Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (418. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

Orijinalden alıntı: disgonbegud

şu an elimde bu laptop var hiç bir şekilde bios'a girip boot meüsüne girip format atamıyorum win8den win10'a geçireceğim yardımcı olur musunuz

lenovo driver güncelleme adresinden güncel bios sürümlerini indirip bios güncelleme yapın. bu şekilde bios tekrar açılır hale gelir. bu arada bios güncelleme yaptıktan sonra bios ayarlarında bios back flash ayarı var. normalde disable durumdadır.onu her bios flashlama yapışta tekrar enable konuma getirin.

sorunu zamanında sizin dediğiniz gibi çözdüm laptop arkadaşımındı. temiz birş ekilde win10 kurulumu yaptım teslim ettim ancak o dediğiniz olayı yapmadım. o şekilde kullanılsa bir sıkıntı çıkar mı?

• quote:

quote:

quote:

şu an elimde bu laptop var hiç bir şekilde bios'a girip boot meüsüne girip format atamıyorum win8den win10'a geçireceğim yardımcı olur musunuz

lenovo driver güncelleme adresinden güncel bios sürümlerini indirip bios güncelleme yapın. bu şekilde bios tekrar açılır hale gelir. bu arada bios güncelleme yaptıktan sonra bios ayarlarında bios back flash ayarı var. normalde disable durumdadır.onu her bios flashlama yapışta tekrar enable konuma getirin.

sorunu zamanında sizin dediğiniz gibi çözdüm laptop arkadaşımındı. temiz birş ekilde win10 kurulumu yaptım teslim ettim ancak o dediğiniz olayı yapmadım. o şekilde kullanılsa bir sıkıntı çıkar mı?

o olay dediğiniz bios ayarlarından bios flash back'in enable yapılması mı? şimdi bunun işlevi bir daha bios menü kilitlendiğinde aynı bios versiyonu flash yapabilmeniz için. o kapalı kalırsa eşit bios versiyonunu flash yapamazsınız hata verir. bu durumda bir üst versiyon bios güncelleme gelmesini beklemeniz gerekir ki onun çıkacağı da meçhul.

• quote:

quote:

quote:

quote:

o olay dediğiniz bios ayarlarından bios flash back'in enable yapılması mı? şimdi bunun işlevi bir daha bios menü kilitlendiğinde aynı bios versiyonu flash yapabilmeniz için. o kapalı kalırsa eşit bios versiyonunu flash yapamazsınız hata verir. bu durumda bir üst versiyon bios güncelleme gelmesini beklemeniz gerekir ki onun çıkacağı da meçhul.

tam olarak flashlayıp flashlamadığımı bilmiyorum. sadece lenovonun kendi sitesinden 2 adet bios dosyası indirdim (public ve private olmak üzere yanlış hatırlamıyorsam) bir tanesi hata verdi diğeri sıkıntısız kuruldu ve daha sonrasında bios'a ulaşabilmiştim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tam olarak flashlayıp flashlamadığımı bilmiyorum. sadece lenovonun kendi sitesinden 2 adet bios dosyası indirdim (public ve private olmak üzere yanlış hatırlamıyorsam) bir tanesi hata verdi diğeri sıkıntısız kuruldu ve daha sonrasında bios'a ulaşabilmiştim.

onlar windows açıkken masaüstünden çalıştırılıp flashlama yapıyor. tekrar bios flash yapmış. açıldıysa problem yok. diğer dosya bende de hata veriyor public olan. private bios flash yapıyor

• Z580 için hangi ssd almamı tavsiye edersiniz. Seçenekler şunlar:

1- WD 120GB Green Series SSD Disk WDS120G1G0A 2.5 540-430MB/s Sata
    2-Kingston A400 SSDNow 120GB 500MB-320MB/s Sata3 2.5" SSD
    3-SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5
  • Öncelikle merhabalar,

Lenovo Z580 kullanıcısıyım ve BIOS'a hiç bir türlü erişemiyorum.Linux Ubuntu kurmak için USB'ye yükledim ardından bilgisayarı kapatıp Novo Button'ına basıp BOOT MENU'ye tıkladım fakat herhangi bir şey olmadı, Windows normal olarak başladı, ardından tekrar kapattım ve bu sefer BIOS SETUP seçeneğini seçtim fakat yine bir sonuç alamadım.BIOS Update denedim fakat tekrardan hatayla karşılaştım büyük ihtimalle uyumluluktan kaynaklanan sorunlar.

Sistem şu şekilde;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELNATH -- 11 Şubat 2018; 0:50:43 >
  • ELNATH E kullanıcısına yanıt
    pcsupport.lenovo.com
    laptops and netbooks :: ideapad z series laptops :: ideapad z580 Lenovo PC Support - TR
    https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/ideapad-z-series-laptops/ideapad-z580/downloads

sizin bios da eski. sorun ondan kaynaklı...
    yukarıdaki linkten bios dosyalarını indirip güncelleme yapın.

önce 5fcn95ww_public olanı sonra 5fcn95ww_private olanı çalıştırın.
    İki dosyanın çalıştırılması bittikten sonra novo tuşuyla menülere erişirsiniz...

• lost kullanıcısına yanıt

Hatası ile karşılaşıyorum.
  • ELNATH E kullanıcısına yanıt
    Hata veren dosya, public olan dosya ise o dosya sanırım çoğunlukla böyle bir sorun çıkarıyordu. Yönetici olarak falan çalıştırmayı deneyin.
    Yine olmazsa diğer private olan dosyayı çalıştırın.

Her ihtimale karşı önemli dosyalarınızı yedekleyin.
    Bios güncelleme sırasında güç kesilmemesine dikkat edin.
    Büyük ihtimal private olan dosya ile sorunu halledersiniz.
  • Merhaba uyeler.

Ssd takmacam benim pc ye. Harddiski de cdrom sürücü kısmında kullanmak üzere kızak aldım 12.7 mm ebatında. Bu uyugun mudur arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jeomustafa kullanıcısına yanıt
    evet, 12.7 almalısınız..
    Teşekkürler hocam

• bu cihazı kullanan arkadaşlar hangi ssd alıp taktılar acaba bende bi 120 lik almak istiyorum ram takviyesine gerek var mı bu arada oyun oynamıyoruz fotoğraf düzenleme işi yapıyorum
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Bundan taktım.Çok bilgi sahibi değilim. Oyun, grafik işleriyle ilgilenmiyorum zaten

• Beyler cihazın fanı sapıttı iyice yüksek sesle çalışıyo susmuyor bir türlü n11 den şu ürünü alıp taksam çözülür mü acaba sorun sıcaklık sıkıntısı yok sadece fan da sorun

• Masyur kullanıcısına yanıt
    Alt kapağı açıp çıkarın, fanın üzerinde toz vs varsa onları temizleyin.
    Sonra fanın orta kısmındaki mile wd-40 tipi yağlayıcılardan tek sıkın, fazlasını temizleyin. Fanı elinizle birkaç tur çevirip yağı yedirin. Sonrasında sessiz çalışmaya başlayacaktır.
    Eyvallah hocam

• ssd ile 3 sn de açılıyor nerdeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeomustafa

Z580 için hangi ssd almamı tavsiye edersiniz. Seçenekler şunlar:

1- WD 120GB Green Series SSD Disk WDS120G1G0A 2.5 540-430MB/s Sata
    2-Kingston A400 SSDNow 120GB 500MB-320MB/s Sata3 2.5" SSD
    3-SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5

en iyisi samsung ben kullanıyorum 3 4 sn açılıyor masaüstü
  • fast-man F kullanıcısına yanıt
    Sandisk aldım kullanıyorum, fena sayılmaz. Samsung pahalı olduğu için düşünmedim.
  • 
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.