Şimdi Ara

Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
832
Cevap
18
Favori
68.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu tableti 45 gün kadar önce HB den aldım. ilk açtığımda wireless olarak evdeki ağıma problemsiz bir şekilde balandı ve tüm güncellemeleri yaptım. ROM vs ile uğraşmadım. En son dün açtığımda kablosuz ağa bir türlü bağlanamadım. IP almaya çalışıyor fakat bir türlü bağlanamıyor. Bu arada evdeki router üzerinde MACH adresini de görebiliyorum. biraz böyle IP almaya çalıştıktan sonra "kötü internet bağlantısından kaçınıldı" gibilerinden bir mesaj verip denemeyi kesiyor ve kablosuz bağlantı kurulamıyor. Bu arada farklı ne yaptım derseniz SIM kart taktım. Bundan akynaklı olaiblir mi bilmiyor. SIM i çıkartıp denediğimde de bağlantı kurulamadı ve aynı hatayı verdi. Böyle bir durumu yaşamış olan var mı, varsa çözümü konusunda yardımcı olabilir misiniz.

Teşekkürler.
  • çok basit bir soruda ben sorayım. şimdi 9-10-11 ve 12 . maddelerde cihaz PC ye bağlımı olacak yoksa yeşil pencere geldiğinde cihazı pcden çekecekmiyiz? yani hangi maddeden sonra cihaz ile pc arasındaki bağlantıyı koparmış olacağız? tşkler emeği geçenlere
  • Fiyat düşmüş HB de 349 tl
    Telefona çevirmek için anlayabileceğim şekilde anlatım için beklemedeydi,Sağolsun son derleme yapan arkadaş güzel bir diyagram yapmış.
    Bugun yarın deniycem bakalım yanlız birkonuyu halen anlamadım ben güncelleme yapmıştım ve son versiyon android şuan anladığım kadarı ile bu versiyonda henüz telefon olayı olmuyor.Eski versiyonamı geçmem gerekiyor,öyleyse nasıl yapıcaz?
    Yanlız tableti herkeze tavsiye ediyorum,
  • evet 349 olmuş fiyatı. dha önce de 379 dan 40 tl alışveriş çeki vardı.

sonunda bende verdim sipariş. telefon olarak kullanmak istiyorum. aynı zamanda araçta medya için kullanıcam
    buna uygun taşınabilir ince bir kılıf bulan varmı :)

birde ekranda kendinden yapışkan gelen jelatin koruyucu ile mi geliyor acaba
  • skayacik S kullanıcısına yanıt
    yok yok direk denilenleri yap zaten sıfırdan çin romunu sp tools ile atıyorsun direk süreci uygula
  • sbilen S kullanıcısına yanıt
    @sbilen

Paylaşım için teşekkür ederim ama ben komple rom'dan bahsediyordum, sen sadece build.prop'u paylaşmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismersoy

@sbilen

Paylaşım için teşekkür ederim ama ben komple rom'dan bahsediyordum, sen sadece build.prop'u paylaşmışsın

nasıl yedek alınır? rootlamak gerekmezmi? 4.4.2 rootlanıyormu? çok yabancıyım
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle herkse merhaba çaba gösteren herkese de emeği için teşekkürler,

Telefon görüşmesi yapan arkadaşlara sormak istiyorum gerçekten böyle bir imkan varmı ?
    donanım olarak tablet telefon görüşmesi için yetersiz değilmi ?
    eğer bu olabiliyorsa ki siz konuşabildiğinizi söylüyorsunuz.
    o zaman A3500 H ile A3500 HV modelin farkının bir anlamı kalamaz,
    aşağıda A3500 serisi tabletlerin hangi özellikleri olduğu açıkça yazılı,

Lenovo A3500-F - Wi-Fi only
    Lenovo A3500-H - Wi-Fi + 3G (Data only)
    Lenovo A3500-HV - Wi-Fi + 3G (Voice)

ben Türkiyede böyle yazılım yapılmış tapletin telefon olarak kullanılabileceğine ihtimal vermiyorum.
    Ben de dün aldım A3500H serisini, zaten türkiyede A3500HV serini bulamadım.
    herhangi bir güncellemede yapmadım 4.2.2 versiyonu ile çalışıyor.
    yedek almamış olan arkadaşlara nasıl yedek alınacağını anlatırlarsa gönderebilirim.
    Yinede yazılım yükleyerek telefon konuşması yaptığını söyleyen arkadaşlardan derli toplu açıklayıcı bilgi alabilirsek seviniriz.
    .emek verenlere tekrar teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baron-35 -- 12 Kasım 2014; 17:16:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ismersoy

Arkadaşlar en pratik haliyle forumda anlatılanları sizler için derledim. Tarafımdan denenmiştir. (Çin romu yüklü olanlar 1. Maddeden sonra cihazı kapatıp 10. Maddeden devam etsin)

1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirin ve dosyayı hafıza kartına atın, cihazı bilgisayardan ayırıp kapatın (hafıza kartında en az 2 GB boşluk kalması gerekiyor)

2)Çince romu bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar adresinden indirin. (606 MB)

3)İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)
    Bu kısımdan sonrası cihazda bulunan tüm verileri siler. Önemli belgeniz varsa yedek alın

4)SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz. (Sağ tık > yönetici olarak çalıştır)

5)"Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.

6) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yapıyor (3-5 Sn)
    (buraya kadar tablet bilgisayara takılı olmayacak)

7)Cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz ve açma kapama tuşuna bir süre basılı tutuyoruz (program yeniden harekete geçiyor)

8)Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir. (Tamamlandığında tableti bilgisayardan ayırın)

9)Cihaz yeniden başladığında hiç bir şeye dokunmadan kapatıyoruz. (Bu noktada cihaz telefon özelliğini kazanmış durumda ancak türkçe ve gapps yok)

10)Sırasıyla ses kısma, ses açma ve power tuşuna basılı tutun

11)Karşınıza recovery seçenekleri gelecek > update from sd card seçin ve hafıza kartına attığımız (Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip) dosyayı seçip kabul edin(seçenekler arasında gezinmek için ses kısma tuşuna, bir seçeneği kabul etmek için seç açma tuşuna basmalısınız)

12)Cihaz bir yedek alma işlemi başlatacak durduğu noktada (power veya ses tuşlarına basın işleme devam ediyor)

Tüm özelliklere sahip ve Türkçe phabletiniz hazır, güle güle kullanın, emeği geçenleri (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) ve burada paylaşımda bulunan tüm arkadaşları ara sıra hayırla yad ederseniz seviniriz...

Dün akşam sipariş verdim ve bugün elime ulaşan tabletime yukarıda anlatılan şekilde rom yüklemesi yaptım ve sorunsuz şekilde kurdum. Hat takıp denedim sorun yok gayet güzel çalıştı. Resimli anlatım yapacaktım ama çok gerekli değil gayet anlaşılır şekilde anlatılmış. Tek sıkıntı a3500 klasöründeki SP flash Tool bende hata verdi son sürümü indirip onunla yaptım. Şu an Türkçe ve telefon özelliği açık şekilde kullanıyorum. Tablet kalitesi oldukça iyi şarjı ne kadar gider onu zamanla göreceğiz :)

Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum

Not: Build.prop dosyası ile uğraşmak gerekmiyor ben önce o yöntemi denedim tablet açılış ekranında kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: baron-35

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkse merhaba çaba gösteren herkese de emeği için teşekkürler,

Telefon görüşmesi yapan arkadaşlara sormak istiyorum gerçekten böyle bir imkan varmı ?
    donanım olarak tablet telefon görüşmesi için yetersiz değilmi ?
    eğer bu olabiliyorsa ki siz konuşabildiğinizi söylüyorsunuz.
    o zaman A3500 H ile A3500 HV modelin farkının bir anlamı kalamaz,
    aşağıda A3500 serisi tabletlerin hangi özellikleri olduğu açıkça yazılı,

Lenovo A3500-F - Wi-Fi only
    Lenovo A3500-H - Wi-Fi + 3G (Data only)
    Lenovo A3500-HV - Wi-Fi + 3G (Voice)

ben Türkiyede böyle yazılım yapılmış tapletin telefon olarak kullanılabileceğine ihtimal vermiyorum.
    Ben de dün aldım A3500H serisini, zaten türkiyede A3500HV serini bulamadım.
    herhangi bir güncellemede yapmadım 4.2.2 versiyonu ile çalışıyor.
    yedek almamış olan arkadaşlara nasıl yedek alınacağını anlatırlarsa gönderebilirim.
    Yinede yazılım yükleyerek telefon konuşması yaptığını söyleyen arkadaşlardan derli toplu açıklayıcı bilgi alabilirsek seviniriz.
    .emek verenlere tekrar teşekkürler,

Tablet telefon olarak kullanılıyor bizzat anlatılan işlemleri yaptım.
    İmei numarası silinmedi ve sorguladığımda lenovo tablet olarak görüyor önceki mesajda anlatılanları yaparsan sende tabletini telefona dönüştürebilirsin.
    Daha önceki build.prob düzenleme ve root gibi işlemler bu yöntemde gerekmiyor.

Anlaşılan A3500H ve A3500HV tamamen aynı tablet sadece yazılımla sesli arama kapatılmış bunun nedeni ülkelerdeki vergileme şekilleri ile ilgili olabilir.
    Benim Zenfone 5 telefonunda da radyo yoktu ama normalde radyo özelliği var yazılımla yükleyince radyo geldi.

Bu arada tablette radyo da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oltulu -- 12 Kasım 2014; 19:26:44 >

• sa. arkadaşlar gayet açık anlatmış fakat biz yeni olduğumuz için biraz zorlanıyoruz haliyle. (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) arkadaşlara ayrıca tşk.

anladığım kadarıyla tab ın ilk gelen sürümü olan 4.2.2 de sonuç olumlu, fakat biz tablet gelir gelmez güncelleme var dediğinde güncelledik, şimdi sürüm 4.4.2 oldu ve root olayını yapamıyoruz, ben Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip romu hafıza kartına attım recovery den seçip yüklemeye çalışsamda yarıya kadar geliyor sonra hata veriyor. 2-3 kere denedim olmadı. cihazada herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.

ustalardan 4.4.2 root için yardımlarını bekliyorum. şimdiden tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbilen -- 12 Kasım 2014; 19:34:51 >
  • Arkadaşlar bendeki tablet A-3500H model ve geldiği versiyon ile duruyor güncelleme yapmadım. Anlatılanları deniyorum olmuyor.
    Yaptıklarımı sırayla anlatıyorum nerede yanlış yapıyorum yardımlarınızı bekler şimdiden teşekkür ederim.

1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirdin.

tabletin SD karta aktardım sorun yok SD kart 16 GB kapasiteli.ve tableti bilgisayardan çıkarttım.

2)Çince romu bsp.needrom.com/2014/07/A3500.rar adresinden indirin. (606 MB)
    indirdim bilgisayarda yüklü durumda

3)İndirdiğimiz rar dosyasında ki "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" ve "SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198" klasörlerini rardan çıkarıyoruz (örn: masaüstü)

evet yukarıdaki dosyaları masaüstüne çıkarttım. tablet halen takılı değil,

4)SP_Flash_Tool_v3.1336.0.198/Flash_tool.exe programını çalıştırıyoruz. (Sağ tık > yönetici olarak çalıştır)

Yönetici olarak çalıştıramıyorum DLL. dosya hatası veriyor. ama aç dediğimde çalışıyor. bu sorun olabilirmi ?

5)"Scartter-loading" butonu ile rardan çıkardığımız "A3500HV_A422_01_25_140404_CN" klasörü içinde ki "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasını seçiyoruz.

Bu txt. dosyasını seçtiğimde 11 adetlik zorunlu işaretleme gerekiyor.
    Tablet halen takılı değil bilgisayara,

6) "Firmware -> Upgrade" butonuna basıyoruz. Program gereken yüklemeyi yapıyor (3-5 Sn)

7)Cihaz kapalı halde bilgisayara bağlıyoruz ve açma kapama tuşuna bir süre basılı tutuyoruz (program yeniden harekete geçiyor)

Tableti bilgisayara takıp tableti açtığımda normal eski şeklinde program açılıyor.

8)Eğer Sorun çıkmaz ise program ayrı bir pencerede yeşil bir daire ile başarıyla tamamlandığını bildirir. (Tamamlandığında tableti bilgisayardan ayırın)

9)Cihaz yeniden başladığında hiç bir şeye dokunmadan kapatıyoruz. (Bu noktada cihaz telefon özelliğini kazanmış durumda ancak türkçe ve gapps yok)

11)Karşınıza recovery seçenekleri gelecek > update from sd card seçin ve hafıza kartına attığımız (Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip) dosyayı seçip kabul edin(seçenekler arasında gezinmek için ses kısma tuşuna, bir seçeneği kabul etmek için seç açma tuşuna basmalısınız)

Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL)

• sbilen S kullanıcısına yanıt
    @sbilen

Çince rom'u yüklemeden Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını yükleyemezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: baron-35

Yönetici olarak çalıştıramıyorum DLL. dosya hatası veriyor. ama aç dediğimde çalışıyor. bu sorun olabilirmi ?

Bu txt. dosyasını seçtiğimde 11 adetlik zorunlu işaretleme gerekiyor.
    Tablet halen takılı değil bilgisayara,

Tableti bilgisayara takıp tableti açtığımda normal eski şeklinde program açılıyor.

Lenovo A7-50 dört çekirdek 7' 3G IPS Tablet nasıldır? (379TL)

Başka bir bilgisayarda dene yönetici olarak çalıştırmalısın
    SP Flash tool son sürümü yükle hazır gelen bende çalıştı ama yükleme yapmadı.

Sp Flash tool doğru çalışmazsa tabletin açma tuşuna basınca yükleme başlamayacaktır. Tablet normal olarak açılacaktır.

• baron-35 B kullanıcısına yanıt
    @baron35

dll hatası alıyorsan bilgisayarında sıkıntı var demektir, programı sorunsuz bir şekilde çalıştırman gerekiyor...http://androidxda.com/smart-phone-flash-tool adresinden programın güncel versiyonunu indirip bir de öyle dene

• quote:

Orijinalden alıntı: sbilen

sa. arkadaşlar gayet açık anlatmış fakat biz yeni olduğumuz için biraz zorlanıyoruz haliyle. (@neyn_, @avcibilek, @ismersoy) arkadaşlara ayrıca tşk.

anladığım kadarıyla tab ın ilk gelen sürümü olan 4.2.2 de sonuç olumlu, fakat biz tablet gelir gelmez güncelleme var dediğinde güncelledik, şimdi sürüm 4.4.2 oldu ve root olayını yapamıyoruz, ben Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip romu hafıza kartına attım recovery den seçip yüklemeye çalışsamda yarıya kadar geliyor sonra hata veriyor. 2-3 kere denedim olmadı. cihazada herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.

ustalardan 4.4.2 root için yardımlarını bekliyorum. şimdiden tşk

Yüklü sürümün kaç olduğunun önemi olmadığını düşünüyorum. Root olmasıda gerekmiyor.
    Direk SP Flash Tool ile çin romunu yükleyebilirsiniz

• ismersoy İ kullanıcısına yanıt
    ben çince romu yükleyemedim ama Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip tablete sd karta yükledim tabletten baktığımda klasörde görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baron-35 -- 12 Kasım 2014; 22:40:00 >
  • Arkadaşlar maalesef ben yükleyemedim hala,

yönetici olarak çalıştırdım.

txt. dosyasını seçtim 11 seçimide işaretledim.

firmaware-upgrade tuşuna bastım herhangi bir yükleme yapmıyor. daha önceki gönderdiğiniz linkde yer alan resimlerde bu dosyaların location bilgileri vardı.
    ancak benim kinde locoiton kısmında hiç bir şey çıkmıyor.

iyi geceler.
  • ismersoy İ kullanıcısına yanıt
    Sn. ismersoy

önceki anlatımda

1)tabdl.ota.lenovomm.com/dls/v6/Lenovo_A3500-HV_A442_01_S037_WC69.zip dosyasını indirin ve dosyayı hafıza kartına atın, cihazı bilgisayardan ayırıp kapatın (hafıza kartında en az 2 GB boşluk kalması gerekiyor)

çince romu yüklemeden ben bu dosyayı tabletteki sd karta yükledim.

acaba bundan dolayımı problem yaşıyorum .

nasıl bir yol izlemem gerek ben 7. madde ye kadar yaptım ama tableti açtığımda bilgisayardaki program aktif olmadı tablet eski şekli ile açılıyor.
    6 maddedeki işlemi yaparken "MT6582_Android_scatter.txt" dosyasındaki hepsi işaretli olmayacakmı ?benimkinde hepsi işaretli geliyor.

tablet eski şeklinde açılıyor ve bilgisayardaki program aktifleşmiyor.

• baron-35 B kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar süper oldu emeği geçen herkesten Allah razı olsun. birde yapamayan arkadaşlar pc nin drıver lerini kontrol etsinler. ben ondan yapamamışım şimdi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbilen -- 13 Kasım 2014; 9:46:11 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.