Eyvallah hocam işe yaradı çok sağol |
Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (435. sayfa)
-
-
Eski fanı yağlamayı denediniz mi
-
240 gb SSD 3 siparişi verdim. Hdd'yi cd-room'a takacağım, bunun için cd-rom case siparişi de verdim.
SSD + win10 hakkında her türlü bilgiye açım arkadaşlar.
Yeni ssd'ye direk win10 yüklesem ne gibi sorunlar bekliyor beni?
Daha önce win8'den yükselterek win10'a geçmiştim. Yeni ssd'ye de win10 kurmak istiyorum, yıllardır alıştım fakat sıfırdan direk win10 kurmak mı daha sağlıklı, yoksa önce win8 kurup yükseltme mi yapmalıyım?
-
Direk kurun hocam ben o şekilde yapmıştım. Pc'niz çağ atlayacaktır. Güzel günlerde kullanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evi yeni taşıdığım için yağ bulamadım ama norveçli balıkçıların tercihi olan el kreminden küçük bir parça sürdüm bir damla da hakiki ge zeytinyağı damlattım.Artık iflah olmaz diye düşünüyordum ancak günlerdir sorunsuz kullanıyorum, yeni bir bilgisayara kıyasla sessiz çalışıyor.Ssd alma düşüncem bile oluştu labtop ı gözden çıkartmışken.
Yeni bir windows kurmak yerine mevcut windows u taşımak çok zahmetli olur mu acaba?
-
Keşke zeytinyağı sürmeseydiniz, ilk başta güzel çalışsa da sonradan fanı hantallaştırıyormuş, bu şekilde okumuştum. Makina yağı öneriliyor, hırdavattan temin edebilirsiniz.
-
Bu pc'ye (ssd'li) Adobe After Effects ve Photoshop sürümlerinden hangisini tavsiye edersiniz. AAE kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum. Ayrıca ssd render hızını etkilemiyor şeklinde yorumlar okudum doğru mu?
-
UEFI konusunda ne düşünüyorsunuz? var mı tavsiye eden (win10+ssd)
-
[center]
[image]https://store.donanimhaber.com/1c/9b/a8/1c9ba80ced75de0e06c743af7f02bb56.gif[/image]
[b][size=1][color=#CC0000][link=http://forum.donanimhaber.com/m_62778683/mpage_1/key_/tm.htm]Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu[/link][/color][/size][/b][/center]
Lenovo z580 imzası
-
Lenovo z580'in kronikleşen sorunu menteşe kırılması. Buna ucuz yollu çözüm buldum.
MENTEŞE kırılınca alt kasayı değiştirmek gerekiyor fakat 200-300 lira civarında fiyatı.
Bunun yerine menteşeyi Sunfix marka yapıştırıcı ile alt kasaya yapıştırmayı tercih ettim.
Hem kolay (anakartı vs komple sökmeye gerek kalmıyor)
hem ucuz (sunfix yapışkan 10 lira)
hem de fabrika çıkışından daha sağlam oldu. Iinki aşağıya bıraktım. Yorumlarınızı bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birler20 -- 10 Aralık 2020; 23:39:49 >
-
Fan yağlama sırasında kayıt aldım. Yardımcı olmak amacıyla Iink bıraktım.
-
Lenovo z580'e hızlanması için SSD takma, HDD'yi DVD oynatıcı bölümüne yerleştirme ve USB'den Microsoft Windows 10 işletim sistemi kurma işlemleri konusunda da video ekliyorum.
Tüm işlemlerin sonunda ise bilgisayarın HDD'yi görmeme sorununa el attıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birler20 -- 12 Aralık 2020; 2:46:52 > -
merhaba arkadaşlar sizde ekran çözünürlüğü max kaç 1360*768 mi daha fazla açamadım ben.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Birler20Lenovo z580'e hızlanması için SSD takma, HDD'yi DVD oynatıcı bölümüne yerleştirme ve USB'den Microsoft Windows 10 işletim sistemi kurma işlemleri konusunda da video ekliyorum.
Tüm işlemlerin sonunda ise bilgisayarın HDD'yi görmeme sorununa el attıldı.
tebrikler videolar için teşekkür ederiz
-
Maksimum çözünürlük 1366x768'dir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omen1710 -- 17 Aralık 2020; 20:54:1 >
Mutlaka ssd takın arkadaşlar. Dvd kısmını sökmek çok kolay. Ssd aparatı ile ssd'nin montajı çok basit. İşletim sistemini ssd'ye kurun. Şanslısınız ki anakart sata 3 destekliyor. Windows 10 çok stabil çalışıyor. Fakat laptopun wireless adaptörü çok zayıf. Ayrıca kronik menteşe problemini de çözmem gerekecek. Bakımını iyi yaptım. Bozulana kadar yola devam.
nasıl sökme olayı zor mu hocam.ben de temizleyeyim diyorum.cesaret edemiyorum.videolar falan izledim de.bakalım pc şu an aktif kullanımda olduğundan yapmadım ama ilerde deneyeceğim sanırım.fandan hafif takırtı geliyor
-
Hocam iyi yillar benim z570 i7 var cihaz bugun ssdyi boot etmiyor realtek pcm ex yazili siyah ekranda kaliyor sonra resetliyor kendini cozum nedir acaba ahci modda bios cok agir calisiyor competiple modda ise cok hizli aciliyoe ancak ssdyi gormuyor ?
Bilgisayar daha önce ssd üzerinden çalışıyor muydu? Cevabınız evet ise ssd'nin anakartın pci jackine tam oturup oturmadığını kontrol edin. Daha sonra ise Bios'la girip anakartınızın ssd'yi görüp görmediğini kontrol edin. Cevabınız hayır ise Bios'a girip ssd'nizin boot öncelik menüsünde olup olmadığını kontrol edin. Boot öncelik menüsünde ise önceliğini kontrol edin. -
Sökmesi/takması zor değil. Lakin zahmetli. Zira fan, anakartın altında kalıyor. Fana ulaşıp içindeki tozları temizlemek ve termal macunu yenilemek için ortalama 25-30 adet vida ve 8-10 tane kabloyu söküp takmak gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X