Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Y560 Kullanıcı Derneği (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.343
Cevap
17
Favori
262.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: creyk van

Merhaba arkadaşlar. Bende laptopu almaya karar verdim. Ama modellerinde kafam karıştı biraz. Şuan da internette sadece gold da buldum zaten ünürü. Gold da bulduğum ürün bu.http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar Bu üründe Y560A falan yazmıyor. Ama işlemci i7 740 ve 7200 Hd. Bi arkadaş Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasından hangisi sorunsuz diye sormuş, başka bir arkadaş Y560A olan demiş. Yanlız Y560 59050956 da aynı özelliklere sahip ve dediğiniz diğer ürün yani Y560A 59-037224 bu modeli hiç bir yerde göremedim. Birde Gold da şöyle bir model varhttp://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=93120&ad=LENOVO-Y560-59-052769-i7-720-8GB-640GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar bu model tam söylediğiniz şekilde normal y560 özellikleri. Diğer ürün ise y560A özellikleri. Gerçekten kafam karıştı ürünü gold harici hiç bir yerde bulamamak dahada kafamı karıştırdı. Lütfen biri bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Gold'ta satılan ürün (linkini verdiğin) Vatan Bilgisayar'da (gerçi şu an stoklarında yok sanırım) Y560A adıyla satılan ürünle aynı. Aynı model numarasına sahipler (5905095). Zaten her iki ürünün ne kasasında ne de kutudan çıkan kitapçıklarında "Y560A" yazmıyor, sadece "Y560" yazıyor. Alacaksan 740QM işlemcili olanı al derim şahsen, buradan okuduğum kadarıyla 720 işlemcili, yani ilk Y560'ların ekranlarında problem var. Güncel modelinde bu giderilmiş, LG ekran paneli konulmuş. Ürünü Gold'tan başka hiç bir yerde bulamamana gelince; onun haricinde bir de Vatan'da satılıyordu. Bayram boyunca kampanya (World Card'la 1640, nakit 1740 TL) yapmışlardı, o yüzden stokları tüketmişlerdir.

Ben de Gold'tan aldım. Şimdilik herhangi bir problemle karşılaşmadım, memnunum. Bir tek kafama takılan şey yukarıda eklenen resimlerde fanın oradaki ızgaraların düz, benimkinin ise çapraz olması.

• Bende ıspartadaki gold a sordum internet stoklarınızdaki bu ürünü sizin aracılığınızla alma şansım varmı vede garantilik bi işte direk size getirebilirmiyim diye biz satarsak 2168tl ye alırsınız dediler.Bu saçma değilmi yani goldkurumsalbi mağaza değilm? birbirinden bağımsızmış gibi komisyon koyuyolar ve internetten alırsamda gaantiye bakmıyolarmış bizimkargolamamız gerekiyomuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkorkmaz

geceleri yani sessiz ortamda nette gezinirken fan sesi sizide rahatsız ediyormu ?

bu soru sonrasında çıkan gürültülere kurban gitti kaynadı
  • arkadaşlar yeni ekran kartı srümü çıktımı birde kendi bilgisayarımızın lenovo y560A mı yoksa Y560 mı oldugunu nerden öreniyoruz
  • Birçok sayfayı okudum ama rastlayamadım.İşim gereği harici Firewire ses kartı kullanıyorum.Firewire girişinin direk olarak kasanın üzerinde olmadığını biliyorum.Firewire dönüştürücülü Ekspres Card'lar mevcut (http://urun.gittigidiyor.com/FireWire-1394-Express-Card_W0QQidZZ32208355)

Her iki mode l için de soruyorum(Y560 ve Y560A)......Ekpress Card giriş yuvası var mı? Kontrol edebilirmisiniz...net resimlerinde sağ yan açıdan büyük bir resim bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qsqs -- 4 Aralık 2010; 21:34:51 >
  • bu resim belki işine yarar

ExpressCard/34.

• benim y560 arıza yapıp garantiden servise gitti sorun anakartın yanmış olması 30 iş gününden bahsediyorlar daha önce bu tip arıza yaşayan ve servise gönderenlerin tecrübelerini okumak isterim kac gün sürer bu işkenceaslında değişim talep ettim ama 1 ayı gecti diye kabul edilmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qsqs

Birçok sayfayı okudum ama rastlayamadım.İşim gereği harici Firewire ses kartı kullanıyorum.Firewire girişinin direk olarak kasanın üzerinde olmadığını biliyorum.Firewire dönüştürücülü Ekspres Card'lar mevcut (http://urun.gittigidiyor.com/FireWire-1394-Express-Card_W0QQidZZ32208355)

Her iki mode l için de soruyorum(Y560 ve Y560A)......Ekpress Card giriş yuvası var mı? Kontrol edebilirmisiniz...net resimlerinde sağ yan açıdan büyük bir resim bulamadım

• Slm arkadaşlar biliyorum yasak ama bana msnden AİDA64 programının (pcnin sıcaklık degeri vs gösteren program) varsa serialini verirmisiniz.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Php

laptopun altına koyduğunuzu soğtucuları usb ile bilgisayarınıza bağlarsanız cayır cayır yanar o anakart..
    geçen bir mağazada usb adaptörü sordum adam gerek yok takın laptopunuza dedi.. bi güzel azarladım adamı..

laptop servisinde çalışan arkadaşım var. adam diyor ki markadan bağımsız bize gelen anakart kaynaklı sorunların %90-95'i usb üzerinden saçma sapan ürünler takmaları... adamın biri kahve ısıtıcısı takmış laptopa..

laptoplar için güç kaynağı o taktığınız adaptördür.. bizimkisinin ihtiyacı 108 watt falan 120 lik var. yani ufak bir hız aşrıtımına izin veriyor. ancak doğrudan akım çeken ürünler takarsanız voltaj kaynaklı sorunlar yaşarsınız.. nedir bunlar;

- ekran kartınız yeterli güç çekemez kapanır
    - anakart üzerinde düzensizlikler olur
    - kuzey köprüsü yanabilir.
    vs..

üstte de yazdım elektronik alet biraz da şans meselesi.. kullanıcı hatası derken ben sana bunu alıp ocağın üstünde kullandın demiyorum.. bulunduğun ortama göre yanlış yerde bulunuyordur. çeşitli elektromanyetik dalgalara maruz kalıyordur. soğutmaya yetecek havayı bulamıyordur. kullandığın elektrik hattında parazit vardır.. voltajda sıkıntı vardır bunlar da kullanıcı hatasına girer. haftalık altındaki tozları temizleyin misal.. fanınızın sesini takip edin düzgün dönüyor mu.

bunlar gözden kaçan ufak şeyler.. elektrik hattından modemi kendini resetleyen adam biliyorum...

Şükürler olsun ki bugüne kadar servise ihtiyaç duyacak türden arızalar yaşamadım. Herkes herşeyi çok iyi bilmek durumunda değil. ama 2010 yılındayız herşey teknoloji üzerine kurulu takip ediyorsak çalışma prensiplerine dair de fikrimiz olmalı.

arkadaş bunu tam olarak anlayamadım. usb'den güç alan dizüstüne göre üretilmiş soğutucuları prize mi takacağız?

• aynen öyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1018

benim y560 arıza yapıp garantiden servise gitti sorun anakartın yanmış olması 30 iş gününden bahsediyorlar daha önce bu tip arıza yaşayan ve servise gönderenlerin tecrübelerini okumak isterim kac gün sürer bu işkenceaslında değişim talep ettim ama 1 ayı gecti diye kabul edilmedi.

aynı sorunu bende yaşadım anakartı değiştirdiler, en fazla 15 gün içinde (sen kargoyla gönderdiğinden itibaren) geri gönderiyorlar.
  • Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasında ekranı düzeltilmiş-sorunsuz- olan model Y560 59050956 mıdır? görünürdeki tek fark i7-720QM ve i7-740QM işlemcileri.

@Php: önceki sorunun cevabı için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasında ekranı düzeltilmiş-sorunsuz- olan model Y560 59050956 mıdır? görünürdeki tek fark i7-720QM ve i7-740QM işlemcileri.

740 QM işlemcili olan ekranı düzeltilmiş sorunsuz olan dostum..
  • teşekkürler birader senin anakarta neden yanmış dediler hangi sorundan kaynaklandığını söylediler?acıkcası bu durum biraz mide bulandırdı..benimkinde normalden fazla ısınma vardı sizinkinin ısınma sorunu varmıydı v.s.
    quote:

Orijinalden alıntı: Maxtradamus

quote:

Orijinalden alıntı: hakan1018

benim y560 arıza yapıp garantiden servise gitti sorun anakartın yanmış olması 30 iş gününden bahsediyorlar daha önce bu tip arıza yaşayan ve servise gönderenlerin tecrübelerini okumak isterim kac gün sürer bu işkenceaslında değişim talep ettim ama 1 ayı gecti diye kabul edilmedi.

aynı sorunu bende yaşadım anakartı değiştirdiler, en fazla 15 gün içinde (sen kargoyla gönderdiğinden itibaren) geri gönderiyorlar.

• ya sorunlu sorunsuz model demeyin şuna, alt tarafı bi güncelleme yapınca sorunu morunu kalmıyor. insanda bozuk mal almış gerizekalı piskolojisi hissettiriyorsunuz.
  • Arkadaşlar pc yi alalı dha bir ay olmadı.Ve tuş takımımda İ ve shift basmıyo.yada basılı kalıyo.teknik servise yollasam ne kadar sürede geri gelir.daha bir ayda böyle bi sorun olması canımı çok sıktı.Teknik serviste bir ayda beklemesini istemiyorum ne yapabilirim ?
  • Kardeşim bu güncellemeyi nerden yapıyoruz. ?

Birde şöyle bir sorum var. 2 pc arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim ?

Asus =http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/115027/asus-a42ja-vx095v.aspx

Lenovo =http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=92546&ad=LENOVO-Y560-59050956-i7-740-4GB-500GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

ya sorunlu sorunsuz model demeyin şuna, alt tarafı bi güncelleme yapınca sorunu morunu kalmıyor. insanda bozuk mal almış gerizekalı piskolojisi hissettiriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrep___84 -- 6 Aralık 2010; 7:47:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chronicmaniac

quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Knight

Y560A 59-037224 ile Y560 59050956 arasında ekranı düzeltilmiş-sorunsuz- olan model Y560 59050956 mıdır? görünürdeki tek fark i7-720QM ve i7-740QM işlemcileri.

740 QM işlemcili olan ekranı düzeltilmiş sorunsuz olan dostum..

teşekkürler çok yardımcı oldun

• iyi laptop
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.