Üstteki yorumu okuyabilirsiniz. |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (20. sayfa)
-
-
-
Tam aradığım laptopu buldum ve almayı düşünüyorken bu cızırtı mevuzusu çıktı. Attığınız yorumlara bakınca pek bi sıkıntı çıkarmadığını gördüm fakat yine de alma konusunda kararsızım bu ses yüzünden. Acaba cızırtıyı atabilecek birisi var mı? -
Yeni GPU testi sonuçlarım:
GPU yani ekran kartı %100 full performans olarak 8 saat (saat 03.00-11.00 arası) aralıksız elektrikte performans (kırmızı) modda çalıştırılmıştır.
sıcaklık gece 66 derece, saat 10 civarı da 68 derece oldu en fazla.
geçen yıl English Home'dan 9 lıraya aldığım şu dandik ( https://www.hepsiburada.com/english-home-rosy-days-fanli-laptop-altligi-32x20x24-cm-lila-pm-HB00000EJB83 ) laptop soğutucusu ile bu değerler oldu. 70 derecelere hiç çıkmadı bu uzun testte.
-
Bahsini ettiğiniz bobin zırlaması sesi telefona kaydedilebilir bir ses değil anormal düzeyde olmadığı sürece. Çoğu zaman fan sesine karıştığından hiç farkına varılmıyor.
Piyasada bobin zırlaması olmayan, RTX 3070 MAX-P ekran kartlı bir cihaz yok gördüğüm kadarıyla. Özellikle Nvidia GTX 1000 serisi ekran kartlarla bobin zırlaması iyice sıradanlaştı ne yazık ki.
Benim şansıma bu minimum düzeyde, kulağımı iyice yakınlaştırmadıkça fark edilmiyor ama bu durum her laptopta aynı olmayabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim laptop da geldi ekranı biraz garipsiyorum, 16:9 dan sonra garip geldi. Zamanla alışırız artık. Malzeme kalitesi bence çok iyi. Sade ama premium hissiyatı var kesinlikle
Yani sizin laptoptaki zırlamanın, youtubede gördüğüm ya da forumlarda bahsedilenler ile kıyaslanamaz düzeyde olduğunu mu söylüyorsunuz? Pc’yi arkada açık bırakınca bu sesi sürekli işitmek istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBaro -- 10 Mayıs 2021; 19:58:59 > -
Ekran kartı tam yükte çalışırken kulağımı laptopun klavyesine yapıştırmadığım sürece bir şey duymuyorum. Youtube' da gördükleriniz muhtemelen bahsini ettiğim anormal düzeyde ses çıkaran laptoplardan. Teknoloji özellikle günümüzde tamamen şans işi olduğundan ürünü kolay iade edebileceğiniz bir yerden satın almanızı tavsiye ederim.
-
Benimki de geldi sonunda. Ölü piksel vs. Bir sorun yok şükür. Benim kulaklar hassastır, özellikle tiz seslerden çok rahatsız olurum ama ben rahatsız edecek bir ses duymadım. Kafayı klavyeye de yatırsanız duymak imkansız gibi. Dert edilecek bir şey yok yani. Aletten kalite akıyor. Çok beğendim. Sesi çok güzel ama bir tık çok sıksa sevinirdim. (Macbook 16'' pro ile kıyasla bir tık az) Alan herkese kazası belasız kullanmazlar dilerim..
ben de cw duymuyorum. yükte iken biraz olsa ne olur, bence takılacak bir şey değil.
-
Hibrit moda almak gerekiyor değil mi? oyunlarda kendiliğinden 3070 mi geçiyor?
-
Vallahi ben de öyle ahım şahım bir şey duymuyorum. Normal modlarda yok zaten duyulması imkansız. Gece seesizliğinde silent modda fanlar durunca fark ediliyor sadece. Hatta şöyle diyeyim, photoshop'da bir ayar slider'ını mouse ile ile geri oynatırken bile o harekete göre ses çıkıyor :D Bu güne kadar kullandığım aletlerde bu tip şeyler gördüğüm için ben sorgulamıyorum artık. Bu alette ise olabildiğince az fark edilmesi çok zor.
Rahatsız edici bir durum olsa şahsen iade ederdim şimdiye.
-
-
Ekranımız HDR 10BİT derinliğine sahip bir ekran. HDR modda 10bit aktif olurken SDR modda 8bit olarak ayarlanmış. Eğer AMD kartı kullanıyorsanız otomatik 10bit açık ama Nvidia'da seçmeniz gerekiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AttorneyAtLawATYeni GPU testi sonuçlarım:
GPU yani ekran kartı %100 full performans olarak 8 saat (saat 03.00-11.00 arası) aralıksız elektrikte performans (kırmızı) modda çalıştırılmıştır.
sıcaklık gece 66 derece, saat 10 civarı da 68 derece oldu en fazla.
geçen yıl English Home'dan 9 lıraya aldığım şu dandik ( https://www.hepsiburada.com/english-home-rosy-days-fanli-laptop-altligi-32x20x24-cm-lila-pm-HB00000EJB83 ) laptop soğutucusu ile bu değerler oldu. 70 derecelere hiç çıkmadı bu uzun testte.
Benim notebook, assassins creed Oddesy'de 82 dereceyi buldu, perfomans modunda, masanın üstünde hiçbir soğutucu yokken, hibrit mod açıktı. Oyun ayarları tamamen full iken....
-
Cok normal değerler. Isı dusurmek isteyen islemcinin boostunu kapatabilir. Fps de ciddi bir düşüş olmaz ama ısı baya düşer.
Menüde tam güç çekiyor :D
Oyunda yettiği kadar :D Bir yazılımsal opimizasyon sorunu var bu oyunda AMD sistemler için. Ama şu an iyi bence, boşu boşuna da illa 700 800 fps alacaz diye fan gürültüsüyle niye oyun oynayalım :D
-
3DMark testinde ekran kartına overclock mu yaptınız? Yukarıda uyarı belirmiş de genelde overclock yapınca çıkıyordu.
-
Hocam Legion Vantage programında bios güncellemesi mevcut, daha önceden bios güncellemedik herhangi ekstra birşey yapmamıza gerek var mı güncelle dedikten sonra?
-
Usta hibrit mod ne oluyor tam olarak, nasıl açıyoruz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X