Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sistemi ne tür sıkıntılar çıkarabilir diyerekten biraz denemeler yaptım.
    Alttaki işlemci ızgarası değil tüm ızgaraları kapattıktan sonra bile oyun oynama harici kolay kolay sıkıntı çıkaracak bir cihaz değil. İşlemci ızgarasını kapatınca sıcaklıkta belirgin bir artış olmadı, 1 derece pay vereyim yine de. Fan klavyenin altından da alıyor havayı ki CPU ve GPU tam yükte bile normalindan aşırı farklı sonuçlar vermiyor. Ama RAM'ler ve diğer donanımlar ısınacak tabi bu durumda. Kısa süreli ne ise de uzun süre ızgaraların kapanmaması gerekli.
    Kapalı kutu olmasına çokdiyeceğim yok, böyle olduğunu göze alarak aldım. Altında ızgaradan da kısmamışlar, bolca var da biraz daha doğru yerlere konsa iyi olabilirdi. Mesela RAM slotlarının altına konsa iyi olurdu, elimle dokunduğumda o kısım sıcak oluyor. Yanında ızgara var tamam, Lenovo denemesini testini de yapmıştır sanırım havalandırmasının ama yine de o şekilde olsa iyi olurdu.

Benim garibime giden dik konuma gelince o sıcaklık artışı oldu. Isı borularında yoğunlaşma soğutucu tarafına kayıyor da işlemci üzerinde buharlaşma fazla olmadığından ısıyı daha az alabiliyor sanırım.

• ben bu pc'de bluetoth paylaşımı yapamıyorum yardım edin lütfen.
  • Orijinalden alıntı: assam757
    arkadaşlar hepinize iyi günler öncelikle dün itibariyle aldığım pc lenovo z510 i5 elime geçti faka tşöyle problemler var : cpu z proğramında ekran kartı intel hd ekran kardı gözüküyor bide mesala euro turck 2 similator gibi oyunlrada sniper ghost 2 pc kasıyor bu nvdia ekran kartını nasıl aktif edecez nette biraz araştırdım fakat bios falan dio pek anlamadım yardımcı olurdsanız sevinirim

Ekran kartı driverını kurdunuz mu?

hocam şöyle GeForce Experience bunu kurdum en son ki güncellemeyide yaptı herhalde buğün fabrika ayarlarına geri dönderdim ve NFS rivals kurdum sıkıntısız kasmadan oynnuyo fakat cpu z nvdia ekran kartı gözükmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: assam757

arkadaşlar hepinize iyi günler öncelikle dün itibariyle aldığım pc lenovo z510 i5 elime geçti faka tşöyle problemler var : cpu z proğramında ekran kartı intel hd ekran kardı gözüküyor bide mesala euro turck 2 similator gibi oyunlrada sniper ghost 2 pc kasıyor bu nvdia ekran kartını nasıl aktif edecez nette biraz araştırdım fakat bios falan dio pek anlamadım yardımcı olurdsanız sevinirim

Masaüstünde boş bir yere sağ tıkla.Nvidia denetim masasına gir.Orada genel ayarlarda yüksek ayarlı nvidia işlemcisi seçili olsun.
    Bir de msconfig'e git.Orada ön yüklemeden gelişmiş seçeneklere gel.Çekirdek 1 ise 4 yap.Pc'yi yeniden başlatıp Energy manager'den yüksek performans modunu da seç.

Böyle dene bakalım işe yarayacak mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

quote:

Masaüstünde boş bir yere sağ tıkla.Nvidia denetim masasına gir.Orada genel ayarlarda yüksek ayarlı nvidia işlemcisi seçili olsun.
    Bir de msconfig'e git.Orada ön yüklemeden gelişmiş seçeneklere gel.Çekirdek 1 ise 4 yap.Pc'yi yeniden başlatıp Energy manager'den yüksek performans modunu da seç.

yok hocam şuan performansta sıkıntı yokta cpu zde hale intel ekran kartı gözüküyor bide bu kablolu mause takılı iken bilmiyorum ama tahmince bi 15-20 dk sonra touchpad işlemiyor yani çalışmıyor acaba şöyle diyorum im mause takılı iken touchpad devre dışımı bırakıyo yoksa bi sorun mu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assam757 -- 16 Şubat 2014; 1:04:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

quote:

yok hocam şuan performansta sıkıntı yokta cpu zde hale intel ekran kartı gözüküyor bide bu kablolu mause takılı iken bilmiyorum ama tahmince bi 15-20 dk sonra touchpad işlemiyor yani çalışmıyor acaba şöyle diyorum im mause takılı iken touchpad devre dışımı bırakıyo yoksa bi sorun mu var

Sorun var gibi.Aldığınız firma ile iletişime geçin.

• Ürünü bugün vatandan aldım sayılır, magazada kalmamıs. Ellerinde sadece teşhir ürün kalınca bende baska magazalarından getırmelerını ıstedım ve sansıma il içinde butun magazalarında tükenmiş Ürünü il dısından getirtmek durumunda kaldım, salı veya carsamba artık elimde olur, windows 8 ile nasıl calısıyor onu merak edıyorum, cunku kullanıcagım programlar yuzunden 8.1e yukseltmem cok zor hatta win 7 kurmak zorunda kalabilirimde. Win7 ve win8 ile kullanan arkadaslar memnun musunuz?
  • Arkadaşlar selam

Bende dün itibariyle i7 modeliyle tanıştım, kurdum, çalıştırdım :) her şeyiyle beğendim diyebilirim. Hitmani oynadım gayet güzel akıcı net high seviyesinde idi. Benim sorum oyunlarla ilgili olacak. Origin veya steam üzerinden hesabım var fakat kredi kartı kullanmıyorum. Playstore biraz tuzlu geldi diyebilirim fakat oradan aldığımız oyunun indirmesinide mi yapıyoruz onu bilmiyorum biraz bu konuda bilgi verirseniz sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

Orijinalden alıntı: ssga

510 i7 li olan modelinden almış bulunuyorum. ilk izlenimlerin iyi, BF4 şu an download aşamasında :)
    ancak kafama takılan bir konu var, makina açılış süresi 12-13 sn gibi. Konu devamında, sshd nin 8gb lık kısmının bellek niteliğinde olması nedeniyle yönetilmediğinden bahsedilmiş.
    Açılma süresi biraz fazla geldi, sizde durum nedir.

bf4 performansı nasıl acaba?

Bf4 ultra ayarlarda kasma bariz belli oluyor. Fps olarak olctukten sonra yine yazarim.
    Kurmam gereken neler onlara bakip yine kontrol ederim. Arkadaslar yukarida bahsetmisler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2150 makul sayilabilir. Ben de bu fiyata almistim.

http://www.hizlial.com/lenovo-z510-59-391782-i7-4702mq-22ghz-8gb-1tb8gbsshd-2gb-gt740m-156-windows-8-notebook/10339578

• Merhaba arkadaşlar konuyu başından beri takip ediyorum alan arkadaşlar genellikle üründen memnun okullar kapanınca notebook alacağım bilişim bölümüne gidiyorum lazım olacak size bir kaç soru soracağım ;
    1-i5 li modelin işlemci frekansı 2,5 GHZ i7 li modelin 2,2 GHZ aralarında çok fark olur mu hangi modeli tercih etmeli ?
    2-Ben genellikle notebook u sert kullanırım onun yüzünden hep Toshiba kullandım Notebook elimde patlamaz değil mi? tabi biraz daha özenli kullanacağım Toshiba ya torrent ten ne kadar oyun varsa indirdiğimi hatırlıyorum
    Notebook u yumuşak zeminde (yatak, koltuk vs.) kullanırken ısınma problemi varmı?
    Son olarak notebook u sürekli şarzda iken mi yoksa bitene kadar mı kullanıyorsunuz ve hangi kullanım şekli daha sağlıklıdır?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

510 i7 li olan modelinden almış bulunuyorum. ilk izlenimlerin iyi, BF4 şu an download aşamasında :)
    ancak kafama takılan bir konu var, makina açılış süresi 12-13 sn gibi. Konu devamında, sshd nin 8gb lık kısmının bellek niteliğinde olması nedeniyle yönetilmediğinden bahsedilmiş.
    Açılma süresi biraz fazla geldi, sizde durum nedir.

bf4 performansı nasıl acaba?

Bf4 ultra ayarlarda kasma bariz belli oluyor. Fps olarak olctukten sonra yine yazarim.
    Kurmam gereken neler onlara bakip yine kontrol ederim. Arkadaslar yukarida bahsetmisler.

biz medium high karışık 30 fps alsak razıyız yahu

• bu sayfadaki tüm video ları açamıyorum, play e tıklayınca sayfanın en üstüne atıyor, farklı tarayıcıda da denedim :S
  • merhaba, bende iki gün önce Mediamarkt dan 2169TL ye i7 modelini aldım.

genel olarak çok memnunum
    Oyun oynarken fan sesi yok denecek kadar az geliyor ama klavyenin üzerinde sıcaklık hissediliyor, GTA4 oynarken max 56 dereceye çıktı bence gayet iyi
    Ayrıca @salvadorx in paylaştığı program sayesinde 5 saniyede tamamen açılıyor :D

Bir sorum olacak:
    Şarj aleti takılı değilken oyunlardaki performans kaybını önlemek için konuda yazılı olan herşeyi denedim ama olmadı hala takılıyor. Başka aklınıza gelen yol var mı?
  • By.BuraK B kullanıcısına yanıt
    Oyunu internet üzerinden almak istiyorsanız illaki kredi kartına ihtiyaç duyacaksınız.
    Kapıda Ödeme Veya Banka Havalesi Gibi Bir Seçeneğin Olmasını İstiyorsan Hepsiburada ve istanbul bilişimden oyun bölümünü incele.

Linkleri:

HepsiBurada PC Oyunları

İstanbulBilişim PC Oyunları

• hakan280 H kullanıcısına yanıt
    Üye girişi yapmadan videoya basarsan sayfanın başına atıyor. Üye girişi yaparak dene sorun çözülecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvadorx

Oyunu internet üzerinden almak istiyorsanız illaki kredi kartına ihtiyaç duyacaksınız.
    Kapıda Ödeme Veya Banka Havalesi Gibi Bir Seçeneğin Olmasını İstiyorsan Hepsiburada ve istanbul bilişimden oyun bölümünü incele.

Linkleri:

HepsiBurada PC Oyunları

İstanbulBilişim PC Oyunları

Teşekkürler

• Arkadaşlar bluetooth paylaşımı yapamıyorum yardım edin
  • asil81 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Göremediklerim Olabiliyor, Elimden Geldiğince Cevap Vermeye Çalışıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: asil81

ben bu pc'de bluetoth paylaşımı yapamıyorum yardım edin lütfen.

Paylaşımı Yapamıyorum Derken? Bluetothu açıp bağlantı kurmak istediğiniz cihaza bağlanamıyormusunuz. Eğer Böyle Birşey Varsa Lenovonun Sitesinden En Güncel Sisteminizin Bluetoth Driverlerini Kurmanız Gerek Bu İşlemleri Yapmadıysanız Yapın Sorun Çözülmezse Tekrar Yazarsın.
    Driverleri Burada Bulabilirsin.
    http://support.lenovo.com/tr_TR/downloads/detail.page?DocID=DS037055

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThroneTR

Merhaba arkadaşlar konuyu başından beri takip ediyorum alan arkadaşlar genellikle üründen memnun okullar kapanınca notebook alacağım bilişim bölümüne gidiyorum lazım olacak size bir kaç soru soracağım ;
    1-i5 li modelin işlemci frekansı 2,5 GHZ i7 li modelin 2,2 GHZ aralarında çok fark olur mu hangi modeli tercih etmeli ?
    2-Ben genellikle notebook u sert kullanırım onun yüzünden hep Toshiba kullandım Notebook elimde patlamaz değil mi? tabi biraz daha özenli kullanacağım Toshiba ya torrent ten ne kadar oyun varsa indirdiğimi hatırlıyorum
    Notebook u yumuşak zeminde (yatak, koltuk vs.) kullanırken ısınma problemi varmı?
    Son olarak notebook u sürekli şarzda iken mi yoksa bitene kadar mı kullanıyorsunuz ve hangi kullanım şekli daha sağlıklıdır?

-i5 olanın frekansı 2i5 sabitmi ? i7linin 2,2 sabit değil Gerek duyduğunda 3,2 ye kadar çıkıyor turbo boost teknolojisiyle.
    -Fanın Hava Almayacak Durumda Kullanılması Çok Olmasada Isınmayı Tetikler. Düz Ortamlarda Kullanmanız Sıkıntı Yaşamamanız İçin En İyisi.
    -Ben Şarjda Kullanıyorum Koruma Modunu Açıyorum %60a Kadar Doldurup Pile Gelen Gücü Kesiyor, Elektriği Direk Kullanıyor.En Sağlıklısı Bu Dolu Kalması Ömrü Bitiriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Zaraki Kenpache

Ürünü bugün vatandan aldım sayılır, magazada kalmamıs. Ellerinde sadece teşhir ürün kalınca bende baska magazalarından getırmelerını ıstedım ve sansıma il içinde butun magazalarında tükenmiş Ürünü il dısından getirtmek durumunda kaldım, salı veya carsamba artık elimde olur, windows 8 ile nasıl calısıyor onu merak edıyorum, cunku kullanıcagım programlar yuzunden 8.1e yukseltmem cok zor hatta win 7 kurmak zorunda kalabilirimde. Win7 ve win8 ile kullanan arkadaslar memnun musunuz?

Deneyimlerime Göre En İyisi Win8. Ben Win8.1e Geçtim Nasıl Olduğunu Test Etmek için Ancak Geçmez Olaydım Dedirtti. Smart Screen Diye Bir Programı Var Microsoftun, Bazı Orjinal Olmayan Oyunları Açtırmıyor. Orjinal Olmayan Oyuna Düşman Resmen İşi Zorlaştırıyor Oynayamıyorsunuz Ek Ayarlar Yapmadan.
    Ayarıca Win8de Bilgisayarım Daha Hızlı Açılıyordu Win8.1de Süre Biraz Daha Uzadı.. Tek Beğendiğim Metro Arayüzünde Değişiklikler Kolaylık Sağlayan Yenilikler var O Yüzden Win8.1 de Kaldım Şuan, En Yenisi Herzaman İyidir ama Saydığım Özelliklerden Vazgeçemiyeceksen Win8 Devam..

@FrozenThroneTR @Zaraki Kenpache @asil81

• Salvadorx kullanıcısına yanıt
    Ekran Kartı 64 bit olması sebebi ile herhangi bir performans düşüklüğü yaşanıyor mu ?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.