Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu fiyata dell 7537 mi bu bilgisayar mı arkadaşlar, oyun amaçlı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asil81 A kullanıcısına yanıt
    Win 8.1 Kullanıyorum ve Bluetooth'tan Hiç Sıkıntı Yaşamadım. Yalnız Ben Güncelleme Yapmadım Win8.1'e Direk Win8.1 Kurdum Driverleri Yükledim Sorunsuz Çalıştı.
  • Beyler bi z510 i7 aldim, ama aldigim gibi geri verdim cunku kulagimi harddiskin ustune dayayinca ara sira kucuk tikirtilar geliyordu bundan once bu sorundan cok cektigim icin kortum ve hemen iade ettim. Acaba z510 kullanicilari bi bakabilirmisiniz, sizde de boyle sesler var mi yoksa surekli sessiz mi calisiyor ona gore gidip bir z510 daha almayi dusunuyorum.tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunhar adam kullanıcısına yanıt
    Normal Kullanımda Sürekli Çok Sessiz Çalışıyor.Aldığın Üründe Sıkıntı Olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhar adam

Beyler bi z510 i7 aldim, ama aldigim gibi geri verdim cunku kulagimi harddiskin ustune dayayinca ara sira kucuk tikirtilar geliyordu bundan once bu sorundan cok cektigim icin kortum ve hemen iade ettim. Acaba z510 kullanicilari bi bakabilirmisiniz, sizde de boyle sesler var mi yoksa surekli sessiz mi calisiyor ona gore gidip bir z510 daha almayi dusunuyorum.tesekkurler

Benim makinede de oluyor ara sıra tıkırtı. Özellikle bilgisayar açılırken yapıyor bu sesi, daha sonra da dediğim gibi nadiren duyuyorum. Şuana kadar herhangi bir sorunla da karşılaşmadım. Tabi diğer arkadaşların da yanıt vermesini bekleyin, belki onlarda hiç yoktur bu ses. Benim makinede bir sorun vardır belki. Ya da diğer arkadaşlar dikkat etmedikleri için duymuyorlar. Ama normal kullanımda bi sıkıntı görmedim dediğim gibi.

• hunhar adam kullanıcısına yanıt
    Tıkırtı derken çok aşırı yüksek sesli bir şey değil ama sabit disk kafası hareket ederken sessiz ortamda duyulabilen çık çık diye sesler geliyor.
  • O ses bende de var.PC açılırken baya ses geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red___

benimkinin serisi 59-391779 ne farkı var acaba?
    Bir de vatanda sadece beyaz var dediler siyahını nerden buldunuz?

Beyaz Olanı 3. Nesil İşlemci
    Siyah olanı İse 4. Nesil Haswell İşlemcili...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThroneTR

Sitede de yazdığı gibi 128 bit ile 64 arasında uçurum kadar fark yokmuş bunu öğrendiğim iyi oldu sağolun sırf 64 bit diye Casper' ın GT745M li modelini düşünüyordum

Caspermi Hocam bende ilk başta Casper Alacaktım Ama Casperin personeli Bile Aklın varsa uzak Dur Dedi. Ve Gelelim Bir İkinci Olaya Casperde 4 Gb Ram varsa 2 gb Olarak çalışır...

Bunuda Şöyle İzah Etmek isterim...

Bi Hindistanda Üretilen Chevrolet var

Birde Amerikada Üretilen Chevrolet Var :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThroneTR

Soğutucu kullanıyormusunuz ve son olarak malzeme kalitesi nasıl? Z500 te sert plastik kullanılıyormuş inşallah Z510 da öyle değildir

Hepsiburada.Com'da Aerocool Marka Bir Soğutucu Aldım 20cm Fan. keşke Almasaydım Çünkü Kış Boyunca Beni nezle Etti :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceo

arkadaşlar ben z510 un win 8 li olanını (Lenovo Z510 Intel Core i5 4200M 15.6" 6 GB 1 TB Taşınabilir Bilgisayar-59405841) 30 ocak 2014 te aldım
    fakat win 7 yüklemek istiyorum sanırım biosum desteklemiyor
    netteki tüm bilgilendirmeleri deneyerek win 7 kurmayı denedim ama en sn ayarlarınız yapılıyor kısmında mavi ekran hatası aldım
    lenovo servisi aradım bios update yok dediler çözüm üretemediler
    bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    aldığım mavi ekran resimleri aşağıda

Neden Win7 Kurmayı Planlıyorsunuzki...

• quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

O ses bende de var.PC açılırken baya ses geliyor.

Bende 1 tek Ses Var Oda Aldığım Soğutucunun Sesi... hangi Sesten bahsediyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhar adam

Beyler bi z510 i7 aldim, ama aldigim gibi geri verdim cunku kulagimi harddiskin ustune dayayinca ara sira kucuk tikirtilar geliyordu bundan once bu sorundan cok cektigim icin kortum ve hemen iade ettim. Acaba z510 kullanicilari bi bakabilirmisiniz, sizde de boyle sesler var mi yoksa surekli sessiz mi calisiyor ona gore gidip bir z510 daha almayi dusunuyorum.tesekkurler

hocam şu anda bende i5li modelini kullanıyorum. tek bir ses var oda aldığım soğutucunun fan sesi
  • ALBAY PARS kullanıcısına yanıt
    Haklısın arkadaş söylüyordu evin ısıtma sistemi yoksa Casper al diyordu inşallah Z510 yaza kadar dayanır da tükenmez marketlerde yoksa mecburi Casper

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY PARS

quote:

Kaynak gösterebilir misiniz? İnternette bu bilgiyi bende çok aradım ve bulamadım. En son sitelerine mail attım aralarındaki fark nedir diye ama hala dönüşte bulunmadılar
  • 4GB RAM olayına fena güldüm. :) 2009'dan beri 4GB RAM'i olan bir Casper kullanıyorum. İçinde iki tane 2GB'lık elixir marka RAM modülü var ve ikisi de kullanılıyordu. İlk başlarda 32bit işletim sistemi yükleniyordu, bundan da RAM'in tamamı kullanılmıyor ve geri kalanı ekran kartına veriliyordu. Bunu diyorsanız da son sistemlerde 64bit kullanıyor artık firmalar, böyle bir sıkıntı yok artık.

Isınma olarak da Boinc çalıştırdığımdan devamlı Casper'ım da şu anki Z510'um da devamlı %100 yük altında çalışır. Casper'da işlemci maks. 84. derece olurdu. Ekran kartı da aynı soğutma borusu üzerinde ve işlemcinin yanında olduğundan 80 derece civarı olurdu. Ama Boinc'i hem CPU hem GPU açınca üzerinde soğutma için bir yardımcısı olmayan kuzey köprüsü 87 dereceye kadar çıkıyor diye GPU hesaplamayı açmıyordum.
    Z510'da ise durum şöyle. Tek işlemci çalışırken 84 derece civarı oluyor en fazla ve CPU turboda çalışıyor devamlı. GPU hesaplamayı açınca GPU da 80 dereceye kadar yükseliyor ve bu durumda eski kuzey köprüsü görevi de işlemcide olduğundan ve aynı soğutma sisteminde çalıştıklarından işlemci de ısıdan payını alarak 90 dereceye çıkıyor ve işlemci turbodan çıkarak 80 dereceye hızla soğutuyor kendini. 80 altına inince turbo tekrar açılıyor ve yine 90'a kadar yükseliyor işlemci.
    Metal üst yüzey sayesinde Casper'daki kadar rahatsız edici olmasa da sıcaklık yine hissediliyor klavye üzerinde.

Tabi dediğim %100 yük koşullarında. Casper'ı anneme vereceğim için Boinc'i devre dışı bırakmıştım. 4 sene sonra, o Casper'ın o kadar sessiz çalışabildiğini o zaman gördüm. Hatta fanı bile kapanıyordu 40 derece altına indiğinde parçalar. :D Nostalji yaşadım bir an.

Sabit diskten de bir miktar ses gelmesi normal, eski masaüstü bilgisayarımın sabit disk sesi çok daha duyulurdu bundan ama on senedir yaşıyor alet, yani ses var diye arızalı demek değil. Asus'un cızırtı çıkaran modelleri vs. konularını incelerseniz böyle şeyler olduğunu göreceksiniz. Açılışta daha yüksek gelen bir ses var, o da optik sürücüden gelen ses, boot seçeneklerinden kaldırılınca gider sanırım bu ses. Yoksa açılışı zaten SSD önbelleğinden yaptığından sabit disk işletim sistemi açılana kadar tam kullanılmıyor bile belki.

Bu arada benim aldığım i5'li Z510'u şuradan almış idim iki hafta önce, arka kapak siyah içi gri:http://www.sadecenotebook.com/lenovo-z510-59-405839-notebook-pmu310576

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Aynı ısınma durumu Toshiba da var klavyeye bir zamandan sonra basamıyorsun Casper zaten Lenovo bulamazsam alırım

• FrozenThroneTR kullanıcısına yanıt
    Dizüstü bilgisayarlarda normal bir durum ya bu ısınma sorunu. Hani yüksüz kullanırsan gayet rahat, oyunlarda da dahili GPU'yu kullanabilirsen fazla ısınma olmuyor yine. Ama hem CPU hem GPU yük altında iken kapalı kasa bir cihazın içinde olması normal bir durum tabii ki. Zaten ağır oyunlar oynasanız bile CPU daha az yükleneceğinden daha serin olacaktır.
    Benim durumum sistemin %100 yük altında çalıştığı bir örnekti.
  • Ürün şuanda elime geçti, aslında beyaz renkli i7 siparişi vermiştim vatandan çünkü tek o rengi vardı diye ve bilenler bilir ürünü alırken neler yaşadığımı. Ve gelen ürünü incelediler, ölü pixel cıktıgını ve bu ürünü kesinlikle teslim edemiyceğini, baska bır magazadan ürünü tekrardan getırttirebiliceğini söledi. Tam gene mi 1-2gün bekliyicem derken aynı ürünün siyah renklisinin bugun magazaya geldiğini, illaha beyaz istemezseniz o ürünü inceleyip alabilceğimi sölediler ve şuanda siyah ürünün driverlarını yüklemekteyim, akşama sorucağım bir kaç soru olucaktır hazırlıklı olun beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY PARS

quote:

benim pc'mde 4. i7 hocam yanlışınız var.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.