Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (434. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bende de aynı cihaz var. Geçenlerde hdd ölünce ssdye geçtim. Yeni cihazlar artık cep yakıyor. İşlemci upgrade yapmak istiyorum. Daha doğrusu gerekli olup olmadığını siz söylerseniz daha mutlu olurum. Pubg mobil oynuyorum, fps ise 20-30arası geziyor. Geri kalan işlerde makine bana yetiyor.

Bir de alt üst kasanın içine ettim çok afedetsiniz, kasa değişmem lazım, onu nereden halletmek daha mantıklı olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugursaglam61 kullanıcısına yanıt

Z580 de maalesef işlemci yükseltme yapılamıyor en azından ben araştırma sonucunda olumsuz sonuçlar buldum. Alt ve üst kasa GittiGidiyor N11 gibi yerlerde bulabilirsiniz kendiniz veya bilgisayarcı değiştirebilir.

• EYgt kullanıcısına yanıt

bir yanlışınız olmasın? uygun soket tiplerinde işlemciler gördüm, gerçi 4.nesilleri dahi desteklemiyor da.. sahibinden'de satılan 2.el anakartlar işlemcisiz, işlemci yuvası vidalı.. GPU mu dedim sandınız acaba

Ben HM76 olarak araştırmıştım pek fazla kaynak bulamadım Z580 20135 için sizin bulduğunuz soket türleri nedir acaba? eğer yapılabiliyorsa alıp deneyelim i7 3.nesil işlemci vb..

• Biosunu 5fcn35ww ten 5fcn95ww'e guncelleyip memnun kalan var mi ? Çok fark ediyor mu ? W8.1 mi daha iyi z580 için w10 mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EYgt

Ben HM76 olarak araştırmıştım pek fazla kaynak bulamadım Z580 20135 için sizin bulduğunuz soket türleri nedir acaba? eğer yapılabiliyorsa alıp deneyelim i7 3.nesil işlemci vb..

geçen haftalarda yine forumdan böyle birşeye ulaşmıştım.. benim işlemcim i5-3210m bu arada

https://www.cpu-world.com/Sockets/Socket%20G2%20(rPGA988B).html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursaglam61 -- 11 Ekim 2020; 21:38:18 >

• Bilgisayar artık ölmüştü, aşırı yavaşlamıştı ve açılırken harddisk kafa atma denen olay yüzünden 10 dakika açılmasını bekliyordum. Gittim ucuz bir SSD alıp taktım şu an ilk aldığım günden daha hızlı çalışıyor bilgisayar. :) Klavyede çalışmayan tuşlar var yeni bir klavye de sipariş ettim, canlandırıyorum bilgisayarı. i5 işlemci 8 ram 630m ekran kartı bilgisayarı şu an satsalar 5000'den aşağı satılmaz, değerini bilelim elimizdeki cihazın. :)

temiz bir i7 3632qm bulursanız, onunla işlemcinizi güncelleyebilirsiniz. 3210m gibi 35w tüketiyor. 3630qm takarsanız 45w olduğundan dolayı laptop ısınır ve şarj alati yeterli gelmez. i7 işlemci takacaksanız şarj aletinizin 65w değil 90w olması gerekiyor.

• bugün bilgisayarın fanını temizledim, bios pilini değiştirdim ondan sonra kapattım ama şimdi bluetooth çalışmıyor. bluetooth'un fişi falan mı vardı da takmadım acaba?

• Su cihaza bir de 1080p ekran koysalarmis zamaninda dadindan yenmezmis 😋

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogounsel

bugün bilgisayarın fanını temizledim, bios pilini değiştirdim ondan sonra kapattım ama şimdi bluetooth çalışmıyor. bluetooth'un fişi falan mı vardı da takmadım acaba?

Hem wifi kartında hemde ekranın sağ mnteşesinin orada bağlantı noktaları var bunlar sanıyorum wifi-bluetooth için anten bağlantıları oluyor.

• Selam biosa giremiyordum F2'ye basmama ragmen açılmıyordu. Bios pilini takıp çıkardım ve açılmaya başladı. UUID numarasında gir gariplik var mı ? ODD not installed diyor o nedir ve ne işe yarıyor ? Harddisk yerine ssd kullanıyorum sistem ssd içine kurulu ama cdrom kızağında harddisk var buna ragmen orda harddisk kısmında ssd'nin marka modeli yazmıyor çok garip.

• Bios vb işlerinden çok anlamıyorum ama hocam. Umarım benim tahminim doğru değildir. Büyük ihtimalle SSD'niz bozulmuş. Ben de adata su650 vardı. Böyle SSD görmeme sorunu oluyordu belirli bir zaman sonra bu arızayı çıkarmaya başlamıştı. First boot sevice kısmından SSD seçilmiyorsa bu ihtimal kuvvetli gibi duruyor bana göre... Ssd'yi bir söküp takın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mf.kaya

Bios vb işlerinden çok anlamıyorum ama hocam. Umarım benim tahminim doğru değildir. Büyük ihtimalle SSD'niz bozulmuş. Ben de adata su650 vardı. Böyle SSD görmeme sorunu oluyordu belirli bir zaman sonra bu arızayı çıkarmaya başlamıştı. First boot sevice kısmından SSD seçilmiyorsa bu ihtimal kuvvetli gibi duruyor bana göre... Ssd'yi bir söküp takın.

SSD sıfır 2 hafta felen oldu. Hdsentinal ve benzeri programlarda sağlık performans %100 gösteriyor. Bence olay farklı bir sorundan kaynaklı.

• neleda N kullanıcısına yanıt

Benim adata su650 3 günlüktü hocam

• Aylar önce yapacağım fan değişimini dün yaptım.Yeni aldığım fan sabit devirli çalışmadığı için eski fanı tekrar taktım.Yani 2 defa sök-tak işi yaptım.

Temizlik ve macun yenileme sonrası sessizlik oldu umarım kalıcı olur.

SSD alıp labtop u bir süre daha kullanmayı düşünüyorum.

• Evet agalarım bugün kingston 240 gblik ssd i taktım driverleri yükledik herşey bitti. Win10 kurdum toz giderme dobly gibi özellikler win10 da çalışmıyor bilginiz olsun.
    Ssd ile hdd arasında yaşadığım farkıda şöyle söyleyim
    Hdd : win7 açılış : 2 dk 20 sn açıldıktan sonra googleye girip birşey aratmam 4 dk total: 6 dk
    Ssd : win10 açılış : 20 saniye google : 5 saniye total : 25 saniye
    Bilgisayarı sadece bir kaç iş ve lol için kullanıyorum ssd bilgisayarı sırtladı aldı taşıdı arşa götürdü benim için. Bu dönmemde pc fiyatları ucukken ufak bir ssd ile canlandırabilirsiniz. İyi forumlar

Edit: Alfais marka 12.7 mm lik cd rom yerine caddy ile hdd yi taktım cd rom kapağınıda yanında ki vidaları söküp biraz çekerek çıkarttım. Arkasında ki vida tutturma parçasını da caddy e taktım. Sorunsuz şekilde hem ssd hem hdd çalışıyorum sistem ve oyunlar ssd , fotoğraf film vb gibi şeyleri hdd saklıyorum gayet iyi şuanlık. Sıkıntı ya da sorun yaşarsam tekrar yazarım iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlgkmn -- 25 Kasım 2020; 21:15:24 >

• tlgkmn T kullanıcısına yanıt

Toz giderme, energy management çalışıyor hocam. Dolby yok sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf.kaya -- 25 Kasım 2020; 8:10:46 >
  • Driverleri bulamadım hocam göndere bilirmisin win10 için

• tlgkmn T kullanıcısına yanıt

https://support.lenovo.com/tr/tr/downloads/ds031269 şunu dener misiniz hocam. 1 sene önce SSD aldığımda kurmuştum ben de

• 
Sayfa: önceki 432433434435436
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.