Ben yeni Lenovo G780 modelinde laptop aldım yalnız kuran arkadaş hdd ikiye bölmüş c yi 430 gb yapmış d yi ise daha az ve sistemide C diskine kurmuş. ben diskini 2 ye bölmek istiyorum. denetim masasındaki disk bölme işlemini kullandım. yani c yi küçültüp yeni birim açmayı yalnız bukez dinamik disk bölümleme hatası ortaya çıktı böyle olunca c yi eski haline geri getirdim şimdi fabrika ayarlarına göre recovery cd lerini oluşturucam. hazır pc de bilgi yokken recovery ile format atsam format sırasında diski 2 ye bölme şansım varmı? yoksa program kullanmadan ben disk bölümleyemezmiyim?
yardımcı olursanız sevinirim.....
yokmu yardım edicek bi yardımsever????
başlat çalıştır'a diskmgmt.msc yazın açılan sayfada c sürücüsü üzerine birimi küçült var oradan küçültüp d sürücüsüne aktarım yapabilirsin ilk etapta yeni birim oluşturacak o birim üzerinde sağ tıkladığınızda birimi sürücüye aktar gibi bir seçenek gelece oradan d sürücüsüne aktarabilirsin.
arkadaslar ben de burn recovery ı dıye bır programa yanlıslıkla calıstırdım c ve d surucusunden farklı olarak w surucusune yedek al dı sankı orda 10 gb lık bıos rvy ayarları var o surucuyu nasıl kaldırırım acaba sımdıden tesekkurler
recovery kısmınımı sileceksin yoksa c sürücüsünde w diskimi oluşturdu yukarda yazdığım yere gir sürücüyü göreceksizn üzerinde sağ tıkla bölümü silebilirsin