Şimdi Ara

Lenovo A789 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
5
Favori
19.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pessak198823

quote:

Orijinalden alıntı: mmaavii

quote:

İngilizce ve official rom ile kullanmak istesek fakat imei için root olmak gerekiyor.Orijinal romda root nasıl oluyoruz bilen var mı?

http://www.dev-puremod.es/archive/index.php?thread-299.html adresini takip ederek yapabilirsiniz orjinal rom da google play erişimini yapamadım hesap ekle bölümünde sadece email hesabı ekleniyor google hesabı eklemeyi bulamadım. Şuan üzerinde çalışıyorum.

Google Play root oluncada yüklenmiyor daha doğrusu yükleniyor açılmıyor.

malesef bence google play e giremedim orjinal rom a türkçe ekleyemezmiyiz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizce ve official rom ile kullanmak istesek fakat imei için root olmak gerekiyor.Orijinal romda root nasıl oluyoruz bilen var mı?

http://www.dev-puremod.es/archive/index.php?thread-299.html adresini takip ederek yapabilirsiniz orjinal rom da google play erişimini yapamadım hesap ekle bölümünde sadece email hesabı ekleniyor google hesabı eklemeyi bulamadım. Şuan üzerinde çalışıyorum.

Google Play root oluncada yüklenmiyor daha doğrusu yükleniyor açılmıyor.

malesef bence google play e giremedim orjinal rom a türkçe ekleyemezmiyiz?

Hocam o çıkan kırmızı çarpılı yata android orijinal recovery imiş. Yani onu kullanarak stock rom atabiliyormuşuz.Fakat dediğiniz gibi Google play bir türlü olmuyor.
    Yani anlamakta güçlük çektiğim iki nokta var:

1-) Android tabanlı bir cihazda niye Google play yüklü olmaz.
    2-) Bu A789 un sağ yanında bulunan tuş bir işe yaramıyor.Ekran kilidini bile power tuşuyla yapıyoruz acaba o tuşu bu amaçla kullanabilirmiyiz.

Stock rom nedir? bahsettiğin tuş kamera deklanşörü olarak kullanılıyor. normal ekranda iken basılı tutarsanız kamera açılıyor. Ayrıca ben recovery atıncada telefon kilitleniyor bunu çözme yöntemini bulsaydık iyiydi

P700i ile tipleri aynı acaba p700i orjinal rom atıp p700i gibimi kullansam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmaavii -- 20 Mayıs 2013; 1:30:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: usta0037

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gercek41

recovery menu ye giriliyor seçim yapılıabiliyor ama rom yülkerken yada format atarken donup kalıyor ilerlemiyor...

Arkadaşlara soralım o zaman bu forumda bilmişlik taslayıp sağa sola yazıp insanlara akıl verenler çok. CWM denilen saçmalık ile zaten stock rom yüklemek işkence imkansız hatta.Sorun CWM'Yİ kaldırıp orjinal recovery nasıl yüklenir.İş çin malı lenovo'ya gelince hiç bilgi bulamıyoruz malesef XDA'da sadece flashlama dan bahsedilmiş.
    İnternette birkaç yerde Samsung telefonlarda ODİN ile original recovery'yi tekrar flashlayabiliyorlarmış.

hocam burada kimse bilmişlik taslamıyor herkes bildigi kdar yardımcı olmaya çalışıyor işine gelmiyorsa yapmazsın ayrıcada sen anlamıyorsun die de kimseye çok bilmiş diyemezsin cwm ile stock rom yüklenmez sadece flashtool la stock rom atabilirsin alternatif yollar varsada ben bilmiyorum bizzat başımdan geçti tecrübe ile sabittir istanbulda en bilindik kvk ya genpa ya teknik servis hizmeti veren frimalara gitti telefonum ama malesef yapamadılar yinede ben kimseyi suçlamadım döndü dolaştı elimde düzeldi telefonum

http://www.youtube.com/watch?v=2ARDYWXLqAM

bak adam burada anlatmış nasıl yapılacagını bu ceplojinnin bütün youtube videolarını izle uzman olursun sende biraz dikkat ve tabi sabırla olmayacak iş yoktur
    armtu piş agzıma düş olmaz

Uzman olmak istemiyorum arkadaşım istesem uğraşırım zaten benim o kadar ayıracak vaktim yok. Ayrıca bilmediğimiz konularda öneride bulunmazsak çok daha iyi olur düşüncesindeyim.
    Stock rom cwm ile atılmıyor peki ben şimdi Stock Rom'a dönmek istiyorum nasıl döneceğim.İnternette Lenovo A 789 için stock rom var zip li dosya.Bunu flash tool ile nasıl atıcaz.Daha önce hep cwm yüklemeler anlatılmış sp flash tool ile.Yoksa orjinal rom'un recovery dosyasını mı bulmamız gerekiyor.Bu kısmını anlamadım bende.
    Telefonun dokunmatiği çok kötü oldu o yüzden stock rom'a dönmek istiyorum.Yukarıdaki arkadaşta aynı konudan muzdarip.

Hocam ben sizin verdiginiz linkteki stokroom u flash tool ile kurdum bir ara acildi tel ama ekran yine ayni tamamen donuk dokunmatik islemiyor, yine recovery menuda kilitlenip kaliyor, aciyorum telefonu goruntu yok ses var
    , yahu bilen kimse yokmu acaba forumun baska biryerine mi yazmamiz gerek ilgilenecek bu isten anlayacak birilerini nerede buluruz??? Birseyi denemedim ama flahs tool ile atarken once bir format atsamiydim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• lenovo telefonuma güncelleme uyarısı geldi.güncellesem türkçe dil devam edermi yoksa offical roma mı geçer
  • Hangi rom'u kullanıyorsunuz? Orjinal rom'da Türkçe yok.
  • Nandflash ı formatladım rom u öyle yükledim düzelmedi, acaba bilgisi olan yokmu sorun donanımsalmıdır, bu konuyu başka paylaşabileceğim konu varsa oraya gideyim??????
  • hocam iyi güzel diyorsun da ben de zaten o rom u yükledim, format attım tamamen açılmaz oldu driver leri kaldırdım hepsini tekrar doğru bir şekilde yükledim sonra rom u flash tool ile kurdum, yine aynı yine aynı video ekliyoruum ordan bakabilirsin, birazdan youtube ile paylalacam burda
  • quote:

quote:

hocam iyi güzel diyorsun da ben de zaten o rom u yükledim, format attım tamamen açılmaz oldu driver leri kaldırdım hepsini tekrar doğru bir şekilde yükledim sonra rom u flash tool ile kurdum, yine aynı yine aynı video ekliyoruum ordan bakabilirsin, birazdan youtube ile paylalacam burda

Kardeş diğer romlar ne olduğu belirsiz biraz açıkçası yukarıdaki linkteki rom'da sürücüler ve flash tool programı hepsi var.

tamam hocam siz bir yükleyin o zaman bende bir denerim şimdi internetim kotalı onu indiremem, ama şunu söyleyeyim baştaki sorun aynen devam ediyor sonuçta yine çince yazılar göründü telefonda rom değişti neden bi farklılık yok... ekranda ilk açılışta bzouk tv gibi karıncalar görünüyor sonra donup kalıyor ekran, ben ekran kilidini kapatıp açtığımda ana ekran görünüyor yine donuk bir şekilde... sizdede bu problemler oldumu

• <iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fOrjUjS9UJU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

işte telefonun durumu.... :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercek41 -- 20 Mayıs 2013; 18:42:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeBash

Hangi rom'u kullanıyorsunuz? Orjinal rom'da Türkçe yok.

lenovo a800 multilanguage kullanıyorum.orjinal değil sonradan atmışlar ama yarı ingilizce
  • quote:

quote:

Nandflash ı formatladım rom u öyle yükledim düzelmedi, acaba bilgisi olan yokmu sorun donanımsalmıdır, bu konuyu başka paylaşabileceğim konu varsa oraya gideyim??????

Arkadaşım niye donanımsal olsun bilmeden kurcaladıkça en sonunda iyice pert olur cihaz bak benden söylemesi.
    İlk olarak bilgisayarında var olan MTK sürücleri tamamen kaldır. Daha sonra yukarıdaki yönergeye göre linkten indirerek adım adım sürücüyü yükle. Daha sonra uygun olan sp flash tool programını indir.

Her rom flash tool ile atılamıyormuş ona göre düzenlenmesi gerekiyormuş. Vericeğim linkteki romu uzun uğraşlar sonucu buldum resmi Lenovo destek formunda yayınlanan stock rom'dur.İçindeki yönergede kurulumun flash tool ile yapılacağı fakat download'a değil firmware-upgrade tuşuna basılacağı söylenir diğer adımlar yukarıdaki gibi.Bende birazdan bu yöntemi deniyerek kurmayı deneyeceğim.

Linki burda: http://pan.baidu.com/share/link?shareid=122384&uk=2335146322

dosya şifresi nedir?

• quote:

rar pass: bbs.lenovomobile.com

teşekkürler
  • Arkadaşlar geçmiş sayfalarda nasıl rom atılır nasıl cvm kurulur rom paketi herşeyi paylaştık siz ne için bu kadar aranıyorsunuz merak ettim doğrusu?Telefon Türkçe değilse yükle andrea romu olsun bitsin kasmaya gerek yok.Şöyle bi okudumda sanki geçmişte hiç paylaşılmamış bu işin nasıl yapıldığı havası var.
  • arkadaşlar bende bu telefondan aldım. forumda anlatılan şekilde rom yuklemesi yaptım fakat şimdi telefonu actıgımda lenovo yazısında takılıp kalıyor ve açılmıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak__06

Arkadaşlar geçmiş sayfalarda nasıl rom atılır nasıl cvm kurulur rom paketi herşeyi paylaştık siz ne için bu kadar aranıyorsunuz merak ettim doğrusu?Telefon Türkçe değilse yükle andrea romu olsun bitsin kasmaya gerek yok.Şöyle bi okudumda sanki geçmişte hiç paylaşılmamış bu işin nasıl yapıldığı havası var.

hocam recovery attıktan sonra telefon recovery moda girmiyor. Sorunumuz rom atmak değilki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssoner1907

arkadaşlar bende bu telefondan aldım. forumda anlatılan şekilde rom yuklemesi yaptım fakat şimdi telefonu actıgımda lenovo yazısında takılıp kalıyor ve açılmıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

Aynı sorun bendede oldu. 19 Dk. dır telefon açılmıyor. Hala bekliyorum... :D
  • Romu tekrar yukleyin arkadaslar bendede olmustu sanirim.bataryayi cikarin takin deneyin olmadi usb ile bilgisayara baglayin acmayi deneyin acilacaktir.birde rom kurarken wipe cache yapmayi unutmayin eski romu temizlemis olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki romu attım. recovery mod çalışıyor. 2. kez kurdum yine açılmadı. wipe cache deniyorum.
  • wipe cache de işe yaradı. teşekkürler.
     Lenovo A789 Lenovo A789

• quote:

Orijinalden alıntı: macroasm

wipe cache de işe yaradı. teşekkürler.
     Lenovo A789 Lenovo A789

Not: Yeni bir rom yüklemeden önce recovery menüsünde "Wipe data/factory reset" ve "Wipe cahce" adımlarını da kullanıp önceki romdan kalan bilgileri silmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Ben bunu yazmisim zaten niye dikkat etmiyonuz yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.