Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.093
Cevap
43
Favori
132.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistem kararlılığında düzeltmeler

Bellek ve SSD uyumluluğunda geliştirmeler

Nvidia Resizable Bar teknolojisinin aktive edilmesi

Pil kullanımının daha verimli hale getirilmesi

Genel işlemci performansı

Gsync özelliğini aktive edilmesi

Bug fixes

Ve daha birçok iyileştirme ve yenilik sağlayabiliyor bilgisayarınız için. Geçmek istediğiniz BIOS sürümünü okuyabilirsiniz ilgili yenilik ve iyileştirmeleri öğrenmek adına. Bu laptopun en son BIOS sürümü ise Nvidia resizable bar teknolojisini aktive ediyor ve belki işlemci performansı gibi sistem iyileştirmelerini barındırıyordur.

• eagen kullanıcısına yanıt

18 nisanda sipariş verdim hala hareket yok.

• AttorneyAtLawAT A kullanıcısına yanıt

Platforma yabancıysanız seve seve müsait vaktimde yardımcı olmak isterim özel mesaj yoluyla kafanıza takılanları sorarsanız.

Şu anlık Lenovo Vantage yazılımından ve Başlat>Ayarlar>Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünden ayrı ayrı tüm güncellemeleri yapın. Lenovo Vantage yazılımı zaten direkt olarak BIOS kurulumu yapmak isteyecektir, sizin ayrıca bir çaba sarf etmenize gerek kalmayacak BIOS kurulumu için.

Ek bilgi olarak şunları vereyim:

-FN + Q ile performans modları arasında değişim yapasınız ve FN + L ile arka logonun aydınlatmasını kapatırsınız.

-Lisanslı yazılım kullanıp girdiğiniz sitelere dikkat edecekseniz sisteminize harici bir virüs programı kurmanıza hiç gerek yok. Adguard gibi bir yazılım genel olarak sizi internetteki çoğu riskten koruyacaktır işlem gücünü sömürmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 7 Mayıs 2021; 12:28:30 >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Yapalım o zaman teşekkürler.
  • Bir arkadaş Apex Legends' ı test etmemi istemişti. 2560x1440p çözünürlükte Anti Aliasing harici sonuna kadar açmadığım ayar kalmadı ve oyun içerisinde genel olarak 120-160 FPS aralığında değerler aldım performans modunda. Ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi geçmedi diye hatırlıyorum. İşlemci sıcaklığı 75-86 derece aralığında gezdi.

Rainbow Six Siege oyununda yine 2560x1440p çözünürlükte Anti Aliasing harici sonuna kadar açmadığım ayar kalmadı ve oyun içerisinde genel olarak 130-180 FPS aralığında değerler aldım performans modunda. Ekran kartı sıcaklığı yine 70 dereceyi geçmedi diye hatırlıyorum. İşlemci sıcaklığı aynı şekilde 75-86 derece aralığında gezdi.

Kaç saat boyunca oyun oynarsam oynayayım işlemci sıcaklığı 86 dereceyi hiç geçmedi. Cinebench R20 testi yapacağım kısa süreli performansı görmek için ve işlemci uzun süreli testte thermal throttle yiyor mu görmek için Cinebench R23 sonucunu da burada paylaşacağım en kısa zamanda.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaveMartha

Platforma yabancıysanız seve seve müsait vaktimde yardımcı olmak isterim özel mesaj yoluyla kafanıza takılanları sorarsanız.

Şu anlık Lenovo Vantage yazılımından ve Başlat>Ayarlar>Güncelleştirme ve Güvenlik bölümünden ayrı ayrı tüm güncellemeleri yapın. Lenovo Vantage yazılımı zaten direkt olarak BIOS kurulumu yapmak isteyecektir, sizin ayrıca bir çaba sarf etmenize gerek kalmayacak BIOS kurulumu için.

-FN + Q ile performans modları arasında değişim yapasınız ve FN + L ile arka logonun aydınlatmasını kapatırsınız.

-Lisanslı yazılım kullanıp girdiğiniz sitelere dikkat edecekseniz sisteminize harici bir virüs programı kurmanıza hiç gerek yok. Adguard gibi bir yazılım genel olarak sizi internetteki çoğu riskten koruyacaktır işlem gücünü sömürmeden.

Şu klavyeyi, steel series de olduğu gibi yapmanın imkanı var mı acaba, wave olarak, kesintisiz... Eski Rog'umda vardı, alışmışım ona....

• quote:

Bir arkadaş Apex Legends' ı test etmemi istemişti. 2560x1440p çözünürlükte Anti Aliasing harici sonuna kadar açmadığım ayar kalmadı ve oyun içerisinde genel olarak 120-160 FPS aralığında değerler aldım performans modunda. Ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi geçmedi diye hatırlıyorum. İşlemci sıcaklığı 75-86 derece aralığında gezdi.

Rainbow Six Siege oyununda yine 2560x1440p çözünürlükte Anti Aliasing harici sonuna kadar açmadığım ayar kalmadı ve oyun içerisinde genel olarak 130-180 FPS aralığında değerler aldım performans modunda. Ekran kartı sıcaklığı yine 70 dereceyi geçmedi diye hatırlıyorum. İşlemci sıcaklığı aynı şekilde 75-86 derece aralığında gezdi.

Kaç saat boyunca oyun oynarsam oynayayım işlemci sıcaklığı 86 dereceyi hiç geçmedi. Cinebench R20 testi yapacağım kısa süreli performansı görmek için ve işlemci uzun süreli testte thermal throttle yiyor mu görmek için Cinebench R23 sonucunu da burada paylaşacağım en kısa zamanda.

Desktop 3070e yakin bi degeri var o zaman?

• quote:

silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttorneyAtLawAT -- 10 Mayıs 2021; 19:6:26 >

• eagen kullanıcısına yanıt

Per-key RGB oluyor sizin aradığınız özellik. Bu laptopta maliyeti kısmak ve Legion 7' nin cazibesini arttırmak amacıyla Legion 5 Pro modelinde 4-sectional RGB aydınlatma tercih edilmiş. Kısaca anlamı, klavyede birbirinden farklı olarak ayarlayabileceğiniz dört farklı bölge mevcut. Per-key RGB' de ise her tuşa istediğiniz renk atamasını yapabiliyorsunuz.

1- Windows tuşuan basılı tutun ve ardından R tuşuna bir kez basın. Açılan pencereye dxdiag yazın ve yine açılacak pencerede yazanı onaylayın. Göreceğiniz ilk sayfada BIOS sürümünüz yazıyor olmalı. En güncel BIOS GKCN34WW sürümü

2- Burada söylediğinizi anlayamadım ne yazık ki.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt

Direkt kendi benchmark uygulaması olan bir oyun söylerseniz onun üzerinden test yapabilirim ve bu şekilde daha net bir sonuç alınmış olur. Benchmark uygulaması olmayan özellikle çok oyunculu bir oyunda yapılan testler çoğu zaman kıyaslanabilir olmuyor çokça etmenden olumsuz olarak etkilenebildiğinden dolayı.

• quote:

Direkt kendi benchmark uygulaması olan bir oyun söylerseniz onun üzerinden test yapabilirim ve bu şekilde daha net bir sonuç alınmış olur. Benchmark uygulaması olmayan özellikle çok oyunculu bir oyunda yapılan testler çoğu zaman kıyaslanabilir olmuyor çokça etmenden olumsuz olarak etkilenebildiğinden dolayı.

Shadow of tomb raider
    Rdr2

Gibi oyunlar olabilir.

1440p full ayarlar için harika değerler. 1080p' de denediniz mi peki? High ve low olarak. Ama genel anlamda rekabetçi oyunlar profesyonel olarak oynanabilir gibi duruyor.

• Salma kullanıcısına yanıt

Sadece 1440p ile denedim hocam. Harici monitörle aldığım değerler bunlar, oyunları oynadığım sırada çift ekran da açıktı bilmiyorum önemli mi ama belirteyim dedim. Dahili benchmark özelliği bulunan bir iki oyunda da deneyeceğim net bir kıyaslama yapılabilmesi adına.

• Arkadaşlar ben de bu cihazı aldım ama bilgisayar boştayken bile sürekli fan sesi duyuyorum bu normal mi ?

• Example3 kullanıcısına yanıt

Hibrit mod kapalıysa ve sistem boştayken fanlar yüksek devirde dönmüyorsa normal.

Teşekkür ederim hocam. Ben internette gezinme vs felan yaparken pek ses çıkarmasın istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Hybrid modu'u acmayı denedim ama üzerine tıklayınca , click yaptıgımı anlamıyor. Sebebi ne olabilir sizce?

• Example3 kullanıcısına yanıt
    silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttorneyAtLawAT -- 10 Mayıs 2021; 19:6:38 >

Sağ olun hocam ama mavide olduğum halde fanlar dönüyor hep böle ses cıkmaması lazım bence

• Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

Stoktan almayanlar için kötü haber. Ben de Lenovo.de'den almıştım.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.