Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu (431. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.896
Cevap
118
Favori
519.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam hangi tür macun kullanılıyor? Bu işlemcilerde kullanılandan mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mf.kaya

Hocam hangi tür macun kullanılıyor? Bu işlemcilerde kullanılandan mı?
    2013 den bu yaan sorunsuz çalışıyorr z580
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerderer

Çok rica ediyorum. acil bilgiye ihtiyacım var. Bilenler lütfen cevap yazsın.
    guc tşunu yanındaki ufak tuşla aç laptop sonra usb seç yüklesin bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

Halettiniz mi hocam? Bana fan sesi nedense sadece fan kaynaklı değil gibi geliyor. %1 sessiz, düzgün çalışıyor %99 ise dediğiniz gibi traktör sesiyle.

Alıntıları Göster
    Fanı sökmeden temizlemeye çalıştım. Kontakt sprey ve temizlik spreyi( sıkınca köpük oluyor) sıkıp hava tutup temizledim ancak yine çözüm olmadı.Fan bir yere sürtüyor olsa gerek ki temizlik çalışmam işe yaramadı. Açıkçası fanı söküp geri toplamak ile de gün geçirmek istemiyorum ama bir ara yapacağım mecbur.

• onr4249 kullanıcısına yanıt
    hocam büyük ihtimalle anakart üzerindeki veya herhangi bir parça üzerindeki etiketin kuruyup kalkmasıyla fana gelmiş ve faniniza bir şey kaçmış olabilir. Internette sökme videoları mevcut ancak maalesef z580 cok kolay sokulmuyor. Ben 3 kez falan söktüm 3. de fanı temizlemeyi ve termal macun yenilemeyi başardım. anakart üzerindeki bi kablonun kopacak gibi olmasından ötürü ilk 2 kez açtığımda maalesef o kabloyu koparmamak adına mecbur kapattım geri kapağını. Şuanda sistem boştayken işlemci sıcaklığı 46-54 derece civarında gezerken, 1 saatlik aida64 işlemci stres testinde 89-92 dereceleri gördü sizce normal midir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, gördüğüm kadarıyla z580 modellerde 5 ghz wifi bağlantı desteği yokmuş. Adaptör ile kullanan var mı? Aldığı hızlar nerelerde

• quote:

Orijinalden alıntı: PapaLeghba

Merhabalar.
    Merak üzerine yaşadığım soruna cevap bulma ümidi ile burdayım.
    Lenovo z580 kullanıcısıyım. Bilgisayarın ramini çıkarıp kontrol ettikten sonra yeniden taktım ancak kabus başladı. artık bilgisayarım 5 dakikada açılıyor ve 5 dakikada kapanıyor. Sorunu yasayınca ram i belki doğru takamadım diye yeniden çıkarıp taktım ancak sorunum çözülmedi. bunun üzerine herhalde rami çıkarırken bozdum deyip çıkardım 4gb ram takılı olarak bilgisayarı açtım ve sorun olmadıgını gördüm. Bunun üzerine ram in bozuldugundan emin olmak için memtest86 ile ramleri kontrol ettim. Ram yüksek voltajlara karşı savunmasız olabılır diye note şeklinde uyarı verdi.
    Şimdi tüm bunlardan sonra;
    1. Her iki slotda da hem 4gb hemde 2gb ramları tek tek kullanarak denediğimde bilgisayar normal bir şekilde 30 sn cıvarında açılıp yine aynı sürede kapanıyor.
    2. Ancak her iki ram i birlikte kullandığımda 5 dk da açılıp 5 dakikada kapanıyor. Ayrıca windows açıldığı zaman bariz bir şekilde hantallık hissediyorum.
    3. Çözüm olarak biosu güncellemek istedim ancak hem 5fcn95ww_public 64bit hemde 5fcn95ww_private 64bit verisyonları çalıştırdığımda bilgisayar kapanıyor anacak bir daha açılamıyor. Açılamıyor diyorum çünki 1 sn açılacak gibi olup göstergelere ışık geliyor ve ardından geri sönüyor. Belki açılır diye bekledim ancak 10 defa tekrar ettikten sonra bilgisayar yanacak endişesi ile güç düğmesine basarak bilgisayarı açmak zorunda kaldım.
    Acaba yazdıklarımı yaşayan başka bir kullanıcı varmı yada bana yardım edebilecek güzel bir insan bu dünyaya gelmişmi. şimdiden teşekküler
    Merhaba arkadaşlar z580 kullanıcısı olarak bende bu sorunun aynısını yaşıyorum şu an. Power tuşuna basınca güç verip kesiyor daha sonra 2-3 sn içinde açılıyor pc normal olarak. RAM leri söküp güç verdiğimde ise elektrik kesme problemi yapmıyor. Tabi ki pc de herhangi biri işlem gerçekleşmiyor ama bunu donanımsal veya güç kaynağı problemi var mı diye denedim. Eğer güçle ilgili problem olsaydı sorun bu durumda da devam ederdi diye düşünüyorum.Problemin kaynağını tespit edit çözüm bulabildiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clamyychill -- 18 Mayıs 2020; 13:54:9 >

• Arkadaşlar merhabalar, bilgisayarı alalı yaklaşık sekiz yıl oldu ve hiç format atmadım. Şuan laptop can çekişiyor, tamamen açılışı yaklaşık 30 dakika sürüyor. Sebebi diskin doluluğu diye düşünüyorum. Verileri yedekleyin ayırmam haftalar sürer. SSD alıp hddyi DVD kısmını takınca HDD dosyalari harici disk şeklinde görülüyor ve istediğimiz an erişebiliyoruz değil mi? Herhangi bir program vs aktarmak istemiyorum yalnızca temiz bir Windows ve Office kullanımı yeterli bana fakat hdddeki dosyalara da erişim gerekiyor. Bir de pil değiştirip verim alan varsa öneride bulunabilir mi?

• dolby home son sürümde çalışmadı daha once çalışıyordu
  • Sudolfin kullanıcısına yanıt
    Bataryam halen iyi, ona bir şey diyemem. Disk konusu sizin söylediğiniz gibi.

• Bakmıyorlar. Tabi ben kargoyla gönderecektim. Eğer takınsa bir gidin.

• Sudolfin kullanıcısına yanıt
    ben evo850 ssd ile kullanıyorum gayet memnunum. Ssd takarsan canavar gibi oluyor pc , oyun hariç her işini görürsün kolayca (render vs hariç tabi )
  • regedit1 R kullanıcısına yanıt
    bende wifi kartını değişmek istiyordum ama emin olamıyorum , adaptör ve kart arasında git gel yaşıyorum, eski pclerinde ki wifi kartını değişenler gördüm ama z580 için hiç bir kaynak bulamadım
  • Terius kullanıcısına yanıt
    Bizim wif kartı değişince olmuyormuş adaptör almak mantıklı ama ben kablo ile bağlanıyorum bu ara

• quote:

Orijinalden alıntı: regedit1

Bizim wif kartı değişince olmuyormuş adaptör almak mantıklı ama ben kablo ile bağlanıyorum bu ara
    evet bende baktım biraz bios flaslamak falan gerekiyor. Uğraşmak istemedim TP-Link, Archer T3U, AC1300 sipariş ettim amazondan
    Sanırım T3u nun 2 çeşiti var birisi mini diğeri normal. Hangisini tercih ettiniz

mini olanı aldım dostum ,şurdan bakabilirsin Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terius -- 31 Mayıs 2020; 19:22:59 >
    Zahmet olmazsa şuan kablolu kablosuz hızınızla adaptör ile kablolu kablosuz hız değerlerinizi paylaşır mısınız

kablolu kullanmadım hiç , önümüzde ki aya doğru kablo alabilirim eğer alırsam paylaşırım. Kablosuz olarak şuan ki hali ve yeni adaptörlü farkını paylaşırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfkoxal

Harici monitörle 1080p'den yüksek çözünürlük alabilen var mı arkadaşlar? 4k monitörüm var, VGA girişi yok. Hdmi ve displayport var. En azından 1440p almak istiyorum.

Nvidia'nın sitesinde 630m için digital max çözünürlük 2560x1600 diyor, yani 1440p. VGA için ise 2048x1536. Yani hdmi ile 1440p yani 2k alabilmek lazım. Ama olmuyor. Win10 kullanıyorum, derdim masaüstünde değil ama oyunlarda yüksek çözünürlük almak. Oyun Nvidia ekran kartıyla açılıyor, ama full HD üzeri olmuyor. Önerisi olan?
    Selam, bu konuya yanıtı olan var mı? En azından masaüstünde 1080p üzeri alabilen var mıdır?

• 
Sayfa: önceki 429430431432433
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.