Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AC DC

Normal rutin işlemlerde işlemciniz kaç derecelerde dolanıyor ?

• quote:

quote:

eve gidince bakicam dostum 11 gibi yazarim en gec
  • Tamam beklemedeyim, benim FM 2011 açık olunca 70-80 lere vuruyor işlemci ...
  • quote:

quote:

50-60 arası

yoğun oyun kullanımı sonra 70 e yaklaşıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlipi -- 30 Kasım 2010; 23:01:03 >
  • Sıcaklık muhabbeti şurada dönmüştühttp://forum.donanimhaber.com/m_43161259/mpage_8/key_/tm.htm

önceki yazımdan alıntı :

bilgisayarın altı hava alıcak şekikde yükseltmediysen oyun sırasında kesin 80 veya 85 dereceye ulaşıyordur çünkü oyundan çıkar çıkmaz sıçaklık değeri düşüyor
    bilgisayarının ulaştığı maksimum sıcaklığı öğrenmek istersen EVEREST Ultimate Edition 5.50 Build 2253 programını kur çalıştır ve araçlar>sistem kararlılık testine tıkla ama start a basma öylece bırak ve oyununu oyna sonra oyundan çıkıp sistem kararlılık testi - Statistics sekmesini tıkla orada oyun sırasında cpu nun maksimim ulaştığı sıcaklığı görebilirsin

sıcaklıklarla ilgili benim bilgisayarımın ekran görüntüleri var önceki mesajlarımda inceliyebilirsin.
    servise gönderdim bende ısınıyor ve fan devreye çok giriyor diye ama serviste bir sorun yok dediler

kasa zaten hiç ısınmıyor ısınan yeni ve güçlü donanım
    bende zalman zm-nc2000 soğutucu aldım aleminyum yapıya sahip olduğundan ve kasayı yüksekte tutup rahat havaalmasını sağladığından hiç fanını bile açmıyorum öyle altında duruyor sadece işlemciye veya ekran kartına yüklendiğimde fanını açıyorum maksimum sıcaklıkları aşağıya çekiyor gerçekten etkisi oluyor.
    sizin kullandığınız soğutucuyu bilmiyorum hangisi ama size normalde işe yaramadığını zannetiğiniz soğutucu maksimum sıcaklıkları aşağıya çekmede etkisi olabilir isterseniz söyediğim testi soğutucuyla ve soğutucu olmadan yaparsanız aradaki farkı görebilirsiniz yada fark yoksa iade edebilirsiniz.

soğutucu olarak zalman zm-nc2000 tavsiye olarak görmeyin bende o olduğu için onu örnek verdim
    bence önemli olan kasayı havada tutup alttan hava verilmesi
    aynı etkiye neden olucaktır

• Dediğinizi yaptım,

Fm 2011 açtım. Direk CPU için Minimum 60, Maximum 75, Ortalama 66.9

Fakat Core 1 ve Core 3 max 79 u gormüş ortalamaları 64 civarları
  • Normal windows açık ve nette surf yaparken verdiği sıcaklık değerleri.. Fakat Thermaltake Massive 23 soğutucu fan ile birlikte..

edit:resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chronicmaniac -- 1 Aralık 2010; 12:38:28 >
  • Nedense fakültede imageshack.us engelli... Başka bir yere upload etmeniz mümkün mü acaba ?
  • quote:

Nedense fakültede imageshack.us engelli... Başka bir yere upload etmeniz mümkün mü acaba ?

resmi değiştirdim dostum..
  • arkadaşlar bana yardım edin lütfen: bilgisayarı alalı 2 ay oldu ama dün bozuldu
    bilg. açmaya çalıştım ama windows logsunda takıldı kaldı.kapatıp tekrar denedim ama olmadı.sorun düzeltmeyi falan çalıştrıdım olmadı.
    güvenli modda gireyim dedim mavi ekran hatası verdi
    onarmayı tekrar çalıştırıp sistem geri yükleme yaptırdım olmadı
    en son recorvy tuşuna bastım ve recorvy yapmayı denedim ama %99 hata verdi
    şu anda açılırken sisteminizi seçin ilerleyen adımlarda dili seçin diyor ama sistemi seçtikten sonra cd yi takın diyor.cd falan yok bende.ne yapcam ya.içinde önemli ders notlarım vardı

• Tamamdır, teşekkürler. Bende de masanın üzerinde duruyor. Normal surf halinde değerler şu şekilde. Ek sogutucu vs yok.

• geceleri yani sessiz ortamda nette gezinirken fan sesi sizide rahatsız ediyormu ?
  • Merhaba arkadaşlar. Bende laptopu almaya karar verdim. Ama modellerinde kafam karıştı biraz. Şuan da internette sadece gold da buldum zaten ünürü. Gold da bulduğum ürün bu.http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar Bu üründe Y560A falan yazmıyor. Ama işlemci i7 740 ve 7200 Hd. Bi arkadaş Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasından hangisi sorunsuz diye sormuş, başka bir arkadaş Y560A olan demiş. Yanlız Y560 59050956 da aynı özelliklere sahip ve dediğiniz diğer ürün yani Y560A 59-037224 bu modeli hiç bir yerde göremedim. Birde Gold da şöyle bir model varhttp://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=93120&ad=LENOVO-Y560-59-052769-i7-720-8GB-640GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar bu model tam söylediğiniz şekilde normal y560 özellikleri. Diğer ürün ise y560A özellikleri. Gerçekten kafam karıştı ürünü gold harici hiç bir yerde bulamamak dahada kafamı karıştırdı. Lütfen biri bana yardımcı olursa çok sevinirim.

• arkadaşım aynı sorun banim de başıma geldi....yeni 2 ay önce aldığım ürünün ekranı gitti lenovaya verdim anakart gitmiş!!!işin garip tarafı ev ortamıda kullanma amacım sadece sörf ve download...söyledikleri 30 iş günü bekleyeceksiniz anakartın gelmesi v.s.
    öncekii dizüstü bilgisayarım sırasıyla toshiba ecer hiçbirinde böle sorun yaşamamştım..keşke bu markayı almasaydım.pişmanıım!!!fiyatına ve IBM markasına güvenerek aldım.
    düzüstü alacak arkadaşlar bu markayı alırken bir kez daha düşünsünler!!!biraz telf konuştuğumda cok sorunların oladuğu izlenimi edindim...
    benim yaşadıklarım bunlar.

quote:

Orijinalden alıntı: kasımpatı

arkadaşlar bana yardım edin lütfen: bilgisayarı alalı 2 ay oldu ama dün bozuldu
    bilg. açmaya çalıştım ama windows logsunda takıldı kaldı.kapatıp tekrar denedim ama olmadı.sorun düzeltmeyi falan çalıştrıdım olmadı.
    şu anda açılırken sisteminizi seçin ilerleyen adımlarda dili seçin diyor ama sistemi seçtikten sonra cd yi takın diyor.cd falan yok bende.ne yapcam ya.içinde önemli ders notlarım vardı

• Günaydın arkadaşlar,

Ben de bayram kampanyasında Vatan'dan bu modeli almıştım hiç araştırma yapmadan birden bire ucuzuma gelince (İ7 740 qm + 5730 + 2*2 gb 1333 + 500 gb 7200 için oldukça uygundu). Numpad olmaması ve kasanın incelik / narinliği dışında bir sıkıntı yaşamadım. Pes 11 çok rahat oynuyor(TV'ye bağlayıp full detay - HD olarak) ve sanırım 12-13-14 de oynanır bu alet ile...
    Yalnız sorum şu, ekranı kapattığımızda daha önceki dizüstü bilgisayarlarımdaki gibi bir kilit sistemi yok, öyle direkt ekranı eğip kapatıyorsun ufak bir mıknatıs etkisi ile kapalı duruyor ve çantaya koyduğumda ekran açılabiliyor şekle göre...
    Acaba bunun başka bir yolu var da ben mi bilmiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1018

arkadaşım aynı sorun banim de başıma geldi....yeni 2 ay önce aldığım ürünün ekranı gitti lenovaya verdim anakart gitmiş!!!işin garip tarafı ev ortamıda kullanma amacım sadece sörf ve download...söyledikleri 30 iş günü bekleyeceksiniz anakartın gelmesi v.s.
    öncekii dizüstü bilgisayarım sırasıyla toshiba ecer hiçbirinde böle sorun yaşamamştım..keşke bu markayı almasaydım.pişmanıım!!!fiyatına ve IBM markasına güvenerek aldım.
    düzüstü alacak arkadaşlar bu markayı alırken bir kez daha düşünsünler!!!biraz telf konuştuğumda cok sorunların oladuğu izlenimi edindim...

quote:

Arkadaşım sizin aldığınız ürün bozuldu diye niye markaya çamur atıyorsunuz ? bu konuda otorite mi hissediyorsunuz kendinizi de fetva verir gibi insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.. uçak değil ki bu kusursuz çalışsın. ayrıca ne malum kullanıcı hatası olmadığı ? bugüne kadar elimden kaç tane notebook geçti %90 ı kullanıcı hatasından gönderildi servise.. Halen soğutucusunu USB yle bilgisayara bağlayan adamlar var ya.. ondan sonra ankartım yandı .. yanar tabii

• Php bu arada sogutucuyu usb ile bilgisayara baglayan derken hangi sogutucudan bahsettin dostum? Bizim aldigimiz notebook sogutuculari usbdeb guc aliyor zararli mi bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

quote:

arkadaşım aynı sorun banim de başıma geldi....yeni 2 ay önce aldığım ürünün ekranı gitti lenovaya verdim anakart gitmiş!!!işin garip tarafı ev ortamıda kullanma amacım sadece sörf ve download...söyledikleri 30 iş günü bekleyeceksiniz anakartın gelmesi v.s.

quote:

Arkadaşım sizin aldığınız ürün bozuldu diye niye markaya çamur atıyorsunuz ? bu konuda otorite mi hissediyorsunuz kendinizi de fetva verir gibi insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.. uçak değil ki bu kusursuz çalışsın. ayrıca ne malum kullanıcı hatası olmadığı ? bugüne kadar elimden kaç tane notebook geçti %90 ı kullanıcı hatasından gönderildi servise.. Halen soğutucusunu USB yle bilgisayara bağlayan adamlar var ya.. ondan sonra ankartım yandı .. yanar tabii

kullanıcı hatası olmadığına çok eminim.hiç bir yazılımsal ayarla oynamadım bile.ekran kartının bile ayarlarına dokunmadım.alırken araştırdım. sorun yaşayan çok arkadaş vardı.mavi ekran,donma,kendi kendini resetleme gibi.ama daha fazla da memnun arkadaş vardı.acele karar vermem gerektiğinden ve dh ye de güvenerek bu laptopu aldım.2 ay işinde böyle durduk yere bozulması canımı çok sıktı umarım garantide sorun çıkarmazlar.

• sen neden sıkıntı yaptın anlamadım biz sadece başımızdan gecen olayı tüm gerceği ile paylaştık..doğru senin mantığına göre marka ismi vermeden bu paylaşımı yapmalıydım...bu arada kusur bu firmanın ürününde bu böle biline....
    quote:

Orijinalden alıntı: Php

quote:

quote:

• laptopun altına koyduğunuzu soğtucuları usb ile bilgisayarınıza bağlarsanız cayır cayır yanar o anakart.. geçen bir mağazada usb adaptörü sordum adam gerek yok takın laptopunuza dedi.. bi güzel azarladım adamı..

laptop servisinde çalışan arkadaşım var. adam diyor ki markadan bağımsız bize gelen anakart kaynaklı sorunların %90-95'i usb üzerinden saçma sapan ürünler takmaları... adamın biri kahve ısıtıcısı takmış laptopa..

laptoplar için güç kaynağı o taktığınız adaptördür.. bizimkisinin ihtiyacı 108 watt falan 120 lik var. yani ufak bir hız aşrıtımına izin veriyor. ancak doğrudan akım çeken ürünler takarsanız voltaj kaynaklı sorunlar yaşarsınız.. nedir bunlar;

- ekran kartınız yeterli güç çekemez kapanır
    - anakart üzerinde düzensizlikler olur
    - kuzey köprüsü yanabilir.
    vs..

üstte de yazdım elektronik alet biraz da şans meselesi.. kullanıcı hatası derken ben sana bunu alıp ocağın üstünde kullandın demiyorum.. bulunduğun ortama göre yanlış yerde bulunuyordur. çeşitli elektromanyetik dalgalara maruz kalıyordur. soğutmaya yetecek havayı bulamıyordur. kullandığın elektrik hattında parazit vardır.. voltajda sıkıntı vardır bunlar da kullanıcı hatasına girer. haftalık altındaki tozları temizleyin misal.. fanınızın sesini takip edin düzgün dönüyor mu.

bunlar gözden kaçan ufak şeyler.. elektrik hattından modemi kendini resetleyen adam biliyorum...

Şükürler olsun ki bugüne kadar servise ihtiyaç duyacak türden arızalar yaşamadım. Herkes herşeyi çok iyi bilmek durumunda değil. ama 2010 yılındayız herşey teknoloji üzerine kurulu takip ediyorsak çalışma prensiplerine dair de fikrimiz olmalı.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.