Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.529
Cevap
14
Favori
304.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • destekler sıkıntı olmaz daha önce takıp deneyenler oldu forumda
  • peki önereceğin bir marka model varmı kardeş?
  • merhaba arkadaşlar..

şöyle bir karmaşıklık içerisindeyim.evde 2 tane ideapad y550 var.biri beyaz kasa(benimki) , diğeri gri kasa (kuzeniminki) .dolayısıyla 2 tane de batarya var.biri uzun gidiyor,diğeri az sürede bitiyor. hangi batarya hangi bilgisayarın nasıl anlayabiliriz ? eğer bilgisayarlar aynı bataryalar da aynıdır diyorsanız eğer, ben de size bataryaların altında yazan 'Model Name' lerin farklı olduğunu söyleyebilirim. birinin ki: L08O6D13, diğerinin ki:L08S6D13...

beyaz kasa kullanan bir arkadaş bataryasının model name ine bakıp beni aydınlatırsa çok memnun ve müteşekkir olurum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrayd34

merhaba arkadaşlar..

şöyle bir karmaşıklık içerisindeyim.evde 2 tane ideapad y550 var.biri beyaz kasa(benimki) , diğeri gri kasa (kuzeniminki) .dolayısıyla 2 tane de batarya var.biri uzun gidiyor,diğeri az sürede bitiyor. hangi batarya hangi bilgisayarın nasıl anlayabiliriz ? eğer bilgisayarlar aynı bataryalar da aynıdır diyorsanız eğer, ben de size bataryaların altında yazan 'Model Name' lerin farklı olduğunu söyleyebilirim. birinin ki: L08O6D13, diğerinin ki:L08S6D13...

beyaz kasa kullanan bir arkadaş bataryasının model name ine bakıp beni aydınlatırsa çok memnun ve müteşekkir olurum..

Benim beyaz kasalı Y550'nin batarya model kodu: L08O6D13
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • benim makina 4 yılını doldurdu abileri.ve şu ana kadar ilk defa hata veriyo o da ekran kartı.yani 3 boyutlu oyun açtığım zaman bilgisayadaki satrançta bile siyah ekran geliyor laptop kitleniyor.fm yi bile 2d oynuyoum düşünün :) ama şimdi neden olduğunu anladım o da 4 sene önceki sürümler için ekran kartı driverleri win 7 için güncellenmeyi bıraktı (gefoce gt130m) nvidia lenovo sitesindekilede sağlıklı değil..bu yüzden yeni bi lenovo alma vaktim geldi ..yoksa çok memnunum.hala daha memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcda -- 29 Eylül 2012; 16:46:59 >
  • arkadaşlar bilmiyorum burayamı yazmalıyım ama.benim y550 yi yeni aldığım led tv ye hdmı kablosuyla bağlayamadım.başka laptop bağlanıyo benimki bir türlü bağlanmıyo çözümü varmıdır.yardımlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum...
  • Merhaba arkadaşlar y550 sine windows 8 kuran var mı acaba windows8 kurdum sadece kameraya uygun driver bulamadım her seferinde hata veriyor zaten lenovo windows8 e destek vermiyormuş ama bulan olursa paylaşım yaparsa çok seviniri.Konu unutulmuş biraz yukarı alalım.
  • selamun aleyküm üstadlar. y550 model lenovo sahibiyim. internetten indirdiğim windows 7 yi 64 bit olan bilgisayara an itibariyle yükledim. bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor. ses ve görüntü normal gibi. fakat benim sormam gereken bir kaç soru var. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

1. yüklemeden sonra yapmam gereken birşey var mı? yüklemem gereken driver falan olacak mı?
    2. (bu sorunun cevabı benim için önemli) one key theater çalışmıyor. dokunmatiğe basınca bir değişiklik olmuyor. ses ve görüntü normal. vista daki ses ve görüntü kalitesi yok. ben bunu nasıl geri getirebilirim.

ikinci soru gerçekten bir eksiklik olarak karşıma çıktı. yardımcı olan veya olmayı düşünen herkese teşekkür ediyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: laciverd

selamun aleyküm üstadlar. y550 model lenovo sahibiyim. internetten indirdiğim windows 7 yi 64 bit olan bilgisayara an itibariyle yükledim. bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor. ses ve görüntü normal gibi. fakat benim sormam gereken bir kaç soru var. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

1. yüklemeden sonra yapmam gereken birşey var mı? yüklemem gereken driver falan olacak mı?
    2. (bu sorunun cevabı benim için önemli) one key theater çalışmıyor. dokunmatiğe basınca bir değişiklik olmuyor. ses ve görüntü normal. vista daki ses ve görüntü kalitesi yok. ben bunu nasıl geri getirebilirim.

ikinci soru gerçekten bir eksiklik olarak karşıma çıktı. yardımcı olan veya olmayı düşünen herkese teşekkür ediyorum:)

support.lenovo.com
    Home - Global Support - TR
    http://support.lenovo.com/tr_TR/downloads/default.page

Yukarıdaki linkten IdeaPad Y550 modelini seçip sırasıyla şu sürücüleri ve uygulamaları indirip kurun:

1) Intel Matrix Storage Manager Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

2) Realtek High Definition Audio Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550

3) NVIDIA Display Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

4) Intel Wireless WiFi Link Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550

5) Broadcom Ethernet Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

6) Broadcom Bluetooth Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

7) Camera Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550

8) Realtek USB 2.0 Card Reader Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

9) Synaptics Pointing Device Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

10) ENE CIR Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

11) Lenovo Energy Management for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

12) EasyCapture for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y450, Y550, Y550p, Y650

13) Lenovo SlideNav for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

14) Lenovo Onekey Theater for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

• @sarppy üstad, bu konuda daha önce sorulmuş ama cevaplayan olmamış yardımcı olursanız sevinirim.

benim sorunum ekran rengiyle ilgili, ekranım çok açık renkte(renkler çok açık, beyaz zemin üzerinde yazılar neredeyse okunmuyor
    ve gamma ayarı yapınca normal halini alıyor.). Bununla ilgili nette çok araştırdım hatta ingilizce forumları da okudum,
    aynı soruna sahip çok kişi var. ancak çözüm bulan yok. lenovo global sitesine ingilizce e-mail gönderdim fakat cevap
    vermeyip beni Türkiye destek telefonlarına yönlendirdiler. Orada bir arkadaş çıktı sağolsun bayağı yardım etmeye çalıştı.
    Önce energy management programını kaldırdı sonra yükletti falan fakat düzelmedi. En son uzaktan bağlantı ile bilgisayarına format atalım
    dediler fakat buna da ben izin vermedim. Bu sorunun çözümünü biliyor musunuz? veya diğer arkadaşlardan bilen biri yardım ederse sevinirim.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarppy

quote:

Orijinalden alıntı: laciverd

selamun aleyküm üstadlar. y550 model lenovo sahibiyim. internetten indirdiğim windows 7 yi 64 bit olan bilgisayara an itibariyle yükledim. bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor. ses ve görüntü normal gibi. fakat benim sormam gereken bir kaç soru var. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

support.lenovo.com
    Home - Global Support - TR
    http://support.lenovo.com/tr_TR/downloads/default.page

Yukarıdaki linkten IdeaPad Y550 modelini seçip sırasıyla şu sürücüleri ve uygulamaları indirip kurun:

1) Intel Matrix Storage Manager Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

2) Realtek High Definition Audio Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550

3) NVIDIA Display Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

4) Intel Wireless WiFi Link Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550

6) Broadcom Bluetooth Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

7) Camera Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550

8) Realtek USB 2.0 Card Reader Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

9) Synaptics Pointing Device Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

11) Lenovo Energy Management for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

12) EasyCapture for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y450, Y550, Y550p, Y650

13) Lenovo SlideNav for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550, Y650

çok teşekkür ediyorum hocam. ilginiz ve hızınız bu siteye bakmakla doğru karar verdiğimi tekrardan gösterdi. ne yazdıysam cevabını buluyorum. daha iyisi olamaz. tekrardan teşekkürler

• merhaba arkadaşlar ,
    y550 anakart 'a ihtiyacım var 2.el de olsa olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: baymore

Merhaba arkadaşlar y550 sine windows 8 kuran var mı acaba windows8 kurdum sadece kameraya uygun driver bulamadım her seferinde hata veriyor zaten lenovo windows8 e destek vermiyormuş ama bulan olursa paylaşım yaparsa çok seviniri.Konu unutulmuş biraz yukarı alalım.

Kendi sorumun cevabını kendim vereyim.Y550 ye resmi olarak windows 8 için destek vermese de 29 tl ye aldığım windows 8pro yu şu an sorunsuz olarak kullanmaktayım.Sadece kamera çalışmıyordu.Kamerayı windows 8 de kullanmak isteyenler kesinlikle hiçbir driver kurmadan halledebilirler.Windows un kendi camera driveri otomatik yükleniyor.ve kamera sorunsuz çalışıyor.
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar y550 sine windows 8 kuran var mı acaba windows8 kurdum sadece kameraya uygun driver bulamadım her seferinde hata veriyor zaten lenovo windows8 e destek vermiyormuş ama bulan olursa paylaşım yaparsa çok seviniri.Konu unutulmuş biraz yukarı alalım.

Kendi sorumun cevabını kendim vereyim.Y550 ye resmi olarak windows 8 için destek vermese de 29 tl ye aldığım windows 8pro yu şu an sorunsuz olarak kullanmaktayım.Sadece kamera çalışmıyordu.Kamerayı windows 8 de kullanmak isteyenler kesinlikle hiçbir driver kurmadan halledebilirler.Windows un kendi camera driveri otomatik yükleniyor.ve kamera sorunsuz çalışıyor.

diğer driverları nasıl halletiniz? win7 için olanlar sorunsuz çalıştı mı

• Arkadaşlar bende yaklaşık 2 yıl önce aldığım lenovo y550 var. Windows 7 yüklü ve 1 hafta önce recovery tuşuyla format attım ama bu format hiç bi işe yaramadı en azından söyleyeceğim sorunlarda birşey değişmedi .2.13chz , 4CB ram ve 64 bit özellikleri olan. Öncellikle internettinde bazen hiçbir sıkıntı yokken bazen takılmalar oluyor , bunun dışında youtube da açtığım bir vidyo 360p olsa bile takılabiliyor ama her zaman değil bu neyden kaynaklı olabilir ? 2. si 1080p vidyo film takılıyor ekran kartı mı yetersiz ? 3. Haxball oynayanlarınız bilir ping olayını internet bağlantımız 20mbit evde hangi bilgisayrdan girsek 30- 60 arası değişen ping bu bilgisayardan girince 300-400 zaten oyunu göremeden ban ı yiyiorum bu dengesiz artışın sebebi ne olabilir ve çözümü nedir acaba ? 4. sorum şu recovery tuşuyla yaptığım format bunların hiçbirine hiçbir etkisi olmadı bunun olayı tam bir format değil herhalde , çözümlerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihh48

Arkadaşlar bende yaklaşık 2 yıl önce aldığım lenovo y550 var. Windows 7 yüklü ve 1 hafta önce recovery tuşuyla format attım ama bu format hiç bi işe yaramadı en azından söyleyeceğim sorunlarda birşey değişmedi .2.13chz , 4CB ram ve 64 bit özellikleri olan. Öncellikle internettinde bazen hiçbir sıkıntı yokken bazen takılmalar oluyor , bunun dışında youtube da açtığım bir vidyo 360p olsa bile takılabiliyor ama her zaman değil bu neyden kaynaklı olabilir ? 2. si 1080p vidyo film takılıyor ekran kartı mı yetersiz ? 3. Haxball oynayanlarınız bilir ping olayını internet bağlantımız 20mbit evde hangi bilgisayrdan girsek 30- 60 arası değişen ping bu bilgisayardan girince 300-400 zaten oyunu göremeden ban ı yiyiorum bu dengesiz artışın sebebi ne olabilir ve çözümü nedir acaba ? 4. sorum şu recovery tuşuyla yaptığım format bunların hiçbirine hiçbir etkisi olmadı bunun olayı tam bir format değil herhalde , çözümlerinizi bekliyorum

Temiz format atın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meskalamdug

quote:

quote:

diğer driverları nasıl halletiniz? win7 için olanlar sorunsuz çalıştı mı

3) NVIDIA Display Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650 (Bu driveri nvidia kendi sitesinden yükledim)

4) Intel Wireless WiFi Link Driver for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550 (intelin kendi sitesinden indirdim .)

7) Camera Driver for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad Y550 (Bu driveri windows 8 için yüklemeyin!!!Windows kendi yüklesin)

11) Lenovo Energy Management for Windows 7 (64-bit) - IdeaPad Y550, Y650 (Bu sürücüyü windows 8 uyumlu diğer ideapad seri laptopların driverini yükledim)

Yukardaki driverların tamamı yüklü windows 8 de hiçbir problem yaşamadan stabil olarak y550yi kullanıyorum. Lenovo sitesinde olan bazı yazılımları(Slide nav,easy capture gibi) kullanmadığım için windows 8 de çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.

• iyi akşamlar arkadaşlar lenovo y550 model pcme format atmak istiyorum normal yollardan recovery falan yapmayacağım sorun şu ki format atarken c ve d yi belirlliyoruz ya gb olarak o kısımda sisteme ayrılmış 14gb gibi bir kısım var orayıda silmelimiyim ve silmemin ne gibi yararı veya zararı olabilir ? cevaplarınızı bekliyorum bu konuda yardımcı olun önemli !!
  • hepinize iyi günler arkadaşlar benimde bir sorum olacak bilgisayarıma format attım ama çözünürlük 1280x768 olarak gözüyor amacım 1366x768 yapmak driverlarla falanda uğraştım ama beceremedim :) yardımcı olursanız sevinirim hepinize iyi çalışmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: RascalFalcon

quote:

Orijinalden alıntı: fatihh48

Arkadaşlar bende yaklaşık 2 yıl önce aldığım lenovo y550 var. Windows 7 yüklü ve 1 hafta önce recovery tuşuyla format attım ama bu format hiç bi işe yaramadı en azından söyleyeceğim sorunlarda birşey değişmedi .2.13chz , 4CB ram ve 64 bit özellikleri olan. Öncellikle internettinde bazen hiçbir sıkıntı yokken bazen takılmalar oluyor , bunun dışında youtube da açtığım bir vidyo 360p olsa bile takılabiliyor ama her zaman değil bu neyden kaynaklı olabilir ? 2. si 1080p vidyo film takılıyor ekran kartı mı yetersiz ? 3. Haxball oynayanlarınız bilir ping olayını internet bağlantımız 20mbit evde hangi bilgisayrdan girsek 30- 60 arası değişen ping bu bilgisayardan girince 300-400 zaten oyunu göremeden ban ı yiyiorum bu dengesiz artışın sebebi ne olabilir ve çözümü nedir acaba ? 4. sorum şu recovery tuşuyla yaptığım format bunların hiçbirine hiçbir etkisi olmadı bunun olayı tam bir format değil herhalde , çözümlerinizi bekliyorum

Temiz format atın.

Temiz format ? cd ile mi atıym

• 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.