Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
132.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar geldiğinde test yapabileceğim önemli programların adlarını yazabilir misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 pro ve 7 arasinda stres test sonucunda 7'nin cpu su ortalama 5 derece, gpu ise 7 derece daha serin calistigini farkettim. Unigine benchmark testinde.

Legion 7 fiyati ne kadar farkli olur ayni donanim ile?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legion 7 ile ilgili kafamda 2 soru var... Ne zaman gelir ve Ryzen 9 ve 3070'li konfigurasyon olur mu ?

• AzrailinTırpanı A kullanıcısına yanıt

3DMark(Steam) - GPU + CPU

Cinebench R23(Windows Marketplace) - CPU

CrystalDiskMark - SSD/HDD

Monitoring uygulaması olarak da HWMonitor' ı tavsiye ederim. Deneme sürümünü kullanabilirsiniz.

Bunların dışında internette

"Back light bleed test"

"Dead pixel test"

"MPRT ufo test"

şeklinde ayrı ayrı aratarak panelin herhangi bir sorunu olup olmadığını gözlemlerinizle test edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legion 7 bekleyecegım

• quote:

Orijinalden alıntı: SaveMartha

Apex Legends (Olympus haritası):

2560x1600p çözünürlük, en yüksek ayarlar(TSAA aktif, SYNC ve target FPS kapalı), hibrit modu kapalı, performans modu aktif, Nvidia 461.56 sürücü yazılımı

65884 frames rendered in 509.625 s

Average framerate : 129.2 FPS

Minimum framerate :  56.2 FPS

Maximum framerate : 166.0 FPS

1% low framerate  :  70.2 FPS

0.1% low framerate :  53.2 FPS

Başka oyunlara da benchmark yaptıkça mesajı güncelleyeceğim.

Control(Cutscene' ler harici ilk 15 dakika):

2560x1600p çözünürlük, en yüksek ayarlar(RTX ultra, DLSS 1700x' li bir çözünürlüktü), hibrit modu kapalı, performans modu aktif, Nvidia 461.56 sürücü yazılımı

31114 frames rendered in 490.125 s

Average framerate :  63.4 FPS

Minimum framerate :  49.9 FPS

Maximum framerate : 241.9 FPS

1% low framerate  :  47.0 FPS

0.1% low framerate :  30.5 FPS

1200p full low ayarlardaki değerleri de paylaşır mısınız? İşlemcinin limitlemesi oluyor mu gpuyu?

• Bugün fanlar çalışmıyorken kulağımı kasaya iyice yaklaştırdım ve coin whine olduğunu fark ettim. Fan çalışıyorken duyulmuyor.

• %94 - %97 arasındaydı ekran kartı kullanım düzeyi, yani ekran kartının tamamı kullanılmıyordu en yüksek ayarlarda.

• SaveMartha S kullanıcısına yanıt

O zaman lowa alınca pek bir getirisi olmayacaktır. Keza 1200p' de de. Herhalde intel işlemciler kadar bu tarz oyunlarda performans veremiyor.

• Wirm kullanıcısına yanıt

Bende de var aynı durum fakat biraz arastırdım da pek bi önemi yok gibi.

herhangi bi sıkıntı yaratmıyormus.

• Laptop 180 derece yatıyor mu, bilen deneyen varsa söyleyebilir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AzrailinTırpanı A kullanıcısına yanıt
    Yatmıyor
  • Coil Whine sıkıntısı olduğu söyleniyor, kullananlar bu konu hakkında bilgi verebilir mi?

• MrBaro kullanıcısına yanıt

Benim şansıma paneli sorunsuz ve bobin zırlaması olmayan bir ürün geldi elime. Tek eksisi diyebileceğim yönü ekran kartına pek hız aşırtma yapılamıyor oluşu.

Düzeltme: Dikkatlice dinleyeyim dedim ve ekran kartı tam yükteyken kulağımı laptopun klavyesine dayamadığım sürece duyulmayan, varla yok arası bir bobin zırlaması olduğunu fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 9 Mayıs 2021; 22:5:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaveMartha

Benim şansıma paneli sorunsuz ve bobin zırlaması olmayan bir ürün geldi elime. Tek eksisi diyebileceğim yönü ekran kartına pek hız aşırtma yapılamıyor oluşu.

Düzeltme: Dikkatlice dinleyeyim dedim ve ekran kartı tam yükteyken kulağımı laptopun klavyesine dayamadığım sürece duyulmayan, varla yok arası bir bobin zırlaması olduğunu fark ettim.

Legion 7 daha serin calistigini gorunce 5 pro almaya elim gitmiyor nedense. 5-7 derece arasi cpu gpu da isi farki ciddi miktar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarı aralıksız %100 GPU'da full clock 3 saat çalıştırdım. kendi fanıyla 71 dereceyi geçmedi. muazzam bir şey. full performans 3 saat aralıksız %100 GPU clock ile 71 derece sabit..

• Sizin seçiminiz hocam, umarım tercihinizden memnun kalırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrBaro

Coil Whine sıkıntısı olduğu söyleniyor, kullananlar bu konu hakkında bilgi verebilir mi?

Bende mevcut, günlük kullanımı etkilemiyor.

• bobin sızlaması hangi aleti alırsanız alın duyulacak artık. Ben şunda yok diyeni görmedim. Aynı cihazda bile ses çıkmasına rağmen, ben duymuyorum benimki arızalı değil demek ki diyenler var. O da bu sesin frekansından kaynaklı. Her sesi duymuyor insan. Gerek genetik gerek yaşa bağlı olarak.

Bende arçelik bulaşık makinesi var yeni aldım daha. İnverter motorlu. Çalışırken ince tiz bir ses çıkıyor, problem var sandım araştırdım. Meğer inverter motorların hepsinde varmış bu ses ama kimi makinelerde yılıtım daha fazla ya da motorun konumu farklı olduğu için akustik olarak bu sesi duymuyorsunuz. Bosch, profilio bu markalarda da varmış konularını gördüm. Hatta adam ben duyuyorum eşim ise hiç duymuyor delireceğim yazmış.

2008 de HP pavilion dizüstünü iade etmiştim bu cızırdama yüzünden. Onu oturduğum yerden bile duyuyordum, o senenin core2duo işlemcili bütün cihazlarında vardı hatta mağazada bile o gürültüde duyuluyordu. O zamanlar kuzey köprüsünden geliyormuş bu ses öyle demişlerdi. Bir ara azaldı bu sonra tekrar çıktı demek ki. İ5 4'üncü nesil lenovoda duyulmayacak kadar vardı benim. Şimdi legion 5pro'da yine var kulağımı klavyeye dayarsam. Ya da sıfır sessizlikte çok nadir duyuyorum illa duymak istersem dikkat kesilirsem.

Yani bu bir arıza değil, eğer kulağınızı dibine getirdiğiniz vakit anca duyabiliyor ve sizi rahatsız etmeyen bir cihaza sahipseniz kafanıza takmanıza gerek yok, bu yüzden bozulan laptop'da yok. 2008'de aldığım laptop hala durur ve çalışıyor bobin sızlaması ile :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Mayıs 2021; 1:26:45 >

• SaveMartha S kullanıcısına yanıt

Çok fazla zırlama olmadığı sürece sıkıntı yok o zaman. Peki cihaza bir zararı oluyor mu bu olayın ?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.