Daha önce bilgisayarımda dolby home theater vardı ve ses hoparlörden çok güçlü çıkıyordu. Sonra ne olduysa program silindi ve sesi iyi alabilmek için hoparlör bağladım. Programın driverı da var fakat yükleyemiyorum. Windows 7 yüklü pc de. Ne yapabilirim, yardım lütfen? |
Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (437. sayfa)
-
-
Fan sesinden rahatsız olanlar; bende de aynı sorun vardı.
fanı temizledim, termal macunu yeniledim, ssd taktım, hdd'yi kullanılmadığı anlarda pasif moda aldım. win 10 kullanıyorum. Bunları yaptıktan sonra ısı ve seste fark edilir derecede azalma olsa da; fan sesi yine de rahatsız ediyordu. Fanı açıp yağladım lakin pek etkisi olmadı.
Son çare; görev yöneticisinden cpu'yu yoran uygulama veya zararlı yazılım olup olmadığına bakın. Benim varmış, biraz temizlik yaptım.
Hiçbir program açık değilken cpu %4, Chrome açıkken %8 performansla çalışıyor. Bu seviyelerde fan sesi rahatsız edilmeyecek kadar düşük oluyor.
-
sebebi avast antivirüs programında yer alan "web kalkanı " sisimli modülmüş.kapatınca normale döndü
-
fan sesinden rahatsız olanlara tavsiyem fanı sökünce pervaneyi çıkartıp kaliteli bi makine yağı ile göbeği yağlayın çok hafif, shımano zincir yağı damlattım bi kaç damla fanda 0 ses var şu an.. menteşeleri tamir ettim bide mis gibi oldu cihaz ilk alındığı gün gibi
-
Dostlar wifi sorununu bi türlü çözemedim, diğer pc im 50 mbps alırken z580 aynı yerde 3-5 mbps bile zor alıyor.. wifi çipini mi değiştirecez ne yapacaz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhan92 -- 16 Şubat 2021; 20:22:50 > -
Arkadaşlar Ssd alın takın kullanın kesinlikle . şiddetle tavsiye ederim. çok fark ediyor. neden almadım takmadım diyeceksiniz. ben pc den çıkan hdd yi de hdd kutusu alarak taşınabilir hdd yaptım.
windows 7 kullanmanızı tavsiye ederim. bence daha pratik.
-
arkadaşlar win 10 yüklü, wifi ciddi anlamda düşük çekiyor? wifiye adaptör dışında çözüm yok mu? 50-60 mbps çekeceği yerde max 8-10 mbps bile nadiren görüyor ortalama 3-5 mbps ile deli etti cihaz
-
Wifi çipinin markası nedir. Sürücüleri güncel mi?
Benim cihazım 7 senelik bir cihaz sizin bahsettiğiniz sorunu yaşamadım. -
Arkadaşlar merhaba,
Lenovo Z580 P/N 59332445 Model Name:20135
Bu cihaza sahibim. Windows 8.1 ile kullanıyorum. Çok yavaşladı gibi geliyor artık. cpuz ve hwinfo yazılımlarından gördüğüm verileri paylaşıyorum. İki tane sorum var:
1) SSD takmak istiyorum. Sata3 desteği var mı? Verim alabilir miyim? Hangi ssd markasını önerirsiniz?
2) Şayet SSD uyumlu ise ve takarsam RAM takviye etmeli miyim? 4gb ram var üzerinde. Eğer RAM takviyesini de tavsiye ederseniz uyumluluk açısından hangi RAM'i almalıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarbazen -- 8 Mart 2021; 17:54:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zarbazenArkadaşlar merhaba,
Lenovo Z580 P/N 59332445 Model Name:20135
Bu cihaza sahibim. Windows 8.1 ile kullanıyorum. Çok yavaşladı gibi geliyor artık. cpuz ve hwinfo yazılımlarından gördüğüm verileri paylaşıyorum. İki tane sorum var:
1) SSD takmak istiyorum. Sata3 desteği var mı? Verim alabilir miyim? Hangi ssd markasını önerirsiniz?
2) Şayet SSD uyumlu ise ve takarsam RAM takviye etmeli miyim? 4gb ram var üzerinde. Eğer RAM takviyesini de tavsiye ederseniz uyumluluk açısından hangi RAM'i almalıyım?
ssd samsung kullamıyorum ram 8gb var
-
Merhaba
hocam hiç çekinmenize gerek yok, YouTube da detaylı videolar var farklı 1-2 video izleyin ayrıla yaparken hangi video daha net ve detaylı ise onu açın önünüzde adım adım yapmaya başlayın korkmayın hepsi tık tık oluyor lakin elinizde uygun tornavida takımı ve basit telefon tamir kiti olmalı diğer türlü de olur ama zorlar
ben ssd taktım komple fan temizledim ve macun yeniledim ama yağlamadım fanı ama o da çok basit direk o kadar açmışken onu yapabilirsiniz ama ısınma için sorun tek fan değil macun kesinlikle yenilenmesi lazım
benim fazsan ara sıra arasına ufak birşey kaçmış gibi 4-5 sn bir ses gelip sonra düzeliyordu ama çok farklı aralıklar ile oluyordu üzerinde biriken tozlar dengesiz dönüşe neden oluyor içinden çıkan toza şaşıracaksınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ssd Samsung evo aldım memnunum sata desteği var üst düzey yazdırma kapasiteli ssd almayacaksan Samsung öneririm kingston filan almak yerine
Ssd i tak performans seni tatmin etmez ise RAM takviyesi yaparsın o basit
merhaba bende ideapad 510 var yeni konu açmak istemedim buraya danışmak istedim
lenovo ideapad 510 15isk 80sr0082tx i7 işlemci 940 mx ekran kartlı bilgisayarım
durduk yerde hiç açılmamaya başladı sorun ne olabilir acaba anakart arızalanmış olabilir mi? bilgisayarı fişe takıp power tuşuna basınca fotoğrafta işaretlediğim yerde ısınma tespit ettim ama bilgisayar açılmıyor.
tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaziyor -- 21 Mart 2021; 0:40:10 > -
benim dışımda wifi sorunu yaşayan yok galiba? telefon 50 mbps görürken 5-10 mbps zor görüyor z580 im. adaptörsüz çözümü yoksa satacağım
-
quote:
Orijinalden alıntı: gkhan92benim dışımda wifi sorunu yaşayan yok galiba? telefon 50 mbps görürken 5-10 mbps zor görüyor z580 im. adaptörsüz çözümü yoksa satacağım
5g desteği yokki ondan göremessiniz
-
hocam, 15 yıllık pc bile çok daha yüksek mbps görüyor. siz yanlış anladınız... wifi zayıf çekiyor
-
Esenlikler arkadaşlar.
Z580'de bir ram slotu daha var ya boş olan, ona hangi ram'i kullanabiliriz? Şu an bende olan ram'in fotosunu ekledim.
Bir de, 5ghz kartı takabiliyor muyuz bu cihaza? 2.4 gerçekten yetmiyor artık. Zamanında usb'den takılan almıştım bir tane ama tatmin etmemişti. Hangi marka/modeller uygundur acaba?
-
Brodcomlu z580 lerde yaşanan düşük wifi sinyali sorunu yaşayanlara sonunda çözüm.. Windows 10 kullananlar içindir, diğer sistemlerde sorun yaşayanlarda denenebilir ..
1- bilgisayarıma sağ tık yönet -
2-ağ bağdaştırıcıları sağ tık güncelleştir -
3-bilgisayarımdaki sürücülere göz at --
4-bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver---
5- uyumlu donanımları göster kısmındaki tik i kaldırın ---
6-tik i kaldırınca bekletiyor önünüze çıkan liste kısımdan brodcom u seçtikten sonra sağ tarafta çıkan brodcom 802.11 Multiband network adapter i seçip ileriye tıklayın işlem tamam...
1-2 mbps lerde can çekişen laptop aynı konumda 35 mbps ye kadar yükseldi.. forumun tüm geçmiş mesajlarını hemen hemen okudum en küçük çözüm sağlayan göremedim.. ya çoğu satmış ya wifi adaptörü alıp geçmiş kimse sorunun üstüne kafa yormamış malesef..
platform admini bu mesajı ilk mesaja sabitlesende ben ve benim gibi artık pes eden dostlar faydalansa..
-
Emeğinize sağlık hocam. Konu, laptop fiyatlarının yükselmesinden sonra biraz hareketlenmisti ama konu sahibi arkadaş uğruyor mu bilmiyorum. Belki goren arkadaşlar mesajı beğenirse öne çıkan mesajlar kısmında görünebilir.
Merhaba arkadaşlar benim laptopu 9 yıldır hiç açmadım ne macun yenilendi ne fan temizlendi. Oyun oynarken ilk başlarda 90 fps alıyorum daha sonra 40 fpslere düşüyor. Takip ettiğim zaman sıcaklıkla doğru orantılı.(Oynarken 95-100 derece görüyor) Macun değişsem ve temizlik yapsam ne kadar fark eder?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X