Şimdi Ara

Lenovo A789 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
5
Favori
19.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: usta0037

quote:

Orijinalden alıntı: burak__06

ROOT, CWM, ROMLAR ve IMEI

Aurora forumundaki Dexia adlı arkadaşımızdan Root, rom vb terimlerin tanımıyla ilgili ön bilgileri Android'le yeni tanışan arkadaşlar için paylaşıyorum.

ROM nedir?: Android cihazların işletim sistemidir. Her cihaz farbrika çıkışı orijinal Rom yüklü olarak gelir. Ancak işi bilen bazı insanlar, bu Romlar üzerinde oynayarak, daha işlevsel veya estetik amaçlı ekleme, çıkarma ve ince ayar yaparak yeni modifiye romlar çıkartabiliyor.

ROOT nedir: Anroid cihazlar üzerinde, tüm sistem dosyalarına erişme ve değiştirebilme yetkisi veren bir uygulama. Windowsla çalışan bilgisayarlarda Admin yetkisi almak gibi veya Apple cihazlarda yapılan JailBreak benzeri bir işlem. Bazı ince ayarları yapabilmek, bazı uygulama ve oyunları çalıştırabilmek için olmazsa olmaz bir işlemdir. İşlemi yaptıktan sonra telefonunuzdaki programlar arasında superuser veya SU yazılı uygulamayı görüyorsanız işle tamamlanmış demektir.

FIRMWARE nedir?: Üretici firmaların yaptığı ve yayınladığı resmi Rom güncellemeleridir.

RECOVERY MENÜ nedir?: Rom yükleme ve bazı sistem dosyalarını güncelleme yapacağımız zaman kullandığımız temel sistem menüsü. Romlar genelde kısaltması CWM olan Clockworkmod adlı recovery sistemini kullanılır. Aşağıda CWM'nin yüklenişiyle ilgili talimatları sunacağım.

--------------------------------------------------------------------------------

Telefonumuza Custom Rom yüklemek için öncelikle telefonumuzun sürücülerini bilgisayara yüklemeli, ardından CWM recovery dosyalarını hafızaya atmalıyız.

1. SÜRÜCÜLERİ YÜKLEME

a. Yan taraftaki linkten içinde sürücüleri barındıran flash programını indirin. LİNK: http://s3.dosya.tc/server2/epkyYi/A789FlashToolv3.1222.00.rar.html İndirdiğiniz dosyayı herhangi bir yere çıkarın. Bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp yönete gelin. Açılan pencereden Aygıt Yöneticisi'ne tıklayın. Kapalı halde olan ya da pili çıkartılmış durumda olan telefonunuzu USB kablosu aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın.
    c. Aygıt Yöneticisi'nde The MTKxxx şeklinde yazan aygıtı bulun, sağ tıklayıp sürücü güncelle şeklindeki yazıya tıklayın. Not: The MTKxxx yazısı kısa bir süreliğine görünecek, yetişemezseniz USB kablosunu çıkarıp takın. İşlemleri baştan yapın.
    d. Çıkarttığınız dosyaya gidip \new usb driver\2K_XP_COM\ klasörünü seçin. Sürücüyü kurun, karşınıza bir uyarı çıkarsa kabul edin.
    e. Sürücü kurulduktan sonra telefonunuzun USB kablosunu bilgisayarınızdan çıkarabilirsiniz.

2. CWM RECOVERY KURMA

a. Yan taraftaki linkten dosyayı indirin.Link:http://s3.dosya.tc/server2/1A3bJZ/recovery.zip.html İndirdiğiniz dosyayı herhangi bir yere çıkarın.
    b. Bir önceki işlemde indirdiğiniz flashtool programını açın, Scatter loading file yazan yere tıklayın indirdiğiniz dosyadan çıkan MT6577_Android_scatter_emmc.txt adlı dosyayı seçin.
    c. Telefonunuz bu aşamada bilgisayara USB kablo ile bağlı, kapalı ama pili çıkarılmış vaziyette olsun. Pil yuvadaki metal bağlantı yeriyle temas halinde olmasın yeter.
    d. Programdaki "Download" tuşuna basın, gelen ekranda "Yes"e tıklayın hemen ardından pili yerine oturtun. Sürücü yüklemesi yeniden başlarsa windows güncellemesine hayır deyin, programdaki işlem kısa sürede tamamlanacaktır. İşlem bitince bilgisayar ekranında büyük yeşil bir daire çıkıp sizi uyaracak. Artık telefonunuzu bilgisayardan ayırıp telefonu açarken "Ses açma ses kısma ve power" tuşlarına aynı anda basılı tutarak recovery menüsüne ulaşabilirsiniz.

3. CUSTOM ROM KURMA

a. Telefonunuzu normal bir şekilde açın.Usb hata ayıklama modunda bilgisayara bağlayın.Bu arada en az 2gb lık formatlanmış bir hafıza kartı telefonunuzda takılı olsun.Bilgisayarımda depolama aygıtı olarak açın f veya g açınca anlarsınız hafıza kartının hangisi olduğunu.Yandaki linkten andrea’nın yapmış olduğu romu indirin. LİNK: https://mega.co.nz/#!t4Y1gQ6R!fIXJn0d_UQTHh9Hzm_7BDwKp56oHFjRW93FJ6rxY3Cw
    b. Telefonunuzu kapatın. "Ses açma-kısma ve power" tuşlarına aynı anda basılı tutarak recovery menüsüne girin
    c. "Install zip from sdcard" satırına gidin.
    e. Hafıza kartındaki rom dosyasını bulup seçin.
    f. Karşınıza çıkan ekranda aşağıya inip "Yes - Install..." şekindeki yere gelip seçimi yapın.
    e. "Install from sdcard complete" yazısını gördüğünüzde işlem tamamlanmıştır.
    g. Geri dönüp "Reboot" seçeneğiyle telefonu yeniden başlatın.

Not: Yeni bir rom yüklemeden önce recovery menüsünde "Wipe data/factory reset" ve "Wipe cahce" adımlarını da kullanıp önceki romdan kalan bilgileri silmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Newman n1 forumundaki ozan arkadaşımızın yapmış olduğu sistemi editleyerek lenovoya uygun hale getirdim kendisine teşekkür ederim.Yukarıda yapmış olduğum anlatım tarafımdan denenmiş olup neticei başarılı olmuştur.Fakat uygulayan ve yapamayan yada sorun yaşayan arkadaşların sorumlulukları kendine aittir.Burada yaptığım paylaşım tamamen yardım amaçlıdır doğabilecek sorumluluktan kullanıcısı kendisi sorumludur.

hocam sayede bende telefon uzmani oldum mesajimda.zaten seni muaf tuttum fakindaysan senin verdigin cwm dasyasini ben flash toola dogru yükleme yapamadim iki defa göstermek gerekiyormuş hem room icin hemde recorvy icin ama be sadece room icin yukledim tabi olmadi bende xdan floader olan bir cwm yukledim batarya takili olmadigi icin usb baglantisi koptu haliyle flash yuklemesi yarim kaldi ve telefon hiç acilmaz ve usb gormez oldu yani jtag tabiri durumuna geldi ama banada ders oldu bi daha20 tl derdine düşmem verir yukletirim yeni bi telefon alicam canimsagolsun tecrübe ettik isten terarliyorum yardimlarindan dolayi sana çok teşekkür ederim abi

bende lenovo a820 var aynı işlemleri yaparak rom yükleyebilirmiyim ?

• Merhaba arkadaslar a 789 telefonuma Flash tool programı ile rom yüklerken hata yaptım ve fortma işlemini gerçekleştirdim. Şuan telefonum hiç açılmıyor recovery yüklerken hata alıyorum çözümünü bilen varmı?

https://store.donanimhaber.com/40/f0/6b/40f06b0cb6770850333c14311dfdc725.jpghttps://store.donanimhaber.com/40/f0/6b/40f06b0cb6770850333c14311dfdc725.jpg
     Lenovo A789

• quote:

Orijinalden alıntı: tcg_serdar

bende lenovo a820 var aynı işlemleri yaparak rom yükleyebilirmiyim ?

bence olmaz a820 4 çekirdek ve romda farklı. xda foruma girersen orda sana gereken bilgiyi bulabilirsin.
    ikincisi senin telefonda zaten türkçe dil desteği var. sadece imei değiştir devam et. niye rom atıcamdiye uğraşıyorsunki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustik61 -- 27 Nisan 2013; 9:13:18 >
  • telefonda türkçe desteği yok sadece ingilizce ve çince var. xda da aradım ama ama bulamadım. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmaavii

Merhaba arkadaslar a 789 telefonuma Flash tool programı ile rom yüklerken hata yaptım ve fortma işlemini gerçekleştirdim. Şuan telefonum hiç açılmıyor recovery yüklerken hata alıyorum çözümünü bilen varmı?

https://store.donanimhaber.com/40/f0/6b/40f06b0cb6770850333c14311dfdc725.jpghttps://store.donanimhaber.com/40/f0/6b/40f06b0cb6770850333c14311dfdc725.jpg
     Lenovo A789

merhaba hocam çoktandır forma girmemiştim benim başıma da aynı olay geldi usb telefonu görüyormu görmüyorsa power ses+ ses - tuşlarnına basılı tutup usb kablasunu taktıkdan sonra bataryayı tak tabi öncesinde flashtool la dowload tıklayıp evet demen lazım yükliycen romnun CWM MT6577_Android_scatter_emmc dosyasını yükle ofsicalrom da mevcut form xda da var konuda link mevcut

• Yorumunuz için teşekkür ederim bu sorunu yaşayan arkadaşlara çözüm olarakhttps://mega.co.nz/#!VwpTRIJB!Eq-1CzVu4TWZGJda6bcOIyO5I-FXrAQk7n6-27UrANY linkinden dosyayı indirin ve flash tool ile yükleyin telefon ilk günkü halini alıyor fakat şuan daha farklı bir problemim var, Bu şekilde recovery menüye girmek istediğimde kırmızı ünlem işareti olan yatan android simgesi çıkıyor flash tool ile recovey yükledikten sonra güç ses + ve ses - tuşlarına bastığımda ilk logoda kilitleniyor bunu çözmeye çalışıyorum konuda belirtilen cwm recovery leride denedim yine aynı sonuç.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcg_serdar

telefonda türkçe desteği yok sadece ingilizce ve çince var. xda da aradım ama ama bulamadım. bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?

https://mega.co.nz/#!t4Y1gQ6R!fIXJn0d_UQTHh9Hzm_7BDwKp56oHFjRW93FJ6rxY3Cw andrea_d86-lenovoa789-4.0.4-130211 sürümü
  • Herkese merhaba,
    konuyu baştan sona okudum. Teknikler elementler atomlar havada uçuyor maşallah :)

Bu arada telefon best seller aliexpresste. bende o vesile ile haberim oldu bu telefondan.
    Kullanan arkadaşlara sormak istiyorum ; ihtiyacım,
    1. hotmail ile sürekli maillerimi takip etmek
    2. word excel pdf ile döküman açıp düzeltip kapatıp mail ile göndermek
    3. fotoğraf çekimi ve mail ile gönderim
    4. internet tarayıcısı hızlı ve etkili mi ?

Bu özellikleri sağlıyorsa bende size katılmak istiyorum. Kullanan arkadşlar ne dersiniz ? İş yapar mı ?
    Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: zetbek

Herkese merhaba,
    konuyu baştan sona okudum. Teknikler elementler atomlar havada uçuyor maşallah :)

Bu arada telefon best seller aliexpresste. bende o vesile ile haberim oldu bu telefondan.

Bu özellikleri sağlıyorsa bende size katılmak istiyorum. Kullanan arkadşlar ne dersiniz ? İş yapar mı ?
    Teşekkürler...

Gayet güzel bir telefon işinizi rahatlıkla yapacağınıza eminim. Fiyat performans açısından bence mükemmel.

• a789 değil a820 için rom arıyorum bilgisi olan varsa yardımcı olan varsa olabilirmi?
  • Kendime ait çift hatlı Türkiye'den alınma cep telefonunun imeisi ni girmiştim A789'a. 4 gün sonra kapanacakmış, mesaj geldi az önce.http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php sitesinden yaptığım sorgulamada her iki imei için de şu ibare çıkıyor;

quote:

Durumu : KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI
    Kaynak : --
    Üretici : Üretici: Lenovo Mobile Communication Technology Ltd Pazar Adı: Lenovo Lenovo A789 Model Bilgileri: Lenovo Lenovo A789

Başına böyle bir olay gelen var mı? Imei'ler kayıtlı başka bir telefona ait olmasına rağmen kayıt dışı yazıyor. Çözüm önerisi olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: pessak198823

quote:

Orijinalden alıntı: FeBash

Kendime ait çift hatlı Türkiye'den alınma cep telefonunun imeisi ni girmiştim A789'a. 4 gün sonra kapanacakmış, mesaj geldi az önce.http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php sitesinden yaptığım sorgulamada her iki imei için de şu ibare çıkıyor;

quote:

Durumu : KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI
    Kaynak : --
    Üretici : Üretici: Lenovo Mobile Communication Technology Ltd Pazar Adı: Lenovo Lenovo A789 Model Bilgileri: Lenovo Lenovo A789

Başına böyle bir olay gelen var mı? Imei'ler kayıtlı başka bir telefona ait olmasına rağmen kayıt dışı yazıyor. Çözüm önerisi olan?

Hocam imei değişmemiş galiba sizin.Baksanıza sorgulamada gerçek marka ve modeli çıkmış.Bence siz o imeileri bir kez daha atın telefona.Değiştimi diyede bakın önce.

Şimdi farkettim, imei telefonun orjinal imeisine dönmüş. Geçen gün fabrika ayarlarına döndürmüştüm telefonu, imeinin sıfırlanacağı hiç aklıma gelmemişti.
    Aklınızda bulunsun telefonu fabrika ayarlarına döndürünce imei orjinal haline dönüyor. Bunu da böylelikle öğrenmiş olduk

• tabiki şansımızı deneyeceğiz ama daha önce 2 kez telefon aldım(2011) takılmadı. diğer elk. ürünler sorunsuz geliyo geçen hafta araç kamerası aldım gift yazılıydı sorunsuz geldi.
  • quote:

quote:

Herkese merhaba,

Teşekkürler...

Gayet güzel bir telefon işinizi rahatlıkla yapacağınıza eminim. Fiyat performans açısından bence mükemmel.

Birde şunu merak ediyorum 3G ile dizüstü bilgisayara internet bağlantısı yapabilirmiyiz ? Bilginiz var mı ?
    Bu özellik çok önemli şu an bu mesajı Şırnak Cizreden Dicle nehrinin kenarından yazıyorum.
    Telefon NokiaX302 :)

• quote:

quote:

quote:

Herkese merhaba,

Teşekkürler...

Birde şunu merak ediyorum 3G ile dizüstü bilgisayara internet bağlantısı yapabilirmiyiz ? Bilginiz var mı ?
    Bu özellik çok önemli şu an bu mesajı Şırnak Cizreden Dicle nehrinin kenarından yazıyorum.
    Telefon NokiaX302 :)

Yapılabilir elbette ayarlar menüsünde bulunan taşınabilir Wi-Fi etkin nokta ile telefon wireless vericisi olarak çalışır ve laptop ile telefonun mevcut internetini kullanabilirsiniz cizrede 3g nasıldır bilmiyorum :D

• quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim bu sorunu yaşayan arkadaşlara çözüm olarakhttps://mega.co.nz/#!VwpTRIJB!Eq-1CzVu4TWZGJda6bcOIyO5I-FXrAQk7n6-27UrANY linkinden dosyayı indirin ve flash tool ile yükleyin telefon ilk günkü halini alıyor fakat şuan daha farklı bir problemim var, Bu şekilde recovery menüye girmek istediğimde kırmızı ünlem işareti olan yatan android simgesi çıkıyor flash tool ile recovey yükledikten sonra güç ses + ve ses - tuşlarına bastığımda ilk logoda kilitleniyor bunu çözmeye çalışıyorum konuda belirtilen cwm recovery leride denedim yine aynı sonuç.

Bu konuda bilgisi olan yokmu yardım bekliyorum...

• quote:

quote:

Yorumunuz için teşekkür ederim bu sorunu yaşayan arkadaşlara çözüm olarakhttps://mega.co.nz/#!VwpTRIJB!Eq-1CzVu4TWZGJda6bcOIyO5I-FXrAQk7n6-27UrANY linkinden dosyayı indirin ve flash tool ile yükleyin telefon ilk günkü halini alıyor fakat şuan daha farklı bir problemim var, Bu şekilde recovery menüye girmek istediğimde kırmızı ünlem işareti olan yatan android simgesi çıkıyor flash tool ile recovey yükledikten sonra güç ses + ve ses - tuşlarına bastığımda ilk logoda kilitleniyor bunu çözmeye çalışıyorum konuda belirtilen cwm recovery leride denedim yine aynı sonuç.

Bu konuda bilgisi olan yokmu yardım bekliyorum...

:) inanılmaz değil ama diyarbakır ve batmandan daha iyi diyebilirim. tabi avea kalitesi ile :) oda ayrıca tartışılır.
    cevabınız için teşekkür ederim.

• quote:

İngilizce ve official rom ile kullanmak istesek fakat imei için root olmak gerekiyor.Orijinal romda root nasıl oluyoruz bilen var mı?

http://www.dev-puremod.es/archive/index.php?thread-299.html adresini takip ederek yapabilirsiniz orjinal rom da google play erişimini yapamadım hesap ekle bölümünde sadece email hesabı ekleniyor google hesabı eklemeyi bulamadım. Şuan üzerinde çalışıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Aşağıdaki linkten a800 satın aldım. Bence önce Türkiyeden birisi almış. Acaba buradamıdır kendisi yada bu satıcıyı tanıyan varmıdır ?

http://www.aliexpress.com/item/Lenovo-lenovo-a800-dual-core-dual-card-smart-music-mobile-phone-root/700121697.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zetbek -- 4 Mayıs 2013; 15:44:58 >
  • quote:

quote:

quote:

İngilizce ve official rom ile kullanmak istesek fakat imei için root olmak gerekiyor.Orijinal romda root nasıl oluyoruz bilen var mı?

http://www.dev-puremod.es/archive/index.php?thread-299.html adresini takip ederek yapabilirsiniz orjinal rom da google play erişimini yapamadım hesap ekle bölümünde sadece email hesabı ekleniyor google hesabı eklemeyi bulamadım. Şuan üzerinde çalışıyorum.

Merhaba kardeş siz burdaki bilgilerden mi yaptınız acaba? Birde şu site ispanyolca galiba siz eğer biliyorsanız türkçe olarak bize aktarabilirmisiniz.Bir yanlışlık yapmak istemiyorum.
    Birde google play sorununu halledebildiniz mi?Teşekkürler.

Google play i kurmak istememdeki sebep Türkçe menü yapmak içindi Morelocale 2 programını indirecektim daha sonra programın apk dosyasını buldum denedim ama yeteri kadar TÜrkçe menü olmadı. Googleplay uygulamasını araştırırken bi kaç yerde buldum ama çözüm olmadı şuan için bıraktım. Site İspanyolca resimlere bakarak aynen uygulayın(anladığımdan değil bende bu yöntemle yaptım) orjinal romdan pek memnun kalmadım bu yüzden andrea romlarını kurmak istiyorum ama benimde problemim hala devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.