3070'in bellekleri micron, değişemez gömülü anakarta.... |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (26. sayfa)
-
-
Hee ben normal ramler sandım eşek kadar yazıyormuş GDDR'ın yanında :) hiç aklımda ona bakmak olmadığı için dikkatimi çekmemiş. Yapacak bir şey yok. Rakipleri ne kullanıyor ? Çok fark ediyor mu ya da farkı nedir öyle sorayım ? Vallahi uzun süre nasıl olsa cihaz almam deyip donanım pyasasından uzak kaldığım için, şu an her kafadan bir ses duydukça ambale oldu kafam. Aylardır Legion 5 pro yu bekledik, daha doğrusu 5800H bekledim ama hep legion'a biraz daha sıcak bakıyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 13 Mayıs 2021; 19:19:14 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı OnlineHee ben normal ramler sandım eşek kadar yazıyormuş GDDR'ın yanında :) hiç aklımda ona bakmak olmadığı için dikkatimi çekmemiş. Yapacak bir şey yok. Rakipleri ne kullanıyor ? Çok fark ediyor mu ya da farkı nedir öyle sorayım ? Vallahi uzun süre nasıl olsa cihaz almam deyip donanım pyasasından uzak kaldığım için, şu an her kafadan bir ses duydukça ambale oldu kafam. Aylardır Legion 5 pro yu bekledik, daha doğrusu 5800H bekledim ama hep legion'a biraz daha sıcak bakıyordum.
Daha dayanıklık ve oc olabiliyor hocam Samsung bellekler. Memory oc micronda 800 den sonra crash veriyor Samsung +1600e kadar çıkıyor.
İşlemci boostunu ayarlardan kapadım, oyunlarda işlemci 92-94 dereceyi görüyordu şimdi 79 derece civarında. Fps kaybı yaşamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: WirmDaha dayanıklık ve oc olabiliyor hocam Samsung bellekler. Memory oc micronda 800 den sonra crash veriyor Samsung +1600e kadar çıkıyor.
İşlemci boostunu ayarlardan kapadım, oyunlarda işlemci 92-94 dereceyi görüyordu şimdi 79 derece civarında. Fps kaybı yaşamadım.
Alıntıları Gösterişlemci boost nereden kapatılıyor? BIOS?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagen -- 13 Mayıs 2021; 20:11:56 > -
Anladım, sanırım biostaki GPU OC 'da bu yüzden +150 \ 300 olarak sınırlandırılmış. MSI afterburner'dan da OC yapılıyor ama bu değerlerin üstüne çıkmaya başlayınca hemen dondu.
GPU nun desktop modeliyle farkını karşılaştırırken bir kaç görsel buldum. Bizdeki masaüstüne olabildiğince yakın gibi. Tabi daha güçlü rtx3070 görselleri de buldum OC yapılmış herhalde o kartlar :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: eagenişlemci boost nereden kapatılıyor? BIOS?
Alıntıları GösterBiraz yukarda youtube linki var detaylı anlatıyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum 92den 78e düşüş oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni bir BIOS sürümü yayınlanmış. Otomatik güncellemeye düşmüyor ama Lenovo' nun sitesinden indirip güncellemeyi yapabilirsiniz.
Sürüm numarası: GKCN36WW
Ekran kartı için otomatik hız aşırtma butonu gibi bir şey getirmişler. Ne işe yaradığını anlayamadım doğrusu, normalden bir farkını görmedim yaptığım benchmarkta.
Soğutma sisteminin termal agresiflik seviyesini ayarlamanızı sağlayan bir ayar getirilmiş advanced Bios kısmına. 3 seviye' den oluşuyor, normal halinde 1. seviyede ayarlanmıştı. Herhalde sayı yükseldikçe soğutma sisteminin etkinliği de yükseliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 14 Mayıs 2021; 0:21:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fan kontrol sisteminin gelmesi güzel olmuş manuel ayarlayamasak da. Warzone oynarken Gpu sıcaklığı Cpu boostu kapatınca 2 derece kadar düştü bakalım level 3 yapınca nasıl değişecek.
Edit: Hiç bir değişiklik olmadı arkadaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wirm -- 14 Mayıs 2021; 0:41:26 >
Yine şanssız kesimdenim galiba, GPU +80 MHz Core Clock Speed ile bile crashlıyor. Yeni gelmiş otomatik GPU overclock özelliği açıkken de sonuç değişmiyor
GPU' ya hız aşırtma yapılmış halde kullanma planım yoktu ama bu kadar kötü bir hız aşırtma performansı da beklemiyordum açıkçası...
quote:
Orijinalden alıntı: SaveMarthaYine şanssız kesimdenim galiba, GPU +80 MHz Core Clock Speed ile bile crashlıyor. Yeni gelmiş otomatik GPU overclock özelliği açıkken de sonuç değişmiyor
GPU' ya hız aşırtma yapılmış halde kullanma planım yoktu ama bu kadar kötü bir hız aşırtma performansı da beklemiyordum açıkçası...
Hocam ülkemize gelen tüm legion 5 prolar Micron sanırım. Yapacak bir şey yok.
bilgilendirme için teşekkürler.
-
Söylediğim şey VRAM' ler ile alakasız bir durum hocam. Core clock speede elimi sürdüğümde sistem çöküyor.
Cihazın biosu hantal fare takılarak hareket ediyor sizde de böylemi -
biosta olan ayarı şekilli hale getirmişler. Sadece on dedim memory oc yapmadım ama şu anda ekran kartı sürücüsü çöktü tam parlaklığa geçti ekran.Reset atmam gerekecek. Hiç bir numarası yok güncellemenin :D
edit ekleme: eskisinden beter olmuş. Zırt pırt çöküyor nvidia sürücüleri yine gitti. Erkan kartı kullanılıyor ama parlaklık falan sonra .
Bu aletin bir diğer problemi de pci-e performansı intele göre düşükmüş. O kadar video izlemiştim aklımdan çıkmış bu. Oyunlarda düşük fps almasının ya da render da cuda çekirdeklerini verimli kullanamasının nedeni bu olabilir. i7 10750 RTX 2060 ile bile aynı editleme süresini veriyor alet. Ama cinebench de eziyor 10875 ve 750 yi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Mayıs 2021; 1:58:18 >
-
Bire bir o sürücünün çöküp ekran parlaklığının fullenmesi sorununu ben de yaşıyorum en ufak hız aşırtma denememde, yalnız olmadığımı bilmek züğürt tesellisi oldu bana Bu durumu Amazon' a ileteceğim bakalım nasıl yardımcı olacaklar.
PCI-e 3.0 x8 kullanılıyor bu işlemcide. 5900HX işlemcisinde ise PCI-e 3.0 x16 kullanılıyor. RTX 3070 mobile, PCI-e 3.0 X8' in bandwithini dolduracak bir GPU olsa bu tercihte bulunmazlardı diye düşünüyorum ama belki de cihazın fiyatını uygun tutabilmek için yapmış olabilirler, bilemiyorum.
Muhtemelen R9 5900HX işlemci ile istediğiniz performansı alırdınız eğer bandwith sınırından kaynaklanıyorsa video editing süresinin uzaması.
-
Beni en çok şu fanları kafama göre ayarlayamamak rahatsız ediyor. Fan curve olsaydı keşke masaüstündeki gibi.
Advanced Bios' un anasayfası hariç dediğiniz gibi bilgisayar hantallaşıyor benim laptopumda da.
quote:
Orijinalden alıntı: SaveMarthaBire bir o sürücünün çöküp ekran parlaklığının fullenmesi sorununu ben de yaşıyorum en ufak hız aşırtma denememde, yalnız olmadığımı bilmek züğürt tesellisi oldu bana Bu durumu Amazon' a ileteceğim bakalım nasıl yardımcı olacaklar.
PCI-e 3.0 x8 kullanılıyor bu işlemcide. 5900HX işlemcisinde ise PCI-e 3.0 x16 kullanılıyor. RTX 3070 mobile, PCI-e 3.0 X8' in bandwithini dolduracak bir GPU olsa bu tercihte bulunmazlardı diye düşünüyorum ama belki de cihazın fiyatını uygun tutabilmek için yapmış olabilirler, bilemiyorum.
Muhtemelen R9 5900HX işlemci ile istediğiniz performansı alırdınız eğer bandwith sınırından kaynaklanıyorsa video editing süresinin uzaması.
Hocam sanırım olay şununla alakalı gibi.
Ben de almayı düşünüyorum ama ikilemlerim var laptop hakkında.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X