Şimdi Ara

-Leica m9- mu alsam -Sony RX1- mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Leica m9 mu alsam Sony RX1 mi işin içinden çıkamıyorum.

Bir tarafda bir efsane bir tutku leica ,

bir tarafda teknoloji harikası kompakt gövde full frame muhteşem bir sokak fotoğrafı için eşsiz bir makina

görüş almak çok isterim

teşekkürler şimdiden

• Sony Rx1 al :)

İyice takıl gez dolaş çek foto sonra Leica M alırsın rahatlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Sony Rx1 al :)

İyice takıl gez dolaş çek foto sonra Leica M alırsın rahatlarsın
    m9 alma bekle diyorsun yani

hmm enteresan bir düşünce

teşekkürler

jimi1984
  • quote:

Orijinalden alıntı: avalonuo

m9 alma bekle diyorsun yani

hmm enteresan bir düşünce

teşekkürler

jimi1984

Alıntıları Göster
    Ya şimdi gövdeye vereceksin Leica'da 3000-4000 dolar. Bir lens alayım adam gibi diyeceksin 1000-3000 dolar arasında da onun fiyatı yani bu demek oluyor ki
    minimum 4000 dolar maksimum 6000-7000 dolar :)

Sony RX1'in ucunda Zeiss var :) Sensör FF :) Lens almak zorunda hissedemeyeceksin kendini :D :D
    Leica M9 kadar yük olmaz sana :)

Leica'nın M modeli yeni çıktı ama alabilen çok az Millet kuyrukta :) Hani şimdi ona gir desem 5-6 ay sonra alabilirsin belkide daha uzun bir sürede :)
    Bu süreçte RX1 alıp tadını çıkarta çıkarta fotoğraf'ını çekersin. Leica için sıra sana geldiği zaman Leica'nı alırsın rahatlarsın :D :D
    Herşey manuel olur mis gibi :)

• quote:

Ya şimdi gövdeye vereceksin Leica'da 3000-4000 dolar. Bir lens alayım adam gibi diyeceksin 1000-3000 dolar arasında da onun fiyatı yani bu demek oluyor ki
    minimum 4000 dolar maksimum 6000-7000 dolar :)

Sony RX1'in ucunda Zeiss var :) Sensör FF :) Lens almak zorunda hissedemeyeceksin kendini :D :D
    Leica M9 kadar yük olmaz sana :)

Leica'nın M modeli yeni çıktı ama alabilen çok az Millet kuyrukta :) Hani şimdi ona gir desem 5-6 ay sonra alabilirsin belkide daha uzun bir sürede :)
    Bu süreçte RX1 alıp tadını çıkarta çıkarta fotoğraf'ını çekersin. Leica için sıra sana geldiği zaman Leica'nı alırsın rahatlarsın :D :D
    Herşey manuel olur mis gibi :)

Alıntıları Göster
    Teşekkürler öncelikle zahmetin ve cevabın için

peki abi sence dynamic range veya diğer parametreler olarak rx1 alınır mı iyimidir "kalite" si sence ?

• quote:

Teşekkürler öncelikle zahmetin ve cevabın için

peki abi sence dynamic range veya diğer parametreler olarak rx1 alınır mı iyimidir "kalite" si sence ?

Alıntıları Göster
    En ucuz Nikon D3200'in imaj kalitesi bile hemen her konuda muhteşemken, RX1 nasıl kötü olabilir ki?
  • ozturert kullanıcısına yanıt
    Tabiki ama bu ikilemde kalınca yılların leica aşkı ve bir anda rx1 ile tanışmak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tabiki ama bu ikilemde kalınca yılların leica aşkı ve bir anda rx1 ile tanışmak...
    Sen sen ol, vizörü olmayan bir makine alma. Ben de sokak ile haşırneşirim, leica M6 sahibiyim, dijitalim de olsun diye Nex5n aldım, alet o kadar övgü alıyor, iyi de aslında, elimdeki lenlerle de kullanabiliyorum, ama gel gelelim vizör yok ya, traş
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Sen sen ol, vizörü olmayan bir makine alma. Ben de sokak ile haşırneşirim, leica M6 sahibiyim, dijitalim de olsun diye Nex5n aldım, alet o kadar övgü alıyor, iyi de aslında, elimdeki lenlerle de kullanabiliyorum, ama gel gelelim vizör yok ya, traş

Harici vizör yok mu abi ona ? Ben var diye hatırlıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Var var ama çok para diye insanlar görmezden geliyorlar :D :D

Hakikaten çok pahalı yapmış Sony çipet çipet şak şak bir vizörü

• quote:

quote:

quote:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CanTnçr

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Abi viewfinder takınca da kocaman bir şey oluyor...

bir de inanılmaz pahalı

• quote:

Abi viewfinder takınca da kocaman bir şey oluyor...

bir de inanılmaz pahalı

Alıntıları Göster
    Merhaba Avalonuo,

seçenekler içersine Fuji X-Pro1 modelide dahil et bence...
    Leica ile kıyasla ciddi bir alternatif
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhittin Abi

Merhaba Avalonuo,

seçenekler içersine Fuji X-Pro1 modelide dahil et bence...
    Leica ile kıyasla ciddi bir alternatif

Alıntıları Göster
    Sony RX100 de ise optik vizör yok ve lensler değişmiyor... Bence aynı kulvarda değil makineler..
  • quote:

Sony RX100 de ise optik vizör yok ve lensler değişmiyor... Bence aynı kulvarda değil makineler..

Rx1 farklı hocam :) Rx100 kompak :)
  • quote:

quote:

Rx1 farklı hocam :) Rx100 kompak :)

Alıntıları Göster
    Sony RX1 ve yeni çıkan AA Filtresiz Sony RX1R modeli (RX1R'nin **sample photos örnek fotoğraf**larını dpreview gibi sitelerden bulmak mümkün, kendisini Türkiye'de bulmak zor)

AA filtresiz 2013'te çıkan rx1r için inceleme:

http://www.dpreview.com/previews/sony-cybershot-dsc-rx1r

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_rx1r_review/

örnek fotoğraflar:

http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/sony-cyber-shot-rx1r-preview-samples

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_rx1r_review/sample_images/

• quote:

Orijinalden alıntı: renklem

Sony RX1 ve yeni çıkan AA Filtresiz Sony RX1R modeli (RX1R'nin **sample photos örnek fotoğraf**larını dpreview gibi sitelerden bulmak mümkün, kendisini Türkiye'de bulmak zor)

AA filtresiz 2013'te çıkan rx1r için inceleme:

http://www.dpreview.com/previews/sony-cybershot-dsc-rx1r

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_rx1r_review/

örnek fotoğraflar:

http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/sony-cyber-shot-rx1r-preview-samples

http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_rx1r_review/sample_images/

Alıntıları Göster
    Biraz daha bekleyip FF Nex çıkınca onu alabilirsin hocam RX1R de AA filtre yok fakat D800E de yaşanılan Af hızı sorununu yaşayabilirsin. Şu an bir çok forumda D800'ün D800E'den daha hızlı AF yaptığı konuşuluyor almadan önce bir düşün derim nihayetinde iyi rakamlara satılan makinalar ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: BirazUye

Biraz daha bekleyip FF Nex çıkınca onu alabilirsin hocam RX1R de AA filtre yok fakat D800E de yaşanılan Af hızı sorununu yaşayabilirsin. Şu an bir çok forumda D800'ün D800E'den daha hızlı AF yaptığı konuşuluyor almadan önce bir düşün derim nihayetinde iyi rakamlara satılan makinalar ;)

Alıntıları Göster
    Çok haklısınız arkadaşlar ,

nex FF ne ne zamanki fotokine bilemiyoruz artık :)

nex7 + leica lens de çok güzel bir seçenek gibi geliyor tabi MF olacak ama güzel olabilir diye düşünüyorum.

Ya , tek kafama takılan bir şey var sabit lens olayı , fotoğrafçının dünyasının yarısını bence lens dünyası , kullanımı , haberleri , karşılaştırması ve çeşitliliği kaplıyor ,

hal böyleyken sabit lens ?

Türkiyede sokak fotoğrafı için zoom lens daha mantıklı oluyor kimi zaman , adrenalin ayrı şey yabi ; çeşit çeşit insan var.

Ne yapsam bilemedim Rx1 çıkıncada heyecanlanıyor insan FF.... Piyasada da bir anda M9 lar doldu. :S

bir kaos , bir heyecan :)

• fiyatları biraz pahalı değil mi bunların ?
  • quote:

Çok haklısınız arkadaşlar ,

nex FF ne ne zamanki fotokine bilemiyoruz artık :)

nex7 + leica lens de çok güzel bir seçenek gibi geliyor tabi MF olacak ama güzel olabilir diye düşünüyorum.

Ya , tek kafama takılan bir şey var sabit lens olayı , fotoğrafçının dünyasının yarısını bence lens dünyası , kullanımı , haberleri , karşılaştırması ve çeşitliliği kaplıyor ,

hal böyleyken sabit lens ?

Türkiyede sokak fotoğrafı için zoom lens daha mantıklı oluyor kimi zaman , adrenalin ayrı şey yabi ; çeşit çeşit insan var.

Ne yapsam bilemedim Rx1 çıkıncada heyecanlanıyor insan FF.... Piyasada da bir anda M9 lar doldu. :S

bir kaos , bir heyecan :)

quote:

Hacı sen Leica'ı AF mi sanıyorsun ?

Leica MF bir gövde :)

Aralıklı lens kullanacaksan yine Leica sana gelmez :) RX1'de gelmez :)

Hocam sen paşa paşa Nikon D600 yada Canon 6D ikilisinden birisini seç sonra bir tane 24-70mm 2.8f lens al fotoğraf çekerken gözünü kapat ve Leica fantezisi yap :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.