Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (352. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tamamdır heralde pc sağ click yönet disk yönetimene gir diskler nasıl gözüküyor ssd olanda ünlem olmalı
  • arkadaslar.. suan hd tune ile error scan yapiyorum hard diske, ve quick scan secimiyle full kirmizi hepsi bad sector diyor. sonra normal scan yapiyorum yine ayni full kirmizi hepsi bad sector diyor... ama ssdyi tarattigimda onu okuyor ve heb yesil oluyor..

daha sonra bu read hizlarina bakayim dedim ssdyi yine okuyor ama harddiski sectigimde read error diyor ve hic okumuyor test uygulamiyor... programdan dolayi mi yoksa hard disk gercekten gitti mi.. hard disk gitse suan nasil kullaniyorum onu anlamiyorum.. ??
  • aerius123 kullanıcısına yanıt
    Bazı aparatlar 1TB desteklemiyor hdd yi taktığın caddy.Onun dışında pc sağ click yönet disk yönetimine gir bakalım orda çıkıcak mı orda çıkarsa hdd ye sağ tıkla bölüm oluştur de harf falan ata çıkar sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalcines

tamamdır heralde pc sağ click yönet disk yönetimene gir diskler nasıl gözüküyor ssd olanda ünlem olmalı

Hocam sonradan pc hata verdi tekrar format attim.
    Atarkende cmd uzerinden attim.
    Sonra pc acildi iste bi 30 gb lik bi de 930 luk d.
    D ye bastim .Kullanilmasi icin bicinlendirilmesi gerekiyormus. ben bunu bicimlendirdim.Yani bu ayrilmamis bolum muydu?
    2- su an ise birlestirme yapamiyorum olmuyor yAni
    Pc 9 dnde filan aciliyor
    Birlesturince farkeder mi cok?

2-3 kere format attim y.
    Yenden baslatinca onarma ekraninda filan kaldi
    3-Wifi driveri yuklememin ne faydasi olur?
    Su an giriyor kendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 20 Ocak 2014; 10:40:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalcines kullanıcısına yanıt
    Çok Teşekkür ederim Dostum! Bende dün akşam pc yi kurcalarken aynen o dediğini yaptım ve oldu.
    mSSD ye hiç dokunmadım ama tırstım. Şimdi 128gb SSD (C) ve 1tblık HD (D ve E) var. Win8 den çok korkuyodum ama gerçekten mükemmel bir işletim sistemiymiş.
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    Bayağ bi karışmış ortalık Win 8 ya da 8.1 için fikrimi söylemek istiyorum bizim y580 ler için;

1-Bizim sistem için 8 ve 8.1 yükleyip çalıştırmanın bir kaç yöntemi var;
    -Recovery disk ile 1 . cd den next next der 2.cd yi isteyince pc kapatıp açıp aynı işlemi tekrar yaparsın 3.kez açınca formata gider ssd ye Os yükler ve sonrasın hiç bişey yüklemeden rapidDrive ile hdd ni birleştirirsin.(Birleşmesi için disk yönetimi kısmında biçimlendirilmemiş alan olarak gözükmesi gerekiyor eğer öyle değilse sağ tıklayıp Birimi sil demeniz gerekmekte daha sonra rapid ile işlemi yapınca reset atın ve D için bölüm oluşturmayı da yine disk yönetiminden yapıcaksınız C ye birimi küçült deyip D için boyut belirtmeniz ve harf atmanız yeterli olur.)
    -Os u sadece SSD ye kurup fazla bişey yüklemicem zaten derseniz HDD yi de D olarak atayıp buraya da farklı programlar kurabilirsiniz.
    -Os u sadece HDD ye kurup SDD yi Farklı bir harf atayıp hızlı çalışmasını istediğiniz programları buraya kurabilirsiniz.(Photoshop,VS gibi.)
    -Os u direk SDD ye kurabilir ve Programfiles ya da farklı bir dosyayının kökünü HDD ye verip C ye kısayol gibi gösterip İlla ben C ye kurulcam diyen programlar için kullanabiliriz.Biz birşey yüklerken C nin altında bu klasörü seçeriz ama aslında HDD ye yükleriz.Ve bu yüzden yüklenen program SSD de olmadığından yavaş çalışacaktır.Bu işlemi Disk Yönetimi kısmında Mount işlemi ile yaparız.

2-Win8 ve üzeri işletim sistemleri için bir SSD Disk aldığımızda geçmemiz bizim yararımıza olur.Bunun sebebi yukarıda anlattıklarımı denedim ve bir zaman sonra makine sapıtıyor.

Ve unutmadan her MSSD ye her format(OS yüklerken) atıp yükleme yaptığınızda ömrünü kısaltıyorsunuz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalcines -- 20 Ocak 2014; 12:49:28 >

• LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Eğer diskler birleşik ise HDD yi analiz edemiyor olma ihtimali yüksek.
  • quote:

Bayağ bi karışmış ortalık Win 8 ya da 8.1 için fikrimi söylemek istiyorum bizim y580 ler için;

-Recovery disk ile 1 . cd den next next der 2.cd yi isteyince pc kapatıp açıp aynı işlemi tekrar yaparsın 3.kez açınca formata gider ssd ye Os yükler ve sonrasın hiç bişey yüklemeden rapidDrive ile hdd ni birleştirirsin.(Birleşmesi için disk yönetimi kısmında biçimlendirilmemiş alan olarak gözükmesi gerekiyor eğer öyle değilse sağ tıklayıp Birimi sil demeniz gerekmekte daha sonra rapid ile işlemi yapınca reset atın ve D için bölüm oluşturmayı da yine disk yönetiminden yapıcaksınız C ye birimi küçült deyip D için boyut belirtmeniz ve harf atmanız yeterli olur.)
    -Os u sadece SSD ye kurup fazla bişey yüklemicem zaten derseniz HDD yi de D olarak atayıp buraya da farklı programlar kurabilirsiniz.
    -Os u sadece HDD ye kurup SDD yi Farklı bir harf atayıp hızlı çalışmasını istediğiniz programları buraya kurabilirsiniz.(Photoshop,VS gibi.)
    -Os u direk SDD ye kurabilir ve Programfiles ya da farklı bir dosyayının kökünü HDD ye verip C ye kısayol gibi gösterip İlla ben C ye kurulcam diyen programlar için kullanabiliriz.Biz birşey yüklerken C nin altında bu klasörü seçeriz ama aslında HDD ye yükleriz.Ve bu yüzden yüklenen program SSD de olmadığından yavaş çalışacaktır.Bu işlemi Disk Yönetimi kısmında Mount işlemi ile yaparız.

2-Win8 ve üzeri işletim sistemleri için bir SSD Disk aldığımızda geçmemiz bizim yararımıza olur.Bunun sebebi yukarıda anlattıklarımı denedim ve bir zaman sonra makine sapıtıyor.

Ve unutmadan her MSSD ye her format(OS yüklerken) atıp yükleme yaptığınızda ömrünü kısaltıyorsunuz!

Aynen hocam 2.dedigin.
    sadece osu kurdum ssdye.D yı de normal hdd olarak kullancam.

Os u direk SDD ye kurabilir ve Programfiles ya da farklı bir dosyayının kökünü HDD ye verip C ye kısayol gibi gösterip İlla ben C ye kurulcam diyen programlar için kullanabiliriz
    bu ıslemı yapmak istiyorum nasıl olcak?

• quote:

Eğer diskler birleşik ise HDD yi analiz edemiyor olma ihtimali yüksek.

walla aldigim gibi hic ellemedim.. recovery bile yapmadim full orjinal duruyor, kurdugum programlari silsem direk tezgaha koyup satabilirsin yani, fabrikadan nasil ciktiysa :D haha neyse cokta sorun degil.. yarin oburgun bos vaktimde tekrar aricam garantiyi ve gondercem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Aynen hocam 2.dedigin.

Os u direk SDD ye kurabilir ve Programfiles ya da farklı bir dosyayının kökünü HDD ye verip C ye kısayol gibi gösterip İlla ben C ye kurulcam diyen programlar için kullanabiliriz

Disk yönetiminden HDD ye sağ click yapıcan (biçimlendirilmemiş alana sahip olucak farklı bölümede olur kompile 1 tb yı yapmana gerek yok) burdan basit birim oluştur diyecen boyutu vericen next diyicen sürücü harfi ve dosya yolu ata kısmında aşağıdaki boş ntfs klasörüne bağla diyecen ve c de biyerde oluşturduğun dosyanın yolunu vericen.böylece oraya bağlanıcak.Not: bu bölüm bir disk gibi bilgisayarına girince gözükmez o klasör direk oluşturduğun disk olur.

• LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Aldığın gibiyse zaten diskler birleşik durumda şuanda ve o yüzden sana program analizi gösteremiyor.Bir sorun yok yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashris

quote:

Win7 orhin sistemi kullanıyorm mavi dişle bi sorunum yok sende sorun nasıl bişey?

Önceden cihazları eşlerdim ama çevrimdışı görünürdü şimdi eşleme bile yapamıyorum. Cihazları göremiyorum. Çok canımı sıkıyor bi türlü yapamıyorum

yardım edecek kimse yok mu hiç bir bluetooth cihazı tanıtamıyorum ki bluetooth cidden canımı sıkmaya başladı.
  • crashris kullanıcısına yanıt
    bilgisayarım sağ click yönette aygıt yöneticisinde bluetooth da bir sıkıntı var mı ben şuan win7 orjindeyim bence bi recovery cdlerinden geri dön tabi önce d nin içindeki driverstan bluetooth u tekrar yükle kaldırıp
  • 3630 lu makine arıyorum 2. el de olur bulan varsa PM lütfen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

Aynen hocam 2.dedigin.

Disk yönetiminden HDD ye sağ click yapıcan (biçimlendirilmemiş alana sahip olucak farklı bölümede olur kompile 1 tb yı yapmana gerek yok) burdan basit birim oluştur diyecen boyutu vericen next diyicen sürücü harfi ve dosya yolu ata kısmında aşağıdaki boş ntfs klasörüne bağla diyecen ve c de biyerde oluşturduğun dosyanın yolunu vericen.böylece oraya bağlanıcak.Not: bu bölüm bir disk gibi bilgisayarına girince gözükmez o klasör direk oluşturduğun disk olur.

hocam oyle yapmadım.Regeditten bi ayar yaptım.Artık varsayılan yolu d yaptım :D
    tek bir sorunum var.O da oyunlarda ekran kartı 950ye boost olmuyor.Kendım oc yapar gibi çekiyorum.2 driverda da aynı anlamadım

Ayarı bizimle de paylaşabilir misin? Boost için oc falan bişey yapmadım şimdiye kadar ben
  • quote:

Ayarı bizimle de paylaşabilir misin? Boost için oc falan bişey yapmadım şimdiye kadar ben

http://7.enpedi.com/2011/05/varsaylan-program-kurulum-dizinini.html

buyrun hocam.
    modlu bıos garantıyı bozar mı kursam?
    Hiç denemedim o yüzden bişey diyemeyeceğim
  • quote:

bilgisayarım sağ click yönette aygıt yöneticisinde bluetooth da bir sıkıntı var mı ben şuan win7 orjindeyim bence bi recovery cdlerinden geri dön tabi önce d nin içindeki driverstan bluetooth u tekrar yükle kaldırıp

Windows 8.1 var ben de. Yönetici de var driver Son ama çalışmıyor işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    7 den sonra bluetootht olarak driver yükleme bırak kendi bulsun bende öyle bir sorunla karşılaşmıştım.Kendi yükledi sonra cihazlarıma falan ekledim arada bende de çalışmamazlık yapmıştı bence sen driverları falan sil daha sonra ayarları vardı galiba biyerden yeni donanım bulunca kendi güncelleştirsin die o açık olsun kendi halleder.
  • 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.