Arızalı olarak alıp toparlamaya çalıştığım iPod Touch var elimde. Tüm yedek parçalarını aldım ancak son bir noktası kaldı ki yedek parçayla düzelecek gibi değil.
Normalde ilk resimdeki flex kablonun ucunda erkek, board üzerinde dişi bir soket bulunuyor. Burada soketlerden eser kalmadığı için iki elemanı lehimle birleştirmek aklıma geldi. Böyle küçük boyutlarda lehim yapılabilir mi? Yanyana üç bacak 1 mm'lik bir uzunluğa sahip. Genişlik ise 3 mm. Flex kablonun üst kısmı kapalı, dışarıdan lehim yapılamaz. Boardun arka tarafı da kapalı. Sıcak hava tabancası kullanmaya da müsait değil. Bu zımbırtıyı buraya lehimleyebilecek olan var mı? İstanbul'da olması makbuldür. Adresi PM atarsanız en kısa zamanda ziyaretinize gelirim. 1 senedir yatıyor cihaz, yapılsın artık.
İşin ehli tamirci kimdir bilemiyorum. Bu nedenle forumda takılan biri olsun istedim.
Konuyu yukarı taşıyalım. En azından bir yer önerecek yok mu?
lehimlenmesi gereken toplamda 4 kablo var (ground ları ve 2 birleşik soketi lemimlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum) flex i dikkatlice soyup 4 kablo ayrı ayrı lehimlendikten sonra silikonla sabitlenirse orjinalinsan sağlam olur bence.
quote:
Orijinalden alıntı: faruk
Arızalı olarak alıp toparlamaya çalıştığım iPod Touch var elimde. Tüm yedek parçalarını aldım ancak son bir noktası kaldı ki yedek parçayla düzelecek gibi değil.
Normalde ilk resimdeki flex kablonun ucunda erkek, board üzerinde dişi bir soket bulunuyor. Burada soketlerden eser kalmadığı için iki elemanı lehimle birleştirmek aklıma geldi. Böyle küçük boyutlarda lehim yapılabilir mi? Yanyana üç bacak 1 mm'lik bir uzunluğa sahip. Genişlik ise 3 mm. Flex kablonun üst kısmı kapalı, dışarıdan lehim yapılamaz. Boardun arka tarafı da kapalı. Sıcak hava tabancası kullanmaya da müsait değil. Bu zımbırtıyı buraya lehimleyebilecek olan var mı? İstanbul'da olması makbuldür. Adresi PM atarsanız en kısa zamanda ziyaretinize gelirim. 1 senedir yatıyor cihaz, yapılsın artık.
0212 624 18 18 bu numaradan bahadır adlı kişi ile konuyu görüşmenizde yarar olabilir sanıyorum,
quote:
Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE
quote:
Orijinalden alıntı: faruk
0212 624 18 18 bu numaradan bahadır adlı kişi ile konuyu görüşmenizde yarar olabilir sanıyorum,
Selanik Pasajındaki Bahadır mı o ?
@faruk, hocam sen daha önce de bu cihazla ilgili konu açmıştın. aradan bayaa bi zaman geçti diye hatırlıyorum. hala ilgileniyorsan yardımcı olabilirim. oradaki lehimler bişey değil. tabi yeterli donanım olması gerekiyor ( mikroskop,ince havya vs. )
@Mr.Engineer, karaköy pasajı diyecektin sanırım.. bu arada ne çok tanıyan varmış adamı
Selanik Pasajındaki Bahadır mı o ?
hayır bu arkadaş küçükçekmecede bu işin esnafıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Lesitin
@faruk, hocam sen daha önce de bu cihazla ilgili konu açmıştın. aradan bayaa bi zaman geçti diye hatırlıyorum. hala ilgileniyorsan yardımcı olabilirim. oradaki lehimler bişey değil. tabi yeterli donanım olması gerekiyor ( mikroskop,ince havya vs. )
@Mr.Engineer, karaköy pasajı diyecektin sanırım.. bu arada ne çok tanıyan varmış adamı
Haklısın, o zamandan beri bekliyor cihaz. Yapabilirim diyorsan ve İstanbul'daysan cihazı getireyim. Yalnız o bahsettiğin ekipman bende de yok.
o donanımlar bende var yapacak arkadaşta olması gerektiğini söylemiştim. şu anda çalışmıyorum. iş yeri adresi veremiycem. ama sizin için de uygun olursa yusufpaşa-aksaray taraflarında buluşuruz. cihazı sizden alırım. evde lehimlerim. lehimlemek 15 dk sürer. sonra yine aynı yerde buluşup teslim ederim.
Ancak şöyle bir durum var Bendede touch 2g vardı.Bozuk haliyle 1sene önce 100tlye sattım(24v verip patlatmıştım) Şuanda piyasası 1-2-3g ler için Max 250tl.Size o anakartı onarak herhangi Bir teknik Servis de 50tl den aşağıda Almayacağı Bilinen bir gerçek.Tamir etmeyi düşünmeden bir kez dahadüşünün parça niyetine aranan bir cihaz ipod. Bu arada Banada bu tarz bir teknik servis lazım. Suan Kullandığım başka bir 2gnin anartında birçok soruna yol açtım.Bende Bir yerden 4g(ipod) anakartı buldum. 2gnin Sadece Ön ekranı Kullanarak.2gnin üzerine A4işlemcili 4g anakartı takmak istiyorum. Bunu deneyen yada Yapan varsa İstanbul için Bana ulaşırsa sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme