Şimdi Ara

leica d lux 3 alınırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar ben makro modda çekim yapıyorum sürekli... iyi ve sağlam bir makina almak istiyorum araştırmalarım sırasında bu makinanın 2.elini kutulu faturalı 650 tl ye buldum acaba alsamm mı pişman olurmuyum yorum yaparsanız sevinirim...

• Arkadaşlar yardımcı olacak biri yokmu acaba?????
  • 2. dünya savaşında Amerikalılar Frankfurtu bombalamamış, Leica fabrikası var, en ufak bir sarsıntıda yapılan objektifler zarar görür diye. Karadan motorize girmişler. Leicanın nasıl bir efsane olduğu anlatılmaz.
    Makineyi bilmiyorum ama alabilecek durumun varsa hemen al derim ben.
  • Bende panasonic lx3 var...Ben kompakt olarak memmun kaldım.Yanlız eğer makro çekim ile uğraşacaksan seni makine ilerde sınırlayacaktır...Bu yüzden daha profesyonel makinelere yonelmeni tavsiye ederim..
    Ben bir sonraki almak istediğim makine ise Panasonic GF1...Bu fotoğraf makinesi şu anda çok pahalı ama belki 1-2 yıl sonra alınabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manavus -- 19 Eylül 2009; 11:47:12 >
  • dslr like makinelerin macro performansları bence dslr lerden daha iyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

dslr like makinelerin macro performansları bence dslr lerden daha iyi..

• @onur654,
    Bu makina, Panasonic LX-2 tabanlı bir makinadır. Kısaca LX-2 nin (-) ve (+) ları ne ise bu makinada da birebir aynıdır. Diğer bir değişle gövde Panasonic tarafından imal edilir Lens sistemi ise LEICA. Her 2 makinada da büyük bir sensör kullanılmasına rağmen (1/1.65") 100 ISO' nun dışında tüm değerlerde adeta noise kusar. Zaten ISO' da üst sınır 400 ISO, Flaşı güçsüz,Zaman zaman odaklanmada sorunlar ve yavaş macro çekim hızı. Elbette iyi taraflarıda var son derece doğal renkler 100 ISO ile sınırlı keskin ve net fotgraflar, güzel bir lens, tartışılmayacak bir titreşim engelleme sistemi ve her 2 makinada da çok iyi bir dizayn ve sağlamlık, kullanışlı bir menü. Ama sensör berbat olunca ? Ben olsam 650 TL ye biraz daha ilave eder daha iyi bir makina almaya yönelirdim.
    Örneğin aşağıdaki linkteki makinayı 450 TL' ye gözümü kapatır alırdım. Hala kullanıyorum. Ve asla SATMAM....
    http://forum.donanimhaber.com/m_34609083/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: onur654

Merhaba Arkadaslar ben makro modda çekim yapıyorum sürekli... iyi ve sağlam bir makina almak istiyorum araştırmalarım sırasında bu makinanın 2.elini kutulu faturalı 650 tl ye buldum acaba alsamm mı pişman olurmuyum yorum yaparsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Eylül 2009; 19:47:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

dslr like makinelerin macro performansları bence dslr lerden daha iyi..

Kullanılan objektife bağlı diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@onur654,
    Bu makina, Panasonic LX-2 tabanlı bir makinadır. Kısaca LX-2 nin (-) ve (+) ları ne ise bu makinada da birebir aynıdır. Diğer bir değişle gövde Panasonic tarafından imal edilir Lens sistemi ise LEICA. Her 2 makinada da büyük bir sensör kullanılmasına rağmen (1/1.65") 100 ISO' nun dışında tüm değerlerde adeta noise kusar. Zaten ISO' da üst sınır 400 ISO, Flaşı güçsüz,Zaman zaman odaklanmada sorunlar ve yavaş macro çekim hızı. Elbette iyi taraflarıda var son derece doğal renkler 100 ISO ile sınırlı keskin ve net fotgraflar, güzel bir lens, tartışılmayacak bir titreşim engelleme sistemi ve her 2 makinada da çok iyi bir dizayn ve sağlamlık, kullanışlı bir menü. Ama sensör berbat olunca ? Ben olsam 650 TL ye biraz daha ilave eder daha iyi bir makina almaya yönelirdim.
    Örneğin aşağıdaki linkteki makinayı 450 TL' ye gözümü kapatır alırdım. Hala kullanıyorum. Ve asla SATMAM....

quote:

Merhaba Arkadaslar ben makro modda çekim yapıyorum sürekli... iyi ve sağlam bir makina almak istiyorum araştırmalarım sırasında bu makinanın 2.elini kutulu faturalı 650 tl ye buldum acaba alsamm mı pişman olurmuyum yorum yaparsanız sevinirim...

• Arkadaşlar leica ların yedek parça satılan bayisi v.s biryeri varmıdır benim şarj cihazı kayboldu dlux 4 ün şu sıralarda acil halletmem gereken bir duurm nerden nasıl bulabilriim bilen varsa makbule geçer...en kötü usa den siparişi verdirtcem
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@onur654,

quote:

Noise macronun düşmanıdır...

• D-SLR dunyasında macro pahalı bir ugrastır. Macro denince en az 1:1 buyutme olması gerekir. Yani 1 cm lik goruntu sensore 1 cm dusuyorsa 1:1 alınır. Macro objektiflerde ısık gecirgenligi yuksek ve keskin oluslarından dolayı fiyatları yuksektir. Objektifine gore uzaktan bocek, kelebek gibi canlıları rahatsız etmeden cekebilirsin.
    Ama bu kompakt makinalarda bu mumkun degildir. Macro icin objelere cok yaklasman gerekir. Kompakt makinaların avantajı sensorlerinin kucuk olmasından dolayı buyutme oranlarının yuksek ve alan derinliginin fazla olmasıdır. Cansız nesneler icin ucuz cozumdur kompaktlar.

İleri seviye macro calısmaları icin d-slr almak lazım.
  • ben 2 yılı aşkın bir süredir dlüx3 kullanıyorum çok sıkı bir cihazdır dış yapı itibariyle çok saglamdır garanti süresi bitti çizik bile yok desem yeridir.fakat macro için tavsiye etmiyorum zira çok yakın mesafeden makro çalışamazsınız daha çok geniş açı manzara için uygun bir cihazdır....
  • leica dlux-3
     leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 17 Temmuz 2010; 10:00:23 >

• leica delux-3
     leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

leica d lux 3 alınırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 17 Temmuz 2010; 21:25:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.