led ampül 1200 TL'ye takarım dedi. Ancak yağmurlu havalarda çok kötü olduğu söylendi. Sizde normal ampülden led ampule geçmeli miyim?

• olay ayar olayi degil. odaklanamayan bir seyi nasil ayarlayacaksiniz? cizgi olmasi vs yeterli degil.

piyasada yasal olarak kullanima uygun tek led ampul osram night breaker. o bile arabadan arabaya degisiyor.

mercek olmasi bile yeterli degil, halojen mercege led takinca yine kacak oluyor dogal olarak.

fizik kurallari subjektif sekilde esnetilemez.

bu ayarsız ledleri görünce hiç selektör dahi atmadan uzunları yakıyorum geçene kadar da kapatmıyorum. sonra attığı her selektörde anasıyla bacısı arasında küfürü değiştiriyorum. insanımız eğitimsiz ve de eğitilemecek kadar gerizekalı... bizim insanımıza birşey öğretmenin tek yolu ceza... yoksa empatiyle falan düzelecek iş değil bu...

• halojen ampül çok mu iyiymiş yağmurlu havalarda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan takılan LED ampuller çok çirkin duruyor . Ayrıca karşıdan gelen araçların gözünü çok alıyor. O yüzden böyle bir apaçilik yapmani tavsiye etmem

• Geçmeyin osram ampül takın rahat edin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Örnek link atar mısınız? Sarı ampul var kör ya. Ledden sonra da far ayarı yaptircam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmayın hocam her karşıdan gelen size bildiği bütün güzel dileklerini iletecek

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Far ayarı doğru yapılırsa bi şey olmaz. Benim derdim yağmurlu havalarda nasıl olacak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türknet'e geçmeli miyim?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Farınız mercekliyse sorun olmaz. Merceksiz farlar ışığı aşırı dağıttığı için yağmurlu havalarda sorun oluyor. Aynı şekilde karşıdan gelenin gözünü fazla alması da bu sebepten. Çok endişe duyuyorsanız çıkardığınız halojen ampulleri arabada tutun. Baktınız bir yağmurlu günde görüş kötü oldu bir benzinliğe uğrar 10 dkda değiştirirsiniz. Marka olarak photon tavsiye ederim her led aynı olmaz markasını mutlaka sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 25 Nisan 2024; 23:11:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yolda hiç aydınlatma yoksa sağanak havada beyaz ışık eziyet oluyor doğru, ama ben hiç sorun yaşamadım. philips ultinon kullanıyorum far mercekli.

• olay ayar olayi degil. odaklanamayan bir seyi nasil ayarlayacaksiniz? cizgi olmasi vs yeterli degil.

piyasada yasal olarak kullanima uygun tek led ampul osram night breaker. o bile arabadan arabaya degisiyor.

mercek olmasi bile yeterli degil, halojen mercege led takinca yine kacak oluyor dogal olarak.

fizik kurallari subjektif sekilde esnetilemez.

• arkadaşlar yağmurlu havada halojen farda yolu pek göstermiyor, hani öyle arada dağlar-denizler gibi bi fark yok. ilave olarak halojen ampülun 1 yıl sonra aydınlatma performansı azaliyor, her sene ampül yenilemek lazım falan-filan.

• Sırf şu sonradan takılan ledler yüzünden gece araç kullanmaktan nefret eder hale geldim. Direkt gözüme gelen led farlı araç görürsem orijinal led farlarımla selektörü basıyorum, empati yapmak zorunda kalıyorlar.

• Led midir Xenon mudur nedir bilmiyorum ama gece bazı farlardan önümü göremiyorum. Önde bişey olsa direkt girecem.

İşin ilginç tarafı araç yaklaşınca bakıyorum far kendi önünü zor aydınlatıyor ama karşıdan geleni mahvediyor.

• The Alim kullanıcısına yanıt
    Ben yağmurlu havada çok sorun yaşamadım. far ayarları yapılı benim arabanın asla göz almıyor. Gece sürüşünde de çok konforlu. Evet yağmurlu havada bir fark var ama ben ege akdeniz ikliminde bir sorun yaşamıyorum

• takın...

kulaklarınızın çınlamasını isterseniz tabii

• Evet değerli yorumlarınız için teşekkürler. Birkaç arkadaşla daha konuştum. Kendilerinde eski model var. Çok sık kestiklerini söyledi. İlginç dedim. Far ayarı sürekli kaçıyor dediler. Vs.
    Bu nedenle bir süre ertelicem ya da denemelik taktırıcam. Dediğiniz gibi bir durum olursa eski fara geçerim.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Motosikletimde Philips Xtreme Vision H7 ampulleri led ile değiştirmiştim. Yağmurlu havalarda görüş azalıyor.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Hay bin yaşayın, aynı durumu bende çok yaşıyorum. Karşıdan öyle bir geliyor, sanırsın önünü gündüze çevirdi ama yok, aracın önünü zor aydınlatıyor ama karşıdan gelen araçları kör ediyor. Muayenede sarı ampulu takıp, muayene sonrası geri lede dönüyorlar. Trafik polislerinin bunlara sürekli ceza yazması lazım.

• Ananı bacını azıcık seviyorsan ayarını düzgün yaptır benden söylemesi.

• Gözüme giren far olunca anında uzunları açarım. Ben rahatsız oluyorsam oda olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.