Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bende ürünü 3 hafta önce vatan bilgisayardan aldım. 64-bit win 7. makinayı cok severek aldım özellikleri felan cok iyi hosuma gitti fiyatıda uygundu ama suan cok kötü bir problem yaşıyorum. internette dolaşırken ara ara sağ altta amd çalışmayı durdurdu, bu problemden başarıyla kurtuldu şeklinde bi uyarı veriyor hemen ardından ise mavi ekran cıkıyor etrafında siyah çerçeve kaplı türkçe olarak windows sorunla karşılaştı ilk seferse sorundan kurtulmak için reset atın felan gibi bir yazı cıkıyor ve 5 6sn sonra kendliginden reset atıyor yeniden başlatıyor makinayı.. çok tedirginim niye böyle oldu bilmiyorum bilgisayarda temel işler yapıyorum işte internet film müzik birde autocad kullanıyrum başka hiç birşey yapmıyorum. bi ara virus programı kapalıyken truva atı bulaştı sonra mcaffe yukledim tarattım bişey bulamadı bundan da olabilirmi acaba? yardımcı olursanız cok mutlu olurum.

usb ye klavye mouse ve harici hardisk bağlıyorum bunla alakalı olabilirmi?

morzilla kullanırken oluyor... bilgisayarım 64bit....

ilk laptop'umda dell inspiron 1520 idi 3 kere ekran kartı chiplerini yaktım en sonuncuda yine yanınca bu makinayı aldım ve bundada problemle karsılasınca artık hata bende diye dusunur oldum veya cok talihsiz bir insanım!!

• quote:

Orijinalden alıntı: kazure

merhaba arkadaşlar bende ürünü 3 hafta önce vatan bilgisayardan aldım. 64-bit win 7. makinayı cok severek aldım özellikleri felan cok iyi hosuma gitti fiyatıda uygundu ama suan cok kötü bir problem yaşıyorum. internette dolaşırken ara ara sağ altta amd çalışmayı durdurdu, bu problemden başarıyla kurtuldu şeklinde bi uyarı veriyor hemen ardından ise mavi ekran cıkıyor etrafında siyah çerçeve kaplı türkçe olarak windows sorunla karşılaştı ilk seferse sorundan kurtulmak için reset atın felan gibi bir yazı cıkıyor ve 5 6sn sonra kendliginden reset atıyor yeniden başlatıyor makinayı.. çok tedirginim niye böyle oldu bilmiyorum bilgisayarda temel işler yapıyorum işte internet film müzik birde autocad kullanıyrum başka hiç birşey yapmıyorum. bi ara virus programı kapalıyken truva atı bulaştı sonra mcaffe yukledim tarattım bişey bulamadı bundan da olabilirmi acaba? yardımcı olursanız cok mutlu olurum.

ilk laptop'umda dell inspiron 1520 idi 3 kere ekran kartı chiplerini yaktım en sonuncuda yine yanınca bu makinayı aldım ve bundada problemle karsılasınca artık hata bende diye dusunur oldum veya cok talihsiz bir insanım!!

usbyle alakalı olduğunu sanmıyoum.ürünü alırken biraz araştırmıştım.bu tarz problemlerin yaşandığını gördüm.bi kaç arkadaşta benzer sorunları yaşamış.garantiye verip yenisini almışlar.ilk çıkan lenovo y serisinde bu tarz hatalar çok var.bios uptade de giderilmiş bu sorunlar.yalnız bunlar benim tecrübelerim değil,okuduğm yorumlardan edindiğim bilgiler.biraz araştır bence.sorununun çözümünü bulursun.olmazsa da hiç uğraşmadan ver garantiye.gelip kapından alıyorlar ürünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 9 Aralık 2010; 11:21:13 >

• Sesle ilgili problemim var...

Hoparlörden yüksek sesle herhangi birşey dinlediğimde belli aralıklarla 2 snlik bir ses kesintisi oluyor. Kulaklıkta bir sorun yok ama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfbkrcn

quote:

Orijinalden alıntı: kazure

merhaba arkadaşlar bende ürünü 3 hafta önce vatan bilgisayardan aldım. 64-bit win 7. makinayı cok severek aldım özellikleri felan cok iyi hosuma gitti fiyatıda uygundu ama suan cok kötü bir problem yaşıyorum. internette dolaşırken ara ara sağ altta amd çalışmayı durdurdu, bu problemden başarıyla kurtuldu şeklinde bi uyarı veriyor hemen ardından ise mavi ekran cıkıyor etrafında siyah çerçeve kaplı türkçe olarak windows sorunla karşılaştı ilk seferse sorundan kurtulmak için reset atın felan gibi bir yazı cıkıyor ve 5 6sn sonra kendliginden reset atıyor yeniden başlatıyor makinayı.. çok tedirginim niye böyle oldu bilmiyorum bilgisayarda temel işler yapıyorum işte internet film müzik birde autocad kullanıyrum başka hiç birşey yapmıyorum. bi ara virus programı kapalıyken truva atı bulaştı sonra mcaffe yukledim tarattım bişey bulamadı bundan da olabilirmi acaba? yardımcı olursanız cok mutlu olurum.

usbyle alakalı olduğunu sanmıyoum.ürünü alırken biraz araştırmıştım.bu tarz problemlerin yaşandığını gördüm.bi kaç arkadaşta benzer sorunları yaşamış.garantiye verip yenisini almışlar.ilk çıkan lenovo y serisinde bu tarz hatalar çok var.bios uptade de giderilmiş bu sorunlar.yalnız bunlar benim tecrübelerim değil,okuduğm yorumlardan edindiğim bilgiler.biraz araştır bence.sorununun çözümünü bulursun.olmazsa da hiç uğraşmadan ver garantiye.gelip kapından alıyorlar ürünü

şuan kıbrıstayım ve burada elim kolum baglandı ancak ocak 23 te turkiyeye gidebilecegim bunun dısında garantiye yollama imkanım yok. benimki yeni cıkan ideapad y560 740qm araştırdım biraz ve 720qmlerde biosla ilgili sorun varmış ama bu modelde o sorun giderilmiş diye duydum..

bugun burda bilgisayar satıı yapan bir magzaya gittim format at dediler acaba bunla alakalı olabilirmi? bide bazı programları 32 bit kullanıyorum 64biti olmadıgı için idm felan gibi...

böyle kullansam acaba ilerde daha buyuk sorunlar yasatırmı?

yardımın içinde çok sağol ayrıca...

• bios güncellemesi yap düzelebilir .

bide arkadaşlar bi sorum olacak size
    ben bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum. Derslerden koparım diye pc yi almadım ve alma işini sınavdan sonraya erteledim.
    sınavımda haziranda. (2. sınav ) sizce bu tarihe kadar bu bilgisayarlardan kalırmı? İstediğim y560a.

birde bu y560 ile y560a arasındaki farklar nelerdir kusura bakmayın forumda arayamadım cevaplarsanız sevinirim.
  • bios güncellemesini nasıl yapacagımı bilmiyorum ve daha buyuk zararlar verebilirim diye korkuyorum o yuzden Türkiye'ye dönene kadar böyle idare edecem sanırım...
    forumlarda cok arastırdım ama kafam almadı bu bios işini.

bide benimkisi 740qm yani y560a dedikleri model(galiba emin değilim) 740qm lerde bios sorunu yok diye biliyorum

seri devam eder diye düşünüyorum kalır yani :) y560a diye lenovonun resmi sitesinde bi model goremedim y560'ın bir 740qm 4gb ramlisi ve birde 720qm 8gb ramlisi var diye biliyorum..
  • Tavsiye edermisiniz.fiyatının düşmesini beklemeye değer bir ürün mü ?
  • slm arkadaslar foruma yeni katildim bende lenovo y560 kullanicisiyim ama bi sorunum var benim laptopta turbo boost calismiyor donanim sayfasinda yaninda sari ucgen icinde ülem isareti var bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar varmi driveri silip tekrar yükledim ama degismedi eger bu sorunu cözebilen arkadas varsa bana yardimci olabilirmi???

modeli : lenovo y560

intel core i7 Q720 1.60

4 gb ram
  • Ürün niye bozulsun ki sadece formatlık işi var iki dkikada hallolur bozulmak buysa ohooooooooo

Bozulmak diyince insanın aklına donanımsal problemler gelmeli arkadaşlar
  • @getta fiyatına göre piyasadaki en uygun laptop sorun yaşamadığının sürece harika diyebilirim.eğer acelen yoksa tabiki bekle.farklı markalar daha uygun fiyata modeller çıkarabilir.ya da asus n61jq modeline bak.ben asus almak istemiştim ama bulamayınca lenovo aldım
    @kazure tam emin değilim ama büyük olasılıkla ekran kartında bi sorun var.ekran kartınının son sürücünü yüklemeyi dene.
  • gold bilgisayardan sipariş verdim Y560a modelini. Birkaç güne elimde olur, umarım sorun çıkmaz
  • @ysfbkrcn

Tamamdır.teşekkürler.
  • arkadaşlar yukarda arkadaşın werdıgı resımdekı lınkten tüm driwerların en guncel halını ındıren warmı ?

sorun yaratıyormu yenı yuklenılen drıwerlar ?

we ekran kartını güncellediğimde anakarı filan daha dogrusu tumuyle drıwerları guncellesem herhangı bır sorun cıkarmı ?
  • Arkadaşlar merabe ben bu modelle asus N53JL-SZ030V Modeli arasında kaldım seçim yapamıyorum yarımcı olursanız inan çok mutlu olurum :D Özellikle şu konuda kararsız kaldım asusda gt425 M ekran kartı var ve 58. sırada ancak 2gb, lenovoda bildiğiniz üzere HD5730 47. sırada... Benm için ekran kartı da önemli çünkü ben makine mühendisliği okuyorum ve yarın bigün catia ve solidwork's gibi programlar kullanacağım...Kıyaslandığında iki modelin eksi ve artıları nelerdir sizce ve hangisini neden tercih etmeliyim? Fikrini sunanlara, yardımcı olanlar şimdiden çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: G0THIC

arkadaşlar yukarda arkadaşın werdıgı resımdekı lınkten tüm driwerların en guncel halını ındıren warmı ?

sorun yaratıyormu yenı yuklenılen drıwerlar ?

we ekran kartını güncellediğimde anakarı filan daha dogrusu tumuyle drıwerları guncellesem herhangı bır sorun cıkarmı ?

ya ben ses kartını yükledim 1 tanesini,

one key theatre hata veriyor başlangıçta doğru sürücüyü yükleyin diye ama aynı değişen birşey yok gibi ...

• arkadaşlar ekrana yandan bakınca kararma oluyo mu
  • arkadaşlar bu goldda satılan y560 mı 560a mı bu ekran sorunu olan mı satılıyor goldda. sipariş verdim sizce iptal ettireyimmi
  • @ongunbjk teknik olarak özelliklerine bakarsak arada işlemci ve ekran kartı farkı var.bu konuda lenovo i7 işlemcisiyle asustan önde.bence iki ürünü de iyice araştır ve öyle karar ver.lenovonın i740q işlemcisine sahip y560 modelinde hiçbir sorun yok diyorlar.ama asusun bu modelini hakkında hiç bilgim yok.biraz araştır ve öyle karar ver.paran varsa lenovo derim.
    @erdem... bendeki laptop i720q işlemcisine sahip olandan.boş beyaz sayfalarda çok dikkatli bakınca üst kısımlarda hafif karıncalanma benzeri dalgalanmalar olduğunu farkettim.bios uptadeden sonra bu sorun gideriliyormuş ama laptopum arıza yaptığı için deneme fırsatım olmadı.
    @deueee bu model için herkes sorunsuz diyor.piyasadaki fiyatına göre en iyi laptop bu şimdilik.eğer üzerine biraz daha para koyabilceksen bence toshiba,asus modellerini de araştır.yoksa lenovo da gayet kaliteli.hayırlı olsun

• çok sağol @ysfbkrcn. umarım bir sorun çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deueee

çok sağol @ysfbkrcn. umarım bir sorun çıkmaz.

rica ederim.inş. sorun çıkmaz.tekrar hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.