Şimdi Ara

led yakıp söndürme işlemi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir proje yapıyoruz da takıldık kaldık yardımcı olurmusunuz .....

şimdi iki tane butonumuz olacak her ikiside açıkken kırmızı led yanacak yeşil sönük . ikiside kapalı olduğunda yeşil led yanacak kırmızı led sönecek bu devreyi bir türlü tasarlayamadık .. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicceker -- 4 Şubat 2011; 19:22:30 >

• dijital elektronik bilginiz varsa, ve (AND) yada veya(OR) kapıları ile bu ifadeleri çok rahat sağlayabilirsiniz.
    doğruluk tablosu:
    A B C D
    0 0 1 0
    0 1 0 0
    1 0 0 0
    1 1 0 1
    A ve B girişler = anahtar, C ve D çıkışlar = kırmızı ve yeşil LED.
    Bu ifadeyi BOOLEN cebiri ile sadeleştirip en basit ifade ile hangi kapılar ile yapabileceğinizi bulabilirsiniz.
    Unuttuğum çok bilgiler var, yoksa yardımcı olabilirdim dijital elektronik konusunda. Yardımcı olacak arkadaşlar çıkar umarım..
  • teşekkür ederim deneyeceğim bende yaptım lojik kapılarla ama olmadı saolun yinede
  • ahmet arkadaşın dediği gibi lojik kapılarla yapılalabilir benim de ilk aklıma bu geldi
  • mesela lojik değil kapısının girişine hiç birşey bağlamasam çıkış bir olurmu.. bende olmuyo
  •  led yakıp söndürme işlemi  yardım

11 ve 00 da lambalar yanıyor, bu 2 durum harici bilgi verilmemiş. eğer diğer geriye kalan durumlar önemsenmeyecekse; o durumlarda Q yazıyoruz belirsizlik olduğu için. Yok, o durumlar da da herhangi bir lamba yanmayacak ise 0 koyuyoruz. her 2 duruma ait karnoyu resimde çizdim. gerisi birşey yok bunun. karno haritasıyla yapılacabilecek en basit devre bunlar. lojik in a b c si :) ayrıca son yorum yapan arkadaşım, lojik devrenin girişine bir işaret/giriş vermezsen nasıl çıkış almayı düşünüyorsun? :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicceker

mesela lojik değil kapısının girişine hiç birşey bağlamasam çıkış bir olurmu.. bende olmuyo

lojik kapıların girişine hiçbirşey bağlamazsanız eğer, kararsızlık oluşur. çıkışın sıfır mı bir mi olacağına karar veremez..
    çoğu zaman da bu, hele ki 220 volt şebekeden besliyorsanız ne kadar süzerseniz süzün, 50 hertzin de etkisi ile bu kararsızlık
    durumunda çıkış titreşkenleşmeye başlar. lise deneylerinde çok oluyordu mesela :)
    bu yüzden siz, girişleri bir 1K'lık direnç ile sıfıra çekin, yani pull-down direnci. direncin bir ucu giriş yani kapının girişine
    diğer ucu da eksi şasiye bağlanır. böylece kararsızlık giderilmiş ve basılı olmayan buton sürekli lojik sıfırda olmuş olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PIC 16F877 Ye göre yazdım ama tam doğrumu bilmiyorum dene bi

set_tris_a(0xFF);
    set_tris_b(0x00);
    while(1)
    {
    output_high(pin_b0); kırmızı led
    output_low(pin_b1); yesil led
    if(input(pin_a1);
    output_high(pin_b1);
    if(input(pin_a2);
    output_low(pin_b0);

}
    }
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.