Şimdi Ara

Lenovo Club (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
2
Favori
57.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TY0FJTK kodlu modele format atmak için xp (32 bit) cd sini takıyorum ön yüklemenin sonunda mavi ekran çıkıo sistem bilgisayarınız zarar görmesini engellemek için kapatıldı diyo. Bios gölgelemesi varsa kapatmamı öneriyor.

Arkadaşlar bu bios shadowed özelliğini nasıl kapatabileceğimi bilen var mı?
  • Arkadaşlar, merhabalar. Ben de Lenovo N100 alıp aranıza katılmayı düşünüyorum ama, bazı çekincelerim var, sizlerle paylaşayım istedim.

1- Ürünü burdan alan var mı? Varsa sitede üzerinde 1GB RAM olduğu söyleniyor, bu ram 2x512 şeklinde mi, yoksa tek slotta mı geliyor? Misal, bu linkte site RAM'in tek slotta olduğunu, diğer slotun boş olduğunu söylemiş ama ilk linkte böyle bir bilgi yok. 1GB ek RAM takmak istediğimden bu benim için önemli.

2- Oyun oynamayan (yüksek grafik çözünürlüklü oyunları hiç, arada bir kafa dağıtmaya mario filan ) bir kişi için grafik kartı yeterli midir? Sistem RAM'i kullanarak ekran kartı belleğini 256 MB'a çıkarınca rahatça photoshop, indesign vb çalıştırabilir miyiz?

3- Kart okuyucu. Nerde bakarsam bakayım, doğru dürüst açıklama yok. Bu ürünün kasasının standart olduğunu kabul edersem, üzerinde kart okuyucu var mı, varsa hangi tip (örn. MS Pro Duo, SD Card vb. ) kartları okuyor?

4- Bu laptop'u ihtimalle internet üzerinden satın alacağım için ölü piksel dalgasından korkuyorum. Ölü piksel çıkma oranı nedir? Aldığı Lenovo'da ölü piksel çıkan arkadaş var mı? Varsa, firmaların yaklaşımı nedir?

Nedir, nedir, nedir???? deli oldum lan, bi senedir notebook alıcam, doğru dürüst karar veremiyorum. Tam bi modelde karar kılıyorum, satıştan kaldırıyorlar, ne biliyim jenerik bir arızası ortaya çıkıyor, bi pislik oluyo alamıyorum. Şu makinayı, hem de ucuz fiyata (>1400 YTL) yakalamışken alayım diyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: sanchez_turbulencer

Arkadaşlar, merhabalar. Ben de Lenovo N100 alıp aranıza katılmayı düşünüyorum ama, bazı çekincelerim var, sizlerle paylaşayım istedim.

1- Ürünü burdan alan var mı? Varsa sitede üzerinde 1GB RAM olduğu söyleniyor, bu ram 2x512 şeklinde mi, yoksa tek slotta mı geliyor? Misal, bu linkte site RAM'in tek slotta olduğunu, diğer slotun boş olduğunu söylemiş ama ilk linkte böyle bir bilgi yok. 1GB ek RAM takmak istediğimden bu benim için önemli.

2- Oyun oynamayan (yüksek grafik çözünürlüklü oyunları hiç, arada bir kafa dağıtmaya mario filan ) bir kişi için grafik kartı yeterli midir? Sistem RAM'i kullanarak ekran kartı belleğini 256 MB'a çıkarınca rahatça photoshop, indesign vb çalıştırabilir miyiz?

3- Kart okuyucu. Nerde bakarsam bakayım, doğru dürüst açıklama yok. Bu ürünün kasasının standart olduğunu kabul edersem, üzerinde kart okuyucu var mı, varsa hangi tip (örn. MS Pro Duo, SD Card vb. ) kartları okuyor?-

4- Bu laptop'u ihtimalle internet üzerinden satın alacağım için ölü piksel dalgasından korkuyorum. Ölü piksel çıkma oranı nedir? Aldığı Lenovo'da ölü piksel çıkan arkadaş var mı? Varsa, firmaların yaklaşımı nedir?

Nedir, nedir, nedir???? deli oldum lan, bi senedir notebook alıcam, doğru dürüst karar veremiyorum. Tam bi modelde karar kılıyorum, satıştan kaldırıyorlar, ne biliyim jenerik bir arızası ortaya çıkıyor, bi pislik oluyo alamıyorum. Şu makinayı, hem de ucuz fiyata (>1400 YTL) yakalamışken alayım diyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

ben kısaca cvp vereyim

1-ram 1gb tek parça
    2-10 tane mario oyniyacak kadar kapasiteli bir ekran kartı var
    3-hic bi kart okutmadim o yuzden bu sorunu cvpliyamacagim telefonla paylaşim icin bluetoth kullandim
    4-2noktaya olu pixeli geri almiyorlar 2 den sonra garanti dahilinde cihaz degiştiriliyor

bu fiyata alinacak en iyi laptop (xp ile kullanman durumunda )

• bu arada ses karti sorunum vardi sp2 kurulu oldugu için lenovo bi exe indirmemi istiyormuş oda burda

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-65456

en alttan sp2 turkce yi download ediniz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighEND -- 7 Temmuz 2007; 1:12:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigorbiq

quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

quote:

Orjinalden alıntı: bigorbiq

Ama şarjlı durma süresinin bu kadar düşük olması gerçekten beni hayal kırıklığına uğrattı.
    Bu kadar iyi markadan beklemediğim bir şey.

Kullanım sürenize Göre Arka planınıza Ekran koruyucunuza Bile etki eder şarj süresi Bunları Göz Önünde Bulundurmanızı Tavsiye ederim.

bu msjınızı görmemiştim. pm attım size arda bey.

Efendim Öncelikle Selamlar...
    Pilinz Sorunlu Olabilir. Bunun İçin Hiç Bir Soru Sormaksızın Pilinizi size En yakın IBM Cözüm Ortağına Makineniz İle Birlikte Götürür iseniz.
    Pilinizi Servise Alıp duruma Göre değiştirme Yapacaklardır.
    Sevgi Ve saygılarımla....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• merhaba arkadaşlar bugün lenovo N100 bilgisayarımı +1gb ram ile vatan bilgisayardan aldım gerçekten yakından görünce beni daha çok etkiledi tasarımını çok kötü bekliyordum fakat yakından çok daha güzel görünüyor. bana yardım eden bu konudaki bütün arkadaşlara teşekkür ederim konumuzu canlı tutmaya bakalım :) içindeki pili bitirdikten sonra xp ye döneceğim umarım bir sorun çıkmaz. vistanın orjinalliğini korumak için recovery cd mi hazırlamalıyım?
  • arkadaşlar 3 haftadır lenovo kullanıyorum. ekranı arızalandı ekran kırmızı gösteriyor herseyi servise gönderecegim. bide Şarj aleti aşırı ısınıyor. (daha önce kullandıgım laptoplarda bu kadar ısınmıyordu) sizdede aynı sorun varmı. İstanbulda hangi firma teknik servisini yapıyor yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar laptopumu aldım fakat biraz hevesimi çıkarmak istiyorum pilini çıkartıp fişe bağladım bu bilgisayara zarar verir mi ? teşekkürler
  • arkadaşlar ben cihazı yeni aldım fakat vistayı sildim tüm veriler uçtu ama xp yükledim sitesinde driverler var fakat o sürüceleri kullanacak programlar yok mesela fingerprint driver varr fakat onu kullanacak omnipass program yok onuda hallettim onuda intelin sitesinden buldum şimdi asıl sorunuma geleyim güç seçeneklerini kullanan program lazım

mesela pil doluluğunu gösteren ve max power medium power seneği için hangi program kullanacağım

teşekkürler
  • Arkadaşlar bende IBM Z60m model laptop var. Makinede XP yüklüydü silip Vista kurdum. Vista geçincede bazı programları kullanamaz oldum. WinDVD Player, WinDVD Creator ve Sonic'in Cd yakma programı Vista'ya yüklenmiyor. Elinde Vista yüklü IBM Z serisi laptop olan arkadaşlar bu programları rapidshare upload edebilirmi.
  • Lütfen dikkat TY0FJTK model lenovo alanlar için sakın en son bios güncellemesi yapmayın yaparsanız usb mouse klavyey her bastığınızda devre dışı kalıyor eskiye dönmekte baya zor bu sorunu olan arkadaşlar pm atsın yardımcı olayım biraz karışık
  • HighEND nickli arkadaş, sinyalin odalar arası mesafeden %80 çektiğini belirtmiş. Oysa benim makina 75 cm mesafeden %60 çekiyor. Kullandığım modem USR9110. Bu konu hakkında diğer kullanıcıların fikirlerini merak ediyorum.
  • HighEND kardeşim, çok teşekkür ederim sorumu cevapladığın için.. Zati uzun süredir fiyat araştırması yaptığımdan dolayı, bu fiyata Lenovo (IBM) görünce dumur kere dumur oldum. Eniştemin, yanılmıyorsam 2000 veya 2001 yılında aldığı bir IBM notebook neredeyse yerli bir araba (renault broadway) fiyatınaydı, şimdi bu notebook'un fiyatı pahalı bir cep telefonu kadar. In-fuckin-credible! :) :)

Bi de sen Lenovo N100'ünü hangi firmadan aldın acaba? Reklam olmasın dersen PM atabilir misin? Şimdiden teşekkür ederim.

Ve fakat, ben hala kart okuyucu meselesinde takılmış durumdayım. K750i kullanıcısı olarak, bluetooth olmasını bir artı olarak görüyorum ama, bluetooth'un aktarım hızı yaklaşık 20kbps, kart okuyucu kullanırsam muhtemelen en az 5 mbps olacaktır. Aradaki fark, özellikle 2 GB'lık bir kart kullanıyorsan önemli oluyor :)

gateway_15 nick'li arkadaşım, sen vatan bilgisayardan aldığını yazmışsın, onun için hassaten sana soruyorum. Vatan'dan alınan Lenovo N100'de de RAM tek parça ve 1GB mı, bir de kart okuyucusu MS Pro Duo kartları okuyor mu? Bu sorumu cevaplarsan sevinirim.

• arkadaşım ram tek slotta 1 gb ben 1 gb daha eklettim 2 gb oldu fakat pspmdeki ms pro duo cardı kart okuyucuya sokmaya çalıştım oturmadı içinde kaldı herhalde bir aparat gerekiyor bir bilgim yok
  • gateway_15, eyvallah abi olmazsa artık verip bi 20 lira bi card reader alıcazz, naapalım. Bi de onu taşıcaz işimiz yok
  • bende vatan computerden aldim izmir şubesinden ...

kutu kapali bir halde teslim ediliyor fatura kutu uzerindeki numaraya kesildikten sonra

kurulum icin vatan computerin servisine yolladilar orda acildi ilk cihaz 45 dakika sonunda cihaz hazirdi bu arada ben oldukça korktum cunku olupixel 2 noktaya kadar garanti kapsamina girmiyormuş ve fatura o seri nosuna kesildigi icin degiştirme şansim yoktu..neyseki korkular boşa cikti olu pixel yoktu makinada.

o yuzden sana tavsiyem alabilliyorsan once test et gor sonra al makinayi ölü pixel cikabilir.onun dışında vatan computer oldukça ilgilendiler yardimci oldular ..her soruyu cvplamaya caliştilar

1gb ram de almani tavsiye ederim 70 milyon
  • quote:

Orjinalden alıntı: gateway_15

merhaba arkadaşlar bugün lenovo N100 bilgisayarımı +1gb ram ile vatan bilgisayardan aldım gerçekten yakından görünce beni daha çok etkiledi tasarımını çok kötü bekliyordum fakat yakından çok daha güzel görünüyor. bana yardım eden bu konudaki bütün arkadaşlara teşekkür ederim konumuzu canlı tutmaya bakalım :) içindeki pili bitirdikten sonra xp ye döneceğim umarım bir sorun çıkmaz. vistanın orjinalliğini korumak için recovery cd mi hazırlamalıyım?

Hayırlı Olsun
  • Bu modelden sipariş verdim:
    http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_TY0FRxx?OpenDocument

Yarın elime geçecek. 1069 USD. Kullanmadan önce ne kadar şarjda kalsın arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hnmn

TY0FJTK kodlu modele format atmak için xp (32 bit) cd sini takıyorum ön yüklemenin sonunda mavi ekran çıkıo sistem bilgisayarınız zarar görmesini engellemek için kapatıldı diyo. Bios gölgelemesi varsa kapatmamı öneriyor.

Arkadaşlar bu bios shadowed özelliğini nasıl kapatabileceğimi bilen var mı?

Aynı makina aynı sorun bende de oldu. Kaç bit bilmiyorum ama SP2 lik bir xp cd siyle normal şekilde format atabildim
  • Yav arkadaşlar enteresan birşey oldu. Lenovo TY0FJTK ya format attım, Vista idi, XP kurdum. İlk iş XP sürücülerini netten indirirken bir de baktım xp sürücüleri zaten C de DRİVERS lar diye duruyor. Bu nasıl oldu anlamadım. Var mı bir bilen?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.