Şimdi Ara

Lenova Legion S7 (Slim 7) Tanıtım Ve Sorun Çözüm Başlığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
5
Favori
11.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vantage programından yapılıyor güç seçenekleri arasında dediğiniz olay var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamacti Jun kullanıcısına yanıt

denildiği gibi vantage'dan da ayarlayabilirsiniz bios'ta da seçenek var. cihaz kapalıyken usb şarjı tamamen kapatmak için always on usb'yi kapatın. sadece fişe takılıyken şarj etsin pildeyken etmesin istiyorsanız charge in mode'u kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 13 Nisan 2022; 15:51:6 >
  • Aeronautician kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 21 Nisan 2022; 18:48:36 >
  • Merhaba

Cihazı HACN35WW bios a güncelleyen var mı ? Ne gibi değişiklik var Benim sürüm HACN31WW gözükmekte.

• Teşekkürler @tarumoloji @StG 44

• Filazof16 F kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 21 Nisan 2022; 18:48:51 >
  • Teşekkür ederim. Son çare olarak dediğinizi yaparım. Bilgisayar daha bir haftalık olduğundan içini açmak istemiyorum açıkçası. Bios'u resetleyebilsem düzelecek belki ama ekran olmadığından hangi tuşlara basmam gerektiğini bilmiyorum. Aynı cihaza sahip biri beni biosa giriş ve varsayılan ayarlara döndürme konusunda hangi tuşlara basmam gerektiğini söyleyebilir mi?

• Aeronautician kullanıcısına yanıt

alıntı yapınca bildirim gelmemiş hocam yeni gördüm. cihaz açılırken F2'ye basın sürekli. 4 kere aşağı ok, enter, F9, enter, F10, enter. bu şekilde oluyor.

• Bisikletli kullanıcısına yanıt

Bende bunu aldım bu fiyat için koruması çok iyi tam bir Fiyat/Performans ürünü,

Daha buyuk modeller de sıgar ama içinde oynamıyor bu şekilde

teşekkürler.

• arkadaşlar ilginç bir sorun yaşıyorum. diğer legion serisi kullananlara sorduğumda böyle bir şey olmadığını belirtiyorlar ki olması da mantıklı değil zaten saçma çünkü. fakat durum diğer S7 kullanıcılarında nedir, bu önemli. eğer hepimizde varsa bunu raporlayıp lenovo'ya düzelttirmemiz gerek, yazılımsal bir sorun var demektir çünkü. sizden bunun için kısa bir test yapmanızı rica ediyorum. pil seviyesi %60 üzerindeyken, örneğin %70-80 seviyesindeyken, lenovo vantage ile pil tasarruf kipini açtığınızda (hani şu pilin sadece %60'a kadar dolmasına izin veren mod) ve cihaz prize takılı haldeyken ne oluyor? şarjınız azalmaya devam ediyor mu cihaz fişe bağlı olmasına rağmen? bende tamamen pili kullanmaya çalışıyor cihaz, prizi kullanmıyor, fişe takılı değilmiş gibi yapıyor. %60'a inince düzeliyor anca, oyun da açsanız, boş da bıraksanız asla prizden güç kullanmıyor, tamamen bataryayı kullanıyor. normalde ise, diyelim %80'e kadar şarj ettiniz ve pil tasarruf kipini açtınız, cihazın priz gücüne geçip pil seviyesini koruması gerek.

hwinfo64 programında pil kısmında veya yine lenovo vantage üzerinde pil ayrıntıları kısmında ne görünüyor, ekran görüntüsü olarak yollarsanız bahsettiğim şartlar altında (pil %60 üstü, pil tasarruf kipi açık, cihaz fişe bağlı) durum apaçık belli olur. iki adet örnek ekliyorum. mümkün olduğunca çok kişiyi etiketlemeye çalıştım (bir mesajda en fazla 5 kişiymiş bu arada), ne kadar çok sonuç gelirse o kadar iyi.

Lenova Legion S7 (Slim 7) Tanıtım Ve Sorun Çözüm Başlığı

@tarumoloji @lawministration @byns @YuRtCaN @Tamacti Jun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 17 Nisan 2022; 18:35:36 >

• StG 44 kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun bende bu bilgisayar yok indirim denk getiremedik bilgi amaçlı yazıyordum belki ilerde alırız. O yüzden bu konu hakkında bilgim yok.

• Arkadaşlar Lenovo Legion 5 i7 mi aynı özelliklerde ekran kartına sahip bir Asus Rog strix g15 mi ryzen 7 4. Nesil
    Tercih yapacak olsanız arada 2-3 bin olsa ne yapardınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anladım hocam. daha fazla kişi etiketleyim bari. Lenova Legion S7 (Slim 7) Tanıtım Ve Sorun Çözüm Başlığı arkadaşlar bundan bir önceki mesajıma bakın lütfen.

@DenzeL_28 @sunsetz @Bisikletli @Filazof16

• Evet Belirtiğiniz durum bendede oluyor. Hatta vantageden kontrol ettiğimde pil ısısı yükseliyor. Oyun oynamaya çalıştığımda CPU her 10sn yede bir 4000Ghz den 400-450 e anlık iniyor. ne zamanki pil 60a gelirse bu durum düzeliyor. %60 a kadar pilden kullanıyor büyük ihtimal.

• Filazof16 F kullanıcısına yanıt

anladım hocam teşekkürler ekran görüntüsü olarak da atabilirseniz çok iyi olur. sorun yazılımsal o halde. lenovo'ya bildirmek gerek. hem pil sağlığını olumsuz etkiliyor bu şartlarda oyun oynamaya kalkınca hem de performansı düşük oluyor.

bios versiyonunu soracaktım fakat hacn31ww olduğunu yazmıştınız zaten. ben yeni versiyona geçtim değişen bir şey olmadı bu konuyla ilgili. hacn27ww ile gelmişti cihaz güncellemeyen varsa yine durum aynı mı merak ediyorum.

Hocam tam olarak sorunu anlayamadım. Zaten %60 tan yüksekse %60lara indirip sonra prizden güç alması gerek bu bir hata değil ki

Yani burda demesine göre pil kapasitesi %60 lardayken pil ömrü en üst düzeyde oluyor. Sen gidip pil %90 dayken tasarruf kipini açınca pil seviyesinin %90da kalmasını bekleyemezsin ki

Kullanış metedonu yanlış anlamış olabilirsin. Sen pili %100 e getirip durmadan bu kipi açmamalısın. Tasarruf kipi hep açık kalacak pil %60larda olacak. Uzun süreli prize takmadan falan kullanacağın zaman pili fullersin tasarruf kipini kapatırsın, onun dışında tasarruf kipini durmadan aç kapa yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 17 Nisan 2022; 21:30:57 >

• %60 lenovonun ayarladığı bir eşik, fakat %60 ile %100 arasında da bu modu açınca, şarj etmeyi bırakıp, gücü adaptörden alması gerek. diğer tüm legion cihazlarda böyle, konuştum doğrulattım. zaten bu şekilde olması pil açısından daha sağlıklı, çünkü şu an anlattığım şekilde pil çok hızlı boşalıyor ayrıca oyun vb. yüksek performans gerektiren uygulamalar yavaş çalışıyor. bu durum kesinlikle normal değil bunu bilin.

• Pil %100 deyken tasarruf kipini açtığımızda pilin %100 de kalıp tasarruf kipinin açık duruma mı gelmesi gerekli

• Tamacti Jun kullanıcısına yanıt

%100 olunca tasarruf kipini açsanız da açmasanız da şarj etmeyi keser hocam zaten o yüzden pek anlamı yok, benim dediğim daha çok %60-90 arasını ilgilendiriyor. pili %60 yerine %80 seviyesinde sabit tutmak istiyorsunuz mesela, o zaman %80'e gelince tasarruf kipini açarsınız pili o seviyede tutar, normali bu ama bu cihazda öyle olmuyor.

Lenovo seçme şansı bırakmamış kendisi de açıklamada 55-60 seviyeleri olduğunu söylediğinden o aralığa ayarlıyor, bir hata değil de bilinçli yapıldığını düşündüm bilmiyorum. mail vs. atıp doğrusunu öğrenirsen bize de bildir hocam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.