Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.093
Cevap
43
Favori
132.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Example3

Teşekkür ederim hocam. Ben internette gezinme vs felan yaparken pek ses çıkarmasın istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ? Hybrid modu'u acmayı denedim ama üzerine tıklayınca , click yaptıgımı anlamıyor. Sebebi ne olabilir sizce?

BIOS' a girip aktive edebilirsiniz. Bunun için de bilgisayarı yeniden başlatın ve açılırken F1 ya da F2 tuşlarından birine hızlıca basın. Muhtemelen F2 tuşu işe yarayacaktır.

• Mediamarkt ta yeniden 20.000 tl ye düştü , stoktan gönderiydi, aldım

• Bende bugün teslim aldım. Bir kaç test yapıyorum, sonuçları paylaşırım.
  • Arkadaşlar şöyle elden resim atabilecek yok mu canlı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de kurulumu yaptım gerekli programları yükleyip güncellemeleri yapıyorum. Biosu güncelledim şimdi.

• Wirm kullanıcısına yanıt

Hocam chipset ve apu icin amd software, rtx 3070 icin geforce experience, bios güncelleme dışında yapılacak bir şey var mı? Bilgisayarın fan hızını ögrenmeye calıstım ama sanırım cihazı üreten kişiler öğrenmemizi engellemiş ne farklı program kursamda speedtest,hwmonitor vs görüntüleyemedim.

• Lenovo 82JQ Performance Results - UserBenchmark

Şimdi bi test yaptım benim bilgisayarla sonuç böyle çıktı performance mode'da idi

• Ben de Mediamarkt aldım, Almanya'ya güvenemedim artık biraz fazla oldu.

Şu an kullandığım Notebook Lenovo 2012 senesinde almıştım, 9 sene sonra yine bir Lenovo alıyorum. ( Arada alıp sattığım MSI ve Asus saymıyorum)

• Ben fan sesinin normal olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bu fan sesi normal olamaz ya hiç bir şey yapmıyorum ve fan sürekli calısıyor kafam şişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Example3

Hocam chipset ve apu icin amd software, rtx 3070 icin geforce experience, bios güncelleme dışında yapılacak bir şey var mı? Bilgisayarın fan hızını ögrenmeye calıstım ama sanırım cihazı üreten kişiler öğrenmemizi engellemiş ne farklı program kursamda speedtest,hwmonitor vs görüntüleyemedim.

fan rpm bu laptopta şuanda ayarlanamıyor diye biliyorum. Eski gaming laptopumla aşağı yukarı aynı fan sesi şuanda performans modunda. Macbook sessizliğine alıştıysanız 0lamak zor.

Hocam tesekkür ederim cevap verdiğiniz icin. İnternette vs gezinirken veya hiç bir işlem ypamıyor iken (idle) fan sütekli calısıyor vııııı diye bir yolu yok mu ögrenmem icin olması gereken bu mu değil mi diye . fanı arada bi açıp sogutması gerekmez mi web tarzı işler yaparken. Quiet modda kullanıyorum bu arada

• Example3 kullanıcısına yanıt

Hocam laptop o kadar güçlü ki yük altında değilken bile hafif bir fan sesi duymanız normal. Hibrit modu açmadıysanız onu yapın. Fan sesini yükteki haliyle kıyaslayın, birkaç kat artıyor. Bu bir gaming laptop, 0 fan sesi olamaz ama yine de rahatsız etmeyecek düzeyde olmalı yükte değilken.

Anladım hocam sağ olun yani quiet mode ve hybrid mode açık olunca minimum sessizliği sağlamış olurum. Bu gaming laptoplar boşta da olsa sürekli fan'ı çalışır çok az bir sesle (oyun oynamaya kıyasla çok daha hafif bir ses) doğru mu anlamışım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Example3 -- 7 Mayıs 2021; 18:45:41 >

Doğrudur hocam az da olsa ses duyacaksınız. Ama oyun açtığınızda ses 5 katına falan çıkıyor fark edersiniz.

Coil whine sesini bastırması için lenovo sürekli açık fan getirmiş reddite göre. Legion 5 için söylenmiş bu ama belki buna da işler

reddit
    PSA: Lenovo Legion 5 users who are annoyed by fans being constantly on, there is a solution!
    https://www.reddit.com/r/LenovoLegion/comments/n4jhe2/psa_lenovo_legion_5_users_who_are_annoyed_by_fans/?utm_medium=android_app&utm_source=share

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Egrino E kullanıcısına yanıt

Düzeldi gibi hocam çok teşekkür ederim

• Egrino E kullanıcısına yanıt

Coil whine ve fan sesi birbirinden farklı sesler ve takıntılı bir kulağınız varsa kolaylıkla anlaşılıyor hocam farkları. Kısacası Coil whine' ı fan sesiyle kapatmak mümkün değil.

Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin, 2020 model orta seviye Legion 5 laptoplarda da manuel fan ayarı mevcut değildi diye hatırlıyorum.

• SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim iddam değil zaten ama redditte o şekilde söylenmiş ve kapatmak için de yöntem vermişler. Sorun çözüldüğü sürece sıkıntı yok

• Bu arada boşta coil whine yok arkadaşlar merak edenler için. Daha oyunları deneyemedim malum yüksek gb oyunlar hala iniyor.

En boşta performans modunda hibrit mod kapalıyken bile rahatsız etmiyor fan sesi, ancak var. Belki de ben alışkın olduğum için.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.