Şimdi Ara

lenovo ideapad u330 touch, batarya yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, dün lenovo ideapad u330 touch aldım fakat aklıma takılan bi konu var.
    şarjı tam olarak doldurduktan sonra kalan pil ömrüne 3sa gibi bi süre veriyor.
    iddiası 10 saate ulaşma olan bi ultrabookun, ömrünü 3 sa olarak göstermesinin nedeni nedir? burada demek istenen bilgisayarı uyku modunda bırakarak, aralıklarla mı 10 saate eriştiği?
    yardımcı olursanız sevinirim.

• Normalde,kullanırken kaç saat gidiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaya kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi, tam dolu olarak prizden çıkardığımad 3 saat olarak gösteriyor pilin biitmesini. fakat iddia ettikleri ''10 saate varan kullanma'' olayını anlayamadım
  • siz kendiniz test ettiniz mi pil tam doluyken bitene dek kac saat geçtiğini?

• Kaya kullanıcısına yanıt
    Anlaşamıyoruz sanırım, evet hiç kapatmadan kullandığımda tam olarak 3 saat gidiyor. Ben söyledikleri 10 saat kavramının ne olduğunu anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eceaydin kullanıcısına yanıt
    ben anladım da sizi, o 3 saati pc'nin gösterdiği anlamışım. Yani yazınızı okuyunca öyle anlaşılıyor...
    Hani windows'un köşede bildirimlerde gösterdiği kalan tahmini kullanım süresi kısımında yazıyor zannettim.
    Kullanım süresi 3 saat ise vadedilen süreye göre çok az. Macbook air'lerde de 10 saat diyor ve forumdan gördüğüm yorumlara göre gerçekten 10 saat.

Sizin konuya dönersek, bu sizin cihaza özel bir durum olabilir. Aynı modeli kullanan başka kullanıcıların yorumuna baktınız mı?

Ayrıca sorun yazılımsal da olabilir

• Bende pil koruma açık kullanıyorum. Yüzde 60'ta kesiyor şarj etmeyi. Yüzde 60la üç saat civarı gidiyor. Full dolu denedim yoğun kullanımda 5 saati görüyor. Günde bir iki saat sadece internete gir kapat yapınca 4-5 gün şarja takmiyorum hiç yetiyo.

• evet anlaşamamışız :)
    kalan pil ömrü kısmında üç yazıyor, şarj tam dolu iken. macbooklarda kalan kısmı ( ki varsa, bilmiyorum.) 10 olarak mı gözüküyor?
    şuan bilgisayarımda sıkıntı mı var anlayamadım hala
  • anladım teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eceaydin

merhabalar, dün lenovo ideapad u330 touch aldım fakat aklıma takılan bi konu var.
    şarjı tam olarak doldurduktan sonra kalan pil ömrüne 3sa gibi bi süre veriyor.
    iddiası 10 saate ulaşma olan bi ultrabookun, ömrünü 3 sa olarak göstermesinin nedeni nedir? burada demek istenen bilgisayarı uyku modunda bırakarak, aralıklarla mı 10 saate eriştiği?
    yardımcı olursanız sevinirim.

Üreticilerin bu 10 saat pil ömrü vs söylemleri ekran ışığı gibi pil kullanımını etkileyen tüm ayarları en düşük seviyeye çekince geçerli.

( Normal kullanımla bahsettikleri süreye ulaşan bir modele ben henüz rastlamadım )

• eceaydin kullanıcısına yanıt
    bende 7 aydır kullanıyorum mükemmel bir alet.10 saat yazıyor ama 10 saat sürekli kullanım için değil.dikkat ederseniz nette sayfa değiştirirken kalan 2 saat 10 dakika yazıyor sayfa sabit kalınca hemen yükseliyor zaman.yani sizinki normal.
  • bulent1963 B kullanıcısına yanıt
    Bilgisayardan kullandığım bir ay boyunca memnun kaldım, fakat bir ayın sonunda içinden duman çıktı ben de iade ile başka bir ürün aldım. Lenovoyu hafızamda kara listeye aldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eceaydin -- 14 Mart 2015; 17:19:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.