Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (432. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende de yıllardır elektrik kaçağı varmış gibi dokununca titreme yapıyor elim.

SSD upgrade yapınca laptop canavar gibi oldu. Oyun için değil fakat internet office film netflix için kullanıyorum. Bu cihazdaki en büyük sıkıntı wifi çipi kesinlikle. ben de broadcom wifi adaptörü var. aynı laptopa sahip arkadaşta intel var onun canavar gibi çekiyor benim modem dibimde 1 diş kopuyor.

biraz araştırma yaptığımda başka wifi çipleri taksan bile desteklemediğini öğrendim biosta bunun için kilit varmış. buna uygun intel çip alsam çalışır mı diye düşündüm ama o kadar üşendim ki gittim usb wifi adaptörü alıp sorunumu çözdüm.

ve hala günümüzde çıkan laptopların ses kalitesi z580 e yanaşamıyor. aldığım dolby destekli en temiz sesi veren bu laptop oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aurosonic

Bende de yıllardır elektrik kaçağı varmış gibi dokununca titreme yapıyor elim.

SSD upgrade yapınca laptop canavar gibi oldu. Oyun için değil fakat internet office film netflix için kullanıyorum. Bu cihazdaki en büyük sıkıntı wifi çipi kesinlikle. ben de broadcom wifi adaptörü var. aynı laptopa sahip arkadaşta intel var onun canavar gibi çekiyor benim modem dibimde 1 diş kopuyor.

biraz araştırma yaptığımda başka wifi çipleri taksan bile desteklemediğini öğrendim biosta bunun için kilit varmış. buna uygun intel çip alsam çalışır mı diye düşündüm ama o kadar üşendim ki gittim usb wifi adaptörü alıp sorunumu çözdüm.

ve hala günümüzde çıkan laptopların ses kalitesi z580 e yanaşamıyor. aldığım dolby destekli en temiz sesi veren bu laptop oldu.
    ıntel 7260 wireless card aldım modlu bios yükleyince kısıtlama kalkıyor 5 ghz olarak kullanabiliyorum interneti intel 7260 5ghz ile 98 mb çıkıyor hız testinde.

• **KAAN** * kullanıcısına yanıt
    Sanirim bu kart turkiyede yok cunku daha once amazon ve aliexpresste denk gelmistim bu kurla bu vergilerle alinmasida zor artik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aurosonic

Sanirim bu kart turkiyede yok cunku daha once amazon ve aliexpresste denk gelmistim bu kurla bu vergilerle alinmasida zor artik.
    aynen aliexrpressten 92 tlye aldım 15 tlde vergi ödedim letgoda 250 tlye satıyorlar 2.ci elini gidip bende sıfır aldım.
  • **KAAN** * kullanıcısına yanıt
    merhaba acaba linki paylasabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

merhaba acaba linki paylasabilir misiniz
    aliexpress.com
    US $12.94 10% OFF|Intel Dual Band kablosuz 7260 Intel7260 7260AC 7260HMW 2.4 & 5G 867M BT4.0 MiniPCIe kablosuz WiFi kartı|wireless card|intel dual band wirelessintel dual band - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/32808542531.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.32f54c4dQv7fB1

• 1) SSD kullanan arkadaşlar Windows 7 mi tercih ediyorsunuz, Windows 10 mu? Ve sebebi?

2) SSD yi bölümleyerek kullanan var mı? Ben James Donkey 480gb aldım. 3 bölüme ayırdım. Win 7 , Win 10 kurdum ilk ikisine diğer bölümü de depolama gibi kullanıyorum. 70gb/70gb/300gb şeklinde. Biraz da doldurdum. Yazma hızı 30mb lere düştü. Acaba yazma hızı bölüntüleme yaptığım için mi düştü yoksa disk fazla dolu olduğundan mı?

3) SSD yüzde kaçı boş olmalı?
  • abdayd A kullanıcısına yanıt
    Win 10 kullanıyorum. 7 sn de felan açılıyor. Herhangi bir tercih sebebim yoktu. Direk verilen güncelleme ile geçmiştim
    Ssd'yi bölümlemedim. CD rom yerine çıkan HDD yi almak için aparat aldım onu kullanıyorum. Sanki bir yerlerde bölümleme yapmanın iyi olmadığını okumuştum. Gereksiz dosyalarımı HDD ye kaydediyorum. Resim, film, müzik vb.
    Yüzde ile alakalı da bir bilgim yok hocam.

Kullandığım SSD patriot burst 240 GB. Yazma ve okuma hızlarım hiç 400 mb altına düştüğünü de görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mf.kaya -- 18 Haziran 2020; 18:55:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mf.kaya

Win 10 kullanıyorum. 7 sn de felan açılıyor. Herhangi bir tercih sebebim yoktu. Direk verilen güncelleme ile geçmiştim
    Ssd'yi bölümlemedim. CD rom yerine çıkan HDD yi almak için aparat aldım onu kullanıyorum. Sanki bir yerlerde bölümleme yapmanın iyi olmadığını okumuştum. Gereksiz dosyalarımı HDD ye kaydediyorum. Resim, film, müzik vb.
    Yüzde ile alakalı da bir bilgim yok hocam.

Kullandığım SSD patriot burst 240 GB. Yazma ve okuma hızlarım hiç 400 mb altına düştüğünü de görmedim.
    Hocam w10 driverlarını nereden nasıl hallettiniz ? Eğer elinizde toplu halde varsa paylaşabilir misiniz ?

• Zodiac LighT kullanıcısına yanıt
    Hocam sitesinden indirmiştim direk öyle hatırlıyorum. Zaten birçoğu win 8 driveri

• quote:

Orijinalden alıntı: mf.kaya

Hocam sitesinden indirmiştim direk öyle hatırlıyorum. Zaten birçoğu win 8 driveri
    Win 8 mi 8.1 mi hocam ?

• SSD'ye geçme zamanı geldi. SATA3 destekliyor gibi anladım, yanılıyor muyum?
    HWInfo değerleri aşağıdaki gibi.
  • SSD'ye geçme zamanı geldi. SATA3 destekliyor gibi anladım, yanılıyor muyum?
    HWInfo değerleri aşağıdaki gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac LighT

Hocam w10 driverlarını nereden nasıl hallettiniz ? Eğer elinizde toplu halde varsa paylaşabilir misiniz ?

Alıntıları Göster
    WİNDOWS 10 HERSEYİ TANIYOR
  • Arkadaşlar merhaba,

Elimde lenovo İdeapad Z580 6gb i5 3.0 ghz 500gb olan versiyonu var. Rami değiştirmek istiyorum. 2 slot yuvası var birinde 4gb diğerinde 2gb 1600 MHZ lik ramler var. Ben 2gb olanı söküp yerine direkt 8gb 1600 ram takmak istiyorum toplam da 12gb oluyor. Acaba bu laptop 12 gb rami destekliyor mu kullanan arkadaşlar dan yardımları bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Cool Boy kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartın normalde 16gb desteği var, 12gb da destekleyecektir.

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu
  • https://tr.aliexpress.com/w/wholesale-gtx-880m.html

z580'in şuan var olan gt635m ekran kartını söküp gtx 880m ekran kartını takmak mümkün mü ? değer mi ?
  • neleda N kullanıcısına yanıt
    Hocam Z580'de mxm portu yok dolayısıyla upgrade olması imkansız. Var olsaydı bile gtx880m gibi üst düzey bir grafik kartını z580'nin içerisindeki 3. nesil intel islemci besleyemez ve darboğaz yapardı. Ha ben illa yapacagim diyorsaniz harici ekran kartı kutusuyla masaüstü gtx ve rtx ekran kartlarinizi, laptopa baglayabilirsiniz. İnternette videoları mevcut.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cool Boy kullanıcısına yanıt
    ben 4 + 8 olarak 12 gb kullanıyorum bir sorun yok yapabilirsin yani
  • termal macun aldım 2013 den beri kullanıyorum evde termal macun yenileyen varmı
  • 
Sayfa: önceki 430431432433434
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.