Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.529
Cevap
14
Favori
304.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ernbo

iyi akşamlar arkadaşlar lenovo y550 model pcme format atmak istiyorum normal yollardan recovery falan yapmayacağım sorun şu ki format atarken c ve d yi belirlliyoruz ya gb olarak o kısımda sisteme ayrılmış 14gb gibi bir kısım var orayıda silmelimiyim ve silmemin ne gibi yararı veya zararı olabilir ? cevaplarınızı bekliyorum bu konuda yardımcı olun önemli !!

14 gb'lık alanı silmeniz durumunda one key recovery tuşu işlevsiz olacaktır. Sisteminizin çalışmadığı durumlarda recovery işlemlerinizi yapamayacaksınız. Örneğin ben de temiz yükleme ile win 7yi sürücüleri ve gerekli programları yükledim ve ilk iş olarak lenovonun onekey recovery yazılımı ile sistemin yedeğini harici diske aldım. Böylelikle recovery tuşu ile sistemimi bu yedekten geri yükleyebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vmesut

quote:

Orijinalden alıntı: ernbo

iyi akşamlar arkadaşlar lenovo y550 model pcme format atmak istiyorum normal yollardan recovery falan yapmayacağım sorun şu ki format atarken c ve d yi belirlliyoruz ya gb olarak o kısımda sisteme ayrılmış 14gb gibi bir kısım var orayıda silmelimiyim ve silmemin ne gibi yararı veya zararı olabilir ? cevaplarınızı bekliyorum bu konuda yardımcı olun önemli !!

14 gb'lık alanı silmeniz durumunda one key recovery tuşu işlevsiz olacaktır. Sisteminizin çalışmadığı durumlarda recovery işlemlerinizi yapamayacaksınız. Örneğin ben de temiz yükleme ile win 7yi sürücüleri ve gerekli programları yükledim ve ilk iş olarak lenovonun onekey recovery yazılımı ile sistemin yedeğini harici diske aldım. Böylelikle recovery tuşu ile sistemimi bu yedekten geri yükleyebiliyorum.

14gb lık kısım onekey recorvery programının sisteminin yedeğini sakladığı bölüm oluyor değil mi ? ben o kısmı silerek temiz win7 yüklemesi yaptıktan sonra tekrar program aracılığıyla yedekleme yapıp ayrı bir kısma (dvd veya harici diske) yazabilirim değil mi ?

• evet o bölümde fabrika çıkışlı işletim sistemi yedeği var. Aynı zamanda One key rescue systemin önyükleyicisi var. Bu bölümü silmeniz durumunda sistem arızası durumunda one key rescue systemine erişemeyebilirsiniz. Dolayısıyla 14gb lık bölüme müdahale etmeden temiz yükleme yapmanızı öneririm.
  • kamerayı nasıl kuracaz arkadaşlar acil yardım, win8 kurulu şuan.
  • merhaba arkadaşımın bilgisayarına yeniden kurulum yapacağım. 1 yıl önce bir bilgisayarcıya götürmüş format için ve adam sağolsun attan inip eşeğe binmiş resmen :)
    lisanslı windows 7'yi kaçak xp ile formatlamış ve bunu yaparken de diski tamamen temizlemiş ve sanıyorum recovery de bu işlem esnasında uçmuş. sadece kontrol etmek için denemek istiyorum recovery nasıl yapıyorsunuz?
    ayrıca kasanın altındaki windows 7 ürün anahtarı da zaman içerisinde silinmiş ve yaklaşık 5 hane okunamaz durumda. bu lisans anahtarımı öğrenmek için microsoft ile görüştüğümde bana lenovo ile irtibata geçmem söylendi.
    recovery dvd'si yollayabilirmisiniz bir yere upload edip? gerçekten çok minnete geçer. ayrıca bu ürün anahtarımı nasıl bulacağım ile ilgili yardım ederseniz çok sevinirim.
  • arkadaşlar y550 laptopumun anakartı bozuldu.bende diğer parçalarını ikinci ele koydum.ihtiyacı olan arkadaş olursa yardımcı olabilirim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72946480/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

kamerayı nasıl kuracaz arkadaşlar acil yardım, win8 kurulu şuan.

Yukarıda yazmıştım windows 8 için windows update den kendi camera driverini yüklüyor ancak o şekilde açabildim hiçbir driver yüklemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymore

quote:

Yukarıda yazmıştım windows 8 için windows update den kendi camera driverini yüklüyor ancak o şekilde açabildim hiçbir driver yüklemedim.

bende camera driveri cıkmadı, kamera bozuk heralde hiç görmüyür çünkü, laptop benim değil başkasının dı format at diye verdiler, heralde kablolarda kopukluk var baya eskimişti laptop çünkü, neyse sağolasın onlar düşünsün.

bu arada lenovo nun o driver sayfası nedir öyle yahu 20 tane driver var bi laptop için,bir modelin kendi içinde değişik modelleri falanda var, karman çorba birşey, uygun driverlarla uğraşana kadar canım cıktı, hayatta lenovo laptop almam gözüm korktu, şu ana kadar en iyi laptop driver sayfası acer la packart bell in heralde diğer markadalarında acayip karışık hepsine baktımda kötü yani.

• quote:

quote:

quote:

bende camera driveri cıkmadı, kamera bozuk heralde hiç görmüyür çünkü, laptop benim değil başkasının dı format at diye verdiler, heralde kablolarda kopukluk var baya eskimişti laptop çünkü, neyse sağolasın onlar düşünsün.

bu arada lenovo nun o driver sayfası nedir öyle yahu 20 tane driver var bi laptop için,bir modelin kendi içinde değişik modelleri falanda var, karman çorba birşey, uygun driverlarla uğraşana kadar canım cıktı, hayatta lenovo laptop almam gözüm korktu, şu ana kadar en iyi laptop driver sayfası acer la packart bell in heralde diğer markadalarında acayip karışık hepsine baktımda kötü yani.

Yeni gördüm cevap yazdım ama geç kalmışım neyse ben windows 8 için forumun önceki sayfalarında yüklenecekleri eklemiştim.Gerçekten lenovo nun driver sitesi daha önce hiç kullanmayan biri için çok karışık gelebilir.Herşey birbirine girmiş zaten eski bir bilgisayar olduğu için en son 2010 da güncelleme verdiler.Benim Lenovo y550 2009 dan beri oldukça stabil sorunsuz sıkıntısız çalışıyor.Gecici kullanım için verdiğim arkadaşlar acayip stabil bir bilgisayar olduğunu hala söylüyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni gördüm cevap yazdım ama geç kalmışım neyse ben windows 8 için forumun önceki sayfalarında yüklenecekleri eklemiştim.Gerçekten lenovo nun driver sitesi daha önce hiç kullanmayan biri için çok karışık gelebilir.Herşey birbirine girmiş zaten eski bir bilgisayar olduğu için en son 2010 da güncelleme verdiler.Benim Lenovo y550 2009 dan beri oldukça stabil sorunsuz sıkıntısız çalışıyor.Gecici kullanım için verdiğim arkadaşlar acayip stabil bir bilgisayar olduğunu hala söylüyorlar.

bana gelen laptop baya kötü kullanılmıştı heryerinden gıcırtı geliyordu ama çalışması iyiydi kitlenme ısınma gibi şeyler olmadı hoşuma gitti, tabi hangi laptopu güzel kullansan uzun yıllar bile sorun cıkmıyor hocam yani

• 2.5 yıldır kullanıyorum hala tıkır tıkır en yeni oyunları bile çok iyi çalıştırıyor ekle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8 kurdum ama ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim nvidia.com dan yükledim olmadı lenovo sitesinden yükledim olmadı windows update bulamıyor bir türlü çözemedim cihazın modeli y550 20017. yardım edin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: arizaservisi

windows 8 kurdum ama ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim nvidia.com dan yükledim olmadı lenovo sitesinden yükledim olmadı windows update bulamıyor bir türlü çözemedim cihazın modeli y550 20017. yardım edin lütfen

Aşağıdaki linklerden işletim sisteminize uygun olan sürücüyü indirip kurmayı deneyebilir misiniz?

64-bit:http://tr.download.nvidia.com/Windows/314.22/314.22-notebook-win8-win7-64bit-international-whql.exe

32-bit:http://tr.download.nvidia.com/Windows/314.22/314.22-notebook-win8-win7-32bit-international-whql.exe

• denedim hocam bu da olmadı =(
  • Merhaba, win8 yüklemek isteyen arkadaşlar gönül rahatlığıyla kurabilirler, ben uzun zamandır kullanıyorum. Hiç bir sorun yok. Asla lenovo'nun sitesinden gidip eski sürücüleri kurmakla uğraşmayın. Win8 güncel sürücüleri kuruyor. Ayrıca nvidia ve intel'in sitesine girip otomatik sürücü bulma (auto detect) bağlantıları ile sorunsuz olarak ekran kartı ve chipset sürücülerinin en güncel versiyonlarını yükleyebilirler. Bana sorarsanız lenovo yazılımlarını da kurmayın, başlangıcı şişirip, bilgisayarı kasmaktan başka işe yaramıyorlar. Bilgisayar ile neredeyse 3. yılım olacak. Bataryası hariç her şeyden memnunum. Sisteme bir tek bellek güncellemesi yaptım ve belleği 8gb'a çıkarttım. Sanırım beni bir kaç yıl daha götürür. Bu sıralar ssd disk takmak istiyorum. SSD Disk desteği var mı ya da takıp kullanan var mı, bilgi verirseniz sevinirim.
  • s.a. arkadaşlar benim size bi sorum olacak y550 kullanıyorum 3 senedir 2 gün önce pc çalışırken ekran gitti ve sonra pc kapandı sonradan bunu sürekli yapmaya başladı bios da kapanmıyo gibi ama bazende sabit dururken elime aldığımda kapanıyodu format attım sonra da düzelmedi aynı sorunlar devam etti şimdi de ekran hiç açılmıyor power tuşuna basınca ideapad yazısının ışığı sanki güç az geliyomuş gibi bi tutukluk falan oluyo sonra yanıyo ayrıca başlangıç sesi de gelmiyo tamda final arifesinde yarı yolda bıraktı beni daha önce böle bi sorun yaşayan yada sorunun ne oldğunu konusunda fikri olanlar var mı acaba?
  • Merhaba arkadaşlar. Bende de lenova y550 var ancak oyunlarda ekran kartı çok ısındığından dolayı bilgisayar kapanıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Garantis süresi doldu. İçini açıp macununu yeniledim ama kar etmedi. Fikirlerinizi bekliyorum.
  • Ahmet-Oguz A kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın fanı düzgün çalışmıyor olabilir ya da çok aşırı tozlanmış olabilir, dışarıya düzgün hava akışı yoksa hiç bilgisayarı açmadan, sadece dış ızgaralardan içeriye üflemek bile fayda ediyor (tecrübe ile sabittir), eğer fandan çok aşırı ses geliyorsa sıfırı ile değiştirin, ikinci el almayın, alıp pişman olanlardanım çünkü...

Bilgisayarı yatak gibi yumuşak zeminlerde kullanmayın, alt hava delikleri kapandığı için yeterli hava akışı sağlanmaz.

Ayrıca sadece oyunda mı ısınıyor yoksa normal kullanımda da ısınıyor mu? Eğer normal kullanımda da bilgisayarda elle hissedilen bir sıcaklık oluşuyorsa bir virüs kontrolü yapmanızı öneririm. Çünkü aynı bilgisayarı ben 3 yıldır bir oyuncu olarak kullanıyorum, Total War serilerinden tutun Battlefield 3'lere kadar yüzlerce oyunu bilgisayarı zorluyacak en üst grafik ayarlarında oynadım ama hiçbir zaman ısınmadan dolayı kapanma olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: arizaservisi

denedim hocam bu da olmadı =(

Hocam kusura bakmayın, uzun süredir girmiyorum konuya, biraz geç olacak bir 20017 kullanıcısı olarak probleminizin ne olduğunu biliyorum. Malesef Lenovo ve Nvidia artık bizim PC'lere (T4400 - GT240M) destek vermediği için Mart 2011'de yayınlanan Nvidia 267.76 WHQL sürücüsünden sonraki sürücüler bizim makinelerde çalışmıyor. Bu yüzden

Eğer 64 Bit yüklediyseniz:
    Eğer 32 Bit yüklediyseniz:

sürücüleri ile probleminizi çözebilirsiniz.

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler. Bilgisayarı komple açtım fanı filan tertemiz ve herhangi bir sorunu yok. Termal macunlarını yeni değiştirdim. İşlemci ve ekran kartına Cool Master gümüş macun sürdüm. Ekran kartı oyunda çok fazla ısınıyor ve fan cok hızlı dönmeye başlıyor. Fanda sıkıntı olmadığından eminim. Oyunlarda o kadar kasıcak oyun değil. Örneğin Counter strike 1.6 da Dota da ve Dota 2 de bile aynı sorunu yaşıyordum. Ekran kartı mı arızalı ki çözemedim.. Bakalım tekrar macunu değiştirdim. Az kullansın kardeşim kapanma olursa tekrar başka bir çözüm yolu arayacağım..
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.