Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.523
Cevap
60
Favori
239.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Renk ile ilgili her 2 modelinde farklı renkleri olduğunu görmemiştim. ama renklerine göre kodları değişiyordur diye düşünüyorum.
    Siyahların 16gb beyazların 8 gb olarak ram desteklediğini nereden bilgi alarak yazdığını sorgulamadım. Yazıyı görünce eminim geri dönüş yapacaktır.
  • Hocam simdi beyazi 8gb siyahi 16gb destekliyor diyo benim pc disi siyah ici gumus gri gibi bisey benim pc kac gb rqm destekliyo nasil ogrenirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razura

Bende i7 işlemcili modelinden 1 hafta önce aldım. Alır almaz ilk işim formatlayıp temiz bir Windows 7 kurulumu yapmak oldu. Her türlü güncellemesini yapıp şu an gayet hızlı bir şekilde kullanıyorum. Oyun denemedim fakat videolardan gördüğüm kadarı ile Bf4, Cyrsis 3 gibi oyunları gayet akıcı bir şekilde çalıştırıyor. Ben MediaMrkt'in internet mağazasından 1.999 TL fiyatına aldım. Bu fiyata bulabileceğim en iyi laptoptu, herkese tavsiye ederim.

Yalnız wireless'ında yazılımsal bir problem var. Belli olmayan aralıklarla modemle bağlantısı kesiliyor ve internetin gitmesine sebep oluyor. Gerek Lenovo'nun sitesinden, gerekse Intel'in sitesinden en son çıkan driverları kurduğum halde problem çözülmedi. Yabancı sitelerde de aynı problemi yaşayan insanları gördüm. Umarım en kısa zamanda yeni bir güncelleme çıkarırlar. Problemi kısmi şekilde çözmek için;

-Network and Sharing Center'a girin
    -Sol menüden Change adapter settings'e girin
    -Wireless Network Connection'a sağ tıklayıp "Disable", daha sonra "Enable" yaparak tekrar başlamasını sağlayın.

bahsettiğin modeli bende aldım aynı sorun bende de vardı bilgisayarımı televizyona bağlı ve kapak kapalı konumdayken wireless sinyal gücü en yüksek seviyede olmasına rağmen 20mb lik fiber hız yerlerde sürünüyodu sonra kapağı açtım ve hız tavan yaptı şimdi bilgisayarın kapağını tam kapatmadan (araya sigara paketi koyup:)))öyle kullanıyorum ve sonuç harika..ayrıyetten bu durum donanımsal bi durummuş araştırdım lenovoların bi çoğunda bu problem varmış ve hala üzerinde çalışıyorlarmış umarım faydalı olmuştur

• basarm B kullanıcısına yanıt
    şuan Lenovo Z510 59-391783 siyah kapaklı 2079 tl satılıyor ama teşir ürün olduğu için almıyorum
  • Bnde teshir ürünü almayi tercih etmiyorum ama kararsz oldugum icinde suan buldugum 0 cihazi 2016 tl ye alamıyorum.
    Bnm için gayet iyi para alirsam 3-4 yil kullanmk istiyorum o yuzden iyi dusunmem gerekiyor.
    zaten nerdeyse 1 yil taksit oducem uzeine 2 yil en az kullnmk isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarm -- 2 Mart 2014; 13:02:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asihack A kullanıcısına yanıt
    16 GB a Yükseltilme Özelliği Değişen Başka Seri Z510 Laptoplarla Kıyaslamaydı.Ve Renk Bir Genelleme Değil..Lenovonun Kendi Sitesinde Var Tabi , Ancak Türkiyeye Gönderiyormu Hayır... Türkiyeye Gelen 71 Kodlu Üründe Sadece Siyahı Var. Zaten Rengi Beyaz Olan Lenovo Z510 59-391783 İle Bunun Herşeyi Aynı O Yüzden Bizde Türkiyeye Gelen Beyaz ve Siyah Üzerinden Karşılaştırma Yapıyoruz.
  • fautzinn F kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Kapaktan kastınız tam olarak ne anlamadım. Ekrandan mı söz ediyorsunuz? Ekran açık/kapalı farketmeksizin indirme yaptığım zamanlarda bağlantı kopup indirmeyi durduruyor. Bende okuduğum kadarıyla yazılımsal bir sorun olduğu, Bluetooth ve Wi-Fi'a bataryadan giden güçle alakalı bir nedenden kaynaklandığını okumuştum. Hatta Bluetooth'u devre dışı bırakıp kullananlarda bu wireless bağlantı kopma problemi çözülebiliyormuş. Eğer bu problemle ilgili bir çözüm sunulursa bu konuya yazacağım.
  • quote:

Bilgi için teşekkürler. Kapaktan kastınız tam olarak ne anlamadım. Ekrandan mı söz ediyorsunuz? Ekran açık/kapalı farketmeksizin indirme yaptığım zamanlarda bağlantı kopup indirmeyi durduruyor. Bende okuduğum kadarıyla yazılımsal bir sorun olduğu, Bluetooth ve Wi-Fi'a bataryadan giden güçle alakalı bir nedenden kaynaklandığını okumuştum. Hatta Bluetooth'u devre dışı bırakıp kullananlarda bu wireless bağlantı kopma problemi çözülebiliyormuş. Eğer bu problemle ilgili bir çözüm sunulursa bu konuya yazacağım.

kapaktan kastım ekran bende de ilk başta hız çok yavaşlıyodu birdenbire kopmalar falan oluyodu pc televizyona bağlı kullanıorum normalde hız testi yaparken ekranı kaldırdım birdenbire hızlandı ve hala hızlı hiç sorun yok..donanımsal olarak sorundan bahsettiğim kısımsa intel 7260 wireless adapter lerde bu sorun var sadece lenovoyla alkalı değilmiş intelin kendi sitesinden okuduğum kadarıyla ama çözüm olursa paylaşalım ekranla klavye arasındaki bi paket sigaramı içiyim artık:D

• İlk mesajımı attığım için mi kimse takmadı? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fautzinn

quote:

kapaktan kastım ekran bende de ilk başta hız çok yavaşlıyodu birdenbire kopmalar falan oluyodu pc televizyona bağlı kullanıorum normalde hız testi yaparken ekranı kaldırdım birdenbire hızlandı ve hala hızlı hiç sorun yok..donanımsal olarak sorundan bahsettiğim kısımsa intel 7260 wireless adapter lerde bu sorun var sadece lenovoyla alkalı değilmiş intelin kendi sitesinden okuduğum kadarıyla ama çözüm olursa paylaşalım ekranla klavye arasındaki bi paket sigaramı içiyim artık:D

Haha doğru söylüyosunuz. Sanırım sizin kopma sebebi, kapağı kapatınca bilgisayarın kendisini güç tasarruf moduna almasından kaynaklanıyor olabilir. Aynı şarjdayken bir anda fişi çekince oyunlarda kasmaların başlaması, tekrar şarja takınca kasmaların yok olması gibi. Sağ alttaki pil göstergesine sağ tıklayıp güç planı ayarlarından, oradan da gelişmiş güç ayarlarına girip wireless'ı maksimum performans ayarına getirebilirsiniz. Büyük ihtimalle kapağı kapatsanız bile wireless tam güç çalışmaya devam edecek.

• wonderweiss W kullanıcısına yanıt
    Şu an Vatan Bilgisayarda 2000 TL civarı i7 işlemcili modeli. Kesinlikle i7 olan modeli almanızı öneririm. Aşağıdaki linkten işlemcilerin performans farkını görebilirsiniz.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4702MQ-vs-Intel-Core-i5-4200M

LoL'ü hiç kastırmadan en yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz. Altına soğutucu almaya gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece sol yandaki fan ızgarasını, dışarıya havayı rahat atacak şekilde serbest kulllanmanız yeterli. Sadece 1.900 TL değil, 2.400 TL'ye kadar alabileceğiniz en performanslı laptop budur.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-391779-z510-notebook-intel-core-i7-4702mq-22ghz-8gb-1tb+8-ssd-156-2gb-w8--bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=71673#allImages

• quote:

Şu an Vatan Bilgisayarda 2000 TL civarı i7 işlemcili modeli. Kesinlikle i7 olan modeli almanızı öneririm. Aşağıdaki linkten işlemcilerin performans farkını görebilirsiniz.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4702MQ-vs-Intel-Core-i5-4200M

LoL'ü hiç kastırmadan en yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz. Altına soğutucu almaya gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece sol yandaki fan ızgarasını, dışarıya havayı rahat atacak şekilde serbest kulllanmanız yeterli. Sadece 1.900 TL değil, 2.400 TL'ye kadar alabileceğiniz en performanslı laptop budur.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-391779-z510-notebook-intel-core-i7-4702mq-22ghz-8gb-1tb+8-ssd-156-2gb-w8--bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=71673#allImages

Evet bu bilgisayarda baya güzelmiş. Sol yan fan ızgarasını nasıl dışarıya havayı atacak şekilde tutabilirim bunu biraz açabilir misin? Birde babam az önce istanbul bilişim hakkında bazı şeyler dedi android sistemleri sahte çıkmış falan pek güvenemedim. 1 hafta daha biriktirip bunu almak mantıklısı gibi geldi şimdide :)

Izgaranın önünü kapatacak bir şey olmasın yeter. Örneğin ben koltukta uzanarak kullandığım zaman çarşaf, battaniye vs. ızgaranın ağzını kapatacak şekilde o bölüme toplanabiliyor. Tek yapmam gereken elimle battaniyeyi ızgaranın önünden uzaklaştırmak oluyor hepsi bu, özel bir şekilde tutmana gerek yok yani. Izgaranın önü serbest olmazsa içerdeki sıcak hava dışarı çıkmıyor ve her bilgisayarda olduğu gibi kasada ısınmaya sebep oluyor.

İstanbul Bilişim'le ilgili çok şikayet var. Ben olsam forumda ve diğer sitelerde kullanıcıların memnuniyetini araştırıp ona göre bir mağazadan alırdım.
  • Peki düz masada bir sıkıntı çıkar mı? i7 alacağım bu arada büyük ihtimalle :)
    Vakit bulduğumda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Atladığım olabiliyor tekrar yazman iyi olmuş.
    Lolu bende oynadığım için biliyorum.wirelessi iyi iş çıkartıyor ping hic kıpırdamıyor, ve bilgisarda kasma olmaksızın çok iyi fps alıyorum.
    i5 ile i7 arasındaki fark
    i5 2 çekirdekliler aynı anda 4 işlem. (bazıları 4 çekirdektir.)
    i7 4 çekirdekliler aynı anda 8 işlem demek
    Sıkıntı olmaz, şimdiden hayırlı olsun.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Aslında istanbul bilişimden alcaktım ama sayenizde nasıl bi illetten kurtulmuşum bugün farkettim :)
  • Razura kullanıcısına yanıt
    aynen ben de stoğa girmesini bekliyorum 1 haftadır stok da yok gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: wonderweiss

Teşekkürler arkadaşlar. Aslında istanbul bilişimden alcaktım ama sayenizde nasıl bi illetten kurtulmuşum bugün farkettim :)

Ben Bilgisayarı İstanbul Bilişimden Aldım İçim Rahattı. Hiç Sorun Yaşamadım. Memnunum Aklınızda Soru Varsa Arayın Sorun Direk Yardımcı Oluyorlar.Sorun Yaşayanda Olabilir Tabi Her Sitenin Sorunları Olabiliyor.
  • Valla sözlüklerden okuduğum yorumları gördükten sonra daha önünden geçmem herhalde, o kadar çok şikayet var ki okuduğum artık hiçbir güç beni ordan aldıramaz sanırım :)
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.