Sağlık olsun hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (22. sayfa)
-
-
vallaha pc ye bu kadar para verince oyun alamıyorum :D GTA falan denedim işte 2K da. Ekran kartı yüksek değerlere çıkamıyor herhalde diyordum ama yer yer 156watt bile gördüm.
Biostan OC ile ilgili bütün seçenekler disable şekilde.
Laptopun arkası havada iken sıcaklık
Laptop masada normal duruyorken. Üstünü görmedim.
-
Stok sorunu vb. nedenlerle bu laptopu satın alamamış arkadaşlar boşuna üzülmesin şayet acilen satın almaya ihtiyaçları yoksa; Intel H45 işlemcili Lenovo Legion 5i, Legion 5i Pro ve Legion 7i çok geçmeden raflarda yerini alır diye düşünüyorum. Muhtemelen Ryzen varyantına göre %10 gibi bir fiyat artışı olur diye tahmin ediyorum. Intel' in üretim kapasitesiyle Ryzen işlemcili modellerden daha az stok sorunu yaşanacağını umuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 11 Mayıs 2021; 20:9:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim de ürünüm geldi bugün çok şükür. Ufak bir coil whine var gibi ama çok uğraşmak lazım duymak için.
-
Gözlerim baya kızarıyor benim bu bilgisayarın ekranında aynı sorunu yaşayan varmı -
Parlaklığı fazla açmış ve laptopu gözlerinize çok yakında tutmuş olabilir misiniz? Bu şekilde kullanıyorsanız normal bir durum bu.
Göz doktoruna gidip gözlerinizde ışık hassasiyeti var mı diye bir baktırın isterseniz.
-
Yüzde 80-90 parlaklıkta kullanıyordum sanırım fazla geldi 75’e çektim 180 lümen oluyor şuan daha iyi geldi gibi ama bakalım siz kaçta kullanıyorsunuz -
Gün içerisinde tam parlaklıkta, akşam üstü %50' ye kadar indiriyorum. Panelin maksğmum parlaklık değeri piyasadaki laptopların %90' ından daha fazla bu nedenle maksimum ekran parlaklığı fazla gelebilir.
Mavi ışık filtreli bir numaralı/numarasız gözlük alabilirsiniz uzun süreli laptop, telefon vb kullanımında gözlerinizde kuruluk ve yanma oluşuyorsa. Bahsini ettiğim kaplamanın, ışığın gözlerimin üzerindeki olumsuz etkisini %50 azalttığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Gözlüklerim o şekilde ama ekran parlaklığı çok yüksek dediğiniz gibi 500 nit çıkıyor en yüksek ayarda çok fazla -
Normalde eski laptopumda 300-330 nit kullanıyordum şuan 300 nit kullanamıyorum bu bilgisayarda sanırım 500de zarar gördü gözlerim 1-2 dinlensin gözlerim bakalım kızartmaya devam edecek mi -
Ben geceleri loş ışıkta %30 da bile kullanıyorum. Genelde %40 %50 ama foto işleyeceksem ya da oyuna giriyorsam %80 %85 yapıyorum. Odada güneş ışığı varsa da %100
Ekran o kadar iyiy ki. İlk defa kısık parlaklıkta bir laptop kullanıyorum. Telefon ekranı gibi kıs, rahatsız olmadan her şeyi görüyorsunuz. Hatta parlak ekran olmadığı için mürekkep ekrana bakıyor gibi göz yormuyor hiç.
Ama ekran 500nit ve üstünü veriyor. Legion 7'de de aynı ekran var parlaklık testinde nette 560 çıkmıştı sanırım. Sürekli bu kadar parlak bir ışık kaynağına bakmak gözde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Ortam ışığına göre ayarlayın ekranınızı. Parlaklığı kısarken önce az gibi gelecek ama sonradan göz alışınca rahat görmeye başlayacaksınız.
-
Gpuz den bakabilir misiniz ekran kartinin bellekleri micron mu samsung mu
Rtx 3060 modeli amazona gelmeyi düşünecek mi acaba.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar alternatif olabilir diye atıyorum belki işinize yarar fiyat olarak yakın diye buraya yazıyorum.
https://www.amazon.es/Gigabyte-AORUS-15G-YC-8ES2450SH-RTX3080GB-8GB/dp/B08WDZZ6YV
-
Bu laptop gümrükten geçmez hocam.
1500 üstü takılıyor mu gümrüğe ? üst model alanlar vardı yurtdışından öle biliyorum ?
-
1500 Euro sınırını 1 TL bile aşarsa mininum %20 vergi ödersiniz. İşlemleri gümrük müşaviri ile yapacak olursanız 2 kere KDV, antrepo ücreti ve daha ne kadar saçma ücret varsa hepsi yükleniyor. Özetle 1500 Euro' luk cihaza temizinden 6000 TL' ye yakın para ödersiniz günümüz kuruyla.
hocam amazon üzerinden alınan ürünler 1500 euro üstü olsa bile farkını amazon ödüyor ben rtx3090 aldım 2bin ero 250 lira noter vekaleti harici para ödemedim laptop lara özel bi durum mu var ki onu bilemedim ama sanmıyorum çünkü neweeg den de kasa alıyor millet 30 bin e sadece noter vekaleti ile gümrükten geçiyor kasa.
-
Amazon, ülkelerin gümrüğünde import fee deposit harici oluşabilecek ek vergilerden sorumlu olmadığı ve bu ek ücreti müşterinin ödemesi gerektiğini açıkça belirtiyor.
Bazı durumlarda dediğiniz gibi Amazon gümrük müşavirliği vasıtasıyla oluşturulmuş gümrük çekim taleplerinde istenen ek vergiyi ödeyebiliyor ama bu, herkes için geçerli olmuyor ne yazık ki. Dilerseniz önceki siparişinizde bir sorun olmadı ve bunda da olmaz diyerek sipariş verebilirsiniz ama eğer bir sorun olursa o ürünün 20 gün içerisinde geri dönmesi için saçınızı başınızı yolacaksınız Amazon' daki vasıfsız müşteri hizmetleri çalışanları nedeniyle. Birincici elden deneyim etmiş birisi olarak bunları size anlatıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 12 Mayıs 2021; 4:58:33 >
doğrudur müş hiz leri de bunu söylemişti ama 5 tane 3090 almış adam tanıyorum ve hiçbirinde sorun olmadı. riske girmeye değer bir ürün mü onu bilmiyorum ya hani 3080 diye attım buraya. bende pro 5 i takip ediyordum bir süredir tr fiyatı 20 olunca caydım 7 yi beklicem çok abes bi fiyat olmazsa ona bakıcam tabi bu arada iyi bi rog denk gelirse alır geçerim. Cihazı alan herkese hayırlı olmasını dilerim güle güle kullanın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X