Vantage'da hibrid modu seçiyorsun, seçmezsen sadece 3070'i kullanıyor. Diğer türlü Radeon Graphics olarak internal ekran kartı masaüstünde vs. kullanılıyor. Hem yormuyor cihazı, hem de batarya ömrü vs uzuyor. |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (21. sayfa)
-
-
Stok bitmis.
Legion 7 ne zaman gelicek bakalim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hybrid modda amd işlemciye entegre radeon (RX Vega 8) gpu günlük işlemlerde çalışıyor, oyun gibi gpu performansı gerektiren işlemlerde Nvidia harici kart devreye giriyor.
Artısı günlük kullanımlarda daha az ısınma, fan sesi ve pil ömrü sunarken eksisi oyun performansı biraz düşüyor. Biostan yada Lenovo yazılımından hybrid kapattığında sadece Nvidia kart ile tam performansta oyun oynayabilirsin.
Şu anda hybrid modda kullanıyorum , vram 2 gb ayırdım.
-
Yok diye hatırlıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD sistemler değil Intel işlemcilerde de mevcut. Hibrit mod açıkken gpu tam performans veremiyor deniyor. Sizde acik miydi?
Arkadaşlar mediamarkt TR den alanlar için windows 10 key vs çıkmıyor mu kutudan format atmak istesek orjinal windows gidecek mi?
-
Windows 10 kurulu geliyor ama bakmak istiyorsan sanırım bilgisayarım>özelliklere girince çıkıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Format sonrası lisans otomatik olarak aktive ediliyor.
Bir defa durduk yere PC kendini yeniden başlattı. Reddit'te ve yabancı forumlarda baktım, legion serisi laptoplarda kronik olarak bu problemi yaşayan kişiler varmış. Umarım münferit bir olaydır ve tekrar başıma gelmez, anladığım kadarıyla bir çözümü yok çünkü. 14 gün dolmadan tekrar yaşanırsa direkt iade edeceğim, bakalım.
-
Arkadaşlar dijital lisans eşleştirildi diyor fakat hangi hesap ile eşleştirdiğini nerden öğrenebilirim ?
-
Pil konusunda napiyorsunuz, bi de pili belli bir yuzdede sabitleyip elektriği prizden nasıl çekebiliriz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Lenovo Vantage yazıımında tasarruf kipini aktive edin pil yüzdesini %50-%60 aralığında sabit tutmak için.
Evet vermez hocam, hibrit mod kapalı şekilde geldi bana. Bir kere açtım sonra tekrar açmadım. Şu an nvidia kullanıyorum sadece. Bir de harici monitör de deneyeceğim fark olacak mı bakalım.
-
Aynen bios'dan ayar yapıp denemiştim. OC yapmadan da böyle;
-
Format atıp, windows 10 kurarsanız otomatik olarak lenovo hangi sistemi kurduysa etkinleştirir bizde de home kurulu. Her hangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Elinizde orijinal key var ise bende pro var mesela daha girmedim. Pro key ile hakkında kısmından sürüm yükseltme yapabilirsiniz.
Windows 8'den itibaren artık uefi bioslarda etkinleştirme donanıma gömülü şekilde çalışıyor.
-
İlk aldığımda bios güncellemesinden sonra ve windows güncellemelerini yaptıktan sonra bende de bir kere oldu. Bir daha da olmadı hiç. Ben güncelleştirme işlemi yapıyordu kendisine reset attı diye tahmin ediyorum bakalım ama hayırlısı.
Performans testleri yaptınız mı nasıl ?
-
Bende oyun sırasında oldu, ama kısa süre öncesinde windows update yapmıştım belki de dediğiniz gibi onunla alakalı da olabilir. Performans testi yapmadım, maalesef çok anlamıyorum bu işlerden. Oyun olarak da henüz sistemi zorlayacak bir şey oynamadım, bu aralar Hades'ten başka bir şey oynamıyorum, o da malum platform oyunu hesap makinesine bile kursanız çalışır yani :D Bir tek Elder Scrolls Online'ı denedim fikir verebilecek, onda da her şey ultrada 100 fps gördüm.
-
Hocam Hades' e nasıl platform oyunu dersiniz (O_O)
Bugün Warzone oynarken fps 40lara düştü bir anda ve o şekilde devam etti. Throttling oldu sanıyorum hava oldukça sıcak.
:D Hocam valla hiç hakim değilim, izometrik roguelike olunca sanki platform oyunu oluyor gibi düşünüverdim. En son Baldur's Gate oynamıştım izometrik Allah'tan ona demedik :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X