Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

quote:

Orijinalden alıntı: chronicmaniac

quote:

Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasında ekranı düzeltilmiş-sorunsuz- olan model Y560 59050956 mıdır? görünürdeki tek fark i7-720QM ve i7-740QM işlemcileri.

@Php: önceki sorunun cevabı için teşekkürler

740 QM işlemcili olan ekranı düzeltilmiş sorunsuz olan dostum..

teşekkürler çok yardımcı oldun

olamadim mi yahu? =) bazi arkadaslar alinmasin sorunlu sorunsuz vs takilmasinlar.. Heveslerini kiriyor gibi oluyoruz farkindayim.. Sahsim adina ozur dilerim ben..

• quote:

Orijinalden alıntı: akrep___84

Kardeşim bu güncellemeyi nerden yapıyoruz. ?

Birde şöyle bir sorum var. 2 pc arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim ?

Asus =http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115027/asus-a42ja-vx095v.aspx

Lenovo =http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

ya sorunlu sorunsuz model demeyin şuna, alt tarafı bi güncelleme yapınca sorunu morunu kalmıyor. insanda bozuk mal almış gerizekalı piskolojisi hissettiriyorsunuz.

Çözümler ilk mesajda, güncelleme var orada

• quote:

quote:

quote:

quote:

Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasında ekranı düzeltilmiş-sorunsuz- olan model Y560 59050956 mıdır? görünürdeki tek fark i7-720QM ve i7-740QM işlemcileri.

@Php: önceki sorunun cevabı için teşekkürler

740 QM işlemcili olan ekranı düzeltilmiş sorunsuz olan dostum..

teşekkürler çok yardımcı oldun

olamadim mi yahu? =) bazi arkadaslar alinmasin sorunlu sorunsuz vs takilmasinlar.. Heveslerini kiriyor gibi oluyoruz farkindayim.. Sahsim adina ozur dilerim ben..

biraz karşıt anlam gibi oldu sanırım ama gerçek anlamında söylemiştim, yardımcı oldun

• arkadaşlar bende bu bilgisayardan almak istiyorum ama bir kaç sorum olucak
    1) ekran kalitesi nasıl tatmin edicimi
    2) piksellr arası aydinlatma nasıl
    3) bilgisayardan herhangi bir ses geliyormu
    4) görünümü nasıl daha doğrusu sizin fikriniz nedir
    bu bilgisayari almak isriyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
  • ha bide sarji ne kadar gidiyor
  • Arkadaşlar benim DVD çalışmıyor bi bilgisi olan var mı? Aygıt Yöneticisinde sarı ünlem var yanında ve Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19) diye bir uyarı vermekte.. Biraz araştırdım aynı sorunu yaşayanlar var ama yaptıkları yöntemlerle düzeltemedim.. Donanımı kaldırıp yeniden kurdum olmadı, registry düzenleyici yazılımla tarattım ettim düzelttim olmadı.. Napabilirim başka?
  • quote:

Arkadaşlar benim DVD çalışmıyor bi bilgisi olan var mı? Aygıt Yöneticisinde sarı ünlem var yanında ve Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19) diye bir uyarı vermekte.. Biraz araştırdım aynı sorunu yaşayanlar var ama yaptıkları yöntemlerle düzeltemedim.. Donanımı kaldırıp yeniden kurdum olmadı, registry düzenleyici yazılımla tarattım ettim düzelttim olmadı.. Napabilirim başka?

recovery at düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

quote:

Arkadaşlar benim DVD çalışmıyor bi bilgisi olan var mı? Aygıt Yöneticisinde sarı ünlem var yanında ve Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19) diye bir uyarı vermekte.. Biraz araştırdım aynı sorunu yaşayanlar var ama yaptıkları yöntemlerle düzeltemedim.. Donanımı kaldırıp yeniden kurdum olmadı, registry düzenleyici yazılımla tarattım ettim düzelttim olmadı.. Napabilirim başka?

recovery at düzelir.

bilgilerim nolcak?

• arkadaşlar bende bu bilgisayardan almak
    istiyorum ama bir kaç sorum olucak
    1) ekran kalitesi nasıl tatmin edicimi y560a modeli için
    3) sarji nasıl gidiyo
    4) bilgisayardan herhangi bir ses geliyormu
    5) görünümü nasıl daha doğrusu sizin fikriniz
    nedir
    bu bilgisayari almak isriyorum yardımcı olursanız
    sevinirim şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A72C1774 -- 7 Aralık 2010; 10:12:40 >
  • wireless kartı intel mi çekim gücü nasıl
    önceki soruma cevaip veren de olmadı kimse yok mu ya forumda diğer forumlar kaynıyo burada allahın kulu yok.. bari memnun musunuz onu söyleyin
  • arkadaşlar nasıl yapıyoruz bu bios uptadeyi?bios uptade yapmak için net bağlantımın olması gerekir mi?
    lenovodaki linki indirip kurmamız yeter mi sadece?
    bi de her donanım,yazılım için güncellemeler var lenovonın sitesinde.bunlardan hangileri kesinlikle kurmamız gerekir ya da sizin tavsiye ettikleriniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 7 Aralık 2010; 16:11:51 >
  • Biraz garip olabilir ama oynamayı düşündüğüm belli oyunları en yüksek ya da en yükseğe yakın ayarlarda akıcı şekilde oynatıp oynatmadığını nasıl anlayacağım minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tutsa bile en yüksek ayarlarda oynatabilir mi merak ediyorum. Hatta şu an için bu bilgisayarı almamdaki en büyük etken olarak bu kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson Knight -- 7 Aralık 2010; 16:29:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem...

arkadaşlar bende bu bilgisayardan almak
    3) sarji nasıl gidiyo
    nedir

1) Ekran kalitesi gayet tatminkar, filmlerde ve oyunlarda güzel performans sunuyor.
    2) Aydınlatmayı şu an full olarak kullanmıyorum bile ve gayet başarılı
    3) Şarj olarak 2,5 Saat civarında fakat oyun falan oynanırsa bu süre 1 saat civarlarına düşebilir.
    4) Herhangi bi sesten kastın fısır fısır çalışmasını beklemiyosunuzdur sanırım Oyunlarda fan devreye giriyor bu yüzden ses oluyor doğal olarak
    5) Görünümü gayet güzel.. Göstergelerdeki beyaz ışıklar, dış kapak yüzeyindeki tasarım ve çevresindeki turuncu şeritler makinaya tam bir multimedia cihazı görünümü vermiş.
    Bunlara ek olarak;
    JBL ses sistemi müthiş çalışmakta.. Gerek müzik, gerek film, gerekse oyun seslerinde en ufak bir patlama yada bozulma yaşamadım full seste..
    Klavyesi bence çok kullanışlı, diğer markaların klavyeleri gibi tuşlar emanet durmuyor..
    Oyun oynamak için ideal bir notebook olmakla birlikte şu an piyasada 5730 ekran kartını kullanan nadir cihazlardan biri..

Wireless kartı Atheros.. Çekim gücü de gayet iyi şu anda tüm binadaki ve çevre binadaki wireless yayını almakta..

@ysfbkrcn

bios update için net bağlantına gerek yok.. Gerekli kurulum dosyasını indirdikten sonra program kurar gibi kurup bilgisayarı yeniden başlatıyorsun.. Her donanım ve yazılım için güncellemeler var demişsin bakıp kontrol etmedim ama cihazında kurulu olanlarla sürümlerini karşılaştırıp güncellemeleri gerekli ise yapabilirsin.

@Crimson Knight

Gelelim tekrar oyun performansına.. Şimdiye kadar yükleyip oynadığım ve oynamakta olduğum oyunları sana liste halinde yazıyorum.. Bazıları full ayarlarda sorunsuz ve fps kaybı olmadan çalışırken bazılarında fps düşme eğiliminde bulundu.. Ki bu bence çok normal sonuçta Masaüstü bir bilgisayarda oyun oynamıyoruz bu yüzden Notebook'larda oyun performansı çok yüksek derecelerde bulunmaz.. Gerçekten mükemmel bir oyun performansı istiyorsan da Alienware derdine derman olacaktır

Yüklü ve Bitirmiş olduğum Oyunlar;
    Call Of Duty Modern Warfare 2
    Call Of Duty Black Ops
    Mafia II
    GTA IV
    Prototype
    Need For Speed Shift
    Need For Speed Hot Pursuit 2010
    Colin McRae Dirt 2
    FIFA 11
    Just Cause 2
    Battlefield Bad Company 2

Saygılar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdem...

arkadaşlar bende bu bilgisayardan almak
    3) sarji nasıl gidiyo
    nedir

1) Ekran kalitesi gayet tatminkar, filmlerde ve oyunlarda güzel performans sunuyor.
    2) Aydınlatmayı şu an full olarak kullanmıyorum bile ve gayet başarılı
    3) Şarj olarak 2,5 Saat civarında fakat oyun falan oynanırsa bu süre 1 saat civarlarına düşebilir.
    4) Herhangi bi sesten kastın fısır fısır çalışmasını beklemiyosunuzdur sanırım Oyunlarda fan devreye giriyor bu yüzden ses oluyor doğal olarak
    5) Görünümü gayet güzel.. Göstergelerdeki beyaz ışıklar, dış kapak yüzeyindeki tasarım ve çevresindeki turuncu şeritler makinaya tam bir multimedia cihazı görünümü vermiş.
    Bunlara ek olarak;
    JBL ses sistemi müthiş çalışmakta.. Gerek müzik, gerek film, gerekse oyun seslerinde en ufak bir patlama yada bozulma yaşamadım full seste..
    Klavyesi bence çok kullanışlı, diğer markaların klavyeleri gibi tuşlar emanet durmuyor..
    Oyun oynamak için ideal bir notebook olmakla birlikte şu an piyasada 5730 ekran kartını kullanan nadir cihazlardan biri..

Wireless kartı Atheros.. Çekim gücü de gayet iyi şu anda tüm binadaki ve çevre binadaki wireless yayını almakta..

@ysfbkrcn

bios update için net bağlantına gerek yok.. Gerekli kurulum dosyasını indirdikten sonra program kurar gibi kurup bilgisayarı yeniden başlatıyorsun.. Her donanım ve yazılım için güncellemeler var demişsin bakıp kontrol etmedim ama cihazında kurulu olanlarla sürümlerini karşılaştırıp güncellemeleri gerekli ise yapabilirsin.

@Crimson Knight

Gelelim tekrar oyun performansına.. Şimdiye kadar yükleyip oynadığım ve oynamakta olduğum oyunları sana liste halinde yazıyorum.. Bazıları full ayarlarda sorunsuz ve fps kaybı olmadan çalışırken bazılarında fps düşme eğiliminde bulundu.. Ki bu bence çok normal sonuçta Masaüstü bir bilgisayarda oyun oynamıyoruz bu yüzden Notebook'larda oyun performansı çok yüksek derecelerde bulunmaz.. Gerçekten mükemmel bir oyun performansı istiyorsan da Alienware derdine derman olacaktır

Yüklü ve Bitirmiş olduğum Oyunlar;
    Call Of Duty Modern Warfare 2
    Call Of Duty Black Ops
    Mafia II
    GTA IV
    Prototype
    Need For Speed Shift
    Need For Speed Hot Pursuit 2010
    Colin McRae Dirt 2
    FIFA 11
    Just Cause 2
    Battlefield Bad Company 2

Saygılar...

Bu oyunları oynarken yüksek ayarlarda oynadın değil mi, ya da en azından tatmin edici kadar iyi miydi eski pc'mdeki gibi en düşük ayarlara çekmek zorunda kalıp bulanık bir oyun oynamayı istemiyorum bu yüzden emin olmalıyım

• Evet yüksek ayarlarda oynadım dostum.. En düşüğe almaya gerek yok.. Ama şunu söylemeliyim ki, hangi notebook olursa olsun bu kadar ufak bir ekrandan oyun oynamak pek zevk vermiyor.. HDMI ile LCD'ye bağlayıp oynayacaksın tadından yenmez..
  • arkadaşlar lenovo y560 ta kaç tane ram slotu bulunmakta???
    şuan 4 gb ram var. 8 gb yapmak istiyorum.

ram leri ben taksam garantide sorun yaşarmıyım???
    yaşayacaksam yaşamamak için ne yapmalıyım???
    ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

arkadaşlar lenovo y560 ta kaç tane ram slotu bulunmakta???
    şuan 4 gb ram var. 8 gb yapmak istiyorum.

ram leri ben taksam garantide sorun yaşarmıyım???
    yaşayacaksam yaşamamak için ne yapmalıyım???
    ...

valla everestte ramlerin takılı olduğu slotlar DIMM1 ve DIMM3 olarak gözükmekte.. Burdan mantık yürüterek 3 yada 4 slot olduğunu düşündüm ama tabi daha iyi bilen biri varsa kesin cevap verebilir.. Ramleri sen takarsan garanti dışı kalır makina.. Teknik servise yada aldığın yere götürüp taktırırsan (Misal Vatan Bilgisayar) bir sorun olmayacağını düşünüyorum..

düzenleme: Ram Slot Sayısı 2 arkadaşım şimdi baktım yabancı kaynaklı sitelerde yazan bu.. Bende 6 GB falan yapmayı düşünüyodum demekki 2 tane 4 GB ram almamız lazım ki 8 olsun.. Yaş iş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chronicmaniac -- 7 Aralık 2010; 23:30:53 >

• servisten 2x 4 Gb ram takmalarını istesek kaça patlar acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkorkmaz

servisten 2x 4 Gb ram takmalarını istesek kaça patlar acaba

300 TL civarında birşeyler olacağı fikrindeyim sanki..
  • @chronicmaniac
    çok fazla güncelleme var.her alanda güncelleme çıkarmışlar.lenovo slide tan ses kartına kadar her şey için bir güncelleme var.gerçekten gerekli olanlar hangileri acaba?win7-64 bit olanları listeledim.

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.