Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye] (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.762
Cevap
35
Favori
336.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1600 çok bence artık daha iyi ekran kartlı birşey alabilirsin üstüne biraz ekleyip 0 olarka
  • quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

1600 çok bence artık daha iyi ekran kartlı birşey alabilirsin üstüne biraz ekleyip 0 olarka

gtx660m iyi değilmi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take That

quote:

Orijinalden alıntı: -b0Ni

gtx660m iyi değilmi hocam

GTX660M iyi, 1920x1080'deki performansını tam olarak tahmin edemesem de benim model üzerinden konuşursam bugünün oyun koşullarına göre sana gayet yetecek ve de çoğunda High-Ultra detaylarda oynatacak seviyede. Y580'in ikinci el piyasasından anlamasam da unutma ki bu model piyasaya çıkalı iki yıl olmaya doğru yol alıyor, aradığım ürün bu diyorsan kesinlikle al, pişman olmazsın ama fiyat konusunda bir düşün ve araştır derim.

İlk mesajına gelinceyse malzeme kalitesi ne çok iyi, ne de eski Lenovo'lar gibi. Tasarım açısından kasa fırçalanmış aliminyum sayesinde gayet şık, sağlamlık açısından ise orta ile iyi arası bir seviyede, daha çok iyi olduğunu söyleyebilirim, ben 1.5 yılı aşkın süredir bariz bir problem yaşamadım. Hatırladığım kadarıyla Y570'in menteşeleri çok dökülüyordu, Y580'de bu durum ona kıyasla hayli az ama yine de kimse yaşamıyor diyemem, yaşayanlar var ama benimki ilk günkü gibi, nazar değmesin. Ekran güzel, bir problem yok, ki ben 1366x768 versiyonunu kullanıyorum ki 720p benim için gayet yeterli. Isınma gibi bir belirgin bir problemi de yok, aşağı yukarı her laptop ne kadar ısınıyorsa bu da o kadar ısınıyor işte, fanın tozlu olmadığı sürece bu durum çoğunlukla yaptığın işleme de bağlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Take That

bende 2. el temiz garantili buldum bir tane full hd olan modelinden. 1600 demiş pazarlık yapıcam.özellikleri iyi gibi ama malzeme kalitesi nasıl.klasik lenovo menteşe,ekran,ısınma problemleri bundada varmı. bide 2. el ederi nedir. yardımcı olursanız sevinirim

Fiyati cok iyi hocam.Bi de temizse tadindan yenmez:)
    Piyasasu 1800 civariydi bi kac ay once.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 14 Mayıs 2014; 8:55:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun beyler. özellikleri baya iyi gibi zaten 0 gibiyse alırım 2. el. satan kişide 0 gibi demiş. garantiside var ama ne kadar onu konuşmadım.fiyatta indirim yaparsa alırım 1300-1400 civarı.şu an beklemedeyim .asuslarıda takipdeyim
  • 1600 den 15-20 lira iner en fazla daha fazla incecegini sanmam.1600 zaten com dusuk bir rak bu pc icin.Su an ayni performansta pc almaya kalksan 2.5 lira vermen lazim en az.1300-1400 asususn daha dusuk ekran kartli bir modelini alirsin.Dedigim gii zaten garantili laptop.Sifiri2200du..Daha 1.5 yilini doldurmamis cihaz ve com tutulan bir model oldugu icin 1600 filan cok iyi yani.Piyasasin1800 filan ama yine konusun tabi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elano68 -- 14 Mayıs 2014; 10:30:09 >
  • benim sorum var. hdd nin bulunduğu yer işlemci ve ekran kartına yakın olduğundan oyunda haliyle çok ısınıyor.touchpad in sol altı çok rahatsız ediyor.elimde dvd rom yerine hdd takmak için aparat var. hdd şu anki yerinden söküp dvd slotuna taksam ısınma sanırım azalır.çünkü hdd inanılmaz bir ısı kaynağı. dvd romun takılı olduğu sata portu hakkında bilgi verebilir misin ?
  • Hala alınır mı bu laptop sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Bunu yapmanda bir engel yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: stoch32

Hala alınır mı bu laptop sizce?

eğer paranız varsa y510p alın yepyeni ama bu da mükemmel tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalcines

Bunu yapmanda bir engel yok

tamam o zaman saolun deneyeceğim
  • Slm arkadaşlar bugun google actığımda fark ettim.Y580'nin ekranında özellikle beyaz fonda,kırmızı dada bayağı kendini belli eden mercimek kadar bi beyaz leke var sağ köşeden 8-10 cm çarpraz gelip yukardanda 4-5 cm asagıya denk gelen yerde.piksel hatası yada bi ışık sorunu var dıye dusunuyorum garantiye gondersem sonuc ne olur ?yada ne yapabılırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crowman

Slm arkadaşlar bugun google actığımda fark ettim.Y580'nin ekranında özellikle beyaz fonda,kırmızı dada bayağı kendini belli eden mercimek kadar bi beyaz leke var sağ köşeden 8-10 cm çarpraz gelip yukardanda 4-5 cm asagıya denk gelen yerde.piksel hatası yada bi ışık sorunu var dıye dusunuyorum garantiye gondersem sonuc ne olur ?yada ne yapabılırım?

Tek ölü piksel ise bahsettiğin, bakmıyorlarmış, en az üç tane istiyorlarmış garanti kapsamına girmesi için. Benim de başıma geldi. Sol üst tarafa yakın bendeki, önceleri gözüme batıyordu fakat sonra farkettim ki 2-3 renk dışında olmuyor, oyun-film gibi şeylerde ya gözükmüyor ya da ben hiç denk gelmedim. Sonradan hiç görmemeye başladım zaten

Benim de bir sorum var, aslında bunu birkaç ay önce de yazmıştım buraya. Bu aleti satıp maksimum 2500 civarına yeni bir laptop almayı düşünüyorum fakat dövizlerden midir nedir o fiyat aralığındaki ürünler y580'den pek farklı değil. E öyle olunca da niye satayım gibi bir psikoloji oluştu. Acaba sizin tavsiye edeceğiniz ürünler var mıdır? Esas amaç oyun, daha sonra film vs vs. Program pek kullanmıyorum, çok nadir.

• 2500 e i5 msi ge 60-70 olabilir ya da monsterlar var kampanya bitmediysw 2600 gtx860mli cihazlar satiyolardi.Sadece bu ikisi var

• Bunu satıp
     Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]

Bunu almak mantıklı mı sizce? Olabilir gibi geliyor bana. Yoksa beklemeli mi bir süre daha.

Lenovo Ideapad Y580 Kulübü[GTX 660M][Yenilendi][83 Üye]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guybrush Threepwood -- 21 Mayıs 2014; 11:48:08 >

• Guybrush Threepwood kullanıcısına yanıt
    Arada fiyat farkı kayda değer olmayacaksa alınabilir. Ama benim görüşüm çok da gerekli verimli bir alışveriş olmaz. Sonuçta neredeyse sadece ekran kartı artısı olucak aldığın msi da. Birde 17,3 laptop alacağına masa üstüne geçmeyi de düşünebilirsin ilerde belki bu cıhazını satmadan. Sonuçta oyuncular için en verimli seçenek masaüstü.
    Bunun yanı sıra y580 inin değiştirmeyi düşünüyorsan ve gerçekten artık daha pğerformanslı bişr cıhaz seçeceksen tercihen iki disk bağlantı yuvası olan cıhazlara bakmanı öneririm. Bunuda işletim sistemini kurduğun disk SSD arşiv vs olarak kullandığın disk hdd olarak kurulum yapabilmen için öneririm.
    Yoksa Y580 in şu anki performans laptoplarından üzerine özellikle çok fazla bütçe ayırıp alacağın modeller dışında çok da bir eksisi mevcut değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Arada fiyat farkı kayda değer olmayacaksa alınabilir. Ama benim görüşüm çok da gerekli verimli bir alışveriş olmaz. Sonuçta neredeyse sadece ekran kartı artısı olucak aldığın msi da. Birde 17,3 laptop alacağına masa üstüne geçmeyi de düşünebilirsin ilerde belki bu cıhazını satmadan. Sonuçta oyuncular için en verimli seçenek masaüstü.
    Bunun yanı sıra y580 inin değiştirmeyi düşünüyorsan ve gerçekten artık daha pğerformanslı bişr cıhaz seçeceksen tercihen iki disk bağlantı yuvası olan cıhazlara bakmanı öneririm. Bunuda işletim sistemini kurduğun disk SSD arşiv vs olarak kullandığın disk hdd olarak kurulum yapabilmen için öneririm.
    Yoksa Y580 in şu anki performans laptoplarından üzerine özellikle çok fazla bütçe ayırıp alacağın modeller dışında çok da bir eksisi mevcut değil.

Önerilerin ve açıklaman için çok teşekkür ederim.

Masaüstü aslında daha çok sevdiğim bir platform fakat mobil kullanıma had safhada olmasa da zaman zaman ihtiyaç duyuyorum, bu sebeple masaüstü düşünmemeye devam ederim sanırım

SSD'ler hem pahalı gibi, hem de benim bu konuda pek bilgim yok. Fakat yazdığını doğru anlayabildiysem iki disk bağlantı yuvası olan cihazlarda işletim sistemi için SSD ve depolama için HDD kullanmak mümkün, dolayısıyla açılış kapanış süreleri oldukça azalmasına rağmen alan sıkıntısı da çekmeyeceğim (doğru mu anlamışım? ). Eğer böyleyse bunu kesin olmalı olarak değerlendirmem lazım

• Guybrush Threepwood kullanıcısına yanıt
    Aynen doğru anlamışsın hatta 120 gb lık bir ssd kullanırsan ki fiyatları aşırı değil ki zaten çift disk bağlantısı sağlayan cıhazlarda genelde 120 gb ssd ve yanında 1 tb hdd yer alıyor, oyunlarını uygulamalarını felan da kurabilirsin. Bu durumda oyun vb programlarda da performansın yükselicektir.

Not: yani kısacası biraz daha bekleyip bütçeni biraz daha yükseltip öyle bir değişime gitmeni öneririm. Elindeki cıhaz kötü bir makina hala değil, işini fazlasıyla görmeye tahminen 1 yıl daha devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 21 Mayıs 2014; 14:36:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood

quote:

Orijinalden alıntı: crowman

Slm arkadaşlar bugun google actığımda fark ettim.Y580'nin ekranında özellikle beyaz fonda,kırmızı dada bayağı kendini belli eden mercimek kadar bi beyaz leke var sağ köşeden 8-10 cm çarpraz gelip yukardanda 4-5 cm asagıya denk gelen yerde.piksel hatası yada bi ışık sorunu var dıye dusunuyorum garantiye gondersem sonuc ne olur ?yada ne yapabılırım?

Tek ölü piksel ise bahsettiğin, bakmıyorlarmış, en az üç tane istiyorlarmış garanti kapsamına girmesi için. Benim de başıma geldi. Sol üst tarafa yakın bendeki, önceleri gözüme batıyordu fakat sonra farkettim ki 2-3 renk dışında olmuyor, oyun-film gibi şeylerde ya gözükmüyor ya da ben hiç denk gelmedim. Sonradan hiç görmemeye başladım zaten

Benim de bir sorum var, aslında bunu birkaç ay önce de yazmıştım buraya. Bu aleti satıp maksimum 2500 civarına yeni bir laptop almayı düşünüyorum fakat dövizlerden midir nedir o fiyat aralığındaki ürünler y580'den pek farklı değil. E öyle olunca da niye satayım gibi bir psikoloji oluştu. Acaba sizin tavsiye edeceğiniz ürünler var mıdır? Esas amaç oyun, daha sonra film vs vs. Program pek kullanmıyorum, çok nadir.

Ewt bırcok renkte gzukmuyor ama encok beyazda bugun servise gonderdim garantisi az kalmıştı bitmeden bakılsın diye.Bence yeni bı laptop a gerek yok çunku cok bır artısı yok y580 ıyı bı laptop zaman gecsın bakarsın.

• watch dogs deneyen var mı, bizim kartla zor gibi
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.