Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (374. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhaba bende y580 kullaniyorum.
    bitane msata120g takmayi dusunuyorum ama size sorum su:
    direkt parcayi alip slotuna takabiliyoruz degil mi msata takacak bos slot varmi bizim laptoplarda yoksa hddyi falan yerinden etmek mi gerekiyor ona gore alacagim yada vaz gececegim bilgi vefirseniz sevirim.
    iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineerozx

arkadaslar merhaba bende y580 kullaniyorum.
    bitane msata120g takmayi dusunuyorum ama size sorum su:
    direkt parcayi alip slotuna takabiliyoruz degil mi msata takacak bos slot varmi bizim laptoplarda yoksa hddyi falan yerinden etmek mi gerekiyor ona gore alacagim yada vaz gececegim bilgi vefirseniz sevirim.
    iyi forumlar.

eger nin y580 modeli ssd'siz model ise msata slotu bostur ve alip takabilirsin evet, ama egerki ssd'li model ise, (32gb-64gb falan) ozaman alip takamazsin.. haa nasil takarsin var olani sokersin senin aldigini takarsin, ama tabi burda isletim sistemi de 'hasar'a ugricaktir cunku ssd ve hdd beraber calisiyorlar, bazi bilgiler dosyalar ssd uzerinde oldugu icin.
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt
    benimki 500gb normal hd li model. tesekkur ederim verdigin bilgi icin. simdi bitane kingston msata ayarlayip uygun fiyata takacagim ilk firsatta

• aklima gelen bir seyi daha sorayim hazir konuya girmisken. msatayi alip takinca format kacinilmaz degil mi. yoksa mevcut c: drive ı oldugu gibi diger diske kopyalayan bi program varmidir? (c partisyonunda su an (105gb veri var ben 120g takacagim)

• quote:

aklima gelen bir seyi daha sorayim hazir konuya girmisken. msatayi alip takinca format kacinilmaz degil mi. yoksa mevcut c: drive ı oldugu gibi diger diske kopyalayan bi program varmidir? (c partisyonunda su an (105gb veri var ben 120g takacagim)

oldugu gibi baska yere aktarma olayi var.. imaj (klon) alip diger parcaya aktarabilirsin,, sende ssd olmadigini dusunuyorum, yinede bir arka kapagi acip iyice bak emin ol, msata tam ortada kucuk bi parca olmasi lazim, orasi bos ise ve baglantilari var ise alip takabilirsin.. yalniz simdi de boyut olarak problem yasayacaksin.. c de 105 bos yerin var.. c nin boyutu kac acaba en az 200 dur.. imaj veya klon dedigim olay komple o bolumu aliyor, yani yinede direkt olarak oldugu gibi msata ya atamazsin, boyut yetmezligi acisindan..

hem msata taksan bile o gorunmuyordu bildigim kadariyla kurulumda, disk yoneticisinden bir takim biseler yapiliyordu galiba, gecmis sayfalarda bazi arkadaslar yapmisti, hatta forumda da veya internette anlatimi illaki vardir.. (egerki format atip isletim sistemi full ssdye kurmak istiyorsan) ve diger bir husus HDD'de isletim sistemi goruncek sende SSD'ye kurunca cift olcak (format atarsan.. ya en klasik olarak yedeklerini alacaksin komple, SSD baglicaksin kurulum esnasinda SSD kurup HDD temizliceksin...

aklima gelen bunlar...

• LazPacino L kullanıcısına yanıt
    eyw. en temizi format olacak sanirim ayar mayar ugrasacagim sure zaten yedek alip sifirdan kurmakla ayni zamani alir yakalsik olarak. 32yada 64 bit isletim sistemleri ssd acisindan artik bilgi kirlenmesini (trimdi galiba) etkilemez sanirim 64win7 kurarim

• quote:

eyw. en temizi format olacak sanirim ayar mayar ugrasacagim sure zaten yedek alip sifirdan kurmakla ayni zamani alir yakalsik olarak. 32yada 64 bit isletim sistemleri ssd acisindan artik bilgi kirlenmesini (trimdi galiba) etkilemez sanirim 64win7 kurarim

bana sorarsan, bence de en temizi format yedek al sifirdan kur, tertemiz kullan, hem pc kendine de gelmis olur.. yalniz isin okadar detayini bilmiyorum kesin konusmakta istemem yalniz sanmam sorun cikacagini, benimki ssdli model ve x64 var, tabi yine beraber calisiyorlar ama yinede.. sorun cikmayacagini dusunuyorum..
  • arkadaşlar lenovo y580 bilgisayarım satılıktır, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulholland dr. -- 14 Haziran 2014; 16:30:21 >
  • bir lenovo v580c ullanıcısı olarak hepinize şimdiden geçmiş olsun arkadaşlar bu dediğimi arıza olduğunda garanti servisinin eline düştüğünüzde çok iyi anlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: em91re

bir lenovo v580c ullanıcısı olarak hepinize şimdiden geçmiş olsun arkadaşlar bu dediğimi arıza olduğunda garanti servisinin eline düştüğünüzde çok iyi anlayacaksın.

Birçok arıza yaşayan oldu ve sorunsuz hallettiler işlerini. Genellemek çok yanlış. Bu tarz sıkıntılar her serviste mevcut. Şunlara bakmak lazım kime teslim ettiniz cihazı ? Arızası neydi ? Direk karalamak en kolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mkardes1903

quote:

bir lenovo v580c ullanıcısı olarak hepinize şimdiden geçmiş olsun arkadaşlar bu dediğimi arıza olduğunda garanti servisinin eline düştüğünüzde çok iyi anlayacaksın.

Birçok arıza yaşayan oldu ve sorunsuz hallettiler işlerini. Genellemek çok yanlış. Bu tarz sıkıntılar her serviste mevcut. Şunlara bakmak lazım kime teslim ettiniz cihazı ? Arızası neydi ? Direk karalamak en kolayı.

direk karalamamı ? baska sitelere bile gitmene gerek yok donanım haberdede kac tane magdur var gorebılırsın.. 1 haftadır arastıyorum ve elde ettıgım netice şu ideapad ve think pad serilerine farklı şirket bakıyor.... thinkpad memnun ama ideapad hep aynı sorun garantiye sokmamak için bin bir takla... ucuz tutarda garanti kapsamında tutuyolar ama bi ekran kartı ana kart arızasında uydurm bahanaeler .. benim olayıma gelirsek.. labtop oyu noynarken birden kapandı.. power tusuna bastıgımda bir uzun uc kısa dıt sesi geliyordu ve ekran acılmıyordu... bende servisi aradım gelıp aldılar güzel hoş ta arıza tespıtı yaptıkalrında sıvı teması nedenıyle ekran kartı yanmıs dedıler.. benim sıvıyla alakalı hiç bir kaza geçmedi basımdan.. ve 580 tl ödeme istedier... bu mu servislik?.. artı bu odeme onayı cıkana kadar servise ulasmak ne mumkun.. adam yüzüme telefonu kapattı yahu..

ayrıca bu haberide oku aydınlanırsın biraz arkadasımhttp://www.memurlar.net/haber/216243/
    Özellikle ayıplı cep telefonu, bilgisayar ve elektronik eşya konusunda, yetkili servislerde ''sıvı teması var'', ''kullanıcı hatası'' gibi nedenler öne sürülerek ve garanti dışı denilerek tüketicilerden ücret talep edilmesi yaygın karşılaşılan haksız durumlar oldu.

Hukuki süreçte bilirkişi incelemelerinden, sıvı temasının yetkili servis elemanlarınca gerçekleştirildiği çok kez tespit edildiği gibi, kullanıcı hatası iddialarının doğru olmadığı bilirkişi raporlarıyla kanıtlandı.

bence sen direk şirket ortagı gibi savunmadan once bi araştır sonra savun

• em91re E kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun başınıza talhsiz bir olay gelmiş. Ama şunuda söyleyeyim benim 2 defa anakartımı değiştiler hemde aynı gün hiç bir sorun çıkarmadılar sadece en son servise yollayışımda ellerinde parça(termal fan) yok diye 3 hafta kadar bekledim oda yurt dışından gelmesi uzun sürdü yoksa servisten gayet memnunum.

Onarım Merkezi Adres:
    BDH Bilişim Destek Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.
    Gülbahar Mahallesi . Avni Dilligil Sk. Çelik İş Merkezi No:2 Mecidiyeköy/Şişli İstanbul
    Bu servisemi yolladınız cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xTRforce

Hocam öncelikle geçmiş olsun başınıza talhsiz bir olay gelmiş. Ama şunuda söyleyeyim benim 2 defa anakartımı değiştiler hemde aynı gün hiç bir sorun çıkarmadılar sadece en son servise yollayışımda ellerinde parça(termal fan) yok diye 3 hafta kadar bekledim oda yurt dışından gelmesi uzun sürdü yoksa servisten gayet memnunum.

Onarım Merkezi Adres:
    BDH Bilişim Destek Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.
    Gülbahar Mahallesi . Avni Dilligil Sk. Çelik İş Merkezi No:2 Mecidiyeköy/Şişli İstanbul
    Bu servisemi yolladınız cihazı

evet hocam adres bu sizin ürün ne? thinkpad ?
    ıdeapad y580.
    Hocam bence sizinki servisten ziyade serviste çalışan elemanın işgüzarlığı olmuş. Bence servise bizzat gidin ve sıvı temasını tespit eden teknisyenle konuşmak isteyin. Teknik ekip hemen orada danışmanın yan tarafı
  • quote:

ıdeapad y580.
    Hocam bence sizinki servisten ziyade serviste çalışan elemanın işgüzarlığı olmuş. Bence servise bizzat gidin ve sıvı temasını tespit eden teknisyenle konuşmak isteyin. Teknik ekip hemen orada danışmanın yan tarafı

istanbulda değilimki... tüketici hakem heyetine basburu yapcam ürün elime geçsin
    Anladım umarım bir an önce bir sonuca ulaşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xTRforce -- 12 Haziran 2014; 12:11:16 >
  • quote:

quote:

ıdeapad y580.

istanbulda değilimki... tüketici hakem heyetine basburu yapcam ürün elime geçsin

yap kardesim yap.. bende memnun degilim. lenovoda MENTESE sorunu kronik bir durum. ve ben bir lenovo bilgisayar alisimda toplam 3 bilgisayar degistim sirf menteseden dolayi.. birincisi aldigim gun ortaya cikti vatan yeni urun verdi, biraz idare etti onda da basladi 2 kez garantiye gitti yeni urun verdiler (eskisi y570 yenisi y580 ideapad) yeni verilen bilgisayarda da ayni sorun cikti garantiye giti geldi ve yine ayni problem bu sefer komple mentese kirildi kasadan bagimsiz, monitor kapagi sol taraf kasadan ayri durumda suan.. 250 tl onarim ucreti istediler kullanici hatasi diyerek.. bu zamana kadar kullanici hatasi yok simdi var oyle ya :)

bende tuketici hakem heyetine basvuru yaptim, yalniz bben basvurum sirasinda baktiklari parasal limit yetmiyordu birkac gun bekledimm, ve limit 2 bin liraya yukseldi, ve sonra basvurumu yaptim.. bakalim surec nasil ilerlicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 12 Haziran 2014; 12:58:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

quote:

quote:

ıdeapad y580.

yap kardesim yap.. bende memnun degilim. lenovoda MENTESE sorunu kronik bir durum. ve ben bir lenovo bilgisayar alisimda toplam 3 bilgisayar degistim sirf menteseden dolayi.. birincisi aldigim gun ortaya cikti vatan yeni urun verdi, biraz idare etti onda da basladi 2 kez garantiye gitti yeni urun verdiler (eskisi y570 yenisi y580 ideapad) yeni verilen bilgisayarda da ayni sorun cikti garantiye giti geldi ve yine ayni problem bu sefer komple mentese kirildi kasadan bagimsiz, monitor kapagi sol taraf kasadan ayri durumda suan.. 250 tl onarim ucreti istediler kullanici hatasi diyerek.. bu zamana kadar kullanici hatasi yok simdi var oyle ya :)

bende tuketici hakem heyetine basvuru yaptim, yalniz bben basvurum sirasinda baktiklari parasal limit yetmiyordu birkac gun bekledimm, ve limit 2 bin liraya yukseldi, ve sonra basvurumu yaptim.. bakalim surec nasil ilerlicek

laptobum 1 saat önce elıme ulaştı... şaka gibi.. ben bir haftadır tüketici heyeti garanti kapsamı servis sirketini araştırırken bugun teklif ettikleri 580 tl degerindeki onarımı kabul etmedıgım lenovo v580c model urun elıme geçti... ürünü kutusundan cıakrtıp power tusuna bastıgımda ne olsun.. laptop açılıyor.. hiç bir arızası yok bir saattir oyun açtım oynuyorum canavar gibi... insafsız servis hani ekran kartı kullanıcı kaynaklı sıvıdan dolayı yanmıstı?? ekran kartı degısımı ve arızanın onarımı için 580 tl istiyordun .. arkadaslar bu konuda haksız kazanc saglamaya calısan bu sirkete ne yapabılırım yardım cı olun lutfen

• quote:

quote:

quote:

quote:

ıdeapad y580.

laptobum 1 saat önce elıme ulaştı... şaka gibi.. ben bir haftadır tüketici heyeti garanti kapsamı servis sirketini araştırırken bugun teklif ettikleri 580 tl degerindeki onarımı kabul etmedıgım lenovo v580c model urun elıme geçti... ürünü kutusundan cıakrtıp power tusuna bastıgımda ne olsun.. laptop açılıyor.. hiç bir arızası yok bir saattir oyun açtım oynuyorum canavar gibi... insafsız servis hani ekran kartı kullanıcı kaynaklı sıvıdan dolayı yanmıstı?? ekran kartı degısımı ve arızanın onarımı için 580 tl istiyordun .. arkadaslar bu konuda haksız kazanc saglamaya calısan bu sirkete ne yapabılırım yardım cı olun lutfen

gene guzel bi sonuc olmus senin icin.. bende kulanici hatasi diyip 250 tl istediler, + ariza tespit bedeli oda 50 tl +kdv seklindeydi ve ariza tespit bedeli odenmedigi taktirde bilgisayarimi geri gondermeyeceklerini yaziyordu fis formunda.. verdikleri teklifin suresi 2 hafta gecerli, bende hic birsey yapmadim, guzel bi mail yazmistim ya bilgisayarimi gonderin ya hakem heyetine basvurcam falan diye.. ne hikmetse bilgisayari gonderdiler (tabi onarim yapmadan) ne kargo parasi odedim ne ariza tespit bedeli..

kim yerse onlara giydiriyor gibi geldi bana... ama davamdan vazgecmedim yinede basvurdum tabiki gereken yerlere... bu surec uzun surebilir.. 2-3-4 ay, basvurdugumda ordaki adam oyle dedi.. hatta basvururken size geri donus yapacaklar dedi ondan sonra asil surec baslicak.. hala donus yapmadilar.. cok yogunlar.. gittigimde herkes kredi karti telefon problemi yasiyordu... millet siradaydi walla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ıdeapad y580.

gene guzel bi sonuc olmus senin icin.. bende kulanici hatasi diyip 250 tl istediler, + ariza tespit bedeli oda 50 tl +kdv seklindeydi ve ariza tespit bedeli odenmedigi taktirde bilgisayarimi geri gondermeyeceklerini yaziyordu fis formunda.. verdikleri teklifin suresi 2 hafta gecerli, bende hic birsey yapmadim, guzel bi mail yazmistim ya bilgisayarimi gonderin ya hakem heyetine basvurcam falan diye.. ne hikmetse bilgisayari gonderdiler (tabi onarim yapmadan) ne kargo parasi odedim ne ariza tespit bedeli..

kim yerse onlara giydiriyor gibi geldi bana... ama davamdan vazgecmedim yinede basvurdum tabiki gereken yerlere... bu surec uzun surebilir.. 2-3-4 ay, basvurdugumda ordaki adam oyle dedi.. hatta basvururken size geri donus yapacaklar dedi ondan sonra asil surec baslicak.. hala donus yapmadilar.. cok yogunlar.. gittigimde herkes kredi karti telefon problemi yasiyordu... millet siradaydi walla

güzel bir sonuç evet ama yinede hakkımı arayacağım elbet bu servisin yaptığı tamamen haksız kazanç sağlama çabaları. ekran kartı yanmıs dedıkleri pc nasıl açılabilir. off tek hatam pcyi kargo anneme teslim etmiş evde değildim tutanak tutturamadım oan yanıyorum ...!

• 
Sayfa: önceki 372373374375376
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.