Şimdi Ara

OGS Cihazı Gelmeden Geçiş Yapabilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Dün yeni bir araç satın aldım. Ruhsatı çıkar çıkmaz Garanti Bankası uygulaması üzerinden plakadan başvurumu yaptım. Cihaz ücreti olan 100tl ve minimum bakiye olan 50 tlyi ödeyerek başvurdum. Sms ile işleme alındı onayını da aldım. Ogs cihazı elime ulaşmadan köprülerden geçmem gerekirse herhangi bir sorun veya ceza kaçak geçiş gibi bir durum olur mu? Çünkü ne zaman kuryeye verileceği onun da ne zaman getireceği belli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçiş yapınca önce plakaya hgs/ogs kayıtlı mı diye bakıyor sonra kayıtlı ve bakiye varsa ordan çekiyor. Geçebilirsiniz sorun olmaz. En kötü senaryoda ihlalli geçiş felan olursa da arar düzelttirirsiniz.

• Ogs den geç birşey olmaz. 15 gün içinde cihaz alırsan zaten bakiye den kesiyor.

• Çok teşekkür ederim. Bu haftaiçi karşıya geçme ihtimalim vardı. Bir yakınım hgs plakadan okuyor ama ogsde cihaz olmalı dedi tırstım ama siz de sorun olmaz diyorsunuz.

• Ogs yi iptal ettir. 3 senede bozuluyor. Tamiri yok.
    Gerçi artık plaka önemli. Ben yeni aracına hgs yi de yapıştırmadım. Kaçak yazıyor sonra düşüyor.

• OGS almakla iyi yapmışsın HGS her araç değişiminde yenilenen lazım benim araçta OGS takılı değil plakadan sonra düşüyor
  • Ogs -hgs yokken bile geçebilrsiniz. Yeterki geçtikten sonraki 15 gün içinde hgs-ogs çıkartmış olun. Bakiyenizden düşecektir.

Edit : araç 2.el ise sizden önceki sahibine hgs-ogs yi yi iptal ettirmesini isteyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 23 Ocak 2021; 14:57:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türknet'e geçmeli miyim?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloq

Ogs -hgs yokken bile geçebilrsiniz. Yeterki geçtikten sonraki 15 gün içinde hgs-ogs çıkartmış olun. Bakiyenizden düşecektir.

Edit : araç 2.el ise sizden önceki sahibine hgs-ogs yi yi iptal ettirmesini isteyin.

hocam şuan tek beklediğim cihazın kendisi. çıkarırken içine 50tl bakiye yükledim yani cihaz gelene kadar işimi görebilir miyim?

• Önceki aracımı aldım Galeri olduğu için 1 gün önceden noter işlemleri halledilmişti. Ertesi gün teslim aldım. Direkt otoyol ve köprüden geçtim 2 gün sonra bankaya gittim hgs etiketi aldım. Hiç ceza vs gelmedi. 10 gün içinde sistem parayı çekmeyi deniyor. 10 gün içinde çekilmezse ihlalli geçiş sayar. Yani rahat olun.

Şimdiki aracımı da bayi den aldığım için yine ertesi gün teslim aldım. İlk iş İşbank şubeye gittim HGS etiketi aldım (Eskisi cama yapıştırdığım için iptal ettirmiştim) Sonra da otobandan eve geldim.

Neden herhangi bir banka şubesinden almadınız ki. Hesabınız olduğu bankanın her hangi bir şubesinden alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görürsün hocam sıkıntı olmaz. Ortada cihaz olmasada olur. Ogs plakaya tanımlı olsun yeter.

Hgs çıkartsaydınız 5 dakikada pttdan alınıyordu. daha pratik olurdu.

Ogs cihazı banka hesabınızda gözüküyorsa bakiyenin düştüğünüde görürsünüz zaten.

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

hgs kart versiyonu var, bir sefer alınıyor, plaka değişikliği yapılabiliyor, pasif hale getirilebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Önceki aracımı aldım Galeri olduğu için 1 gün önceden noter işlemleri halledilmişti. Ertesi gün teslim aldım. Direkt otoyol ve köprüden geçtim 2 gün sonra bankaya gittim hgs etiketi aldım. Hiç ceza vs gelmedi. 10 gün içinde sistem parayı çekmeyi deniyor. 10 gün içinde çekilmezse ihlalli geçiş sayar. Yani rahat olun.

Şimdiki aracımı da bayi den aldığım için yine ertesi gün teslim aldım. İlk iş İşbank şubeye gittim HGS etiketi aldım (Eskisi cama yapıştırdığım için iptal ettirmiştim) Sonra da otobandan eve geldim.

Neden herhangi bir banka şubesinden almadınız ki. Hesabınız olduğu bankanın her hangi bir şubesinden alabilirsiniz.

2 hafta önce yeni araç aldım, köprüden geçtim. Ertesi günü HGS çıkardım. 10 gündür kontrol ediyorum geçiş düşmedi hiç hesabımdan, karayollarında ya da e-devlette de gözükmüyor. Ne kadar gecikmeli düşüyor acaba sistem? Ben de HGS kart aldım bu arada, biraz daha fazla ücret verip.

• caldexterr C kullanıcısına yanıt
    Sistem ceza yazmaz hocam. Yine de merak etmeyin. İhlali geçiş sorgulama var. Hgs ptt sitesinde. Araç plakası ile sorgulama yapabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 senedir OGS cihazım var 3 senede bozuluyor diyenlere bakma OGS candır zamanında 30 liraya almıştım iyi zamlanmış

• quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Ogs yi iptal ettir. 3 senede bozuluyor. Tamiri yok.
    Gerçi artık plaka önemli. Ben yeni aracına hgs yi de yapıştırmadım. Kaçak yazıyor sonra düşüyor.

bozulunca karayollarından bozulduğuna dair yazı alıyorsun bankaya veriyorsun hemen yenisini veriyor, 22 senedir kullanıyorum bir kere bozuldu değiştirdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.