Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
133.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada dün sövdüğüm hiç memnun kalmadığım MX6 macunu tekrar denemek istedim. Isı iletimi yüksek ısılarda biraz yetersiz kalıyor yine ama farklı bir sürüş ve farklı bir soğutucu sıkma yöntemi ile sanki güzel sonuç elde ettim gibi.

Önceki 3 kere denememden sonra amann diyip pes etmiştim. 2 ay oldu herhalde. Dün söktüğümde böyleydi. İşlemci durduk yere en basit işlemde bile 80 90 da geziyordu üstelik soğutucu soğuk üflüyordu. Hatta GPU ya yüklenince bile cpu çalışmasada cpu sıcaklığı artıyordu nedense.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

Sonra farklı bir sürme yöntemi denedim. İlkindeki gibi yine bloktaki siyahlık ortasına macunu sürdüm. Kredi kartı ile çektim eşit yaydım. Daha sonra işlemci ve gpu üzerine maskleme bandı çektim ve bant kalınlığı kadar da oraya sürdüm. Çok bastırmadım çektirdim onları da. Daha sonra soğutucu üzerindeki sökme sırasını 6 dan bir doğru ters uyguladım ama eşit sıktım. Her bir vidada tornavidayı 1 tur döndürdüm. (6 5 4 3 2 1 ) bir tur. Sonra başa döndüm tekrar bir tur. Blok eşit olarak yapıştı.

Dışarılara taşma da olmadı %90 bu sürüşte. Bütün macun işlemciler üzerinde kaldığı için soğutmaya katkısı oldu diye düşünüyorum

4 saatlik oyunun ortalama sıcaklıkları bu şekilde. Oyuna girince sıfırladım.

Metro oyununu ultra ayarlarda, RTX açık ve ışın izleme full olacak şekilde oynadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Mart 2023; 5:51:33 >

• Bu kutunun çöpe atılmasını mağduriyetini gidermek için monster müşteri hizmetlerini aradım. Eğer elinizde var ise satın alabilirim şeklinde söyledim. Adam önce deprem olayını sordu, bir şeye ihtiyacım olup olmadığı sordu ve ondan sonra kutu durumunu konuşmaya başladı. Kutular direkt modele özel adet olarak çıktığı için çok umutlandırmak istemiyorum ama elimden geleni yapacağım dedi. Bilgisayar kutusunun modeline kadar öğrenip var ise karşılıksız olarak göndereceklerini söylediler. İnanın bana '' premium '' müşteri hizmetlerinden daha kıymetli bir şekilde davrandılar.

Dahası ise ben kendi servisimi arayıp Pc de ısınma problemi yaşıyorum dediğimde direkt olarak aldığım cevap Garantiye gönderin. Ya diyorum uzaktan bir bak şu bilgisayara, bios mu yanlış kurdum yada ne bilim bir ayarı ile mi oynadık bi kontrol et ? Yok ısınma donanımsal olabilir o yüzden garantiye gönderin diyor.

Monster pc si olan arkadaşım aynı şekil sıcaklık şikayetinde bulundu, adam 20 dakika boyunca Nvidia denetim masasından tutun güncellemeler atılıp yüklenene kadar bekledi ve ısınma sorununu çözüp öyle kapattı. Çözemeseydi garantiye gönderin diyecekti..

Şikayet oluşturdum zaten bu kutu için, eğer bir sonuç çıkmaz ise artık 2. el monster kutusu almaya çalışacam. Arkadaşıma karşı da çok mahcup oldum..

Bu gibiler yüzünden inanın bana güzelim Legion pcsinden insanı soğutuyorlar..

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Maşallah hocam 140w full güçte bile ekran kartı 75 derecenin üstüne çıkmıyor bence iyi bir düzey. Ben daha bu bilgisayarın termalını değişmedim ama genelde termal macunu gpu cpu üzerine çapraz olarak sıkıp sonra kapatıyorlar. Bu şekilde eğit olarak yayılıyor. Ve vida sıkma mantığınız da güzel hiç aklıma o şekil tur attırarak sıkmak gelmemişti eşit şekilde baskı ediyor mantıklıLenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

• Buda bizim LEGİON 5 PRO i7 11. nesil 3060 rtx 130w ekran kartlı pc :)))))))

2 dakikalık yüksek performans modunda Gpu sıcaklığı 83 dereceye çıkıyor. 5 dakikada ise 86 - 87 derecede sabitleniyor. Ve bu cihaz daha garantiden geleli 3 gün olmadı :)) Hava alış çıkış kanalları da rahat bir şekilde, altı sağı solu kapalı değil açık ve yüksek.

130w ekran kartı güçlü bir pc alalım dedik onuda yüksek performansta kullanınca böyle sıcaklıklar ile uğraşıyoruz :D

Hocam değerler çok iyi, nvidianın hangi sürümünü kullanıyorsunuz. Parlaklık sıkıntısı oluyor bende güncellediğim zaman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yüksek çözünürlük bile istemeyen valorant oyunun da aldığım işlemci sıcaklığına bakın 93 derece ^^, Gpu nun 69 derece olduğuna da aldanmayın watt düşük veriyor diye o sıcaklıkta. Watt yükseldiğinde oda 85 lere geliyor :D

• destannnn kullanıcısına yanıt

Bilgisayarin altina sogutucu koyun ya da laptopun altini masadan biraz kaldiracak birsey koyun, yeterki fanlar rahat hava cekebilsin. 92 yuksek bir deger degil eger laptopu masaya yapisik kullaniyorsaniz. Benimde bu sekilde

• Fan çok rahat bir şekilde hava alıyor zaten altını yükselttim. 5-6 gün öncede garantiden geldi fan filan temizlenmiştir denildi. Bu Legion serisinin soğutmasının yetersiz olduğunu vurgulamak istedim sadece. Aynı güçte farklı bilgisayarda 65 derece olan sıcaklık bu pc de 90 civarlarında olunca insanın da zoruna gidiyor sadece...

Vallahi şimdilik böyle bakalım 1 ay sonra puumpout olacak mı ne olacak macun bilmiyorum :D hızlı ısıyıp soğumalarda bir süre sonra özeliği gidiyor laptoplarda. Şimd, ne olacak bakalım bu tip sürüş ve sıkma tarzında merak ediyorum. Garantiye yollayıp değiştirin falan desem muhtemelen bu lakayıt adamlar PTM 7950 falan da koymaz fabrika üretiminde olduğu gibi. Ben bir önceki sürüşü çapraz yapmıştım. Berbat bir değer aldım öyle böyle değil. Hatta problem mi var diye açıp tekrar sürdüm yine aynı üçüncüde sadece soğutucuya sürüp kapattım berbattı. Sanırım macun dışarı çok fazla taşınca ısıya negatif ekisi oluyor. işlemci çevresinde fazladan bir macun var taşmış olarak ve nede olsa ısıyı iletmek için ısınıyor. Ama blok ile bağlantısı yok. Sadece çevresinde duruan ısıyı tutan bir malzeme oluyor. Bence işlemcilerin dışına taşmayacak şekilde sürülmesi ve bloğun eşit oturtulması gerekiyor. Bir de bunun viskozitesi kalındı durunca da sertleşiyor, sürdüm bir 5 dk falan beklettim öyle. İlk sıvı halini kaybetti. Sonra biraz daha katı halde yapıştırıp geçtim :D

GPU nun 74 olması aslında bana göre yüksek bile. Eskiden hiç 74'e gelmezdi ama cpu yükselirdi çok. Demek ki GPU tam basıp, cpu yeterli basmıyor ya da macun iyi kalmıyormuş ki bloğa işlemci sıcaklığı net şekilde gelmiyormuş. Şimdi GPU ve CPU arasında sıcaklık farkı daha az. İkisi de neredeyse eşit derece de soğuyor gözüküyor.

Oyunlarda durum böyle fakat stress testinde 90 ve 101 dereceye çıkıyor fanlar düşük devirdeyken. Fanların hızı artınca da ısının düşmesi biraz zaman alıyor. MX 6 nın ısı ületimi düşükmüş bayağı. Ama oyunlarda falan böyle sıcaklık olması hoşuma gitti. 7 8 ay böyle devam ederse yine iyi, klavyemin ve koltuğumun taksidi bitsinde daha yüksek değerde iyi bir macun alırım.

Sıvı metallerin bakır ile tepkimesini araştırdım. ALüminyum gibi zarar vermiyormuş, sadece bakır soğutuca izi kalıyormuş. Alüminyumda ise korozyon yapıp deliyormuş bayağı. Ama en iyisi nikel kaplı olmasıymış. Belkide kafam bozulursa nikel kaplarım haha :D DIY projeler izliyorum ara ara.

soğutmaktan ziyade soğutma bloğunu takan teknik eleman standart çalışıyorsa oluyor. Yukarıda da dediğim gibi, macun çok taşıyorsa negatif etki. Bloğu tersten değil de normal 1 2 3 diye sıkıyorsa yine işlemcide macun sıkılırken bir önden bastırarak dışarı akıyor. aslında makinesi olsa da eşit şekilde sıkılsa bütün vidalar bir anda eşit baskı görse :D

Yoksa başkalarının dediği gibi, bok bir yere çok basıyor diğer yere az basıyor diye bir durum yok. Sökerken ve takarken oluyor ne oluyorsa. Ama laptoplar desktoplar gibi olmadığından bence kullanılacak macunlar OC için tercih edilen yüksek ısı iletimine sahip ürünler olmalı. Masa üstü pc ye dişmacunu sürsen de soğuyor bir şekilde. Ama laptop OC yapmış gibi ısınıyor. İyi ürünler gerekli. Gerçi benim süperdir diye aldığım mx 6 o kadar süper çıkmadı ama olsun :D

• dobisco kullanıcısına yanıt

Nvidia son sürümleri kullanıyorum hocam DDU ile silerek yüklüyorum ve evet belli bir sürümden sonra geçmişte olan parlaklık sorunu tekrar başladı 4 5 sürümdür. Nvidia forumuna yazdım ama cevap gelmedi. Geçenkini bayağı testler yapıp yollayarak çözdürmüştüm ama yıldım artık :D Baktım HDR modu iyi çalışıyor artık HDR kullanıyorum ben de. Foto falan işleyeceksem SDR a alıyorum. Ama keşke düzeltseler, yampıyor inatla. Ya da neyi düzeltiyorlarda bizim parlaklık bozuluyor anlamıyorum %80 e kadar düşük sonra bir anda 5000nit oluyor :D

O sorun bende de vardı . X rite color diye bir yazılımı var Legion da gördüğüm, hatta lenovo vantage ye entegre olarakta çalışıyor. X rite color ara sıra siliniyor kendi kendine :D ondan dolayı bende parlaklık düşüşü olmuştu hatta kurcalayınca fark ettim tekrardan X rite color kendi kendine geri geldi :D X rite color ekran ayarlarından ekran görüntüsünü RGB olarak ayarladığım da tekrardan parlaklığı düzelmişti ^^

Yok hocamb u düzelmiyor. Belki farklı panel kodlarında düzeliyor olaiblir ama bizim csot panellerde sorun parlaklık eğrisi ile alakalı.

Ben cok sorun yasadigimdan dolayi kararli eski surume dondum. Su anda 472.12 oem surumunu kullaniyorum. Bizim bilgisayari kullanan yabancilar kararli surumlerin Drivers: 511.23/511.65/511.79 bu surumler oldugunu soylemisler. Uzun bir sure 511.79 surumunu kullandim, bu surumde gayet stabildi.

Bugun AtlasOS' un custom 20H2 windowsunu yukledim sisteme. Gereksiz ozellikleri kapatilmis ve gizlilik doruk noktada resmen, suana kadar karsilastigim tek sikintisi parlaklik ayari calismiyor klavyeden bastigim zaman, onun disinda bir problem yasamadim. Bir muddet daha deneyimledikten sonra tekrar sonuclari paylasmayi dusunuyorum. Cok fazla test edemedim. Sadece Counter-Strike oynadim ve internette gezindim. Windows LTSC 2021 kullanirken bosta ram kullanimi 1.6GB iken AtlasOs'ta bu deger 1GB'lara kadar dustu.

Sivi metal konusuna gelirsek, eski bilgisayarimda uzun bir sure kullandim. Bakirda renk degisimi yapiyor maalesef ayni zamanda orjinalligi bozulmus oluyor ben yapmanizi onermem. Sisteminizde AMD CPU kullaniyorsaniz Cpu'nun yanindaki metal bilesenleri kisa devre olmamasi icin cok iyi korumaniz gerekecek lakin AMD CPU'lar intel gibi degil CPU cevresinde cok fazla kisa devreye neden olabilecek bilesen var. Eski bilgisayarimda oje ile yalitmistim isterseniz ojenin gorselini atabilirim. 10Tlye aldigim oje gayet guzel sonuc vermisti. GPU'ya surmenizi onermem cunku sicakliklari dusurmede cok fazla bir etkisi olmamisti ben kullandigimda.

Hımm, yani sıvı metale kafam hep kayıp duruyor ama sonra vazgeçiyorum işte. Sıvı metal gibi kaliteli bir macun bulursam onu alacağım bakalım. Carbon padler gördüm nette fakat pek katksı olduğu söylenemez gibi.

Şu an memnunum bakalım durumdan. İleride ne olur göreceğiz :D Ben de oje almıştım yaparım diye sonra vazgeçtim almadım sıvı macun. 220 liraya MX6 almıştım. 1gr ı deneme yapa yapa bitti :D

Laptoplarda neden masaüstü pclerde olduğu gibi kapalı şekilde işlemci kullanılmıyor anlamıyorum. Fabrikasyon olarak ayarlasalar optimum seviyede mis gibi olur.

• Bunlar da laptopu yeni aldığım zamanki testlerim. Fabrika macunu PTM 7950 varken. Mayısta almıştım laptopu. O zamankine yakın değerler almışım şimdiki macun sürüş stilim ile. Bir ara işlemci çok yüksek gpu ise çok düşük kalıyordu. CPU 80 90 iken gpu 66 larda gezerdi.

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)Yazılımcı Onlineyoutube
    Same settings with my other video; https://www.youtube.com/watch?v=8Gd8_k12oRE #Legion 5 Pro #Ryzen 7 - 5800H #Nvidia RTX3070 - 140w #32GB Ram - tRFC880 Samsung 3200mhz #WQHD 165hz HDR-10bit Screen Record with Nvidia Experience Nvidia Driver 466.77 DCH Game Ready Driver Boost ON For "Boost OFF" : https://www.youtube.com/watch?v=8Gd8_k12oRE Room Temp 23° No Cooler Pad Auto Fan speed. Because @Lenovo not supported manuel max-fan speed settings. #legion #RTX3070 #legion5Pro #lenovo #steam #wrc https://store.steampowered.com/app/1462810/WRC_10_FIA_World_Rally_Championship/
    https://www.youtube.com/watch?v=wctztlFbAY0

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)Yazılımcı Onlineyoutube
    #Legion 5 Pro #Ryzen 7 - 5800H #Nvidia RTX3070 - 140w #32GB Ram - tRFC880 Samsung 3200mhz #WQHD 165hz HDR-10bit Screen Record with Nvidia Experience Nvidia Driver 466.77 DCH Game Ready Driver Boost OFF For "Boost ON" : https://www.youtube.com/watch?v=wctztlFbAY0 Room Temp 23° No Cooler Pad Auto Fan speed. Because @Lenovo not supported manuel max-fan speed settings. #legion #RTX3070 #legion5Pro #lenovo #steam #wrc https://store.steampowered.com/app/1462810/WRC_10_FIA_World_Rally_Championship/
    https://www.youtube.com/watch?v=8Gd8_k12oRE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 23 Mart 2023; 0:39:48 >

Hocam bu videolar gercegi yansitmiyor, kanalinizdaki diger oyun videolarinada goz attim; cyberpunk videosunda 40 saniye icerisinde 85 dereceyi goruyor islemci ekran kartida 77 dereceye kadar cikiyor. 1 saat araliksiz oynamis olsaydiniz islemci 90 ekran karti 80 dereceyi bile gorurmus. BU yuzden sicakliklari kafaya takmaniza gerek yok, suanli sicaklik degerleriniz orjinal termal macuna yakin degerlerde. Bu sekilde uzun bir sure kullanmaya calisin, heatsinki fazla cikarmanizi onermem, hem vidalar yalama oluyor hemde termal padlere toz ve benzeri yabanci maddeler yapisabiliyor. Biraz kafanizda takinti olmus, sicakliklar farkli vb diye ama sicakliklar hemen hemen ayni gozukuyor.

• +olarak o zamanda kullandiginiz bios surumude cok onemli, ben 40ww kullanirken gpu 80 dereceye gelince bilgisayarin sogutma sistemi agresiflesiyordu. Suanda 44ww kullaniyorum sicakliklar cok daha azaldi ama fan gurultulu calisiyor.

• Dun mediamarkta gittim lenovo ideapad gaming bilgisayarin kasasi cok hosuma gitti, hem klavyesi sert degil tuslara basarken daha premium bir his veriyor hemde ekran kapagi cok hafif, ekrani kaldirken vesaire hic zorlanmadim. Legion 5 Pronun kasasi hem agir hemde yanlardan bakinca biraz hantal duruyor lakin bizim bilgisayarlarinda ekran cerceve orani cok az, insanin gozune daha guzel geliyor bu sekilde olunca.

Oyuna göre değişiyor, tabi ortam sıcaklığına göre de. Bazı oyunlar cpu ya da yükleniyor bazıları yüklenmiyor. Şu anda en son bios sürümünü kullanıyorum. Her şeyi güncel kullanırım ben :D

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.